АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 399
  • 325
  •   1
Отговори
# 195
Milena, опитай се да не полудяваш и да не се филмираш, чистосърдечно ти го казвам, аз бях така с първото дете, но освен стрес, друго няма да си докараш. Ходех с едни листи само да отбелязвам кога е яла, колко памперса съм сменила и т.н...пълен стрес. Нали яде, пълни памперса, спи...друго важно - няма. Моето хапва по 10-15 мин на около 3ч, заспива докато яде, побутвам го и продължава, спи по цял ден и цяла нощ, абсолютен сънливец...не се притеснявам, а се радвам. Simple Smile Ако бебето е болно или нещо не е наред, ти ще усетиш, повярвай ми. Дотогава, гушкай го, радвай му се и така, порастват много бързо...

# 196
Моето си ядеше по 5, 10,15 минути от гърда на хранене - колкото е гладно. После започнах да предлагам и двете гърди на хранене и сега започна да се събира понякога 5 мин (явно само е жадна), понякога и час  хранене с почивки за оригване, ако яде и от двете. Сега е на 27 дни.
Времето никога не е еднакво, интервалите също, не се притеснявай, всичко е наред!

Честито за всички нови бебчета и успех на всички, на които раждането предстои! ❤️

# 197
Някой от вас с колики? Днес ни се разказа играта- свива се, почервенява, успокова се само в мен, акото е леко зеленикаво и по-рядко. Утре сме на преглед и ще видим какво ще кажат.

# 198
Моята е с колики. Понякога не се успокоява. Но даваме вечер по 1 доза Инфакол в 18 часа, като обикновено кризата е към 19. Така ни препоръча педиатъра. И сега е по - добре. Също се успокоява в мен или като я сложа по корем на моите колене и й пускам да слуша бял шум. Има едно приложение "sleep baby" действа уникално и за успокоение и за заспиване.

# 199
Днес ходих на контролен преглед след секциото, че нещо лохиите ми спряха. Сложиха ми окситоцин и спазмалгон и потекоха. Някой знае ли колко време след секцио трябва да текат, защото знам, че е по-малко от при нормално раждане?

# 200
  • София
Kendy.du, май зависи колко има да се изчиства матката. След първото ми секцио текоха ок. 40 дни грубо казано. Сега спряха на седмия ден, десет дни нямаше нищо и от три дни насам пак се появиха. Като спряха ходих на лекар и казаха, че шийката е направила спазъм, но има още задържана кръв. Никой не спомена за система окситоцин.

# 201
Kendy.du, май зависи колко има да се изчиства матката. След първото ми секцио текоха ок. 40 дни грубо казано. Сега спряха на седмия ден, десет дни нямаше нищо и от три дни насам пак се появиха. Като спряха ходих на лекар и казаха, че шийката е направила спазъм, но има още задържана кръв. Никой не спомена за система окситоцин.
Ами мен ми удариха една инжекция бусколизин и 2 окситоцин през половин час и ме пуснаха да си ходя, че бях и с бебчо. Имало малко кръв в матката да се доизчиства.
Значи и при теб е така сега, да не се шашкам...Мислех, че трябва да текат около месец-два

# 202
На мен също ми спират лохиите от време на време. Първо на седмия ден спряха за около два дни и после пак си тръгнаха. После на дванайсетия по същия начин. Не съм ходила на лекар, но ако ми спрат за повече от 4-5 дни сигурно ще ида.

# 203
Малката е с колики. започват привечер след 18часа. Успокоява се към 22-23часа. През тези часове не може да спи спокойно, или е на гърда или на рамото ми и я разнасям, ако я оставя и започва да се свива и плаче. В количката навън сме били до към 21часа също е спокойна. Давам биоамика привечер, а понякога и еспумизан л. От днес сутрин и давам и биогая.

При мен лохиите също спират за ден, два и после пак идват, но са ми като зацапване през повечето време.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 16:26 от ESTER.

# 204
Ester, точно все едно нас описваш, започва да се гърчи към 19ч..заспива, слагам го в люлката и се буди пак от болки и така до 22-22.30ч..давам лефакс, ама май не му действа и го запича, чудя се да продължа ли или да опитам с нещо друго..

# 205
Момичета, някой да знае коя точно е фейсбук групата? Писах ЛС на meggle94, но нямам отговор от нея.

# 206
Момичета, някой да знае коя точно е фейсбук групата? Писах ЛС на meggle94, но нямам отговор от нея.

Групата е скрита и мисля, че спряхме да добавяме нови момичета вече.

# 207

Групата е скрита и мисля, че спряхме да добавяме нови момичета вече.

Тамън и аз мислих да се джойн-на. А защо не добавяте? Защото не сме се адднали по-рано ли или има лимит?

# 208
А няма ли да има група за августовските бебчета? Да обсъждаме какво се случва с мъниците...

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 00:54 от Kendy.du

# 209
Veggie може да опиташ с Колийф или Биоамика. И двете съдържат лактаза и не запичат, като лефакс и еспумезан.

Kendy.du трябва да се приместим в родени 2019 и ще продължим да си споделяме и помагаме🤗

Общи условия

Активация на акаунт