АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 382
  • 325
  •   1
Отговори
# 225
И аз давам Вигантол, по 2 капки от 15-тия ден (по препоръка на педиатъра от болницата). Личната лекарка по принцип казва от 20-тия ден. Явно разминаване от 4-5 дни е допустимо.

# 226
Нашата лична лекарка изписва Вигантол след първия месец.

PrimaCvetelina аз пак да питам за този еспумезан. Личната каза да давам по 25 капки. В упътването пише: за кърмачета 25капки, за деца от 1г до 6г. пак 25капки?! и аз се чудя не са ли много тези капки за новородено🤔 Питам те, т.като беше казала,че даваш през хранене по 5капки и да пробвам и аз така🙄

# 227
  • София
Ester, аз не съм чела тази част от листовката и давам 3 пъти по 5 капки по рецепта от педиатърка. Като ги редувам с Био Амика се получава, че на всяко хранене от 9 сутринта до 12 вечерта давам някакъв вид капки - или едното, или другото. Но 25 капки бебето със сигурност не приема.

# 228
Витамин Д на Jameson  имам предписани от педиатърката от 21 ден по 1 капка след храна,това на всяко хранене ли е примерно 12 хранения 12 капки или 1 капка на ден

# 229
По 1 капка на ден.

# 230
Витамин Д на Jameson  имам предписани от педиатърката от 21 ден по 1 капка след храна,това на всяко хранене ли е примерно 12 хранения 12 капки или 1 капка на ден
1 капка, 1 път на ден. Аз давам сутрин на гладно, сигурна ли си, че трябва да е след?

# 231
Аз давам от 11 -я ден ,по две капки сутрин. Педиатъра ми даде някакви Калцихол.- германски.

# 232
Пише след храна на рецептата,но имайки предвид колко четливо пишат лекарите ще се обадя да питам пак
1 капка, 1 път на ден. Аз давам сутрин на гладно, сигурна ли си, че трябва да е след?

# 233
Мами моля някой да ми даде съвет. Снощи дори не съм усетил как е станало, едната гърда ми в почервеняла на едно място и отдолу е твърдо, буца.. адско болки бяха, сега като съм кърмила и цедила е по-добре, поомекна, но буцата си седи, голяма е и все още е червено. Взех си врял душ и изцедих всичко след като кърмих. Лошото е, че нощно време ме втриса, нямам температура, но е ужасно. Някоя с такъв проблем или поне мнение по въпроса? 🌸

# 234
Звучи като мастит, посъветвай се с лекар.

# 235
Мами моля някой да ми даде съвет. Снощи дори не съм усетил как е станало, едната гърда ми в почервеняла на едно място и отдолу е твърдо, буца.. адско болки бяха, сега като съм кърмила и цедила е по-добре, поомекна, но буцата си седи, голяма е и все още е червено. Взех си врял душ и изцедих всичко след като кърмих. Лошото е, че нощно време ме втриса, нямам температура, но е ужасно. Някоя с такъв проблем или поне мнение по въпроса? 🌸
Преди седмица бях точно в същата ситуация. Даже след един ден вдигнах температура. Оказа се запушен канал. Аз пих антибиотик и за 2 дни всичко се разнесе. Чета обаче и доста добри мнения за прием на Лицетин, който помага за отпушване на каналите, но трябва да се пие по-продължително.
Все пак, ако не се чувстваш добре звънни на лекар, защото на мен ми се отрази доста - освен температурата си имах общо неразположение, болеше ме много главата, кръста, гърба и се налагаше да пия обезболяващи.

# 236

Аз, точно след като ме изписаха от болницата бях така, но и на двете гърди ба бучки, подути зачервени, имах и температура. Взех лецитин първите 5 дни 3х1, а сега пия по 1 профилактично. Също така правех компреси съз зелеви листа( знам че звучи смешно, но такова облекчение няма, много ми помогнаха) като не прекалявай с тях, защото четох на доста места, че спират кърмата, нз колкл е вярно.

# 237
  • София
Момичета, някоя от вас пие ли Pregnacare Breast-feeding и може ли да сподели кога и как се приемат? Обърках се от всичките им указания на опаковката трите таблетки заедно наведнъж ли се приемат и има ли значение дали е сутрин или вечер.

Също така - някоя от вас да е по-емоционална от хормоните? Улавям се на няколко пъти, че както съм в супер еуфория в следващия момент яхвам метлата за нещо супер дребно или без причина. Знам, че е само период, но не е много типично за мен и хич не ми харесва.

За вит. Д - аз давам по 1 капка Вигантол от 15-тия ден - така беше предписано от личния лекар. Чудно ми е защо така се разминават препоръките - все пак разликата между 1 и 2 капки е двойна. Колики нямаме кой знае какви, но давам Абоколикен. Четно казано не знам има ли ефект или не, но днес започваме втора опаковка.

# 238
Elena_e, ако не се лъжа по принцип през лятото се дава по една капка Вигантол, но може би лекарите се презастраховат, защото са новородени. Все пак дозата търпи корекции според това колко наддава бебето. При такива, които наддават повече се увеличава дозата, понеже потребностите на организма ще са по-големи. Може би и за това започваме направо с по две капки - новородените бебета в първите месеци наддават повече и съответно трябва по- висока доза.
А за смяната на настроението аз първите дни бях така. При мен се изразяваше в самообвинения, че съм зарязала каката при баба ѝ. Само ревях, че съм си оставила детето. След няколко дни ми мина, ама си беше кофти период 😁

# 239
Аз на моменти се изнервям изведнъж и ми е нетипично, не искам да е така, но не мога да се владея винаги, отдавам го на умората и недоспиването. Скоро не съм спала повече от 3-4часа.

Аз пия Pregnacare breast-feeding, но до сега ги взимам както ги взимах по време на бременността - един витамин и една омега. Добре че спомена, че да погледна, иначе щях да разбера чак, като ми свърши омегата🙃 На моите пише, че се взимат две таблетки Pregnacare и една капсула Омега 3 дневно с основното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт