АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 378
  • 325
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Мами някой храни/ дохранва ли с аптамил про нутра 1 и имате ли запек от него или да споделите за друго по-добро.

# 241
  • София
И аз си взех Прегнакеър. Пия ги сутрин и трите капсули заедно.
vaili4, аз дохранвам с Хип HA. Неонатолог ни каза, че за бебе на смесено хранене или изцяло на АМ е нормално да ака по-рядко. Запек се водело, ако не се изходи 2-3 дни и акото е твърдо, мирише лошо и е с различен цвят от обичайното. Ако памперсите са напишкани редовно и няма други признаци било нормално. 

# 242
Здравейте мами!
Имам въпрос - днес бебка стана на 1 месец, в родилно то и после педиатъра ми казаха да я слагам да спи на 1 страна подпряна с нещо, (не казаха до кога) , но тя от няколко дни от време на време се върти по гръб сама. А и преди три дни докато я преобувам се завъртя изцяло от Лява на Дясна страна. И сега се притеснявам, че от на страни ще се обърне по корем и ще се задуши, или че ако я оставя по гръб ще повърне и ще се задуши 🤯 вие как ги слагате?

# 243
Аз знам, че трябва да спят само по гръб, слагам го настрани само денем, когато мога да го наблюдавам, установих, че тази позиция му облекчава коликите. Нощем обаче си е по гръб.

# 244
  • Варна
Здравейте мами!
Имам въпрос - днес бебка стана на 1 месец, в родилно то и после педиатъра ми казаха да я слагам да спи на 1 страна подпряна с нещо, (не казаха до кога) , но тя от няколко дни от време на време се върти по гръб сама. А и преди три дни докато я преобувам се завъртя изцяло от Лява на Дясна страна. И сега се притеснявам, че от на страни ще се обърне по корем и ще се задуши, или че ако я оставя по гръб ще повърне и ще се задуши 🤯 вие как ги слагате?
И аз я слагам моята на една страна, върти се и се обръща по гръб, но главичката ѝ винаги е настрани. Казват, че и бебетата имат инстинкт за оцеляване /самосъхранение . Бих ти казала да не се притесняваш, но и аз редовно проверявам в какво положение спи.
Честито на всички нови мами, нека дечицата ви растат много здрави и щастливи Heart
И аз съм доста нервна - недоспиване, хормони, притеснения...

# 245
  • Пловдив
И аз пия прегнакеър - наобяд след като се нахраня две таблетки и една омега.
За емоциите особено първата седмица постоянно ревях дори не знаех защо - защото е малка, не ми е в корема вече и куп подобни Grinning
На мен личната също ми каза да я подпирам отзад с нещо, но тя дори и да се завърти по гръб главата й винаги е на една страна и аз не слагам нищо да я подпира Neutral Face Дори в родилното само първите няколко часа беше подпряна след това я оставяха просто на една страна.

# 246
Момичета, как и кога спите?? Аз не мога да заспя, дори когато бебчо спи, супер съм тревожна заради проблемите с кърменето, което затваря порочен кръг, защото ми трябва почивка, за да потече.. Има ли някой като мен с безсъние и как се справяте? От 27ми насам съм спала най-много 5 часа, и то още в болницата. 😭

# 247
Не съм много активна тук, но да се отчета - на 28.08 (на термин) в 12:10 с индукция се роди вторият ми син - 4350 гр, 55 см. ❤️

# 248
За жалост и аз съм така 😩 лягам и не мога да заспя... Същата работа сме и с кърменето, почнаха и колики и съвсем хубаво стана.
Всички казват, че трябва да се успокоя, но нещо отвътре не мога :/

Момичета, как и кога спите?? Аз не мога да заспя, дори когато бебчо спи, супер съм тревожна заради проблемите с кърменето, което затваря порочен кръг, защото ми трябва почивка, за да потече.. Има ли някой като мен с безсъние и как се справяте? От 27ми насам съм спала най-много 5 часа, и то още в болницата. 😭

# 249
  • София
vaili4, малката я дохранваме с Аптамил про нутра 1 - още от болницата. Няма запек, не съм забелязала да й действа зле. Коментирай го с лекар, по принцип бебоците реагират различно на различните млека и това, че за нас примерно Аптамил е ОК, не означава, че на всички ще им понесе.

Благодаря за отговорите за Прегнакеър, почнах да ги взимам всичките таблетки наведнъж след закуска. Надявам се да имат ефект, защото умората ме убива, откакто съм родила. А спя доста при всяка възможност.

# 250
Слагам малката да спи на една страна, като доскоро и подпирах гръбчето с едно одеалце на руло и пред коремчето друго по-малко. И така на всяко хранене, през три часа сменям страните. Сега купих позиционер/възглавнички против обръщане и ми е по-удобно, пак е подпряна на гръбчето и на коремчето. Отделно леко съм надигнала дюшека от една страна.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 15:26 от ESTER.

# 251
Момичета отдавна не съм се включвала и с доста голямо закъснение да се отчета и аз.На 19,седмица преди термина, с планирано секцио се роди и моето момченце-4370 кг,53 см.Все още се мъчим да преминем изцяло на кърма.В болницата бяхме разделени за два дни в реанимацията и когато ми го донесоха на третия ден,вече беше захранен с АМ.Когато имам проблеми с гърдите,пия лецитин и прекарвам доста време на помпата.
Момичета през колко време ви викат на детска консултация?Детската лекарка дойде,когато ни изписаха,но нищо не каза за следващия преглед.
Успех с бебчета на всички майчета.♥️

# 252
  • Благоевград
Момичета отдавна не съм се включвала и с доста голямо закъснение да се отчета и аз.На 19,седмица преди термина, с планирано секцио се роди и моето момченце-4370 кг,53 см.Все още се мъчим да преминем изцяло на кърма.В болницата бяхме разделени за два дни в реанимацията и когато ми го донесоха на третия ден,вече беше захранен с АМ.Когато имам проблеми с гърдите,пия лецитин и прекарвам доста време на помпата.
Момичета през колко време ви викат на детска консултация?Детската лекарка дойде,когато ни изписаха,но нищо не каза за следващия преглед.
Успех с бебчета на всички майчета.♥️

Ние бяхме на консултация на 15 ден, и сега ни вика пак на 22 ден преди почивните дни.

# 253
След прегледа вкъщи, след изписането бяхме на консултация на 13ден, където я притеглиха да се види колко е наддала. Беше качила 300гр. за една седмица. Следващата консултация е на 34ден.

# 254
  • София
Нашата първа консултация беше 10 дни след изписване, а втората - днес, 25 дни след изписване.
И аз се опитвам да храня бебето изцяло с кърма, но за съжаление по този начин не мога да преценя колко изяжда бебето и днес за пореден път лекар потвърди, че бебчо не наддава в нормите. За един месец от изписването до днес, което е почти месец, бебето е качило само 700 гр.
Поради тази причина започвам да му давам и АМ, към 30 гр. на хранене. Ще давам немското Холе

Общи условия

Активация на акаунт