Отговори
# 495
Разбира се,че отделно. Като се натовари този крехък организъм с толкова ваксини, какво се очаква? Да няма никаква реакция. Педиатърът го мързи да се занимава с посещението ви още 2 пъти, това ми е мнението. Да си бие той 3 ваксини на куп, що за малоумник.

# 496
Винаги сме слагали отделно ваксините на синът ни

# 497
И аз това си помислих, че просто го мързи педиатърът, но неговия довод беше, че така само един път ще е нервно детето, един път риск от вдигане на температура и т.н. И се чудя как е по-добре. И за това питам тук, с принципа питай патило.
Благодаря за бързия отговор, LittleCactus

# 498
Не се хващай на тия неща. Не в сигурно, че детето ще в нервно и че ще вдига температура. Моя син най- дълбоко в спал след ваксини. Само веднъж вдигна лека температура. Сложихме Куул пач и след 30 Мин беше бомба и си спа до сутринта.

# 499
Много по-вероятно е, когато незрялата имунна система бъде залята с 3 ваксини да реагира с температура,нервност и цял друг коктейл от възможни реакции, описани като възможни за всяка една от ваксините. Откровено несериозно е лекар да каже "дай тука да бием 3 ваксини на куп, че да не се нерви друг път".
Хич не се връзвайте на подобни простотии. Добре сте се усъмнили.
Абе какви са тия педиатри, откровено се вбесих. Как не ги е срам. И се наричат лекари...

# 500
  • Пловдив
Майките около мен също ги слагат наведнъж, явно е масова практика. Ние караме една по една през около месец, явно сме нацелили педиатър по отношение на ваксините. 😊

# 501
Нашата педиатърка е слагала 6 валентната и пневмококовата наведнъж. Ротавирусната я дадохме 3 седмици след тези, 3 седмици след това повторихме приема на 6 валентната и пневмококовата и след още 3 седмици 2ри прием на ротавирусната ваксина. Дъщеря ми не е имала реакции, само беше доста поспалива. Но при всяко дете е различно.

# 502
  • София
Така е масово ги бият на куп.
Аз исках да са отделно,но моя приятрлка се беше скарала с опедиатъра си.Нямало проблем никакъв,ама на чужд гръб и 100 тояги с малко.

# 503
  • Плевен
Всичките сме ги слагали отделно. И педиатърката ми е казвала, че по добре да ме разхожда повече, отколкото да ги слага накуп.

# 504
Наведнъж се слагат по календар и няма никакъв проблем Simple Smile около нас всички така са ги поставяли, няма драма.
даже аз лично го предпочитам, защото рискът да лепне нещо малкият при 8 разхождания до поликлиниката (вместо 3) ми се струва по-голям.

# 505
  • София
Ти лично лекар ли си?
Да препоръчш некое пюренце може,но за другото всеки сам решава.

# 506
Ние започнахме преди месец с ваксините. Ще ги слагаме една по една. Първо имаше първи прием на ротавирусната. Единствено сега втория прием на ротавирусната я комбинирахме с шествалентната.
Много по-щадящо за незрелия бебешки организъм  е да се слагат една по една ваксините. Ето вече трети ден след шествалентната и не е вдигал температура Hands Pray Плака единствено при боцването и след това спа много него ден.
Според мен е добре да се разделят, така или иначе се ходи всеки месец за ръст и тегло, какво пречи и по една ваксина да се слага всеки път. Те са три приема на две ваксини (без ротавирусната)и още две еднократни ваксини по спомен имаше (едната за морбили и рубеола, другата не се сещам), така че до годинката ще са сложени. Ако няма да пътува някъде далеч това бебе, не виждам проблем.

# 507
Ти лично лекар ли си?
Да препоръчш некое пюренце може,но за другото всеки сам решава.
Нужен ли е тонът?
Лекари са тези, изготвили и одобрили имунизационния календар, по който се слагат заедно.
 Лично аз допълнително съм се допитала до достатъчно лекари, част от които са ми в къщата, просто за протокола.

Както и да е, не искам да влизам в спор, просто мислех, че е важно да се уточни, че по план са заедно ваксините, не , че ги мързи педиатрите. Оттам нататък всеки да си преценява Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:38 от Alyssa

# 508
Ама те не са казали на дамата, че искат да сложат заведено ваксините, защото по план са така, а за да не е нервно дете два пъти и да не вдига температура два пъти.
Което е тъпо изказване от лекар, защото не е задължително детето да е нервно и да вдига температура. И това масово психясвяне на родителите покрай ваксините е ужасно.

# 509
  • София
Веднъж се съгласих да сложи педиатъра две заедно и това беше единственият път, когато детето реагира на ваксина. Според мен много зависи от самото дете - моето ги понесе всичките много добре - без двойния прием. Та, ако човек няма бърза работа и няма да пътува, по-добре една по една.

Общи условия

Активация на акаунт