Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 авг. 2019, 16:33 ч.

Любима рецепта за морска храна

  • 1 142
  • 40
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 62
Здравейте, момичета Flowers Hibiscus
Споделете, моля, Вашата любима рецепта за приготвяне на риба или морски деликатеси. Без значение - октопод, миди, калмари, стриди, риба тон, сьомга, херинга, пъстърва, скумрия и т.н. Също така, ако има пюре към рецептата или някакъв вид дресинг, също би ми било интересно. Бих искала да подготвя вкусно "морско меню" и ще ми бъдат полезни всякакви съвети.
Благодаря предварително Animal Fish

# 1
  • София
  • Мнения: 2 058
Аз обожавам морски дарове.

Най-често правя ориз с морски дарове на фурна - "класически" - в тава слагам ориз, зеленчуци, морски дарове, олио, сол, черен пипер, сок от 1 лимон и пека.

Друго любимо ми е морски дарове, задушени с масло, подправки на вкус (аз слагам чесън, копър, мента, черен пипер), сметана и бяло вино. Може директно да се хапва с печени филийки и чаша вино. Може да се добави към спагети или паста.
В масло, чесън, бяло вино и мента задушавам също миди.

Рибите - белите, филетата и сьомгата - ги обичам печени във фолио с масло и стрък розмарин или друга подправка, като понякога добавям зеленчуци (морков, царевичка, доматче).

Приготвям и рибена супа (ще напиша допълнително рецептата).

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 16:58 от Fever Ray

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 62
Аз обожавам морски дарове.

Най-често правя ориз с морски дарове на фурна - "класически" - в тава слагам ориз, зеленчуци, морски дарове, олио, сол, сок от 1 лимон и пека.

Друго любимо ми е морски дарове, задушени с масло, подправки на вкус (аз слагам чесън, копър, мента, черен пипер), сметана и бяло вино. Може директно да се хапва с печени филийки и чаша вино. Може да се добави към спагети или паста.
В масло, чесън, бяло вино и мента задушавам също миди.

Рибите - белите, филетата и сьомгата - ги обичам печени във фолио с масло и стрък розмарин или друга подправка, като понякога добавям зеленчуци (морков, царевичка, доматче).

Приготвям и рибена супа (ще напиша допълнително рецептата).
Имате ли съвети относно приготвянето на стека и филето от сьомга?

# 3
  • MI
  • Мнения: 10 204
Дай насока с каква риба разполагаш, че е много общо така. Simple Smile За предпочитане прясна, че на някои им се променя много вкуса...

# 4
  • София
  • Мнения: 2 058
Важното е рибата да е прясна, да има малко подправки (1-2 вида, за да не доминират), да се ползва масло или зехтин (не олио), да не се пресолява (морската храна е солена) и да се пече на бавен огън.

# 5
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 314
ей ти идеи - https://old.bg-mamma.com/?topic=245179

# 6
# 7
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 314
можеше да ги потърсиш, ама ... Laughing

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 62
можеше да ги потърсиш, ама ... Laughing
Всъщност, във въпросната тема отдавна не е писано. Освен това там става въпрос за морски дарове, а аз уточних, че имам предвид всякаква морска храна, включително и сосовете подходящи за нея, риба и т.н.

# 9
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 314
ок. извинявам се.
иначе манджите преди 10 год. и сега  си приличат. не е като техниката (например) да има постоянни обновления.  hahaha

# 10
  • MI
  • Мнения: 10 204
От заяждане полза няма, но и без минимум входяща информация няма как да стане. Има разлика морска или речна риба, такава с гръбнак или мекотели/ракообразни... Какъв е смисълът да ти пишем рецепти за риби, които няма къде да купиш? Виж каква прясна риба можеш да си набавиш и, ще дадем рецепти кой каквато обича.

# 11
  • Мнения: 2 079
И аз съм на морска храна този месец. Ето две рецепти, които правих последните дни. Салатата си е моя измишльотина, но се получи супер вкусна:

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BD%D0%B0%D1%80

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … BF%D0%BE%D0%B4/10

# 12
# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 62
От заяждане полза няма, но и без минимум входяща информация няма как да стане. Има разлика морска или речна риба, такава с гръбнак или мекотели/ракообразни... Какъв е смисълът да ти пишем рецепти за риби, които няма къде да купиш? Виж каква прясна риба можеш да си набавиш и, ще дадем рецепти кой каквато обича.
Живея в Пловдив, предполагам мога да закупя всякакъв вид. Просто бих искала да е нещо по-интересно от традиционните рецепти. Simple Smile

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 62
Между другото, днес ще правя филе от сьомга. За марината ще използвам зехтин, лимон, мед, горчица, чесън и черен пипер. После смятам да я приготвя във фурната, като ще я запека в бяло вино, покрита с фолио и в последните 10 минути ще махна фолиото. За сос си харесах гръцки млечен сос и ще направя негово подобие, но смятам по-здравословно - овче мляко, лъжичка заквасена сметана, чесън, зехтин и черен пипер. Салатката смятам да е с айсберг, скариди и кедрови ядки. 

Общи условия

Активация на акаунт