Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 авг. 2019, 17:32 ч.

Условия в чужбина

  • 2 546
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 245
Здравейте от скоро със семейството ми мислим, за живот в чужбина.Имаме дете на 3 години.В коя страна според вас е най-добър стандарта на живот с дете,било то за образование и здравеопазване.Знам че е много относително но все пак всеки има някакво мнение което ще ни е от полза.С мъжа ми мислим за Канада,но на мен ми се струва ужасно трудно да се постигне.Ще съм благадарна да изкажете мнение 🙂


Стандартът на живот се предопределя от доходите.

Не за всички е така и не всички се водят от най-високите доходи.
За това и на най-кофтите  местата дават най-много пари, Норвегия, арабските страни и пр, ама това не значи, че живеят най-добре в никакъв случай.

# 61
  • На остров
  • Мнения: 12 500
Alexslav ти в коя точно държава от изброените живееш та знаеш как живеят хората там Simple Smile ?

# 62
  • Мнения: 2 724
Alexslav, авторката търси държава с най-добър стандарт на живот по отношение на образованието и здравеопазването. Ами не се сещам такава държава - във всяка държава има хора с ниски и с високи доходи, съответно тези с високите доходи могат да си позволят повече и по-хубави неща, отколкото тези с по-ниски доходи. Демек авторката трябва да тръгне от темата за работата, която ще й донесе съответните доходи, с които би могла да си позволи най-добрия стандарт на живот, за който пита.

С какво например ще й помогна аз, ако споделя моя опит? С нищо, защото нейната ситуация не е като моята - може да бъде по-зле, може да бъде и по-добре, всичко зависи от доходите, които ще си осигури.

Примерите с държави, които си дал, нямат отношение към въпроса.

# 63
  • Мнения: 1 245
Исках да кажа, че дохода и държавата не гарантират най-доброто здравеопазване, нито най-голямото щастие.
Има връзка, но не е най-важното.
Примерно в САЩ, където съдират кожи лекарите и зъболекари и имат като цяло много висок стандарт,  техника, лекари и пр, не са изобщо в челните редици по дълголетие. Нещо повече те са на нивото на Куба, даже след нея по най-актуалните данни!
Същата аномалия е Германия.
Има доста държави с по-нисък стандарт преди тях.
Същото е и с България, ние сме много назад, а не сме да няма техника и лекари. Много държави, като Никарагуа, Палестина, Колумбия, Венецуела, Тунис, Либия, Сирия и др, които са много по-зле икономически са преди нас по този показател.

Общи условия

Активация на акаунт