Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 171
"Помогни ми да го направя сам." - Мария Монтесори


След като издаде книгите "60 занимания с моето бебе по метода Монтесори" и "100 занимания по метода Монтесори", за да подготви детето да чете и пише,  издателство „Колибри“ пуска от печат книжките "Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“ и "Моята тетрадка Монтесори „Околен свят“.
Предишните книги бяха предназначени за родителите. Този път книжките са предназначени за самите деца на възраст между 4 и 7 години. С тяхна помощ малчуганите ще усвоят числата от 1 до 10, ще се запознаят с флората и фауната и ще обогатят речника си.
  
"Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“ е насочена към деца от 4 до 6-годишна възраст, а съдържанието ѝ съвпада с програмата по математика за подготвителните 3. и 4. група на детските градини. Книжката е пълноцветна, с красиви илюстрации, малко текст и допълнителни стикери, които могат да заместят подръчните материали, които методът Монтесори препоръчва. Книжката съдържа и специални изображения, както и указания как да направите карти с грапави цифри, които допълнително подпомагат детето в усвояването на цифрите, докато прокарва пръсти по тях.

„Децата по природа обичат да броят. Достатъчно е да ги насърчавате да наблюдават заобикалящия свят“, казват авторките Мари Ешенбренер и Сабин Хофман – действащи френски възпитателки по метода Монтесори.  "Моята тетрадка Монтесори „Околен свят“ е прекрасно издание от същата поредица, което е пълно с игри и възможности за децата да направят, наблюдават, да откриват света сами.
Книгата съдържа красиви детайлни илюстрации на растения и животни, като насърчава малчуганите да станат истински изследователи на природата и света.
Децата опознават континентите чрез животните, които ги обитават. От книжката се научават как да си направят въртележка, вулкан, остров, езеро, полуостров, залив… А заедно с всичко това, непрекъснато обогатяват речника си с нови и интересни думи!Включете се в играта и спечелете награди!

Успяват ли децата Ви да прочетат книжките от списъка за лятната ваканция? Оставяте ли ги сами да избират четивата си или ги избирате Вие?

Отговорете на нашите въпроси до 22 септември и 10 потребители от всички участвали в темата ще спечелят страхотни награди - 5 от тях ще спечелят "Моята тетрадка Монтесори "Околен свят", а други 5 - "Моята тетрадка Монтесори „Откривам числата“.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 11:21 от Редактор***

# 1
 • София
 • Мнения: 635
Детето ми още не може да чете, но в бъдеще бих искала да прочита списъка , също така ще й давам свободата да избира сама страничната литература която да чете.

# 2
 • Мнения: 130
и моето дете е все още далеч от четенето ,но бих настоявала да си прочита задължителната литература. Свобода ще дам за страничната ,но въпреки всичко ще гледам да го насочвам.

# 3
 • Мнения: 1 702
Моето дете не може да чете, но аз му чета приказки. Вече познава буквите и ги пишем заедно. Когато тръгне на училище ще го карам да чете всички книжки от списъка за лятото.

# 4
 • Мнения: 1 019
Справяме се засега с прочитането на задължителната учебна литература за лятото. Имат 5 задължителни, от които освен романи има и сборници с разкази и стихотворения. Сред препоръчителните, също има интересни заглавия:blush:

# 5
 • Мнения: 1 245
Моето момче все още не може да чете,но вечер преди сън той си избира книжката която ще разглеждаме и ще му чета. Нямам търпение да порастне и да се потопи в необятния свят на книгите. Изборът винаги ще е негов,колкото до задължителната литература за училище е ясно ,че освен удоволствие има и отговорности в живота.

# 6
 • Мнения: 632
Моето дете все още е малко и не може да чете ,но още от сега има предпочитания и любими книжки за четене!

# 7
 • Мнения: 2 149
Синът ни е на 5 и от три и половина годишен проявява голям интерес към числата. За него не са проблем трицифрените числа - познава ги и ги назовава. Брои сам до 100. От друга страна изключително много се вълнува от животни, джунгли и т.н. Смятам, че подобни книжки биха били интересни за него. Иначе не може да чете все още. Познава почти всички букви и му е интересно да казва буквите, написани в дума. Но не успява да прочетете самата дума. Записан е на библиотеката и разгледа книгите, които взимаме от там.

# 8
 • Мнения: 618
Детето ми още не може да чете, но аз му чета доста. Надявам се да обича да чете и да си прочита литературата, която му се дава, а защо и не допълнително да чете.

# 9
 • Мнения: 213
Дъщеря ми прочете задължителните книги +  още 1 допълнителна по нейно желание. Не я насилвам в избора на книги, оставям я сама да решава кое е интересно за нея.

# 10
 • Мнения: 812
Синът ми още не чете сам, но го оставям да избира книгите, които четем заедно, защото така съм сигурна, че ще са му интересни.

# 11
 • Мнения: 1 519
Голямата ми дъщеря чете книгите от задължителния списък. Извън него избирам аз, тя по-рядко.
Малката не може да чете все още, аз чета, каквото тя пожелае.

# 12
 • Мнения: 463
Детето само избира книгите, а аз й помагам да ги четем. Що се отнася до училището, съмнявам се да прочита всички книги от списъка, когато нещо не й е интересно, го зарязва.

# 13
 • Мнения: 4 506
Не успява да ги изчете книгите. Трудно му е четенето. Аз избирам какво да чете.

# 14
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 820
Моето дете е твърде малко да чете и да избира , но пък се включвам защото метода " помогни ми и ще го направя сам" е нещото което се старая да го науча и показвам.

Общи условия

Активация на акаунт