Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 095
Въображението, смелостта, съпричастността, самоувереността и всички други черти на характера, които бихме искали детето да развие, не се предават чрез прекомерни грижи, нито от екрани, били те малки, или големи. Приготвили сме ви няколко съвета, които често се случва да пренебрегваме в динамичното ни ежедневие.  Преди две седмици ви попитахме дали си спомняте за игрите от детството и кои ви бяха любимите.
Скрит текст:
Оставете ги да паднат, за да се научат как да стават
За децата е полезно да се докосват до нови предмети, да се препъват и да падат, да се учат да преодоляват препятствията в бъдеще. Това е и което се случва най-често – падането. Ако се страхувате, че може да се наранят – оборудвайте ги с каска и им позволете да открият света около себе си.

Послушните деца не променят света
Има части от ежедневието, които са регулирани – като храненето и часът за лягане, но що се отнася до игрите, не бива да има ограничения. Можем да отгледаме едни здрави деца, които да знаят как да се предпазват. Така те ще могат да се адаптират към постоянно променящия се живот, който не се случва по определен час и програма.

Заниманията на възрастните не са игри
Играта е езикът, който децата най-добре разбират, така че нека поговорим с тях на същия език и да пресечем улицата, за да стигнем от страната, където има дракони и феи. Игрите създават връзка между децата и възрастните и чрез тях ние можем да им помогнем да се развиват.

Прекомерната грижа поражда повече страхове
В ранната част от живота си децата искат да нарушават установените правила, въпреки че знаят и осъзнават, че това не е позволено. За тях това е удоволствие, затова е препоръчително да бъдем по-гъвкави, където можем да си го позволим. Прекомерните грижи могат да ги превърнат в по-страхливи в бъдеще.
Затова стимулирайте ги да прекарват поне няколко часа на ден в игри. И у дома, и навън.
Оставете ги да бъдат свободни.
Игрите са ключът към по-доброто бъдеще на следващото поколение!

Ние сме OMO.
И вярваме, че игрите са най-доброто образование.


Детската игра е жизненоважна дейност. Тя е мястото, където психичният свят на детето си взаимодейства със света отвън. Играта му предоставя пространство, в което да експериментира.

Но днес често се караме на децата си, когато играят: „Внимавай, ще паднеш!“, „Спри се, недей!“, „Мръсно е, тръгвай!“. Често използваме тези реплики и много по-рядко – поощрителни думи. Чрез викове и предупреждения се стараем да запазим децата здрави, а всъщност пораждаме страховете им. А после се чудим къде сбъркахме и защо не се превръщат в самоуверените възрастни, които искаме да бъдат.

Психолози и специалисти твърдят, че именно игрите имат тази сила да побеждават страховете и несигурността. Когато децата изучават света около тях сами, те го преоткриват и разбират законите му. Така оформят своите социални умения и изграждат самочувствието си.

Скоро децата тръгват отново на училище. Мястото, където се учат на всичко важно, обсъждат важни теми, общуват с другите и градят навиците си без нашето наблюдение. Но играта също е учебен път за тях. Тя е образование, което е част от живота им всеки ден и умело ги въвежда в реалността. И колкото по-самостоятелна е тя, толкова по-полезна е за израстването им.

Вземете участие в темата, като споделите отговорите на нашите въпроси, които ще ви задаваме в продължение на три седмици.
В края на кампанията 100 от вас ще спечелят ОМО трио капсули за цветно пране, срещу ангажимент за споделяне на впечатленията от продукта в анкета.

Pushpin Въпрос №1, от 05.09.2019 г до 12.09.2019 г.: Съгласни ли сте, че трябва да позволяваме повече свобода в игрите на децата? Трябва ли да ги контролираме непрекъснато, за да ги предпазим?
Pushpin  Въпрос №2, от 12.09.2019 г. до 19.09.2019 г.: Къде е границата между позволеното и забраненото? Случва ли ви се да искате да спрете децата от игра, но вместо това да спирате себе си, защото знаете, че е по-добре те сами да изминат пътя си?
Pushpin  Въпрос №3 от 19.09.2019 г. до 25.09.2019 г: Позволявате ли на децата си да се изцапат? Колко петна струва една детска усмивка?


Победителите ще бъдат изтеглени и обявени в настоящата тема на 26.09.2019 г.
Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.


На www.powerofplay.bg ще откриете много идеи за щастливо детство, изпълнено с игри.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 11:33 от Pедактop

# 1
 • При децата ми
 • Мнения: 2 952
Народна топка и играта с ластик. Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 783
Игра на криеница и народна топка бяха игрите, които най-често играехме.

# 3
 • Мнения: 3 607
Скачане с ластик, народна топка и на "майка и дете"  Hug

# 4
 • Мнения: 335
Играехме ластик, федербал, народна топка, футбол

# 5
 • Мнения: 153
пиян морков

# 6
 • Мнения: 9 610
Много бяха, но най-любимите - дама, скачане с ластик, народна топка, жмичка, целехме се с фунийки, развален телефон, шиехме дрехи на куклите, правехме къщи от кашони, момчетата много играеха с едни топчета.

# 7
 • Мнения: 1 265
На криеница, ластик, гоненица...еххх 💚

# 8
 • Мнения: 810
Много обичах да скачам на ластик, да играем на народна топка, криеница, държави и седже Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 3 994
Ластик, народна топка, стражари и апаши, ръбче.

# 10
 • Мнения: 467
Най любимото беше народна точка Simple Smile

# 11
 • Мнения: 2 603
О, народна топка и ластик с децата пред блока.
Федербал със семейството по почивки и на село.

# 12
 • Мнения: 618
Народна топка, скачане на ластик, дама.

# 13
 • Мнения: 176
Играехме ластик, федербал, народна топка.

# 14
 • Мнения: 387
Ластик, дама, народна топка, криеница.

Общи условия

Активация на акаунт