Колко мами на близнаци са кърмили успешно?

 • 6 771
 • 41
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 903
Имах голямо желание да кърмя, но просто нямах кърма въпреки цеденето и всичко друго което опитах, а и те бяха много малки и стояха 2седмици в кувиоз. Много ми е мъчно, но те пораснаха и без кърма.

# 31
 • Мнения: 2 673
 Аз кърмих и дохранвах с АМ до 3 месец..
От стреса кърмата ми спря.

# 32
 • София
 • Мнения: 12 157
     Благодаря за подкрепата и съветите от всички мами.    bouquet
Добре че прочетох тук колко много майки са се справили и се обнадеждих че е възможно и се стегнах. Ако бях слушала педиатърката... Според нея близнаци не може да не се дохранват.
     Вече моите две девойки са само на кърма и нещата почнаха да се нормализират, тоест не са постоянно залепени за гърдите ми. Много съм радостна и се надявам още дълго време да се кърмим с мъниците  Grinning

# 33
 • Мнения: 2 022
Момичета, как става тази теория с "кърмиш, ядеш, спиш, кърми, ядеш, спиш"? На теория ми е ясно, но на практика няма как да стане. Това означава и тримата да се "качим на главата" на някоя от бабите, което е невъзможно, а на чужда жена не мога да се доверя поне на този етап. От както са се родили съм недоспана и уморена и се тръшвам в 1 ч. вечерта на предела на силите си за да стана в 6 и колелото се завърта... Може ли да помоля успешно кърмилите близнаци майки за съвет в тази посока. А наистина сънят действа много лактогонно, но как да си го взема?  newsm78

# 34
 • София
 • Мнения: 12 157
    Еми незнам точно какво да те посъветвам  Simple Smile Аз лично съм си съвсем сама с мадамите освен първите две седмици когато и таткото беше при нас. Основно ми помага това че се кърмим едновременно и че се кърмим легнали. Ако успееш да се възползваш от някое от тези две предложения. Разбира се в началото не ми оставаше време за никаква домакинска работа, а само за мадамите, но сега вече имам повече свободно време.
    Аз лично се подпирам от двете страни с две възглавници и с по-едно бебе в ръка. Незнам като пораснат сигурно няма да става, но те вече сучат доста по-добре и по-бързо. Вече нощем също спят по повечко. Будят се веднъж в три  ,хапват набързо и заспиват и после чак през ноща. С изключение на първите седмици сега вече нямам проблеми и със съня.

# 35
 • София
 • Мнения: 1 110
Cygnus, на мен до третия месец ми помагаха бабите и общо взето когато не кърмех спях, бях като дойна крава  Joy. Да си призная дори при това положение доста ми беше писнало. Започнах да разпитвам докога ще ядат на три часа, че не се издържа и съвсем се ужасих, че няма да се свърши скоро.
Мога да те успокоя, че те се специализират (може би вече и твоите са) и започват да сучат доста бързо и всъщност кърменето не отнема чак толкова време. Моите сучеха по 5-6 минути на един етап към края на третия месец май беше. Също така те на тази възраст общо взето само спят и ядат и можеш хем да свършиш нещо, хем да дремваш. Аз лично се тръшвах във всеки удобен момент, че моите се будеха и в 3 през нощта да ядат и после в 6........

# 36
 • София
 • Мнения: 12 157
   Само да споделя, че и моите вече хапват на бързо, но не искат да спят. Евентуално заспиват на гърда и като ги преместя рев...А определено вече не са гладни защото не искат да сучат, а просто да им обръщам внимание.  Ако най-накрая едната заспи то другата е будна и тн.. Надявам се някой ден и те да почнат да заспиват веднага, но не ми се вярва.  Grinning

# 37
 • Мнения: 2 022
Деси, там е проблема, че не сучат, отначало сучеше тя, той не можеше, после той се научи, а тя вече не иска. Сега само той суче и то сутрин невинаги. Работи основно помпата Sad Бабите ми помагат, но една по една и времето им е заето в пране, гладене и готвене, отвреме навреме ми помагат да храним едновременно.

# 38
 • Мнения: 2 051
Кърмихме се точно 18 месеца. Отначало по 8-10 пъти на ден, че и в отделни дни и повечко пъти. Спомням си, че когато станаха на 4 месеца, "разредиха" сукането на 7-8 пъти на денонощие и успях да си вдигна главата и да видя какво се е случвало около мен през цялото това време, в което наистина само кърмих, ядях и по малко спях.
След първия месец ги кърмих само заедно. В последните месеци сучеха само рано сутрин, когато както им дойде кефа.

Спокойно, момичета, идват и добри времена, в началото е големия зор и умора и си мислиш, че силите свършиха и повече не можеш, и край, но...продължаваш  и в един момент, о чудо, бебетата (и майките им) вече спят по цяла нощ и светът не е толкова черен. Малко търпение.

На мен специални хора не са ми помагали, нито баби, нито други жени. Таткото доста се включваше през свободното си време, също и каката, така сами си ги изгледахме.

# 39
 • София
 • Мнения: 12 157
   Едно въпросче до мамите които са кърмили? Как приспивахте мъниците?
   Моите заспиват само на гърда и досега нито веднъж не съм успяла по друг начин, което означава че дори да ги нахраня пак не съм свободна, защото таткото няма как да ги приспи сам  Sad

# 40
 • Мнения: 2 051
   Моите заспиват само на гърда и досега нито веднъж не съм успяла по друг начин, което означава че дори да ги нахраня пак не съм свободна, защото таткото няма как да ги приспи сам  Sad

Малки са още за да са имали достатъчно време да експериментират заспиване по друг начин. Simple Smile
Дай им малко време и ще се проявят и други умения!
И се радвай, че ядат, защото моите дълго време само спяха на гърда без да правят друго.

На въпроса - първите 2 месеца бяхме само така. Като започнаха коликите и ревовете започна да се включва и таткото с люлеене на ръце. Не че винаги имаше резултат, понякога заспиваха, понякога не. След като отминаха коликите вече бяха по-големички и будуваха и си заспиваха когато си поискат сами.

# 41
 • София
 • Мнения: 12 157
    Дано като пораснат още малко да има подобрение, защото засега според мен само се влошават нещата  Simple Smile Вече дори не искат просто да дремят на гърда еми предпочитат и двете да ги нося на ръце и да се оглеждат иначе рев... А скоро вече няма да мога изобщо да ги нося едновременно .
    Все ще измисля нещо надявам се  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт