Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 25 543
  • 567
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 22 416
Стеф, тамън днес ще правя сарми. Запичам после с капака на Ола, стават невероятни!

# 556
  • Мнения: 2 395
Аз пускам не на нормал а слабо приготвено на ниско налягане за 5 мин ориза.Слагам му всичко на ориза и 1към 1 вода и го включвам.До като си приготвя листата и е готов.Оставям налягането само да падне.Навивам сърмите и налиивам вода почти да ги покрие.Включвам на 12 минути на нормално приготвяне на високо налягане.Като свърши програмата ,чакам 10 мин и отварям.Места ги сърма по сърма в една йена и ги похлупвам.О и във всяка сърма слагам парченце малко сланинка или бекон когато ги навивам.

# 557
  • Мнения: 1 070
Ще приготвям телешко месо,което да мариновам и увия във фолио.ще го сложа на решетката да се готви на пара. А после ще запека във фурната. За колко време ще се сготви и колко вода да сложа долу?. В миналата тема беше споделен този начин на приготвяне.

# 558
  • Мнения: 54
Разглеждма за МК и се спрях на ИП, но в момента не се предлага моделът с air frayer. Та, ако сега си купя обикновения модел - https://instantpot.bg/produkt/duo/ може ли да се купи само капак, когато стане наличен или трябва целият комплект да се вземе?
Не , дуо нямат програми за запичане , тоест няма как да накарате да тръгне запичащия капак .

Запичащият капак, който се купува отделно си идва с кабел и програми на капака, и с кошницата. Доколкото знам не се предлага в Европа (още?), но ако се купи отделно не виждам защо да не може. https://instantpot.com/portfolio-item/air-fryer-lid/ Ето го тук.

Няма да тръгне само ако ползвате капак от Крисп, защото на Криспа програмите са на самия пот. Но с отделния капак не е така. Исках да уточня, за да няма объркване. (Аз ползвам отделния капак от линка горе точно с пот ДУО.)
Бихте ли споделили откъде е закупен въпросния запичащ капак от линка и в България ли го ползвате?
Благодаря предварително!

# 559
  • Мнения: 87
Разглеждма за МК и се спрях на ИП, но в момента не се предлага моделът с air frayer. Та, ако сега си купя обикновения модел - https://instantpot.bg/produkt/duo/ може ли да се купи само капак, когато стане наличен или трябва целият комплект да се вземе?
Не , дуо нямат програми за запичане , тоест няма как да накарате да тръгне запичащия капак .

Запичащият капак, който се купува отделно си идва с кабел и програми на капака, и с кошницата. Доколкото знам не се предлага в Европа (още?), но ако се купи отделно не виждам защо да не може. https://instantpot.com/portfolio-item/air-fryer-lid/ Ето го тук.

Няма да тръгне само ако ползвате капак от Крисп, защото на Криспа програмите са на самия пот. Но с отделния капак не е така. Исках да уточня, за да няма объркване. (Аз ползвам отделния капак от линка горе точно с пот ДУО.)
Бихте ли споделили откъде е закупен въпросния запичащ капак от линка и в България ли го ползвате?
Благодаря предварително!

Закупен е от амазон (американския или канадския, вече не помня). Ползвам го в Канада. Не знам дали се предлага в Европа, както казах. Уточнявах само как е устроен и за кой пот го ползвам. Тук работи на 100 волта и за Европа не става.
Даже има много особен накрайник,който не позволява съседния контакт да се ползва.

# 560
  • Мнения: 54
Закупен е от амазон (американския или канадския, вече не помня). Ползвам го в Канада. Не знам дали се предлага в Европа, както казах. Уточнявах само как е устроен и за кой пот го ползвам. Тук работи на 100 волта и за Европа не става.
Даже има много особен накрайник,който не позволява съседния контакт да се ползва.[/quote]

Много благодаря за отговора!
Доколкото знам и аз, в Европа не се предлагат тези капаци, но се надявах тайно да ми е стара информацията Grinning

# 561
  • Мнения: 904
Аз да ви питам в ИП Дуо кекс правили ли сте, без да е на водна баня, и на каква програма? Бая му се почудих и не можах да го измисля. В стария ми кукър, който също беше без запичащ капак, съм пекла без проблем, слагах само хартия за мое улеснение.

# 562
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 486
Имам проблем с ИП Sad
Избирам програма, нагласям минутите изписва он и след минутка започва да изброява минутите, дори не е загряла купата. Извън гаранция е Sad На соте затопля, така че бих могла изключа проблем с нагревателя.
Не знам дали може да се ремонтира и на какво се дължи .

# 563
  • Мнения: 776
Аз да ви питам в ИП Дуо кекс правили ли сте, без да е на водна баня, и на каква програма? Бая му се почудих и не можах да го измисля. В стария ми кукър, който също беше без запичащ капак, съм пекла без проблем, слагах само хартия за мое улеснение.

Не съм пекла. Единственият ми опит, който имам и си прецаках тестото за козунак, беше с хартия за печене, намаслена и на програма Йогурт. Отдолу се беше образувала стабилна коричка. Честно казано обаче, не бих пробвала, за да си изхабя евентуално продуктите. А и тия кукъри, които имат програма за запичане, са за времето колкото ще го изпечете в обикновена фурна.

# 564
  • Мнения: 1 395
Имам проблем с ИП Sad
Избирам програма, нагласям минутите изписва он и след минутка започва да изброява минутите, дори не е загряла купата. Извън гаранция е Sad На соте затопля, така че бих могла изключа проблем с нагревателя.
Не знам дали може да се ремонтира и на какво се дължи .

Лелеее,  твоят сигурно е еднояйчен близнак на моя! От два дни и аз страдам със същия проблем! Моят е купен от амазон. Днес звънях на представителството в БГ и довечера ще снимам клип и ще им изпращам на мейл запитване с обяснение за проблема. Дано да е нещо лесно поправимо!

# 565
  • Мнения: 54
Аз да ви питам в ИП Дуо кекс правили ли сте, без да е на водна баня, и на каква програма? Бая му се почудих и не можах да го измисля. В стария ми кукър, който също беше без запичащ капак, съм пекла без проблем, слагах само хартия за мое улеснение.
Правих няколко пъти по тази тяхна рецепта кекс и се получи повече от прекрасен Blush
https://instantpot.bg/recepta/aromaten-keks-tikva/

По въпроса с грешката, която са дали двата уреда предполагам сте проверили всички възможни места, откъдето е възможно да идва проблема, но може да погледнете и тук за всеки случай
https://youtu.be/M2_vLG2D5nU

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 15:46 от Ralph

# 566
  • Berlin
  • Мнения: 9 542
Аз правих свинско с прясно зеле от българския сайт и също се получи много добре. Трябва да взема да постна няколко успешни рецепти, запазвам си линковете на каквото се е получило добре и съм правила повече от един път. После не ми се търсят пак.

# 567
  • here and now
  • Мнения: 1 972
Свинско със зеле правих и аз, стана много добре.
Днес готвих телешко с нахут. Задуших лук и морков, сложих месото на късчета и позапържих на Saute, подправих с черен пипер, кимион, червен пипер и лютеница. Добавих накиснатия от снощи нахут и вода и пуснах на високо налягане за 40 мин. Вкусно се получи.
За сладкиши си ползвам фурната, често правя супи, леща, мусака.

Общи условия

Активация на акаунт