Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 авг. 2019, 15:12 ч.

Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 9 940
  • 298
  •   1
Отговори
  • Berlin
  • Мнения: 9 262

Официален сайт

Какво е Instant Pot?
Instant Pot е машина от рода на слоукукърите, като в последната си версия събира в себе си 7 уреда : електрическа тенджара под налягане; уред за готвене на ориз; уред за приготвяне на йогурт/ кисело мляко; уред за задушаване, уред за продължително затопляне на ястието след като е готово; уред за сотиране; уред за бавно готвене

Удобството на машината идва от това, че с плътно затварящия се капак много лесно се вдига температура и ястието се готви много по-бързо отколкото в обикновена тенджара. Аналог на тенджара под налягане с таймер, Instant Pot е много по-надежден, удобен, чист, спестяващ време и енергия.
Разликата между тенджарата и slowcooker е именно в това, че в нашият случай ясието се готви много по-бързо заради полученото налягане в тенджарата, а в слоукукъра е точно обратното - там ястията се готвят бавно.
Instant Pot също има опция слоукукър, която според мен би била идеална за готвене на месо докато сме на работа и нямаме време да стоим върху тенджарата, а с бутона Keep warm ястието остава топло до 12 часа.

Видео за начина, по който работи Instant pot
https://www.youtube.com/watch?v=w1RKj9E8TY0
От къде може да се поръча?
Американски Амазон
Сайт от Великобритания
Английски Амазон
Немски Амазон
Аз лично моят си го купих от немския Амазон -тогава беше на най-ниска цена в сравнение с останалите европейски сайтове. Следете за промоции, във фейсбук групата редовно се хвалят със закупени на смешни пари машини.
Въпросната група до този момент ми е от много голяма полза, защото освен, че ежедневно се споделят нови рецепти и идеи, хората споделят и за евентуални проблеми с тенджарата и решенията им (на английски е комуникацията).

Ще се радвам, ако темата ви допадне. Тук бъдещи и настоящи собственици на ценната машинка можем да си споделяме рецепти, мнения, идеи, хитринки и други. Добре дошли  Hug  chef
В момента в Европа има достъпен само един модел Instant Pot - Duo V2 7-in-1 6 Qt (от Амазон)
Най-ниски срещани цени досега (Амазон) - Германия - 79 Евро, Англия - 79 паунда. Оглеждайте се около Черния петък, Prime day, а понякога може да е Deal of the Day.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Благодаря за темата!
Моя любим помощник е в лятна ваканция. Simple Smile Ползвам го само за варене на царевица, защото лятото почти не ядем манджи.

# 2
  • Мнения: 18 569
Почти всеки ден го ползвам за супи на малкия.

# 3
  • София
  • Мнения: 847
Взех си на праймдей, но още не съм го отворила... Ще следя темата за вдъхновение  Simple Smile

# 4
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Опс,и аз тука ...

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 989
На прайм сделките го взех и оттогава май не съм готвила на котлон Simple Smile  Супички, яхнийки, варени яйца и царевица - горе-долу с такива неща засега съм го пробвала Simple Smile

# 6
  • Мнения: 994
Аз моя вчера го получих Simple Smile
Направих водния тест. Мисля, че всичко е ок, макар че по едно време се появиха за малко 3-4 капчици по "копчето" за освобождаване на парата. Нормално е нали?
Направих и малко ориз със замразени зеленчуци за проба. На 4 мин. беше полуготов, но мисля, е беше така, защото сложих топла вода. Друг път ще пробвам със студена.

Не разбрах обаче тези: LESS/ NORMAL/ MORE с кои копчета се избират?
PRESURE COOK- това е аз да си настройвам налягане, време и пр. нали?
На зададените програми може ли да се променя времето и/или налягането?( не съм пробвала още Embarassed)

# 7
  • София
  • Мнения: 1 234
С Pressure Level се избират.

# 8
  • Калифорния
  • Мнения: 464
Моя pot е малко по-различен модел, но мисля, че Pressure Level сменя Low и  High Pressure
За да смениш Less - > Normal -> More натискаш копчето на самата програма няколко пъти.

# 9
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Да, натиска се повторно копчето на избраната програма за less/normal/more.
Аз, да си призная, нищо не пипам. Готвя основно на pressure cook и настройвам само времето и изключвам keep warm.😄

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 2 765
Скоро и аз се сдобих с нов помощник. Simple Smile Много съм доволна. Снощи приготвих миди, предишната вечер трябваше да приготвя бърза вечеря за децата - 2 минути на Соте и 4 под налягане и имах чудесна мусака, макар и без заливка. Спестява ми доста време, а това е много важно за мен. С две малки деца съм, които ядат само домашна храна, а аз се старая всеки удобен момент да сме навън. Simple Smile

Готвих още червена леща, пилешка супа, правих си само бульон няколко пъти, варих царевица, картофи, боб, спагети. Simple Smile

Следя публикациите във ФБ групата и "крада" идеи.

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
adoration_, я разкажи за мидите, моля! Simple Smile
Те са една от любимите ми храни, с които преживявам през лятото. Но в ИП не съм ги правила до сега.

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 2 765
Видях рецептата в групата. На Соте се задушава скилидка чесън в малко зехтин и масло. Добавят се предварително почистените и измити миди и 50 млн бяло вино. Pressure cooking за 2 мин, високо налягане и принудително изпусната пара. Simple Smile

# 13
  • Мнения: 37
Ако някой е решил да си купи инстант пот сега е момента - 70 паунда. Такава цена досега не съм виждала.

# 14
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
О, да! Супер оферта е, а има и друг размер 8Qt Thinking - https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-IP-80-Duo/dp/B07W6PVT97

# 15
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
О, вече има и по-голям! Тююю, не можаха ли да го пуснат зимата. Яд ме е сега, ама още един ще ми дойде множко.

# 16
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Може да го продадеш. Simple Smile

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Изобщо няма да ми е изгодно. Купих го за 100 паунда зимата, не ми се чакаха намаления.
Сега чисто нов е по 70 и всеки би избрал да си го купи новичък. Simple Smile
Нищо, ще си карам с него. Той ми върши чудесна работа. А големия ще следя и ако го намалят ще действам.

# 18
  • Мнения: 605
Здравейте, ще си поръчам IP, но не знам какви аксесоари да си поръчам към него. Бихте ли ми казали Вие какво си взехте? И ако поръчам нещо допънилнително то заедно ли ще пристигне с IP на английски адрес(мисля с GGBG)? Извинявам се, но за пръв път ще поръчвам с посредник и ми е тъмна Индия. Вие кой посредник ползвахте?

# 19
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Има отделна тема за посредниците.
Ако поръчате от един сайт и едновременно от един продавач, би трябвало всичко да пристигне като една пратка. Амазон понякога разделят пратките, но ако са от различно продавачи, а и още преди завършване на поръчката се вижда колко пакета е.

# 20
  • Мнения: 605
Пристигна потчето и в нашата къща. Сега обаче седя и гледам като да не казвам какво. Направих този тест с водата, но не знам какво трябва да покаже. Пуснах и като започна да отброява минутите излизаше малко пара от винтила и имаше капки по него, така ли трябва да е? Гледаме клипчета и там не видях да прави така!? Сега се чудя дали е в ред?! Моля Ви кажете нормално ли е? Никога не съм готвила в тенджера под налягане и направо ме дострашава! Децата искат картофена яхния, а аз и това ни мога да им сготвя. Ако задуша лука и чушката на соте после като сложа картофите и доматите и морковите(може ли и малко брашно?) на колко време да ги пусна и на коя програма? Извинявам се за глупавите въпроси на ми е тъмна Индия в момента.

# 21
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Точно така процедираш, изключваш "соте", слагаш капака и пускаш за 6-8 мин. макс..Аз рядко ползвам зададените програми, избирам си време и пускам на високо нляагане.. Може и малко брашно и да не забравиш да долееш вода.

# 22
  • Мнения: 605
Благодаря. Станаха хубави и децата ги харесаха. Сега ще варим яйца и четох за qpr и npr, които нещо не ми говорят! Това е опция, която се сменя или??? И коя е програма Мануал, която всички пишат? Pressure cook ли имат в предвид? Много съм зле...

# 23
  • Варна
  • Мнения: 2 052
Здравейте! Следя темата, но не мога да реша имам ли нужда от такова нещо. Готвя, но не бих го нарекла любимо занимание. Сотиране, кисело мляко - не съм правила и досега. Как помага за варене на ориз? Има ли някой, който е започнал да готви по-вкусно, заради Instant Pot-а или просто налягането спестява време и това е?

# 24
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417

За мене най-важното е че спестява време .Мисля,че  повече запазва витамините в ястието след термична обработка и става по-вкусно от готвено на котлона.

# 25
  • София
  • Мнения: 416
Здравейте! Следя темата, но не мога да реша имам ли нужда от такова нещо. Готвя, но не бих го нарекла любимо занимание. Сотиране, кисело мляко - не съм правила и досега. Как помага за варене на ориз? Има ли някой, който е започнал да готви по-вкусно, заради Instant Pot-а или просто налягането спестява време и това е?


Аз не просто не обичам, направо си мразя да готвя Angry Обаче ми е много важно какво ядем в семейството, та готвя непрекъснато. И моето решение е да използвам уреди, които улесняват омразната ми дейност Simple Smile Instant Pot ми е най-големият помощник, спестява време и суетни около тенджерите. Най-често просто слагам всичко вътре, рядко се занимавам със сотиране и други подготовки. Настройвам таймера и заминавам да си върша нещо по-приятно Simple Smile Всичко си става вкусно, защото се сготвя идеално за много по-малко време. Дори и мляко си заквасвам в него, нещо, което никога не съм правила преди Simple Smile

# 26
  • Варна
  • Мнения: 2 052
И аз обикновено "слагам всичко" в тенджерата или тавата и пускам на таймер (и изчезвам). Но, за да стане ОК, трябва да следиш кога завира и да намалиш температурата,  да разбъркваш, после  кога да сложиш подправките (евентуално). Един боб го варя 3-4 часа, не запържвам. В Instant pot-а за колко време става?

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Зависи от боба и дали е накиснат предварително. Но да речем 20 мин. Макар, че за толкова време съм го вадила на каша, защото аз винаги му сменям една вода.
В пота няма какво да чакаш и намаляш. Като изтече програмата се изключва сам.

# 28
  • Варна
  • Мнения: 2 052
Зависи от боба и дали е накиснат предварително. Но да речем 20 мин. Макар, че за толкова време съм го вадила на каша, защото аз винаги му сменям една вода.
В пота няма какво да чакаш и намаляш. Като изтече програмата се изключва сам.
Накиснат предварително, винаги. Едва ли може да се отърве човек от сменянето на една вода, но 20 мин. ще е боб ново поколение.

# 29
  • Мнения: 1 198
Зависи от боба и дали е накиснат предварително. Но да речем 20 мин. Макар, че за толкова време съм го вадила на каша, защото аз винаги му сменям една вода.
В пота няма какво да чакаш и намаляш. Като изтече програмата се изключва сам.
Накиснат предварително, винаги. Едва ли може да се отърве човек от сменянето на една вода, но 20 мин. ще е боб ново поколение.

Накиснат боб готвя като изхвърлям първата вода, в която е сложена 1ч.л. сода и после на макс.налягане за 15мин. Отварям го след 5мин. И пак има случаи, в които ми се разкашква.

# 30
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .

# 31
  • Мнения: 1 198
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .
Всеки път му се каня, че ще съкратя времето, но пусти страх, че няма да стане....

# 32
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Гледайте таблицата в книжката с рецептите, аз по нея основно се ориентирам за времето на готвене и е ОК.

# 33
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Накиснат боб го правя за 7 мин ,не мога да си представя да го пусна за повече ще стане на каша .
Всеки път му се каня, че ще съкратя времето, но пусти страх, че няма да стане....


Пробвай няма да съжаляваш .Дори за тези 7 мин му сменям два пъти водата плюс аз му изпускам парата защото ако го оставя повече от 7 мин ще го ядем на каша Grinning

# 34
  • Мнения: 1 828
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....

# 35
  • Асеновград
  • Мнения: 166
Ill
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Сигурно обичат да им хрупа . Hands ClapIll

# 36
  • Мнения: 1 198
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Моят боб е винаги миналогодишен (от една баба) или този, който е на промоция в кауфланд.
За час и половина в пота и камъни ще се сварят.
И все пак никой не ви убеждава да се откажете от тенджерата под налягане и котлона, щом така ви е ок. Има доста информация в нета за мултийкукърите. Има и клипчета в ютюб за инстант пот.

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 2 765
Преди дни готвих едър смилянски боб точно 20 минути.

# 38
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Ill
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Сигурно обичат да им хрупа . Hands ClapIll

Моят боб  за 7 мин не хрупа ,увира си чудесно.Забравих да напиша ,че живея в чужбина освен тукашния боб да е по-бързо сваряващ  ,но не мога да си представя боб да ври в  пота за по 30-50 мин дори и българският .То за тези минути цял бут месо ще се свари.Сорта на боба е cannellini (бял боб ) дори в книжката на инстант пот пише ,че става за 6-9 мин предварително накиснат .Гледайте книгата за ястието което ще приготвяте доста е точна с минутите за готвене .

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
То и аз не вярвах и първия път го извадих на каша. Не ставаше за ядене.

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 3 989
Засега съм готвила боб един път и реших като за начало да е по-възможно най-мързеливия начин - НЕнакисван боб, директно от пакета изсипан и измит, сложен с всичко накуп в пота, се свари идеално за 30 минути! Нямаше нищо хрупащо, иначе капризния ми към боб мъж, нямаше и да го яде. Бобът си е нормален, от серията "Имало едно време" на Крина Wink

# 41
  • Мнения: 1 828
Е, стига де, какъв боб слагате? Винаги го готвя в тенджера под налягане и никога не го махам преди първия час, той не е готов. Редовно го варя час и половина, това в под налягане имам предвид.... Съмнява ме Пота да вдига по-високо налягане.... Едва ли е възможно....
Моят боб е винаги миналогодишен (от една баба) или този, който е на промоция в кауфланд.
За час и половина в пота и камъни ще се сварят.
И все пак никой не ви убеждава да се откажете от тенджерата под налягане и котлона, щом така ви е ок. Има доста информация в нета за мултийкукърите. Има и клипчета в ютюб за инстант пот.
аз също имам кукър, но не ИП. Но досега боб под час не съм правила. Дрънчи и вкъщи не го харесват така. Може пък наистина ИП да държи на по-високо налягане, все пак на тенджерата след засвирване намалявам котлона.
Следя темата, защото напоследък реших, че искам и ИП, ама се опитват да ме разубедят, че стават много уреди.... Кукърът ми е Тефал.

# 42
  • Мнения: 228
Здравейте, аз също от известно време следя темата, както и таьи за мултикукъруте. Решила съм да си купувам ИП, защото съм с малко дете и ми теябва да мога бързо да и забърквам манджиджки, които да са разнообразни и полезни. Живея в Германия, така че ще си поръчам пт немския амазон. Ще дам отзиви като стигна до там Simple Smile до тогава ще ви следя с интерес.

# 43
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Ако ще готвиш само манджички за детето, май не ти трябва чак тази тенджера.😄 И със сигурност няма да е толкова бързо, колкото очакваш.

# 44
  • Асеновград
  • Мнения: 166
Ако ще готвиш само манджички за детето, май не ти трябва чак тази тенджера.😄 И със сигурност няма да е толкова бързо, колкото очакваш.

Е , нали фасула ставаше за 7 минути . Ма вие сами си противоречите .

# 45
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Това го обсъждахме в миналата тема. На тенджерата й трябва определено време, за което да достигне определеното налягане, тогава вече започва същинското готвене и отброяването на времето, което сме заложили са готвене.

# 46
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Абе остави. Явно има потребители, които четат само, за да се заяждат.
Не знам гроздето ли им е кисело или са си натурално криви...

# 47
  • Асеновград
  • Мнения: 166
А защо не смятаме общото време . То и на мен ми става на кукъра за 1 час без да е под налягане . То и яйцата са настроени на 4 минути , но докато заври водата минават 20 .

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Ами сигурно защото съфорумките питат на колко време и на коя програма да си нагласят ИП. То е повече от ясно, че е необходимо време докато се вдигне налягането. Както е и при обикновените тенджери под налягане всъщност. И при тях времето се отчита след като започне да излиза пара или заври. 😉
Други въпроси имаш ли?

# 49
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Защото не е едно и също. Има значение колко вода има, топла/студена, до какво налягане трябва да достигне и сигурно други фактори. Честно казано, не съм се интересувала много, за мен най-най-важното е, че слагам всичко в тенджерата, нагласям и не се занимавам повече. През това време мога да правя много други неща вместо да гледам манджата.
А защо не смятаме общото време . То и на мен ми става на кукъра за 1 час без да е под налягане . То и яйцата са настроени на 4 минути , но докато заври водата минават 20 .

# 50
  • Асеновград
  • Мнения: 166
Е , аз съм мъжко имам други разбирания . Смилете се малко . Каквото ме налазихте ... И все пак благодаря .

# 51
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Слагайте вряла вода така се намаля времето преди машината да почне да отчита времето .
Аз съм супер доволна от уреда и не бих го заминила ,спестява ужасно много време за разлика от котлона

# 52
  • Мнения: 18 569
Е , аз съм мъжко имам други разбирания . Смилете се малко . Каквото ме налазихте ... И все пак благодаря .
Joy Joy Joy Joy
Ще свикнеш Hug Питай смело, не го мисли!

# 53
  • София
  • Мнения: 710
Добре, че "мъжкото" попита...аз да си кажа от такова въодушевление колко бързо стават нещата, не бях се и замисляла за това , че трябва предварително време , но явно защото никога не съм имала дори и тенджера под налягане.
Не че това ще промени мнението ми, засега само Ви чета, но ще си купя със сигурност, защото вечер като се прибера в 19:00 часа и ме посрещнат децата "Какво ще ядеме?" почва едно чудене кое ще стане най-бързо освен супа.

# 54
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Пържени яйца. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
От друга страна, Instant Pot има отложен старт, така че може сутрин да се сложат продуктите и да се нагласи таймерът кога да започне да готви и вечерта да имате топло ядене. Само че за месо е малко рисковано според мен да стои така цял ден, особено ако времето е топло, но пък имаме и фунцкия бавно готвене. Simple Smile

# 55
  • София
  • Мнения: 710
Пържени яйца...въобще не обичат, то и яйца много не обичат. Едната обича белтъка, другата жълтъка, само третата яде всичко Simple Smile
Ще се нагласим с потчето, аз рецепти поразглеждам и да си преценя, но за моите нужди ще е екстра. И кисело мляко много искам да правя, защото преди си правех с увиване на кърпи, одеяла, но като не мога да наглася някой път темп. и не се получава, а киселото мляко в нас върви много.

# 56
  • Мнения: 2 106
Днес получих най -накрая Инстант пот.Имам опит с Олла ,не мисля да се разделям с нея за сега ,но не устоях на атрактивната цена на пота !Има доста разлики между двете.На първо място не усетих миризма като готвеше храната.Освен това го няма и шумното излизане на пара и затваряне на клапана.Е Оллата има функция печене,която почти не съм ползвала....Първото готвене в пота беше супа грах с пуешко.Вкусно стана !

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 231
Здравейте,
От скоро се сдобих с Instant Pot.Може ли да споделите как приготвяте в него мляко с ориз и грис халва.Предварително благодаря!

# 58
  • Мнения: 1 316
Здравейте, най-накрая се реших да си поръчам ИП. Все още се чудя дали да е 6 или 3 литра, ще се ползва основно за двама човека. Може ли да ми препоръчате допълнителни елементи които да поръчам?

# 59
  • Ст.Загора
  • Мнения: 360
Здравейте, най-накрая се реших да си поръчам ИП. Все още се чудя дали да е 6 или 3 литра, ще се ползва основно за двама човека. Може ли да ми препоръчате допълнителни елементи които да поръчам?

Че има ли 3 литра ИП ?Препоръчвам 6 л. , събира и малко и много .

# 60
  • Мнения: 1 316
Има, но и аз реших, че големият е по добре. Вие ползвате ли допълнителни приставки?

# 61
  • Ст.Загора
  • Мнения: 360
Аз не съм закупила нищо до момента , но се замислям за още една допълнителна купа и капак .

# 62
  • Мнения: 1 316
А разни кошнички, поставки за яйца? Нямам идея какво би ми трябвало и много съм се зарибила.

# 63
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Нищо допълнително не съм купувала, не ми и трябва за сега. Но аз не готвя само в него. Използвам си и тенджерите на котлона, както и фурната.Ползвам го основно за ориз, варива, за готвене на големи парчета месо или пържоли, които после прехвърлям в тава и запичам за малко във фурната.
Спагетите не ми харесаха как стават например, но за ризото е чуден.

# 64
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Отговорих ти в амазонската тема, ще постна и тук.
Силиконови рингове. - трябват си, умирисват се при готвене
Кошница за варене под пара, ако ще ползваш и нямаш. - пота идва само с една скара и за дребни неща не върши работа.
Капак, ако смяташ да съхраняваш храната в купата на пота.- аз нямам и не ползвам.
Резервна купа- ако готвиш много и не ти се занимава да пресипваш.- аз нямам и нямам нужда.
Има и доста други щуротии, прецени си според нуждите. Например аз кисело мляко не правя и не ми е необходим сет за това, но за други е важно, че дори задължително.
Може да поразгледаш клипчета с рецепти и да видиш за "твоите манджи" какво е необходимо.

# 65
  • Мнения: 513
A, точно за силиконовите уплътнители имам въпроси.
Ползвате ли неоригинални? Намирате ли разлика?
Гледам, че някои предложения за такива рингове включват и силиконовото капаче на клапана. Сменяте ли го? Отделно ли се поръчва?

# 66
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Аз имам само една резервна купа, керамична даже си взех, уж да не загаря, но нямаше нужда като че ли, стоманената си е чудесна.

3ка тенджера ми се струва много мъничка на мен. Не беше ли около 1.5л вместимост, недостатъчно ми се струва и непрактично по-скоро.

Кое е силиконовото капаче на клапана?

# 67
  • Мнения: 513
Кое е силиконовото капаче на клапана?
Ей това:

# 68
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Купете си селеконови уплатнители задължително,другото е по желание

# 69
  • Ст.Загора
  • Мнения: 360
Нищо допълнително не съм купувала, не ми и трябва за сега. Но аз не готвя само в него. Използвам си и тенджерите на котлона, както и фурната.Ползвам го основно за ориз, варива, за готвене на големи парчета месо или пържоли, които после прехвърлям в тава и запичам за малко във фурната.
Спагетите не ми харесаха как стават например, но за ризото е чуден.
Може ли да споделиш как приготвяш ризото Blush.  Аз пък си харесвам спагетите в него , ще споделя и аз ако се интересуваш.

# 70
  • Мнения: 7 469
Аз имам ивтерес и към спагетите и към ризотото. Обмислям покупката и то много. Готвя всеки ден. Малкият и ние мнага обичаме спагети. Не че им тпябва и кой зняе колко време на котлона, но ако правя по-завъртян сос, зящо не да използвам времето да простр/изпера/прахосмукирам или нещо подобно "разпускащо"

# 71
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Ризото правя с пиле и гъби.
Задушавам малко лук на Соте, добавям гъбите. Като се задушат и те слагам ориза за минута-две, пилето и заливам с водата. Използвам месо от гърдите на пилето и винаги го слагам сурово. Съотношението на ориз и вода ми е 1:2. Слагам сол, черен пипер и мащерка или риган. Влючвам на програма за ориз. Тя си е автоматична и сама си задава времето. След като приключи веднага изпускам парата и в горещия ориз слагам бучка масло и щедро пармезан.

Спагети пробвах само веднъж, но станаха редки и преварени. А част от тях бяха слепени на снопове. Пък и трябва да се начупят, за да влязат в купата.
Вкъщи обичат само болонезе, твърдо сварени и за това си ги правя само на котлона. Но може да опитам и твоята рецепта. Simple Smile

# 72
  • Мнения: 1 357
Точно за спагети никога не бих го ползвала. За времето, което е необходимо да се вдигне налягането, водата на индукционния котлон два пъти по-бързо ще заври и спагетите ще са готови. Как точно ги готвите с Инстант пота?
За класическо италианско ризото също не е подходящ - на него майката му е постоянното бъркане. Може би някаква манджа с ориз, но на мен досега такава не ми се е получила - или оризът става преварен, или суров. Предпочитам си обикновената тенджера, в която да го следя - все пак необходими са му минути, не часове. Или пък сварявам в Инстант пота само месото и после заедно с бульона го прибавям към ориза /запържен на котлона с лук и подправки/ и пека във фурната.

ver4eto_sv, уредът е една усъвършенствана тенджера под налягане - подходящ е само за ястия, в които можеш да сложиш всички продукти наведнъж заедно /боб, леща/ и най-вече ястия с месо, при които наистина спестява време. За завъртяните сосове едва ли ще ти помогне.
Може да си вземеш такава керамична купа - ползвам я при ястия, които искат предварително запържване на месото, за да не загаря.
https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Ceramic-Electric-Pressure/d … GXYYXH1KADF80WGPH
Имам и такава форма за чийз кейк и други работи, но още не съм я ползвала.
https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Springform-Cake-Pan/dp/B01L … BX1XQ5708HHYEW7EM

# 73
  • Ст.Загора
  • Мнения: 360
Спагети приготвям само болонезе по най елементарния начин . Запържвам леко 250гр. кайма , добавям дом. пюре 250мл, вода около 1,200л и спагети 250гр. , подправки сол, ч.пипер,риган , сух чесън. 5мин. на ръчна програма , изчаквам малко и тогава изпускам налягането . Най важния момент е спагетите много добре да се разделят във соса, понякога си помагам с ръка Blush, иначе се получават сварени спагети на снопчета .

# 74
  • София
  • Мнения: 710
Някой има ли приставката за кисело мляко?
Аз все още не съм купила ИП , но и аз се чудя какви допълнителни неща да взема.

# 75
  • Казанлък
  • Мнения: 766
Аз си поръчах този комплект. Поне има много неща на добра цена
https://www.amazon.co.uk/dp/B07PR6KC9D?psc=1&ref=ppx_pop_dt_b_asin_image

# 76
  • Мнения: 76
Някой има ли приставката за кисело мляко?
Аз все още не съм купила ИП , но и аз се чудя какви допълнителни неща да взема.
Какво е приставка за кисело мляко? Той пота си има програма за кисело мляко и в нея директно се вари и кваси. Или се слага студено мляко (UHT което е) и се кваси така. Да нямате предвид бурканчета, ама то това не е приставка?

Иначе ризото и спагети стават страхотни в пота. Да, не е като бъркано на котлона ризото, в което се налива по един черпак горещ бульон, но като за слагане всичко и един бутон си е повече от идеално. Тук има хубава рецепта. https://damndelicious.net/2018/03/21/instant-pot-mushroom-risotto/ (аз не слагам спанак и грах накрая и използвам програмата Ориз, която е на ниско налягане).
Спагетите също стават страшно бързо. Задушава се лук, кайма, слага се вода, спагетите (начупени поне по средата, за да ги покрива водата и да не слепват. Ако се ползват макарони, това изобщо не е проблем.), подправки и един буркан доматен сос отгоре (без да се бърка вече). Мануал за половината време оказана на опаковката. Бързо изпускане на налягането. 2-3 мин изчакване, разбъркване и е супер. Има голяма разлика във вкуса на спагетите варени във вода на котлона и тези варени в сос с подправки!

# 77
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Аз правя ориз често и никога не съм имала фал. Първо си задушавам лук, морков, чушка, зависи какво имам, после слагам подправки, ориз и вода, 1:1 е според указанията или малко повече вода, защото обикновено не го отварям веднага, а като стои поема още течност. На pressure cook, за 4 мин за бял, басмати или жасмин ориз (за див/кафяв е мисля 20-22 според книжката, но не съм пробвала). Понякога слагам отгоре парче цели пил. гърди и става чудно пиле с ориз. Пак така става и ориз с домати и маслини.

# 78
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
Някой има ли приставката за кисело мляко?
Аз все още не съм купила ИП , но и аз се чудя какви допълнителни неща да взема.

Каква е тази приставка за кисело мляко ?Аз нямам,правя си мляко и без нея .Имам следните неща резервна купа,уплатнители, селиконов капак и селиконов съд за под пара .

# 79
  • Мнения: 76
Рецептата на abs ми напомни за китайски ориз, който правя често (особено в петък вечер). От вратата пускам Соте да се топли пота. Хвърлям в пота ориз, вода (1:1.5), замразен грах, царевица и морков (ако имам замразен).  Пускам програма Ориз. Докато стане режа един лук, чесън, чушка, гъби (каквито зеленчуци ще слагам) и като ориза е 3 мин преди да свърши програмата ги задушавам в уока/тигана, изпускам парата на пота, сипвам ориза, соев сос, сусамово олио и е готово. Понякога слагам и яйце. Това е гарантирано по-бързо от доставката от който и да е китайски ресторант наоколо! Без MSG и други добавки техни.

# 80
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
А някой правил ли е субпродукти в пота? Имам едни бъбреци искам да ги сготвя, но ще ми е за първи път.😔 Първо май трябва да г сваря и после мога да ги задуша, така ли е?

# 81
  • София
  • Мнения: 710
Ето това: https://www.amazon.co.uk/Genuine-Instant-Pot-Yogurt-Maker/dp/B01 … 1QVCEV4RCMFVY75YY
Но явно , за да ти стои киселото мляко по бурканчета.

# 82
  • Мнения: 76
Сега разбрах, Лиана. От моя гледна точка това е абсолютно излишно. Ако искате мляко в индивидуални бурканчета, просто подквасете, налейте в бурканчета, сложете решетката на пота и наредете бурканчетата. Може и на 2-3 реда в зависимост от големината. Ще се заквасят идеално. После само ще приберете в хладилника. Показаните от вас са пластмасови даже. За мен няма нужда.

# 83
  • Ст.Загора
  • Мнения: 360
А някой правил ли е субпродукти в пота? Имам едни бъбреци искам да ги сготвя, но ще ми е за първи път.😔 Първо май трябва да г сваря и после мога да ги задуша, така ли е?
Редовно зимата готвя субпродукти , специално бъбреци съм варила веднъж , но предварително накиснати за няколко часа в оцет , иначе миришат . След сваряването може да си ги приготвиш както искаш .

# 84
  • София
  • Мнения: 710
Благодаря за съвета paulca

# 85
  • Мнения: 7 469
В американския амазон има 5 вида инттант пот
https://www.amazon.com/stores/node/3031632011?_encoding=UTF8& … rowse-bin=Instant Pot&ref_=bl_dp_s_mw_3031632011

Дали си струва да се инвестира в някой по-скъп модел?

# 86
  • Мнения: 76
В американския амазон има 5 вида инттант пот
https://www.amazon.com/stores/node/3031632011?_encoding=UTF8& … rowse-bin=Instant Pot&ref_=bl_dp_s_mw_3031632011

Дали си струва да се инвестира в някой по-скъп модел?

От моя гледна точка - не. От ДУО нагоре не мисля, че разликата е съществена. (Модел Лукс е само с високо налягане (няма ниско) и няма Кисело Мляко, та може би не си струва.)

Ако ще го ползвате в България или Европа, ще трябва да купите от Амазон от Англия (доколкото знам идва с 2 кабела - за Англия и за континентална Европа) или Германия, за да ви работи волтажа.

Наскоро се заговори за ИП + еър фрайър (модел Крисп), но не знам дали не се предлага само в Уолмарт (верига големи магазини в САЩ/Канада). https://instantpot.com/portfolio-item/duo-crisp-8-quart/ Някои други продукти наскоро се пуснаха там първо и после масово, вкл. амазон. Инстант Брандс (компанията, която прави ИП) навлиза доста в кухненската техника - има вече блендер, тостер, еър фрайър, мултикукър, оризоварка, та може и доста нови продукти да видим скоро.

# 87
  • Мнения: 7 469
В Уолмарт бяха пуснали ИП за 9$ онзи ден.
Има Ип 10 в 1, 9 в 1, има с wifi. Ще трябва да направя сравнителен анализ. Но понеже от скопо гледам исках да попитам.
Иначе цената на най-скъпия Ип от щатите е колкото 7в1 от Европа.

# 88
  • гр. София
  • Мнения: 3 620
В американския амазон има 5 вида инттант пот
https://www.amazon.com/stores/node/3031632011?_encoding=UTF8& … rowse-bin=Instant Pot&ref_=bl_dp_s_mw_3031632011

Дали си струва да се инвестира в някой по-скъп модел?
Не разбрах за къде ви трябва, но ИП купен от САЩ не може да се ползва в Европа.

# 89
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Мда, аз щях да поръчвам също от САЩ, но според мен не си струва после напасването с допълнителни кабели, а и може да е опасно. В предната тема има няколко мнения по въпроса.
Иначе аз, когато разучавах, се бях спряла на модела с +, пак Дуо, но по-новата версия. Другите мисля, че не ме грабнаха с нещо повече. Обаче като няма + за Европа, взех Дуо като единствена опция и съм доволна.
В американския сайт има подробни описания и функции на всички модели потове.

# 90
  • Мнения: 7 469
Ще звънна в една фирма, преди малко ми я дадоха, да ги попитам по отношение на волтажа. Ще проуча да видя, ако е много хамалогия, ще те откажа и аз. Но има толкова много модели, яд ме е че ги няма тук.

# 91
  • гр. София
  • Мнения: 3 620
Не мисля, че въпроса опира само до кабели и щепсели. Щеше да е лесно. Според мен (без да съм специалист) значение имат и частите, които са вложени в самия пот, вътре. Те са за по-нисък волтаж, иначе горят. По принцип има преобразуватели на ток, но те се ползват за уреди, които не са мощни, с нисък ватаж. Аз ползвам такъв за зъбен душ, купен от Щатите.

# 92
  • Казанлък
  • Мнения: 766
Аз си получих моя нов мини пот 3 л.
Чудесен е за двама. Точно това ми трябваше. 6 л. ще се ползва за гостите и  за по-големи количества.
В събота в него приготвих за салатите цвекло, моркиви и картофи.
Няма следене, няма  засичане на времето, намаляне на топлината и т.н. Чудесен е! Синът ми се обади, че ще дойдат на гости. Размразих едно парче свинско каре, намазах го с подправките и соев сос. После се сетих, че имам и сос барбекю. Нарязах го почти до края, обмазах с четката навсякъде, увих го във фолиото и сложих в потчето на поставката. Отдолу на дъното- една чаша вода. 50 минути на Meat. Чудесно стана! Имаше и малко сосче във фолиото.

# 93
  • гр. София
  • Мнения: 3 620
Инстант пот, 6л е на акция в немския Амазон за 70 евро.

# 94
  • Мнения: 149
Жива и здрава да си 👍
Щях да чакам черен петък, ама цената е екстра. Мерси, че сподели!

# 95
  • София
  • Мнения: 1 745
Може ли линк?

# 96
  • Мнения: 2 347
Вече не е на тази цена https://www.amazon.de/dp/B00OP26T4K/ Било е грешка в цената.
Редакция: Може и да не е било грешка. Има го в испанския на 69.99 https://www.amazon.es/dp/B00OP26T4K и италианския https://www.amazon.it/dp/B00OP26T4K

# 97
  • София
  • Мнения: 1 745
Благодаря! Ще имам възможност да поръчам след два часа, дано още е наличен щото в немския докато поръчам и изчезна.

# 98
  • Мнения: 149
Ето линк, в сделките на деня е. Има още 108 часа 😊

Instant Pot IP-DUO60 programmierbarer 7-in-1,Elektro Schnellkochtopf, 6 L/1000 W 220 V https://www.amazon.de/dp/B00OP26T4K/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_UiuXDbQZNA2R1

# 99
  • Мнения: 2 106
Вече не е на тази цена https://www.amazon.de/dp/B00OP26T4K/ Било е грешка в цената.
Редакция: Може и да не е било грешка. Има го в испанския на 69.99 https://www.amazon.es/dp/B00OP26T4K и италианския https://www.amazon.it/dp/B00OP26T4K
В темата за амазон писаха ,че има код за отстъпка 5€  при покупки над 25€ в италианския амазон.Въведете го и пробвайте.

# 100
  • София
  • Мнения: 1 745
Вече не ги виждам в нито един Амазон Sad

# 101
  • Мнения: 149
Странно, наистина. Може да са се изчерпали бройките, не знам. Следете, през деня нали пак така изчезва... В английския си седи на старата цена и има наличност.

# 102
  • Мнения: 116
Тенджера под налягане Krock Pot за £57. Дали е със същите възможности като Instant Pot?

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07C1MPN1T

# 103
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Дори има предимство, че може да се регулира температурата.
Набързо прегледах и не видях купата от какъв материал е. Пише незалепващ, но не знам дали е тефлон. Ако е тефлон и няма съвместима купа от стомана или керамична, бих пропуснала.

# 104
  • гр. София
  • Мнения: 3 620
Пота беше в сделка на деня за 70 евро. Това не означава, че непременно ще се предлага цял ден. На тази ще е докато не изтече оставащото време до края на сделката или не свършат бройките. Което може да стане и за час. Отдолу под артикула пише  % claimed. Колкото повече тези % се увеличават, толкова по-малко бройки остават. Не знам дали го обясних добре.

# 105
  • София
  • Мнения: 5 184
Момичета, докъде максимално може да се напълва купата на пота при готвене? (Имам стандартна тенджера под налягане и обикновено я пълня до средата, най-много до 2/3 - в редки случаи.) Чудя се между двата размера 5.7 или 8 и затова питам. (А и да се запиша в темата, обмислям покупка).

# 106
  • Мнения: 2 347
Момичета, докъде максимално може да се напълва купата на пота при готвене? (Имам стандартна тенджера под налягане и обикновено я пълня до средата, най-много до 2/3 - в редки случаи.) Чудя се между двата размера 5.7 или 8 и затова питам. (А и да се запиша в темата, обмислям покупка).
Do not fill the inner pot more than 2/3 full. For food that expands during cooking such
as rice or dried vegetables, do not fill the inner pot more than 1/2 full.

2/3 е максимума, а храни, които се разширяват, не повече от 1/2.

# 107
  • Бургас
  • Мнения: 6 934
Петя, ние сме четири човека вкъщи, но като купувах моя по-големия не го предлагаха иначе бих взела него със сигурност.
В 6 литровия например не ми се събра един цял джолан с кост, който исках да сваря. Както казва баба ми голямото събира и много и малко. Simple Smile

# 108
  • Казанлък
  • Мнения: 766
Момичета, докъде максимално може да се напълва купата на пота при готвене? (Имам стандартна тенджера под налягане и обикновено я пълня до средата, най-много до 2/3 - в редки случаи.) Чудя се между двата размера 5.7 или 8 и затова питам. (А и да се запиша в темата, обмислям покупка).

То зависи и за колко човека готвиш, и колко яденета на ден ви трябват... Ние сме само двама и готвя само вечери, така че за мен 8 л със сигурност е голям.
Вчера готвих и в двата пота 🤣😂🤣 за да си спестя времето...😊
Докато в единият се вареше бульонът от ребрата и крилата на пилето, в другия готвих бутчета с картофи. Бутчета предварително ги замаринувах със соев сос и лимонов сок плюс подправки и чесън. После само за минутки ги запържих и ги сложих във пота заедно с картофи, нарязани на по-едри парчета. 20 минути на мануал и стана чудесно. 👍👌

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 19:10 от valpan

# 109
  • Berlin
  • Мнения: 9 262
Ахаха, снощи правих почти същите бутчета. Simple Smile)) Без картофи, но мариновани с чесън, соев сос, мед, кетчуп и подправки, става чуден сос, пак 20 мин, на Poultry (така пишеше в рецептата).

# 110
  • Варна
  • Мнения: 456
Здравейте, може ли да ми кажете коя е добрата цена за този Инстант Пот - https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Electric-Pressure-Stainless … 2C218&sr=8-3? Реших да си купя и ще гледам офертите оттук нататък, но искам да зная до колко горе долу е падал като цена. Много благодаря Simple Smile

# 111
  • here and now
  • Мнения: 1 318
70 лири

# 112
  • Мнения: 37
До много скоро беше на ниска цена, но сега е поскъпнал, сигурно заради наближаващите празници. Може да изчакаш черния петък. Аз съм решила да си взема керамичната му купа.

# 113
  • Мнения: 7 469
Аз добавих в кошницата за дебнене и 8л
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07W6PVT97/ref=ox_sc_act_image_ … L5A1OLE&psc=1

Започвам обаче да се чудя дали няма да ми е много 8л.

# 114
  • European Union
  • Мнения: 496
Няма да ти е много, ако има къде да го държиш. На мен 6 литровата купа ми влиза идеално в хладилника. Ако е малко по-висока, няма да се побира.

# 115
  • Мнения: 7 469
Който го издебна на по-добра цена. 
Доколко видях и 8л е 7 в1, няма разлика в характеристиките.
Нямам търпение вече да поръчям и да идва  Simple Smile

# 116
  • Мнения: 149
Аз взех за 70 евро от немския преди седмица някъде

# 117
  • Мнения: 7 469
Да, изтървах го и се изяждам от яд Blush
Чакам ЧП с нетърпение.

# 118
  • Мнения: 32
Здравейте, момичета! Искам да попитам вече поръчалите Instant pot как се извършва доставката и каква е цената й? Въпросът ми се породи, докато днес разглеждах офертите в амазон.
https://www.amazon.com/Instant-Pot-Multi-Use-Programmable-Pressu … 5&sr=8-3&
В момента 7 в 1 уреда е на цена 79 долара, но с доставка +97 долара допълнително? Аз ли нещо не разбирам? Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:29 от semra_ch

# 119
  • Мнения: 1 357
Това е американският Амазон. Уредите оттам не могат да се ползват в България.
Следете уреда в amazon.co.uk или amazon.de. Доставката оттам е много по-ниска, а може да се намали и още повече, ако се поръча чрез превозвач /има тема как точно става/.

Ето една добра алтернатива на Инстант пота - в момента тече намаление - https://www.amazon.co.uk/Ninja-OP500UK-Multi-Cooker-Silver/dp/B0 … GAB24RV9&th=1

# 120
  • Мнения: 76
Това е американският Амазон. Уредите оттам не могат да се ползват в България.
Следете уреда в amazon.co.uk или amazon.de. Доставката оттам е много по-ниска, а може да се намали и още повече, ако се поръча чрез превозвач /има тема как точно става/.

Ето една добра алтернатива на Инстант пота - в момента тече намаление - https://www.amazon.co.uk/Ninja-OP500UK-Multi-Cooker-Silver/dp/B0 … GAB24RV9&th=1


Едно от нещата, които трябва да се имат предвид за Нинджата е това, че е доста голям уред и че капакът не се маха. Иначе е съпоставим с ИП и даже още по-добре, защото има и фрайър капак с него заедно. Но всеки трябва да си прецени мястото в кухнята и височината на уреда с отворен капак, който стои отворен ако се ползва втория капак.

# 121
  • Мнения: 1 145
Халогенният капак на Oлла в момента е на промоция. Някой ползвал ли е сайта? Поръчка до БГ как може да се направи и колко приблизително излиза? Капакът е на 27.20 e., намален с  40%

# 122
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Дайте поне линк да видим. Ако е испански сайт, то има  2-ма превозвачи от Испания.

# 123
# 124
  • here and now
  • Мнения: 1 318
10 евро е доставката до България.
Съвместим ли е с ИП?

# 125
  • Мнения: 1 145
Да,  преди да закупя ИП, изчетох двете теми тук и ФБ постовете. Имаше клип с направа на печиво: нещо като питка /озвучаването - на испански/. Би било много удобно с капака да се запича, без да се ползва тавичка и фурна.

# 126
  • Мнения: 513
Капакът е 700W. Почетох за халогенните фурни/капаци (съблазнява ме идеята) - препоръчват поне 1300W.  Не знам дали не идва слабичък този.

# 127
  • here and now
  • Мнения: 1 318
1300 за капак или за фурна? Всъщност не знам фурните с какъв обем са и какво влияние оказва.
Запалих се и аз сега....
Мен лично ме притеснява дали е съвместим капака. Ако може снимки или мения ....

# 128
  • Мнения: 513
То се води фурна, има се предвид това.
Практически това, което върши работата, е капакът; та се продават само капаци, които можеш да ползваш върху каквото намериш за добре. Точно такъв капак е коментираният, който пък е предназначен за 6 литровите потове., има адапторен ринг.

# 129
  • Мнения: 2 106
Имам и ИП ,имам и Олла GmG ,ползвам запичащия капак 2 ра година и е съвместим и с двата кукъра.Купих го от испанския амазон с директна доставка до БГ.На мен не ми е слаб,аз го ползвам да хване коричка яденето и съм доволна.Даже успявам да сложа запичащия капак и на филипса (третия ми кукър) Слагала съм го и на обикновенна тенджера метална и на една йена.Той си има пръстен метален ,много удобен ,слагам го на ИП и отгоре капака

# 130
  • Мнения: 1 145
Ще се върна да чета старата тема - струва ми се, че Мимето ползваше халог. капак.

# 131
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Пуснах един, да видим.
Благодаря момичета за включването.

# 132
  • Мнения: 1 145
На мен не ми е слаб,аз го ползвам да хване коричка яденето и съм доволна.
Става ли за довършване на чушки на фурна напр., пиле, картофи? Придава ли приятния златисто розов вид и вкус на запеченото?

# 133
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Попрегледах набързо халогенните фурни и те наистина са 1300+ вата, но са с обем около 11+ литра, та си мисля, че тези 700 са достатъчни за пота.

# 134
  • Мнения: 2 106
На мен не ми е слаб,аз го ползвам да хване коричка яденето и съм доволна.
Става ли за довършване на чушки на фурна напр., пиле, картофи? Придава ли приятния златисто розов вид и вкус на запеченото?
Точно това се случва.Добива си златист цвят и вкуса си е на запечено ,не на варено.

# 135
  • Мнения: 149
И в английския Амазон има подобен капак уж 'еър фрайър', но отзивите са смесени, а е и скъп, 59£

Mealthy CrispLid 220v - Air Fry, Crisp or Broil on Your Electric Pressure Cooker with SS Liner, fits 6 & 8 Quart. Has Air Frying Basket, Trivet, Mat, Tongs, UK & EU Power Chord Plus Free Recipe App. https://www.amazon.co.uk/dp/B07VGN5PF6/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_kC40DbZ1GR4M2

# 136
  • Мнения: 1 145
Поръчах испанския. Цената е добра в момента.

# 137
  • Мнения: 1 357
С кой превозвач поръчвате от Испания?

# 138
  • Мнения: 1 145
До адрес в БГ - за 10 евро. Дъщеря ми оформи поръчката - каза, че било лесно.

# 139
  • here and now
  • Мнения: 1 318
И аз пуснах директно. Инак Лерон  и GGBG доколкото си спомням доставят от там. Има и тема, но не е много активна.

# 140
  • Казанлък
  • Мнения: 766
Дълго се борих със себе си, но загубих битката... и аз поръчах капака.. Че както обичам да правя цяло пиле в потчето, добре ше ми дойде Blush

# 141
  • Мнения: 18 117
Капакът върши работа, не е много мощен но запича! Аз си го купих от olx.bg, но напълно нов, пасва идеално на ИП!
Сарми на ИП, запечени после с капак!

# 142
  • Мнения: 1 316
Това чудо още е намалено https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07P9TS6NN/ref=ox_sc_act_tit … L5A1OLE&psc=1
, не мога да рша какъв уред да си взема и дали ми трябва изобщо. Място имам достатъчно.

# 143
  • Мнения: 18 117
Това чудо още е намалено https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07P9TS6NN/ref=ox_sc_act_tit … L5A1OLE&psc=1
, не мога да рша какъв уред да си взема и дали ми трябва изобщо. Място имам достатъчно.
Нинджата е страхотен уред, бях чела ревюта в чужди сайтове, щом имаш място не му мисли, цената е страхотна за такъв многофункционален уред!

# 144
  • Мнения: 2 347
Нинджата е страхотен уред, бях чела ревюта в чужди сайтове, щом имаш място не му мисли, цената е страхотна за такъв многофункционален уред!
Дори богатите англичани не го купуват, значи цената наистина е страхотна.... Laughing

# 145
  • Мнения: 18 117
Нинджата е страхотен уред, бях чела ревюта в чужди сайтове, щом имаш място не му мисли, цената е страхотна за такъв многофункционален уред!
Дори богатите англичани не го купуват, значи цената наистина е страхотна.... Laughing
Англичаните са богати, но стиснати и не готвят....Ние тук купуваме и доста по скъпи уреди, еърфраера на Филипс е само еърфраер и по скъп от този!

# 146
  • here and now
  • Мнения: 1 318
Мернах някъде, че единия капак не се се сваля напълно. За мен това изобщо не е ок, ако е е така.
Аз Филипса съм си го оставила за Су вид, малко компромисно е, но върши работа. Имам чувството, че щом не мога да го сваля и измия тоя капак, няма изчистване и отмирисване.
ИП ми е ок. Сега ще видим с капака как ще се разберем.

# 147
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 417
На живо виждали ли сте го ?Аз съм в Англия ,много е дървен не бих го купила,ще чакам да излезе новият Инстант пот надявам се да излезе и веднага бих го взела.И нинджата е с керамична тенджера ...