СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 821
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
И нас така ни учат на курса, на който ходя. Тя казва, че е много важно да продишваме всяка една контракция, а на самото напъване вдишваш дълбоко въздух, повдигаш главата и напъваш от корема, никакво напъване в лицето😃 на теория е лесно, ще видим на практика😅 аз мисля да искам епидурална, но и мен това ме притеснява, че понякога просто спира раждането. Акушерката казва, че до 4 см разкритие трябва всеки да може да изтърпи и не е реално да не може, ама знам ли...всеки има различен праг на болка.
Аз вече така искам да идва момента, изобщо не искам да ми го предизвикват, правя гимнастика, обикалям, качвам стълби, постоянно стоя на фитнес топката и няма и няма..
Ако искате в youtube има една много приятна лекция на акушерката Елена Василева, може да я изгледате, надявам се да ви хареса, на мен лично ми действа много добре☺

# 151
Момичета, колко тежко си позволявате да вдигнете?

# 152
Аз искам да питам упражненията на кегел каква роля играят при раждането,до колкото разбирам те са за стягане на тазовото дъно в случая като ти кажат да напъваш е да го изкараш навън а с кегел стягам и сякаш задържам...дано да сте ме разбрали 😌

# 153
  • Sofia
Аз искам да питам упражненията на кегел каква роля играят при раждането,до колкото разбирам те са за стягане на тазовото дъно в случая като ти кажат да напъваш е да го изкараш навън а с кегел стягам и сякаш задържам...дано да сте ме разбрали 😌
Мисля, че са по-скоро за бързо възстановяване след раждането, защото можело да се получи свличане на органите, както и за да се предотврати неволно изпускане на урина.

За тежкото, май най-много вдигам котарака си, който е 8 кг, но доколкото знам е ок, колкото се чувстваш добре да вдигнеш. Няма някакво определено число.

# 154
И все пак внимавай че така уверена в себе си да вдигам се озовах в болница за задържане...

# 155
Аз все се пазя обаче всигнах сега едно чекмедже около 5 кг и съжалих на мига. Добре се чувствам, но си ми беше тежичко.

# 156
Тежко гледам да не вдигам, но като шетам и пазарувам от време на време е неизбежно. Имам няколко приятелки бременни с 3-4 годишни деца, които все са им на ръцете, та явно не е чак такъв проблем. Мен на всеки преглед ме предупреждават да се пазя и да ограничавам движенията, за да си дочакам датата за секцио, така гледам да внимавам.

# 157
Аз също мисля, че упражненията на Кегел са по-скоро за възстановяване.

# 158
Току що изгледах лекцията на Елена Василева. Наистина страхотно обяснява. Дано само да можем да съберем психически и да изпълняваме каквото ни казват. Наистина според мен също дишането е много важно.

# 159
За тежест, чувала съм до 5кг макс, ако всичко е ок и преди 7месец. Слес това не се препоръчва вдигане, носене, дърпане на тежки неща.
За майките с каки/батковци които са все още малки съм чувала,че  организма е свикнал с тежестта им и все пак препоръките за носене след 6м. остават.

# 160
Дасега не съм чувала случай, в който епидурална упойка да спира раждане. Всичките ми приятелки в чужбина с такава упойка родиха по две деца... 

# 161
Аз пък четох че епидуралната малко не давала ясна представа кога трябва да напъваш,и ако акушерката не дава и тя точни инструкции и се губи ритъма защото ти нямаш чувствителност и не усещаш контракциите и незнаен кога са точните моменти..

# 162
Епидуралната ложе да притъпи чувството за напъни, ако е сложена твърде късно. Заради това си има изисквания кога точно да се постави. От  АГ знам, че се поставя на 5-6см разкритие.
Зависи от организма, но има случаи, в които забавя раждането, в смисъл че контракциите отслабват, за това се включва система окситоцин, която подпомага самия процес.
Аз, ако имам късмета, ще се възползвам от придобивките на 21. век и ще си поискам епидурална упойка. Надявам се, наистина, да отида навреме в болницата.
Няма да се правя на героиня, златен медал няма да получа.

# 163
Мен точно от некомпетентност и претупване на нещата ме е страх,скоро лежах за задържане,трябваше да ми вземат урина с катетър,ами толкова грубо го направиха,че ме боля цял ден едната ми издърпа к-ра нагоре мн силно взе да пари да боли другата ми пъхна тръбичката обаче два номера по голяма защото малките свършили,на всичкото отгоре ме оставиха сама да си стана от магарето с разкекерчените крака и корема и едвам се набрах на дръжките....

# 164
За вдигане на тежести знам, че до 2-3 кг макс. Аз го правя многооо рядко ..
Колко случаи така чух в началото, майките си вдигнали по - голямото дете или мъкнали по цял ден тежести.. после в болница за задържане.
Защо да си го причиняваме точно сега, и без това кръста е натоварен достатъчно.. плод, околоплодни води.
Бебето ще оцени, ако сега специално в 9 месец си почиваме повече.. Нека да съберем и да имаме сили за раждането .. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт