СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 827
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Леле, това за кактетъра звучи ужасно. Не за първи път чувам подобна история и се бях наплашила първия път като на мен ми слагаха. На мен ми е слаган два пъти до сега, но и двата бях под спинална упойка и нищо не съм усетила, а при махането жените бяха толкова внимателни, че изобщо не ме е боляло (не беше нещо приятно, но минаваше за секунда и без болка).

Относно тежестите - когато забременях с второто си дете, първото още не можеше да ходи, та не само постоянно я вдигах, а и постоянно ходех преведена, защото тогава прохождаше и този период си е доста динамичен физически. Тя тежеше 10 кг на 1 годинка, а до края на бременността ми беше около 13 и не съм спирала да я вдигам постоянно. Всичко си беше наред до края, но както с всяко нещо и това си е до бременност. Честно казано сега не мога за си представя да вдигам тежко и не го правя, чувствам се много по-несигурна физически, имам чувството, че едва издържам собствената си тежест, пък какво остава да вдигам нещо тежко. Хубавото е, че по отношение на децата не ми се налага.

# 166
Смятам че щом си в болница не си ок и имаш нужда от малко по внимателно отношение..а да питам нещо което не е толкова по темата казвали са ми че след раждането,и в периода на кърмене може много лесно да се забременее вярно ли е?

# 167
  • София
Според мен да, въпреки че и това е индивидуално. Аз забременях трудно с първото дете, но второто забременяване (11 месеца след раждане) и третото (4 години след раждане) се получиха веднага. Второто даже от един път само и още не ми се беше регулирал цикъла, защото кърмех. А баща ми и леля ми имат само 10 месеца и 20 дена разлика, ето на това се вика породени деца Grinning

# 168
Дес, аз чувствам че съм окей да вдигна нормална чанта пълна с покупки или 1 стек вода (6 бутилки по 1.5л.) и да вървя около 5 мин пеша с тях. Повече от това не мога и не се насилвам. Не знам колко точно е тежко като килограми. Мисля, че ако се чувстваш добре до 4-5 кила е окей, но повече си е предизвикателство.

# 169
Здравейте, първо да се похваля, че нашето легло най-сетне е сглобено! Оказа се чудо на инженерната мисъл, ММ каза, че е готов да си смени професията 😉

И сега да се по оплача-майка ми пристигна!!!
От 2 часа е вкъщи и вече успя да ме напрегне. Добре, че след няколко дни ще отиде при сестра ми и ще се върне няколко дни преди секциото. Направо не знам как ще се разберем с нея, дай ѝ да се оплаква колко ѝ е тежко, къде я боли и прочие.
На всичкото отгоре брата на ММ пак се кани да идва и той за 5 дена, а това вече наистина ми идва в повече. Майка поне ще я използвам да ми по изчисти на вече трудно достъп ите за мен места, а на него не мога да разчитам за нищо, само трябва да слугувам. Предният път като беше тук даже не предложи на брат си да му помогне с нещо и за капак като си тръгваш отиде да каже чао на кучето, а мен все едно ме нямаше.
Извинявайте, че ви натоварвам, но имах нужда да си го излея! 😪

# 170
Хората явно въобще не се замислят, че в нашето положение никак не ни е до приемане на гости.То не стига, че нямаш сили за нищо, ами и да им слугуваш. Еее, прекалено е. А пък майка ти като те натоварва си й казвай. Аз моята като ме подразни и веднага я стопирам, за разлика от други членове на семейството. Joy

# 171
О, нямаш представа как се сърди!
Ако взема, че ѝ кажа нещо такъв цирк ще стане, че не е за разправяне. Опитвам се да си свиркам и да не ѝ обръщам внимание, но сега всичко ме дразни.
Вече не мога да се разхождам само по гащи из нас😁
Не мога и да я и гоня, защото се прибра от чужбина специално за бебето.
Ще се търпим, няма как.

# 172
Ох мами... Извинявам се за това, което ще напиша, защото е мнооого извън темата на бременни и бебета, но съм много ядосана и искам някой да ми каже дали мисля правилно или аз съм в грешка.
С мъжа ми сме заедно от 6г. Той обаче преди мен е имал друга жена от която има дете. От както забременях тя започна да ми прави едни номера, които знам, че са само за да направи вражда между мен и него. Детето много често е при нас. А тя досега никога на се е сетила да я докара при нс или пък да си вземе. Но виж аз забременях и тя реши че трябва да идва. Като тази сутрин дойде с изказването, че идва да види детето (което точно преди два дни взехме от нея), а виждането и беше едно такова дойде събуди я и след 5 мин си тръгна. А мен не ме ядосва това, че идва за детето си (напълно нормално е, въпреки, че преди не се е сещала) а ме ядосва това, че идва и без да има никои в къщи тя си се събува влиза си като у дома си в НАШАТА КЪЩА без да иска разрешение или нещо такова. Абе с две думи се едно жилището си е нейно. И този номер ми го прави вече няколко пъти. А аз говорих с мъжа ми (за да не скарам с нея), че това не ми приятно и всеки трябва да си знае мястото. А той "МИЛИЧКИЯТ" 😠 ми каза нищо немога да и кажа заради детето ще мълча, защото иначе няма да ми дава детето. Аз мисля че не би му било много приятно ако някой от моите бивши си идва в нашия дом и се разкарва из къщи без разрешения. Каже ми моля ви вие как бихте се почувствали и какво бихте направили ако някоя бивша на мъжете ви си идва ей така във вашият дом....

# 173
  • Варна
Здравейте,
включвам се с един леко странен въпрос.
Вчера ми подметнаха ,че при нормално раждане се вижда какво точно излиза от нас,вярно ли е?
Хич не ми се иска да гледам кръв - че припадам.Все си мисля ,че нищо няма да виждам.

# 174
Ама бившата ключ ли има? Как та си идва?

Бисквитке, не разбирам какво питаш

# 175
  • Варна
Ами след раждането на бебето нали излиза плацентата,после кръв? предполагам де,не съм раждала.
Изпитвам изключителен страх от това да гледам кръв,за да не припадна и това е което ме притесява. И аз не съм сигурна дали го обяснявам правилно.

# 176
Нашите са разведени от 20 години и майка ми цял живот е манипулирала баща ми с нас. Той също има ново семейство, имам и сестричка от втората му жена. Войната м/у двамата приключи едва преди няколко години, като подчертавам, че агресора беше майка ми. Определено не одобрявам да влиза във вас без покана, разбирам го и него, че го е страх да не му забрани да вижда детето. Майка неколкократно е забранява Ла чрез съда на татко да ни вижда, а това е ужасно.
Тя как така влиза, ключ ли има?
Повдигни въпроса отново и ако той не вземе отношение ще се наложи ти по най-дипломатичния начин да ѝ обясниш, че не може да идва когато си поиска без да се обади.

# 177
Здравейте,
включвам се с един леко странен въпрос.
Вчера ми подметнаха ,че при нормално раждане се вижда какво точно излиза от нас,вярно ли е?
Хич не ми се иска да гледам кръв - че припадам.Все си мисля ,че нищо няма да виждам.
Не мисля, че някой ще те остави да виждаш какво излиза. Спокойно. А и като се замислиш позата, която ще заемеш при раждане, няма как да виждаш. Аз сега както и да се сгъна от този голям корем нищо не виджам.

# 178
Бисквитка, показват ти я ето за това, но сигурно може да говориш с екипа, че ти става зле.

“Трети етап на раждането завършва с щателен оглед на плацентата за нейната цялост. Понякога при непълната й сепарация част от нея остава в матката, нарушава нормалното протичане на следродилния период и създава условия за инфекции със сериозни последствия. Тези обстоятелства налагат допълнителни диагностични и терапевтични процедури.”

това е статията:
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/kak-proticha-razh … atsentata-n-22934

# 179
Бисквитке, ако случайно мернеш нещо неприятно, просто си отмести погледа или затвори очи. Но и аз не мисля, че ще видиш нещо в позата за раждане

Общи условия

Активация на акаунт