СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 829
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
Нашите са разведени от 20 години и майка ми цял живот е манипулирала баща ми с нас. Той също има ново семейство, имам и сестричка от втората му жена. Войната м/у двамата приключи едва преди няколко години, като подчертавам, че агресора беше майка ми. Определено не одобрявам да влиза във вас без покана, разбирам го и него, че го е страх да не му забрани да вижда детето. Майка неколкократно е забранява Ла чрез съда на татко да ни вижда, а това е ужасно.
Тя как така влиза, ключ ли има?
Повдигни въпроса отново и ако той не вземе отношение ще се наложи ти по най-дипломатичния начин да ѝ обясниш, че не може да идва когато си поиска без да се обади.
Няма ключ, но ситуацията е следната аз съм на двора и простирам детето е вън с мен, а тя се качва по сълбите събува си се и си влиза без да попита! А вътре няма никой. И това което се случи днес беше, че аз бях на кафе а тя дошла влязла си свекървата беше в къщи и когато разбрах, че ще идва звъннах на свекървата и я питах дали е вътре и тя ми каза ами влезе ко да я напрая нахална е

# 181
  • Варна
Благодаря момичета Blue Heart
А някоя има ли проблем със запушен нос,не мога да спя вечер.... слагам физиологичен разтвор и не помага...мисля го как ще раждам така.Общо взето обзела ме е темата за раждане,защото моята АГ каза,че плацентата е зряла и няма да изкарам до термин - а ще родя края на август/началото на септември,но пък ми се струва малък бебчо - 2800,иска ми се да стане някъде 3200 Simple Smile

# 182
Коя степен е зряла плацента? На мен ми казаха, че моята е трета, но нищо не ми говори това

# 183
Нашите са разведени от 20 години и майка ми цял живот е манипулирала баща ми с нас. Той също има ново семейство, имам и сестричка от втората му жена. Войната м/у двамата приключи едва преди няколко години, като подчертавам, че агресора беше майка ми. Определено не одобрявам да влиза във вас без покана, разбирам го и него, че го е страх да не му забрани да вижда детето. Майка неколкократно е забранява Ла чрез съда на татко да ни вижда, а това е ужасно.
Тя как така влиза, ключ ли има?
Повдигни въпроса отново и ако той не вземе отношение ще се наложи ти по най-дипломатичния начин да ѝ обясниш, че не може да идва когато си поиска без да се обади.
Няма ключ, но ситуацията е следната аз съм на двора и простирам детето е вън с мен, а тя се качва по сълбите събува си се и си влиза без да попита! А вътре няма никой. И това което се случи днес беше, че аз бях на кафе а тя дошла влязла си свекървата беше в къщи и когато разбрах, че ще идва звъннах на свекървата и я питах дали е вътре и тя ми каза ами влезе ко да я напрая нахална е

И да добавя още нещо. За мен всеки трябва да си знае мястото. Аз много често ходя да взимам детето защото баща й работи до късно. И НИКОГА  не съм си позволила да вляза в тях. Винаги изчаквам от вън. Мисля че би трябвало и от другата страна така да се съобразяват когато идват до нас. А аз знам че тя го прави за ме скара с мъжа ми, защото за 6г. никога до сега не е идвала и винаги ние сме взимали детето. И виж сега аз забременях и тя реши че ще идва. Малко станно ми изглежда и всеки би се досетил защо го прави.

# 184
Оххх, има много лоши и зли жени за съжаление!

# 185
Момичета, някоя от вас мислила ли е за стягащо бельо след раждането (или вече родилите, ако са ползвали), и ако да, коя марка предпочетохте? Предварително се извинявам, ако е коментирано, но не намерих в старите теми Simple Smile

# 186
Коя степен е зряла плацента? На мен ми казаха, че моята е трета, но нищо не ми говори това
Трета степен е вече зряла плацента. Нормално е в края да се случи и дори да започне да "старее". Моята в 37 г.с. беше втора към трета.

# 187
Така ...темата бивши.С моя, откакто той е с друга жена дори не си говорим, нито се срещаме. Аз и не държа. За съжаление новата му е адска ... не зная как да кажа, може би хитра жена и го върти на малък пръст, дори настройва баща и син един срещу друг, за да има внимнаие на нейния син. Моя мъж сега, също има първа жена, от която няма деца, но видиш ли интелигентно се разделили и дори в началото си позволяваше лакове на някакви нейни постове. Колкото и детинско да звучи,тове бе момента в който му дадоях ясно да си реши коя всъщност е жената за него и не , за.мен не е нормално дори „приятества” във фейс и ала бала. Наложи се да сме на сватба където бе поканена и тя и.моето.свеки я разцелува все едно аз съм никоя, а ММ никакво внимание, бившата само.дойде да се запознаем, неразбираемо защо....В последствие аз сърашно много се изнервих от цялата тая сватба и.бивша в прегръдки със свекито, че според мен е един от факторите които допринесоха за спонтанния ми аборт. Та така от тогава ясно съм казала къде стоят бившите.
Никой няма право да влиза в къщата ти, било то под предтекст да си види детето. Отстоявай! Има си закони, детето трябва да е с вас два пъти месечно.

# 188
Така ...темата бивши.С моя, откакто той е с друга жена дори не си говорим, нито се срещаме. Аз и не държа. За съжаление новата му е адска ... не зная как да кажа, може би хитра жена и го върти на малък пръст, дори настройва баща и син един срещу друг, за да има внимнаие на нейния син. Моя мъж сега, също има първа жена, от която няма деца, но видиш ли интелигентно се разделили и дори в началото си позволяваше лакове на някакви нейни постове. Колкото и детинско да звучи,тове бе момента в който му дадоях ясно да си реши коя всъщност е жената за него и не , за.мен не е нормално дори „приятества” във фейс и ала бала. Наложи се да сме на сватба където бе поканена и тя и.моето.свеки я разцелува все едно аз съм никоя, а ММ никакво внимание, бившата само.дойде да се запознаем, неразбираемо защо....В последствие аз сърашно много се изнервих от цялата тая сватба и.бивша в прегръдки със свекито, че според мен е един от факторите които допринесоха за спонтанния ми аборт. Та така от тогава ясно съм казала къде стоят бившите.
Никой няма право да влиза в къщата ти, било то под предтекст да си види детето. Отстоявай! Има си закони, детето трябва да е с вас два пъти месечно.
Аз нямам намерение да го командвам и настройвам. Редовно си говорят по телефона за детето и така нататък. Аз знам че няма как да прекати общуването с нея, когато между тях има дете. Идва ми в повече това идване в къщи. Мястото и е вън пред вратата детето е голямо да си оправи багажа и да излезе.Ама нахална жена какво да кажа, ако си отворя устата ще станат едни панаири. Защото той винаги й мълчи заради детето и единственото което може да стане е той да се скара с мен за да не се караме двете по между ни. Омръзна ми в живота ни да има жена, на която трябва да и се угажда за всичко и да и мълчим за всичко

# 189
В 9-ти месец влезли е нормално степента да е 2 или 3. Не значи нищо особено на този етап(освен ако АГ не са ви обяснили нещо по-подробно и притеснително, което обикновено е по-рано), просто че бебето идва в близките седмици, а живота на плацентата е към края си. Все пак е орган, който е “жив”, само докато имате бебе в корема си. Не мисля, че има повод за притеснение.

Анелия, аз бих говорила отново с мъжа си, ако бях на твое място. Конуникацията е на първо място в семейните отношения според мен и той трябва да осъзнае как се чувстваш ти и да тропне с крак на бившата му. Ако по закон има право да я вижда за Х време в Х дни, и ако тя не позволява, заради това, че не можела да идва у вас- може преспокойно да я съди.

За мен би било недопустимо чужда жена да влиза вкъщи без моето разрешение, а мъжа ми да не скръцне със зъби и свекървата да не може да направи нищо.. Явно си имате схема за детето и вижданията, но е много странно да си влиза, да види детето за 5 минути показно и да си тръгне без някой да и каже нещо и дори да няма подкрепа към бременна жена, на която точно сега и трябва спокойствие. Не ви знам ситуацията точно, и наистина не мога да съдя от 5 реда, но за мен хора влизат в нас, само ако някой ги е поканил преди това в уговорена дата и час. Дори и майка ми/свекърва ми не влизат без да звъннат предварително и без причина.

*Само да кажа, че дори ако тя има родителски права, това не значи, че при тея дни, в които бащата(и ти като жена му) трябва да я търпите в къщата си чужд човек, дори и да е майка на детето.

Вие си знаете нещата де, но това е моето мнение. Надявам се да устискаш още малко и да е само моментна ситуация това нещо, а не женска злоба от нейна страна.

# 190
  • София
И аз много се дразня в момента на всякакво присъствие, но майка ми се съобразява и директно съм й казала, че аз ще й кажа кога може да дойде. Наистина звучи много грубо, но ме разбира. Свекърите също се съобразяват, но с тях живеем в един и същи град, макар на различни крайща и идват доста често. Аз си казвам директно, не ме интересува дали някой ще се сърди или не. В крайна сметка у нас настава лудница, децата пощуряват като дойде някой, а аз се изморявам ужасно много. И като се роди бебето лудницата ще е още по-голяма.

А това за бившата е ужасно. Според мен също трябва да й кажеш директно, че не ти е приятно да ди влиза без предупреждение. Аз не бих го издържала това. Като знам колко по-малки неща ме дразнят, това направо би ме вбесило. Може да й кажете заедно с мъжа ти, че няма проблем да идва, но да се обажда. Все пак всеки си има лично пространство, а мъжа ти не трябва от страх да позволява тези неща, защото като се роди бебето може да стане още по-непоносимо. Не съм изпадала в такава ситуация, обаче си мисля и нещо друго - няма да му забрани да си вижда детето, защото за нея това време, в което детето е при вас, е свободно време. Лично за нея. Знаете ли колко много се опитвам да си открадна някой час за мен или двамата с мъжа ми да си откраднем, откакто имаме деца и това свободно време просто ни липсва. Simple Smile Обожавам си децата, но понякога имам нужда да остана сама със себе си или да се видя с приятелки на кафе, без да мисля дали имат нужда от нещо. Затова предполагам, че вероятно тя няма да се откаже от това свободно време, дори да има роднини, които да помагат.

# 191
Никъде не споменаваме да „командваш”. Да заявиш личното си пространство и как се чувстваш е съвсем нормално нещо. Да не говорим, че не ми е ясно какво толкова чак постоянно имат да си говорят, дори за детето. Ти си знаеш де, но все пак на първо място Имай достойнство. Такива постъпки са чиста форма на непускане на миналото. Бившите затова са такива— да не присъстват в живота ни за напред и всеки е с ясната предства, когато се разделя с някого. А ти носейки своята рожба и офисциално настоящето на този човек имаш право да си единствена! 🌞

# 192
В 9-ти месец влезли е нормално степента да е 2 или 3. Не значи нищо особено на този етап(освен ако АГ не са ви обяснили нещо по-подробно и притеснително, което обикновено е по-рано), просто че бебето идва в близките седмици, а живота на плацентата е към края си. Все пак е орган, който е “жив”, само докато имате бебе в корема си. Не мисля, че има повод за притеснение.

Анелия, аз бих говорила отново с мъжа си, ако бях на твое място. Конуникацията е на първо място в семейните отношения според мен и той трябва да осъзнае как се чувстваш ти и да тропне с крак на бившата му. Ако по закон има право да я вижда за Х време в Х дни, и ако тя не позволява, заради това, че не можела да идва у вас- може преспокойно да я съди.

За мен би било недопустимо чужда жена да влиза вкъщи без моето разрешение, а мъжа ми да не скръцне със зъби и свекървата да не може да направи нищо.. Явно си имате схема за детето и вижданията, но е много странно да си влиза, да види детето за 5 минути показно и да си тръгне без някой да и каже нещо и дори да няма подкрепа към бременна жена, на която точно сега и трябва спокойствие. Не ви знам ситуацията точно, и наистина не мога да съдя от 5 реда, но за мен хора влизат в нас, само ако някой ги е поканил преди това в уговорена дата и час. Дори и майка ми/свекърва ми не влизат без да звъннат предварително и без причина.

*Само да кажа, че дори ако тя има родителски права, това не значи, че при тея дни, в които бащата(и ти като жена му) трябва да я търпите в къщата си чужд човек, дори и да е майка на детето.

Вие си знаете нещата де, но това е моето мнение. Надявам се да устискаш още малко и да е само моментна ситуация това нещо, а не женска злоба от нейна страна.
При нас няма закон, те не са имали брак,раздели ли са се ей така и е нямало дела и т.н детето през ваканциите идва когато иска и си тръгва когато иска. А когато е на училище е при нас само за събота и неделя. Нямат дела за издъжки за това кога детето да е при нас. Идва когато иска и и даваме пари когато и колкото поиска така е при нас. Това е другия проблем защото откакто сме заедно аз съм му казала да и превежда пари по банков път, защото по което и време да реши да го съди, ние нямаме черно на бяло колко пари сме и давали до сега. Абе като цяло глупавичък си е моя мъж. Оставя се да го манипулират както си искат. А аз съм вече в 38г.с вижда се краят и сега съм толкова нервна, че само молко ми трябва и се паля,а попринцип съм от мълчаливите и спокойните 😁

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 15:34 от Анонимен

# 193
Анелия, аз бих поговорила с бившата спокойно и без излишни емоции. Големи момичета сте, ще се разберете. Струва ми се, че ако мъжът ти трябва да предава послания между вас, повече ще се натегнат отношенията, защото техните са обременени от общо минало.
Дано поне като се роди бебето да се усети тая жена и да не се натрапва.
Бисквитка, нищо няма да видиш, спокойно.

# 194
За нервите аз също съм на макс... съвсем сериозно съм на прага на криза.

Общи условия

Активация на акаунт