СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 825
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Днес, въпреки обзелата ме апатия, съм много активна по въпроси малко встрани от бебето - проучвам сушилни и пречистватели за въздух, защото имаме много домашен прах в спалнята. По мебелите не се вижда толкова, но ако светнеш фенер вечер или ако огрее слънчев лъч се виждат много частици. Не сме близо до улица, нито на нисък етаж, но все пак живеем в София. Ако някой има опит по темата да сподели. Според мен идва най-вече от дрехи и тъкани, защото вратата на балкона е постоянно отворена, особено в този сезон, но може и от вън да влиза.

# 136
Днес, въпреки обзелата ме апатия, съм много активна по въпроси малко встрани от бебето - проучвам сушилни и пречистватели за въздух, защото имаме много домашен прах в спалнята. По мебелите не се вижда толкова, но ако светнеш фенер вечер или ако огрее слънчев лъч се виждат много частици. Не сме близо до улица, нито на нисък етаж, но все пак живеем в София. Ако някой има опит по темата да сподели. Според мен идва най-вече от дрехи и тъкани, защото вратата на балкона е постоянно отворена, особено в този сезон, но може и от вън да влиза.

И при нас е подобна ситуация, затрупани сме с прах. Нещо страшно е. Като събирам прането от терасата, изтупвам един тон прах от него. Мисля, че сушилнята ще реши част от проблема.

# 137
Като цяло за прането и аз бях обсъдила тук въпроса за сушилните, дори казват,че няма от гладене сшед това, тоест едон вид дезинфекция. За въздух не съм чувала.
Аз отново се потя и от ровене в нета започват да ми влияят всякакви теми и спекулации например за края на света на 30.08.
Започвам наистина да де притеснявам да не изпадна в някакви депресии 😕

# 138
Здравейте, момичета. Аз днес съм положително настроена и все по-нетърпелива вече за появата на бебчо. Видях се и с една приятелка акушерка, която малко ми поразясни какво да очаквам като започне раждането и какво да правя, как да дишам и т.н.

# 139
Я дай малко акушерска мъдрост и на нас Simple Smile

# 140
Общо взето, това което ми каза е да гледам да почивам докато стане пълно разкритие. Тоест да си търпя болките от контракциите, защото след това си трябват сили за същинското напъване. И никакво викане и напъване откъм главата. Дишането било много важно - дълбоко вдишване през носа и издишване през устата, за да може бебето да получва максимално кислород. И като се почне същинското раждане на около 10 см разкритие се вдишвало и издишвало по около 3 пъти на контракция, за да излезе възможно най-бързо.

# 141
Какво значи да си търпиш болките от контракциите? Да не се движиш или да не искаш упойки?

# 142
Да си търпиш тихо и кротко, доколкото можеш, без викане. Просто си изчакаваш да премине контракцията и това е. И каза ако може без упойки, защото понякога си вървяло нормално раждането и като сложат епидуралната и спира. На всеки влияело по различен начин.

# 143
Sunshine много благодаря за информацията,имам колежка която цял ден и текли водите и тя не разбрала защото се пукнали отгоре и лекинко изтичали,цял ден обикаляла магазините чак вечерта я хванали болките отишла в болницата и без да каже гък и без сълзичка  за 30 минути родила,направо евала на такива жени които тихо си изтърпяват до край..

# 144
Полезно видео за стерилизирането---> https://www.youtube.com/watch?v=XaN-E-zNtls За първи път чувам за студено стерилизиране, а пък вече си набавих електрически.

# 145
Sunshine много благодаря за информацията,имам колежка която цял ден и текли водите и тя не разбрала защото се пукнали отгоре и лекинко изтичали,цял ден обикаляла магазините чак вечерта я хванали болките отишла в болницата и без да каже гък и без сълзичка  за 30 минути родила,направо евала на такива жени които тихо си изтърпяват до край..
Според мен голямо значение има и нагласата като отидеш да раждаш. Не знам до колко може да мислиш позитивно и да се настроиш, че всичко ще мине нормално, но колкото повече те е страх, то толкова повече ще боли. Аз все още не мисля за болката, защото не знам какво ме очаква. Смятам, че ще е нещо, което би трябвало да мога да понеса. Само се надявам да не се паникьосвам и да слушам като ми казват какво да правя. А после много бързо ще забравим какво е било като видим малките човечета. Надявам при всички ни  раждането да премине добре, било то нормално или секцио. Стигнали сме до тук, ще се справим. И дано после бъдем едни спокойни мамчета. Без нерви и депресии.

# 146
Относно болките при всеки е индивидуално. За едни е песен, за други е ад до нетърпимост, а тогава няма как "кротко" да си чакаш да премине - викаш си, като пич 😆, колко ти душа иска.

# 147
  • София
Полезно видео за стерилизирането---> https://www.youtube.com/watch?v=XaN-E-zNtls За първи път чувам за студено стерилизиране, а пък вече си набавих електрически.
Това е доста интересно и полезно. Струва ми се особено удобно за пътуване. Аз за другите ми деца мъкнех парния стерилизатор навсякъде където сме ходили и си заемаше доста място. Само ме притеснява това какво се съдържа в тези таблетки, как така унищожават ефективно бактерии и вируси, а може шишенцата да не се изплакват след стерилизация. Знаеш ли на каква основа са и какво се съдържа в тях?

# 148
  • Sliven, Bulgaria
имам въпросче,понеже аз съв постоянно в движение и ще ми се налага да разнасям бебка напред назад,тези кошници ми изглеждат доста некомфортни други идей

# 149
Слинг и ергономична раница. И аз мислех да си взимам, но има време.
Септември го дават много топъл, чудя се направо каква и как ще постигаме температурата в стаят за къпане 😕
Да попитам и още нещо. Някоя от вас пие ли вече лактогенен чай/ за кърма? Моя приятелка ми даде две кутии на Хип, та ми се припи и си направих една чаша. Предполагам не е проблем. Някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт