Замира ли институцията брак?

• 19 085
  • 624
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Още един пример как "модната идея" за свободна любов...
Ама разбира се - в горната история точно един брак така ще оправи всичко, и никакви простотии няма да се случват в живота, ами магически подписа ще направи двамата участващи мислещи и зрели Rolling Eyes
И аз това щях да кажа - ще ги защити бракът, та пушек ще се вдигне.
Дано се вземат в ръце все пак, и други на тяхната възраст са се справяли.

Цитат
А той ако сключи брак и детето е родено в брак, е съвсем различно. После може да го гони за издръжка, или да получи присъдена издръжка от държавата.
Не е различно, същото е.
Може би, евентуално, на такъв ако му беше казала "без брак дете не правя", чисто психологически щеше да го накара да се държи по-сериозно; но кой знае.

# 391
  • някъде в орбита...
Това, което може да оправи нещата е, ако 21-годишната си избие от главата още отрано тия идеи за свободна любов и изисква нещата да стават по "старомодния" начин. Главно щото модният е за богати момиченца с гръб от тати, дето може да замажат грешките.
Първото изречение е много точно - мисленето (или липсата му) са ключа. Но подписа нито ще ги направи внимателни относно забременяване, нито ще й намери работа, нито ще се погрижи за сметките.

Иначе идеята за "богати момиченца с гръб от тати" за мен е смешна. Или имаш мозък и го ползваш, или не. Парите не определят това - всеки може да прекъсне нежелана бременност, или да се предпази от такава. Всеки може да набута децата си "в правия път" независимо от съдържанието на банковата сметка, и всеки над 18 трябва да си носи отговорността за действията си (все тая дали слуша какво "тати" казва, или да го играе бунтар).

# 392
  • Пловдив
Още един пример как "модната идея" за свободна любов и живот без брак накрая се оказва адски неподходяща, ако имаш ниска социо-икономическа позиция. То хубаво свободна любов, ама да няма накрая майка на 22 с две деца, без мъж и без доходи...

Точно за тия случаи е най-полезно да се държи на брак. То си е вид защита от ей такива ситуации.

Вие ще кажете замира ли институцията и има ли смисъл от нея...

В този случай и брака не е решение. Първия ми съпруг след развода духна от България. Нито издръжка, нито интерес за детето ни (слава на Бог, че не ми се е налагало да разчитам на издръжка от него). С брак без брак, единият родител винаги може да си хване пътя и ходи го търси. Ще сключат брак, оня ще ги зареже, тя ще тръгне по институции за помощи, пък ще й искат неговите доходи, ако той получава пари и не й дава развод, няма детски, няма помощи. Брака на тази девойка й е най-малкия проблем.

# 393
Естествено. По какъв начин бракът му забранява на другия каквото и да било?

# 394
Виновна, да не се шегуваш нещо с нас? Thinking

# 395
Аз много се смях на това, че били сгодени.

Бракът стана ясно, че за нищо не става, но дано някой отвори тема за годежите, че стана половин век не ми увира главата какво е това животно.

# 396
Кое точно е смешното?
То си е цяло изпитание жена да преживе в състояние на годеж повече от година, без да  ѝ се разтрепери задникът от страх, че ще си остане така.
Познавам двойки в години безбрачие, кскто и над 10 години сгодени, с деца, и без никакви намерения за женитби.

# 397
Бракът стана ясно, че за нищо не става, но дано някой отвори тема за годежите, че стана половин век не ми увира главата какво е това животно.

Едно време, в по-старомодните времена, е било разрешение да се сексят преди брака. Дори прабаба ми се е омъжила вече бременна, щото са били годеници.

# 398
  • Paris, France
Сирен, коя година е било това с прабаба ти? Интересно е. Прадядо ми се оженил за (май) бременна от друг, ама е бил втора категория - 2 пъти вдовец с малко дете при него. През 80те студент по ветеринарна медицина ми е казвал, че не би се оженил за жена, която не е девствена. Търсеше софиянка със собствено жилище, а той самият беше от село.

# 399
Девствена софиянка със собствено жилище.....хихи

# 400
Виновна, да не се шегуваш нещо с нас? Thinking
Не.. А забравих да кажа, че аз съм виновна за забременява ето.. Т. Е. Той винаги ме е пазил, в деня на въпросното забременява е аз бях отгоре и понеже винаги като дойде времето да свършвам, той свършва и съответно го вади понеже правим секс без презервативи, казах че няма да стана и така стана :Д смисъл веднъж ама нацелих според мен е дар от съдбата. А той не ми натяква, че е искал момче, даже нищо не ми казва, просто го усещам.

# 401
Vinovna, имате ли средно образование ?
Нямам средно образование, края на 12ти клас съм, имам един изпит за взимане. Но това с училището не е фактор, т.е. има си други причини поради които не съм завършила. Българка съм си, ако това също е важно. Впрочем извинявам се, че малко отклоних темата.

# 402
  • Варна
А първото забременяване на 16г.? Етноса не е от значение. Диплома ще Ви е нужна, дори за стандартна работа. Пазенето и планирането не са навредили никому. Мъжът ще бъде с вас , независимо от подписа, ако е със сериозни намерения. След майчинството трябва да помисли за лична реализация. Има и подходящи курсове. Парите ще са необходими за бъдещото бебе, не за аху -иху с роднини .

# 403
А първото забременяване на 16г.? Етноса не е от значение. Диплома ще Ви е нужна, дори за стандартна работа. Пазенето и планирането не са навредили никому. Мъжът ще бъде с вас , независимо от подписа, ако е със сериозни намерения. След майчинството трябва да помисли за лична реализация. Има и подходящи курсове. Парите ще са необходими за бъдещото бебе, не за аху -иху с роднини .
Първото забремененяване беше от първия ми. То там е още по объркана тема. Аз много го обичах, мн му вярвах, но той не считаше да ме лъже. Все си събираше багажа и ми казваше тръгвам си и аз (макар по принцип да съм доста силен човек) ревах и го молех "остани, обичам те"... Та оттам тази връзка ме промени много общо взето и.. Даже не ми се пише за това сега. Историята ми никак не е кратка, някой ден ще споделя всичко

# 404
  • Варна
Горчивият Ви опит, показва, че не може изцяло да се разчита на мъж. Затова изградете самостоятелност и вид лични доходи. Има време и начини. Но без средно образование не взимат и при нискоквалифицирани професии.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 14:10 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт