Замира ли институцията брак?

• 19 080
  • 624
  •   1
Отговори
# 405
Две типа хора не бих съжалил никога - унищожен мъж, хванал се с използвачка; както и жена без професия, изцяло разчитаща финансово на мъжа.
Това са хора, направили избора си и заслужили кармата си.

# 406
  • Paris, France
Vinovna, прекъснатия полов акт не е сигурно противозачатъчни, ако изобщо е. Проучи други, по-сигурно методи като спирала, хапчета и даже прерязване на тръбите ако не искаш повече деца.

На 16г си живяла с гадже? Родителите ти какво мислят по въпроса? Дъщеря ми скоро навършва 16г и изобщо не мисли за такива неща. Не мога да си представя, че ще хукне да живее с някого до 3-4 години и даже и тогава. Не ти ли тежи грижата за първото дете? Не ти ли се излиза, пътува?

# 407
Vinovna, прекъснатия полов акт не е сигурно противозачатъчни, ако изобщо е. Проучи други, по-сигурно методи като спирала, хапчета и даже прерязване на тръбите ако не искаш повече деца.

На 16г си живяла с гадже? Родителите ти какво мислят по въпроса? Дъщеря ми скоро навършва 16г и изобщо не мисли за такива неща. Не мога да си представя, че ще хукне да живее с някого до 3-4 години и даже и тогава. Не ти ли тежи грижата за първото дете? Не ти ли се излиза, пътува?
Аз съм имала спирала, но понеже не му беше от най - малките, като правихме секс ме болеше и я махнах. Пробвах с противозачатъчни, но менструацията ми от 7дни стана 14! И това не беше вариант!  Със сегашния ми партньор не се пазим, но не свършва в мен. Пробвахме с презервативи, но и там няма надежда понеже не сме му уцелил размера, много му стискат и каза, че не му е комфортно!

# 408
Горчивият опит, показва, че не може изцяло да се разчита на мъж. Затова изградете самостоятелност и вид лични доходи. Има време и начини. Но без средно образование не взимат и при нискоквалифицирани професии.
Работила съм като продавач-консултант в търговски център, като продавач - консултант в магазин за дрехи в мола, в магазин за дрехи втора употреба и като камериерка.. Не съм разчитал изцяло на мъжа, просто така се случиха нещата сега

# 409

Аз съм имала спирала, но понеже не му беше от най - малките, като правихме секс ме болеше и я махнах. Пробвах с противозачатъчни, но менструацията ми от 7дни стана 14! И това не беше вариант!  Със сегашния ми партньор не се пазим, но не свършва в мен. Пробвахме с презервативи, но и там няма надежда понеже не сме му уцелил размера, много му стискат и каза, че не му е комфортно!

Не съм ползвала спирала, но за пръв път чувам за такъв проблем, сигурно не е била добре поставена, затова те е боляло. Презервативи има голям размер, които в неразтегнато положение са по 20 см дълги, а са и доста еластични. Ако кажеш, че са му малки, сигурно трябва да си го носи на носилка, като ходи. Ако имаш някаква земя или имот, където може да се произвежда нещо, наистина можеш да се поинтересуваш в служба "Земеделие" (бившата поземлена комисия) дали не можеш да се регистрираш като земеделски производител - за там не трябва образование и квалификации, да се самоосигуряваш и да взимаш майчинство. Ако не става, отиди до "Социално подпомагане" да провериш на какви помощи имаш право.

# 410

Аз съм имала спирала, но понеже не му беше от най - малките, като правихме секс ме болеше и я махнах. Пробвах с противозачатъчни, но менструацията ми от 7дни стана 14! И това не беше вариант!  Със сегашния ми партньор не се пазим, но не свършва в мен. Пробвахме с презервативи, но и там няма надежда понеже не сме му уцелил размера, много му стискат и каза, че не му е комфортно!

Не съм ползвала спирала, но за пръв път чувам за такъв проблем, сигурно не е била добре поставена, затова те е боляло. Презервативи има голям размер, които в неразтегнато положение са по 20 см дълги, а са и доста еластични. Ако кажеш, че са му малки, сигурно трябва да си го носи на носилка, като ходи. Ако имаш някаква земя или имот, където може да се произвежда нещо, наистина можеш да се поинтересуваш в служба "Земеделие" (бившата поземлена комисия) дали не можеш да се регистрираш като земеделски производител - за там не трябва образование и квалификации, да се самоосигуряваш и да взимаш майчинство. Ако не става, отиди до "Социално подпомагане" да провериш на какви помощи имаш право.
[/quote
Е не си го носи на носилка, просто не съм попаднала на такива презервативи. А за спиралата - не съм сигурна как е била поставена, но при всяко по-дълбоко проникване не болеше много, а и бившия ми също е казвал, че му боде.. А за имот или земя - нямам. Доколкото разбрах ако не си намеря фирма ще взимам една година по 100лв и една еднократна от 150лв или нещо такова. Това е.

# 411
  • Пловдив
Бракът стана ясно, че за нищо не става, но дано някой отвори тема за годежите, че стана половин век не ми увира главата какво е това животно.

Едно време, в по-старомодните времена, е било разрешение да се сексят преди брака. Дори прабаба ми се е омъжила вече бременна, щото са били годеници.
Да, обаче в още по-старомодните, откъдето води произхода си, и такова не е било. Темпора и морес, както е казал Юлиян Вучков.

# 412
Виновна, в България ли става действието???

Аз се бракувах след раждането на сина си, извънбрачен ми е той, което, честно казано, намирам за очарователно и постоянно повтарям Simple Smile) Но не съм родила на 20, което според мен е ужасно за едно младо момиче. Децата са хубаво нещо, но с тях много по-трудно е да се образова човек и да стане професионалист. Иначе чисто емоционално повече ми харесваше да сме любовници с мъжа ми, а не съпрузи...Прекалено ми е "сериозно".

Много по-трудно е и на толкова млада възраст човек да си намери наистина качествен партньор, който да е сериозно настроен.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 13:06 от VioletBaudelaire

# 413
Виновна, в България ли става действието???
Да, в Бг сме

# 414
Виновна, извинявай, ама родителите ти къде блеят? Ти си на почти детска възраст, вече майка на две деца...без гимназиално образование.  Дали ще се жените с таткото не е толкова важно, колкото да завършиш гимназия  и, евентуално, да изкараш висше, за да можеш да живееш добър живот. Кажи на таткото, че искаш да учиш.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 13:10 от VioletBaudelaire

# 415
Той и таткото така си мисли. Ще плаща наем и ще издържа две деца и студентка. Тези неща се мислят по-отрано, а не като опре ножа в кокала. Не, че не трябва да учи, но не е избрала подходящия за това момент.

# 416
Дара88, момичето и сега не работи, поне да се изучи, щом няма да става булка. има финансови помощи за майки-студентки, които са доста високи. Трябва да се проучи. таткото не може само с една голяма пишка да допринася за семейството, в крайна сметка.

# 417
Таткото работи и плаща наема, както и плаща сметки, храна, отопление... Тя като не работи, кой мислиш ги издържа? Голямата пишка е бонус към горното.

# 418
ами чудесно, защо тогава да не се запише да учи момичето? Таткото така или иначе  ги издържа. Това е най-добрият вариант за нея. Нормално е, след като така са й се стекли нещата, поне да извлече полза и да завърши нещо, за да може да не работи като камериерка цял живот.

# 419
Нека запише. Предполагам таткото взима огромна заплата и може да издържа домакинството, както и да плаща семестриални такси, учебници и т.н. Поне от написаното не оставам с впечатление, че парите им извират. Иначе, както писах и по-горе, дори е задължително поне средното да завърши, но за висше моментът не е подходящ. А ако няма помощ и за бебето...
Какво против камериерките имаш? Не може всички да работят на бюро в офис или президенти на фирми.

Общи условия

Активация на акаунт