Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 414
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
Аси, не се ядосвай. Аз съм разведена от повече години и никакви решения не взимам съвместно с бащата. Живи и здрави сме всички. Като не става - не става, не е края на света Simple Smile
Но той не взима без теб, нали?

# 256
Разбира се, че взима. Двете по-малки деца са при мен и за тях аз се оправям с всичко, но големият ми син беше при него от 15 годишен и половин решение за него заедно не сме взимали.  Да се самоубия ли? Не, животът продължава. Това са кофти последствия при някои разводи.

Когато се разделихме, големият е бил на 11, сега е на почти 19,  дъщеря ми беше на 6 години, днес навършва 14 - времето си тече...не искам да чувам и виждам никакви решения аз вече, децата ще си пораснат и ще помагаме на вече големи хора скоро. Дори малкият ми син е вече на 9, а при раздялата беше бебе. Приела съм, че е имало да става това и така.

# 257

Принципно решенията се взимат от родителя, на когото са присъдени родителските права.
Естествено. Като е имал добри пари, възможности и решения, да се е борил и да ги е взел при себе си. Сега от разстояние, ще се съобразява. Ама има късмет с бивша твоят.

# 258

Принципно решенията се взимат от родителя, на когото са присъдени родителските права.
Естествено. Като е имал добри пари, възможности и решения, да се е борил и да ги е взел при себе си. Сега от разстояние, ще се съобразява. Ама има късмет с бивша твоят.
Да, може би това е причината - твърде толерантна съм. Но го правя заради децата. Тук ме взеха за разглезена глупачка, която само мрънка и пречи на децата си Simple Smile
Извинете ме, ако ставам досадна. Просто исках да видя други гледни точки. И видях. Някои не ми харесаха, но и това са гледни точки. Нали за това писах Simple Smile

# 259
Принципно, това че има решение детето Ви да живее при Вас не означава, че са Ви присъдени и родителските права, а съпругът Ви е бил лишен от тях. Това обикновено го разясняват много добре по време на процеса.

# 260
  • София

Авторката щеше да се чувства много по-зле, ако той се беше преборил за децата. По-добре, че са си останали при нея и си ги е гледала, пък той да се бърка само отвреме-навреме, иначе можеше и тотално да е игнорирана.

# 261
Не го знам Ежко къде и как се вихри, но в случая по темата съм съгласна с него. И с още две потребителки.
Аз хич нямаше да се правя на еманципирана, с памук щях да му вадя душата на бившия да "снася". Като не ме кефи Холандия, по- точно- непоисканото ми мнение за учене в чужбина, отписвам детето, прибира се, намразва ме. При малката- по същия начин действам, като не ме кефи това, което те са решили, прескачайки ме. И тя ме намразва.
Пак бнд ще е виновен.
Писах и преди- гледай си живота, помагайте на децата, прекалено се втренчваш.

# 262
Малка подробност: не може да отпишете младежа. Пълнолетен е и решението е негово (и на този, който плаща).
А и едноличното решение за малката крие доста рискове, ако е против нейния интерес и желания.

# 263
Принципно, това че има решение детето Ви да живее при Вас не означава, че са Ви присъдени и родителските права, а съпругът Ви е бил лишен от тях. Това обикновено го разясняват много добре по време на процеса.

А какво означава? Доказана липса за възможности за грижа от страна на бащата означава. Ако не се е борил за права е още по-обидно за децата.
Как ги пишете тия глупости?

# 264
Не вярвам, че ми казвате, че според вас след като няма семейство - всеки може да прави с децата, каквото прецени без да уведомява другия родител...
Принципно решенията се взимат от родителя, на когото са присъдени родителските права. И въпреки това аз обсъждам важните неща с баща им. Може би е въпрос на възпитание. Или на друго. Не зная. Единственото, което мога да ви пожелая е да сте толкова хладнокръвни, ако някога изпаднете в подобна ситуация. Да, зная, че сега ще ми кажете, че не бихте го допуснали. И аз така мислех за себе си.
А що се отнася до "половинката"... Да, той е половинката, но не моята. А на децата.
Всичко хубаво.
Не, не ти казваме това или поне аз.
Не може всеки да прави каквото иска с децата. Но дали бащата ще споделя или не зависи от него. Изненадана съм,  че толкова години не сте успяли да откриете пътя един към друг и след като сте се разделили ти очакваш това да се случи.
Приемането на другия човек с всичките му кусури е пътя към половинките. Вие не сте успяли. Това което ти казвам е че е добре да приемеш някой нещата който са в полза на децата ти.
И не баща им не е тяхна половинка, доколкото разбрах той си има такава. Той е техен баща. И явно се опитва да прави най -доброто което може. От теб зависи ти дали ще го приемеш или не.

# 265
Hope for two
Половика в смисъл, колкото са мои, толкова са негови. Да, живея си живота. Гледам да не се фиксирам в тези неща. Това, че активно го коментирам тук, не значи, че заема централна част от ежедневието ми. Но, струва ми се, че си разбрах грешката Simple Smile

# 266

Вие наистина решихте, че всичко Ви е ясно. Имам новина за Вас - конкретно що се отнася до решенията за образованието на децата (в нашия случай вече само на малката) се взима от майката. Пише го черно на бяло в извънсъдебното ни споразумение, което подписахме и двамата. Това и още няколко конкретни неща. Така че, ако бях дребнава и не мислех в полза на детето - до сега да съм приключила с казуса.

# 267
А защо сте подписали извънсъдебно споразумение, какво е наложило това? Питам, защото ми е малко странно, кого защитава това споразумение?

# 268
Пързалка.

# 269
А защо сте подписали извънсъдебно споразумение, какво е наложило това? Питам, защото ми е малко странно, кого защитава това споразумение?
Разведохме се с извънсъдебно споразумение. Там "разделихме" имущество, права, отговорности. След това то минава през съда, насрочиха ни дата, явихме се, попитаха ни за 2 мин дали потвърждаваме написаното в споразумението и след малко повече от две седмици съда издаде решението за развод. Това е. А споразумението го изготвиха адвокатите ни.

Общи условия

Активация на акаунт