Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 414
  • 317
  •   1
Отговори
# 180
Чак нереално ми звучи.
Всъщност ние наистина се разбираме. Единствено това, което споделих ме мъчи. Може би това, че по време на развода нямаше трети човек има значение. Нямаше наранени. Само огорчение, че позволихме отношенията да се изчерпат...

# 181
Действително , когато няма намесено трето лице, уважението донякъде се запазва и е възможно да се комуникира. А и вие постъпвате като нормални, разумни хора.

# 182
  • София
Здравейте:)
Да се отчета: поговорихме с таткото. Дълго и напоително. И спокойно. Опитва се да компенсира отсъствието си от живота на децата, докато са били малки. Бърза, защото има усещането, че времето му изтича. Че скоро няма да имат нужда от него. Така ми каза. Нужен беше този разговор. Казахме си и много други неща, разбира се.
Благодаря отново за отделеното време!
Хубава вечер на всички!
Ей, един позитивен финал. На това му казват "щастливо разведен".
Успех! Децата Ви са на такава възраст, че вече грижата се измества в посока финанси, не толкова в пряко обгрижване. Което не пречи да си казвате, когато нещо се прави без знанието ви.

# 183
Успех! Децата Ви са на такава възраст, че вече грижата се измества в посока финанси, не толкова в пряко обгрижване. Което не пречи да си казвате, когато нещо се прави без знанието ви.

Да казва какво?

# 184
  • София
Да казва какво?
Че се чувства пренебрегната и безгласна, ако е така.
"да си кажа" и "да кажа" имат лека разлика

# 185
Ти си тази, която трябва да взема решения относно децата щом ги отглеждаш ти къде да учат и на какви курсове да са! Бившият ти не би трябвало да участва манипулира и теб и децата ти да му се водите по правилата.

# 186
  • София
Ти си тази, която трябва да взема решения относно децата щом ги отглеждаш ти къде да учат и на какви курсове да са! Бившият ти не би трябвало да участва манипулира и теб и децата ти да му се водите по правилата.
А прочете ли на каква възраст са децата?

# 187
Аха, той бившия е само осеменител.

# 188
Аз лично бих била крайно раздразнена, ако бившия не ме пита за нещо. Имахме един случай с подстриган бретон, когато беше по-малка и то в момент, в който й го пусках с месеци и тъкмо доби някаква дължина. Втори път пак имаше несъгласувано подстригване, слава богу не фатално, но крайно ужасно, отново без разрешение. Миналата година й купи вярно, хубави маратонки, но платнени и те станаха на нищо за 1 месец. След това пак хубави, маркови сандали, но затворени отпред и спарващи краката, че и неудобни.... Замълчах си, защото все пак е купил нещо, пък било то и неподходящо според моите изисквания. Но му обясних никога повече да не го прави, защото аз знам най-добре. А за избор на училища или нещо такова въобще не може да става и дума. И ние сме в добри отношения, но така става, като не се появиш няколко години и изведнъж се сетиш...вече нямаш думата.

# 189
Имам чувството, че би било по-добре бащата да скъса всякакви връзки със старото си семейство и да бъде изцяло отдаден финансово и емоционално на новата си жена и деца. Май тогава няма да има мрънканици и всички ще са доволни (освен детето). Rolling Eyes
Забелязал съм, че някои жени искат да контролират бившите си мъже като децата си чрез самите деца.
Ако бях в ролята на бащата в такива ситуации, които касят фризура или нови маратонки, надали не бих се съгласувал с бившата да и давам повод да се конфронтира и демонстрира власт върху детето.

# 190
Грешно чувство, не детето, а бившата ще е най-недоволна като спре кранчето на париците.
Маратонки, подстрижки .. това са лиготии вече.

# 191
Да, също. Много сериозен пропуск от моя страна, благодаря за допълнението.

# 192
За подстрижката на дребното и ние се разправяме, това не е проблем само на бивши двойки. А тоалетите? Аз слагам роклички, баща й - къси панталонки (на детето). Абе така е... Sweat

# 193
Моя бивш му купил преди години готина лятна пижама. Аз помислих че е тоалет и го търках с пижамата по центъра. Дай да ме убие с камъни, хаха. Исках да кажа на авторката браво за развитието на нещата.

# 194
Имам чувството, че би било по-добре бащата да скъса всякакви връзки със старото си семейство и да бъде изцяло отдаден финансово и емоционално на новата си жена и деца. Май тогава няма да има мрънканици и всички ще са доволни (освен детето). Rolling Eyes

В някои случаи действително е по-добре да се прекъснат всякакви връзки. По-здравословно е, дори за децата.

При нас, след раздялата беше тръгнал да се изявява като супер татко, но след няколко месеца му секна ентусиазма. Отбягва да контактува с голямото дете (без да съм се месила в отношенията им, детето го хвана да лъже няколко пъти), засега все още атакува малкото с ежедневни смс-и колко му липсва и колко го обича , но и това ще мине. Понеже, познавайки го, очаквах развитие на подобен сценарий, много ми се искаше още в самото начало да преустановим всякакви връзки, ама не.

Общи условия

Активация на акаунт