Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2019, 23:13 ч.

Машина за хляб - 65 тема

  • 3 464
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
  • 1st floor
  • Мнения: 6 359
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...

# 31
  • Мнения: 2 079
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...
Точно обратното е, а тестото няма да е 100г., че да не може да се омеси.

# 32
  • 1st floor
  • Мнения: 6 359
Според мен по-малките хлябове няма да се изпичат добре отгоре, а и не знам тестото как ще се омеси, като е по-малко...
Точно обратното е, а тестото няма да е 100г., че да не може да се омеси.
Кое е обратното? newsm78 Не съм правила и ми е интересно. Чела съм, че отгоре няма реотан и хлябът се изпича от нагряването на капака. Ако е по-нисък, си представям, че няма да е достатъчно билзо, за да се изпече.

# 33
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 534
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?

# 34
  • Добрич
  • Мнения: 4 096
При мен малките хлябове отгоре стават светли, точно защото са останали навътре в казанчето. Големите 1500 г. се изпичат идеално. Преди малко нарязах един такъв малък хляб на филии.

Gabriela Draganova 642057,  от таблицата с разбивките на времето по програми ми е направило впечатление, че при малките хлябове печенето е с 5 мин. по-кратко. Месенията и втасванията са равни.  Така, че задай си същата програма, но с по-кратко време за печене. Машината няма опция за по-малък грамаж, така ли?

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 09:20 от Вела

# 35
  • Мнения: 3
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?

да, с 2 бъркалки е и няма опция за по-малък грамаж.

# 36
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 534
Скрит текст:
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
машината с 2 бъркалки ли е?

да, с 2 бъркалки е и няма опция за по-малък грамаж.
[/quote]
опцията я остави - машината няма да усети колко грамаж е. Laughing
за контейнер с 2 бъркалки грамаж от 500 гр. е малък. тогава няма да има качествено месене на тестото. най-често едната бъркалка ще го върти , но няма да се меси.
пробвай с 7-800 грама и виж тестото ще се подмята ли и от двете бъркалки.

# 37
  • Мнения: 85
Преди 10тина години имахме един Black & Decker, не помня кой модел, и тестото го бъркаше много добре, включително и за козунак, но не опичаше добре. Беше от типа не легнал хляб, а хлябът реално се печеше вертикално, не хоризонтално разположен (дано разбирате какво искам да кажа). И отгоре не се опичаше добре, стоеше полу-суров. Отдолу беше перфектен.
Освен това програма от почти 3ч50 минути ми идваше много. Пробвах и на късата от 1 час, но пак не ми харесваше.

И тогава започнах да я ползвам само за забъркване на тестото, което после оставях за 30 мин до включена на нисък градус фурна да тваса, и след това го слагах в алуминиева форма за кляб и си го изпичах в нормалната фурна за още 30 мин.

Ставаше чудесен и цялата къща ухаеше на хляб.

При тези цени на тока в момента, обаче, се чудя дали да си купувам пак нова машинка! Онази замина отдавна.

# 38
  • Габрово
  • Мнения: 2 589
Не мисля че хлебопекарната е голям консуматор на електричество, сравнена с останалите домакински уреди. Едва ли да ви вдигне сметките осезаемо.
Относно дължината на програмата... ами аз и изцяло на ръка когато си правех хлябовете, пак под три часа общо с печенето нямаше как да падна, това от момента в който започна замесването до изваждане на опечен хляб. С квас иска доста по-дълго де, говоря за стандартна мая че пак три часа си отиваха и отгоре. Зависи къде го оставя да втасва. За по един час стават само в хлебозавода, което не значи че го смятам за нормално или за добър хляб.
С малко планиране човек просто свиква да си го предвижда това време, а повечето или май вече всичките хлебопекарни имат и отложен старт ако е толкова проблемно.

# 39
  • Мнения: 85
Благодаря за отговора.

Ползвах мая от сухата.
На мен ми излизаше около 1ч30мин с месене в хлебопекарната, втасване 30 минути и още около 30 минути във фурната.
Много по-удобно обаче е просто да сложиш всички продукти и да не го мислиш повече, когато е готов хляба да ти извести машинката и готово.

# 40
  • Габрово
  • Мнения: 2 589
Програмата дето е за тесто за час и половина включва и втасване, то затова после не му е трябвало много. Виж, за печенето половин час ми се види малко, но то пак зависи колко е голям хлябът и как точно го печете.
За удобството е така със сигурност - всичко вътре, два бутона и нямам брашно из цялата кухня, че от целия процес най-много мразех чистенето после. Разликата е все едно да пера на ръка или да хвърля всичко в пералнята и само да го извадя готово... А и щом имаш опасения за консумираното електричество - фурната със сигурност ти консумира повече отколкото изпичането в самата хлебопекарна, ако и според мен да става по-вкусно във фурна.

# 41
  • София
  • Мнения: 1 494
Отложеният старт позволява да се ползва нощна тарифа, ако има такава Simple Smile

# 42
  • Мнения: 39
Здравейте! Имам следния проблем: две хлебопекарни стоят неработещи вкъщи, заради счупени и развалени кошници. Мм иска да купи трета, понеже била на цената на една кошница.(Така подходи и с предходната). Аз съм против, защото така както е тръгнало, ще купуваме хлебопекарни на всеки 6 месеца и какво - ще ги трупаме работещи, но без кошници за тях?! Той ме уверява, че не си струва да поръчва резервна кошница от Англия, защото животът ѝ е до 200 хляба, а цената на кошницата е 50 лв (около). Не мога още да се съглася, че ще сменям хлебопекарните през половин-една година, вместо да си сменям кошницата на модела, който имаме. Как да стигнем до консенсус, момичета?... Посъветвайте ме какво да правя... Сега се е спрял на някаква немска за 65 лв. Хубавите са от 200 до 400 лв, което в момента не ни е по силите...

# 43
  • София
  • Мнения: 1 114
Каква е тази немска за 65 лв? И откъде?

# 44
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 3 534
развалена - да. но как ги чупите тези кошници  newsm78

пп. казанчетата може да се отремонтират.

Общи условия

Активация на акаунт