Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2019, 23:13 ч.

Машина за хляб - 65 тема

  • 5 297
  • 107
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 146
Благодаря
Както писах, аз ползвсм машината почти само за месене.
Хванах на 200лв Мюлинекс ОW6101, но още й с3 чудя..
Ти доволна ли беше от твоята?

# 106
  • Добрич
  • Мнения: 4 177
И от двете машини съм много доволна.

# 107
  • пак там
  • Мнения: 1 807
Здравейте,

По принцип рядко излизам извън рецептите от книгата (хлебопекарна Мулинекс, отпреди 10 години), но днес ми се наложи да пека ръжен хляб, с изцяло ръжено брашно. Не намерих подобна рецепта за времето, с което разполагах, та  импровизирах от рецепта за бял хляб - 450 г ръжено брашно с 270 мл вода с течна сметана. Плюс 3 с.л. масло, 2 ч.л. захар, по 1 ч.л. мая и сол. Пекох за 1 кг хляб, добре опечен - висока степен. Добавих и 60 г сирене.

Ядохме го, но не стана както трябва. Почти не се надигна и отдолу се появи около 1 см клисав слой. Такова досега с бях хляб не ми се беше случвало.

Аз че ще търся рецепти за изцяло ръжено брашно - ще търся, то е ясно. Не съм чела назад темите, съжалявам. Но ако можете да ме насочите защо се получи това?

Общи условия

Активация на акаунт