Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Под звездите
 • Мнения: 819

 Забранената ябълка -  Yasak Elma  

      Всеки понеделник от 20 часа по FOX TV  
     
Сезон 1 (19 март 2018 - 4 юни 2018) епизоди 1-12
Сезон 2 ( 10 септември 2018 - 27 май 2019) епизоди 13-47
Сезон 3 (очаква се септември 2019)
  жанр: Драма

 Производство: Medya Yapim

 Продуцент: Фатих Аксой

  Режисьор: Неслихан Йешилиюрт

 Сценарист: Мелис Чивелек и Зейнеп Сойата

  Музика: Джем Тунджер, Ерджумент Оркут и Ефеджан Тунджер


Сюжет  

    Зейнеп / Севда Ергинджи/ и Йълдъз/Еда Едже/ са две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството й с Ендер Аргун /Шевал Сам/, една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун /Талат Булут/ и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра й Зейнеп е закупена от Алихан Ташдемир /Онур Туна/. Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки, че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето/Зейнеп/, с което се среща при закупуването на една от поредните фирми, е негова пълна противоположност, като дъгата и черният цвят. Ще се случи невъзможното. Два магнитни полюса с противоположни потенциали, ще започнат да се привличат един към друг. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Обаче влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.     [/centerСкрит текст:
Актьорски състав:  Скрит текст:БиографияСкрит текст:
  Севда Ергинджи.  

     Родена е в Турция през 1993 година. Родителите й се развеждат, когато Севда е на 4 години. Оттогава тя живее с баща си, който подкрепя решението й да стане актриса. Помага й във всичко. Още  в началното училище тя участва в театрални постановки, а навършвайки 14 години, става член на театралната трупа ” Semaver Kumpanya”. Точно на едно от участията й с тази трупа я забелязва актьорът Озан Гювен. Благодарение на неговата поддръжка, Севда Ергинджи получава роля в сериала „Тъмночервен”. За нея това е първата сериозна роля в актьорската й кариера. Получава възможност да играе с талантливи актьори, като: Озан Гювен, Йозгу Намал, Ипек Билгин, Зейнеп Йоздер. Ролята й в този сериал се оказва нелека. В него Севда играе болно момиче, заради което прекарва по-голяма част от времето си в истинска болница, където се снима сериала. Но тя се справя много добре и си спечелва име на талантлива турска актриса.
 

  Филмография

Сериали:

Забранената ябълка / Yasak Elma 2018

Подай ръка, любов / Ver Elini Ask 2017

Понякога животът е прекрасен / Hayat Bazen Tatlıdır ...

Kara Sevda 2016

Черна роза / Karagül ... Ayşe 2013


Сбогом / Veda ... Lamia 2012

Тъмночервен / Koyu Kırmızı ... Ayşe 2012

Филми


Uzaklarda Arama 2015
Биография
Скрит текст:
Онур Туна

Роден е на 2 юли 1985 година в Чанъккале.
Учил е в Егейския университет в Измир, който завършва с отличие. Четири години е работил е като модел в Измир. Уроци по актьорско майсторство е вземал в „ Art Center”
Играл е професионално баскетбол и волейбол. Вземал е уроци по пеене.
За личния му живот не се знае много. Имал е  тримесечна връзка с актрисата
Гьозде Чикаджи, както и кратък роман с актрисата Беррак Тюзюнатач.
Започнал е да се снима съвсем от скоро. Има малка роля в игралния филм „Bi Küçük Eylül Meselesi", която му носи известност, а особена популярност му носи ролята на Великия османски полицай Мустафа Филинта, в сериала „Филинта”.

Сериали:

2016г.- Храбро сърце - ролята на Омер

2014г.- Великият Филинта - ролята на Мустафа Филинта


2014г-   Bi Küçük Eylül Meselesi -...Атил

2011г.-   Hayat Devam EdiyorБиография

Скрит текст:
]Еда Едже Узуналиоолу  / Eda Ece Uzunalioğlu/

     Еда Едже е родена на 20 юни 1990 година в Истанбул. Бащата на Едже е инженер, а майка й е домакиня. Еда има три по-големи сестри. Момичетата са възпитавани с любов и разбирателство, а родителите им винаги са ги поддържали във всяко тяхно начинание.
След завършване на Висшето училише "Şişli Terakki", Еда постъпва във факултета по психология в Истанбулския университет „ Билги”. Актрисата владее английски и немски език.
Актьорската й кариера започва с малки роли. От 2003 до 2011 тя има няколко второстепенни роли, в това число и малка роля в известния турски сериал „ Нарекоха я Фериха” През 2011 година, мениджърът на актрисата Тюмай Йозокур /Tümay Özokur/Предлага на Еда роля в сериала „ Pis Yedili ” След участието й в този сериал, започват да й предлагат по-значими роли.
Известно време актрисата има връзка с певеца Ферман Акгюл.


Сериали с нейно участие:
1/ 2015 г. Статус на връзката: Объркан /İlişki Durumu: Karışık - ролята на Елиф
 

 
2/ 2013г. Обичай ме такъв /Beni Böyle Sev/ - ролята на Зейно

3/ 2011г.  /Pis Yedili /  -    Ролята на Гюнчичек Сеймен

4/ 2011г.  Нарекоха я Фериха /Adını Feriha Koydum /

5/ 2007г.  / Bez Bebek/

6/ 2004г. /Aşkın Mucizeleri/

7/2003г. / Hayat Bilgisi/ - ролята на Суде

Филми с участието на Еда Едже:

1/ 2016г.  Kocan Kadar Konuş: Diriliş - ролята на Ceren

2/ 2015г.  Kocan Kadar Konuş -  Ceren  

3/2013г.   Kızım İçin - Tuba

4/2010г.   Mahpeyker Kösem Sultan
   


Биография  

 
Скрит текст:
Тала̀т Булу̀т - Тalat Bulut,

Истинскското му име е Талат Думанлъ, /Talat Dumanlı/ Роден е на 23 март 1956 г. в Саръкамъш, Турция. Наричат го "турският Робърт де Ниро", „бунтаря" и „човекът с 1001 лица".  Той е Талат Булут - театрален, филмов и телевизионен актьор. Започва актьорската си кариера на 23-годишна възраст с участие във филма „Hazal“ през 1979 г. До края на 2009 г. се е снимал общо в 32 филми и сериали. В България е познат с ролята на Ахмет Алоглу от филма „Къщата на ангелите“ и с ролята на Муса Байри от сериала „Да върнеш времето назад“. Макар, че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко" - филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро със 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф" подстрига драстично косата си. Талат Булут  не се поколеба за роля да облече и пола и защитава появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век, женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него."
Точно „Тарзан от Маниса" носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко". Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия - през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 г.  - за най-добър актьор в „Дома на ангелите". Кариерата му не започнала безоблачно.
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно, преди да бъде приет да учи електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.
Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров". Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг" е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстага и Лайпцигския процес.
Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността - политически личности, брат му се видял принуден да посети едно от представленията,
заедно с Дениз Байкал, тогава министър на енергетиката. Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.
За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г.Музикални теми:

Yasak Elma Dizi Müzikleri - Aşk Müziği  Скрит текст:
Oh, Pretty Woman - Roy Orbison - Yasak Elma 1. Bölüm 
 Tuna Kiremitçi & Pamela - Uçmak İstiyorsan  - Yasak Elma 1. Bölüm 
Sezen Aksu - Seni Gidi Vurdum Duymaz - Yasak Elma 2. BölümAşk tutar beni.. - Yasak Elma 6. BölümÖyle Kolaysa - Mabel Matiz - Yasak Elma 6. Bölüm   6 епизод - Ако е толкова лесно -  Mabel Matiz  Sezen Aksu - Gölge Etme - Yasak Elma 9. Bölüm Onur Tuna - Korkmadım - Yasak Elma 10. BölümSena Şener - Sevmemeliyiz - Yasak Elma 12. Bölüm


Дюндар пее на Зейнеп  ( епизод 31)


Алихан пее на Зейнеп ( епизод 31)


Onur Tuna - Ben Özlerim


Mecbursun  ( Ирем я пее в епизод 31 в караокето)


 
 
Преведените епизоди с бг. субтитри ще се качват тук:  

 
 


 С руски субтитри сериала може да гледате:  
Онлайн превод на руски (срещу заплащане), всеки понеделник:Старите теми

   „Mucize Doktor“ - “Доктор Чудо“  Режисьор: Юсуф Пирхасан 

 
Сценаристи: Пънар Булут, Онур Коралъп 


  Актьорски състав:

Танер Олмез – Д-р Али

Онур Туна – Д-р Ферман

Йозге Йоздер – Къвълджъм

Синем Юнсал – Назлъ

Реха Озджан – Д-р Адил

Мурат Айген – д-р Танжу

Хазал Тюресан – Белиз

Фърат Алтунмеше – Демир

Корхан Хердуан – Гюнеш

Хаял Кьосеоолу – Ачелия 


  Сюжет:

Млад лекар получава покана да работи в една от най-престижните клиники в Истанбул. Той е великолепен специалист и забележителен диагностик, който умее да разгадава причините за заболяванията на пациентите преди своите колеги. В същото време той страда от синдрома на саванта, който го прави съвършено неприспособим към живота в колектива. Но той има приятели, готови да му помогнат и учител, който ще му подскаже как да се държи със скептиците,а те съвсем не са малко сред новите му колеги.     
   „Sevgili Geçmiş“ - „Скъпото ми минало“ 


  Компания: Süreç Film
Продуцент: Али Гюндоолу
Режисьор: Айдън Булут
Сценарист: Фунда Алп
Жанр: Драма
Тв канал: Star TV
 

  Това е сериал, който ще се опита да накара зрителя да се обърне назад и да си зададе въпроса дали винаги е постъпвал правилно, както и до какво биха могли да доведат неговите постъпки в бъдеще.
В центъра на вниманието ще бъдат три сестри, които живеят на различни места.Те отдавна не са се срещали. В един момент ще пожелаят да се видят, но до какво ще доведе това?
Поводът за тяхната среща ще е едно писмо, криещо много загадки. По-късно ще стане известно, че всяка от сестрите е получила такова писмо. След срещата на сестрите ще излязат наяве много тайни, за които те дори не са подозирали досега. Животът им никога повече няма да бъде същият.
 

Актьорски състав:

Едже Услу

Емре Кънай

Севда Ергенджи

Сечкин Йоздемир

Бурак Ямантюрк

Мелис Сезен    Да си пожелаем приятни минути в новата ни  тема!

# 1
 • Мнения: 2 343
Благодаря!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 5 426
Благодаря Ели за новата тема bouquet

Да си имаме ролите на Онур Туна


Да си пожелаем интересни серии, дълъг сезон - да го изкараме целия : ))))
И много да има какво да коментираме.

Flowers Cherry BlossomFlowers Cherry BlossomFlowers Cherry Blossom

Линк за предходната тема. Не разбрах защо е заключена Rolling Eyes
Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 21

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 00:13 от BVAR

# 3
 • Мнения: 5 365
Ели Hug Heart Eyes много благодаря за новата къщичка Flowers Hibiscus
Желая успехи на Ябълката и новите сериали на Севда и Онур Flowers Four Leaf Clover

# 4
 • Мнения: 29 294
Добро утро в новата тема! Wink Hug HugЕли Hug,благодаря за обновената нова тема!Вики HugФили Hug

Боби Hug,понякога като се пусне новата тема и се пише в нея,старата се заключва!Преди време в др.тема която пиша линка за новата беше пуснат на 49стр. и веднага я заключиха,не успяхме да я допишем до 50стр. и после да се преместим! Peace

от сайта на сериала...
Şampiyonlar Ligi yakında başlıyor! Yeni sezonda iyi olan kazansın...
Шампионската лига започва скоро! Нека доброто в новия сезон да спечели ... Wink


Желая ви приятна неделя! Hug Hug Hug

===========================================

Онур ни приканва да гледаме Mucize Doktor

https://twitter.com/mucizedoktorfox/status/1165575010116874240
в Контакта-https://vk.com/onurtunagreek?z=video90267995_456239193%2F243091d … l_wall_-185242994
Скрит текст:
Онур как и другие актёры проекта Чудо-Доктор не остался в стороне и тоже приглашает принять участие в просмотре первой серии в сентябре 😉
Хотим сказать, что мы давно готовы👌
и Hazal Türesan
https://twitter.com/FOXTurkiye/status/1164522611403104257

Списък на официално обявените сериали, които трябва са започнат през новия сезон...

1. Пуля - Энгин Алтан Дузьятан и Бурчин Терзиоглу (Фокс)
2. Ферхат и Ширин - Толга Сарыташ (Фокс)
3. Осман - Бурак Озчивит (АТВ)
4. Дочь посла - Неслихан Атагюль и Энгин АКюрек (Стар ТВ)
5. Мария и Мустафа (каст ещё не сформирован) канал Д
6. Луна и солнце (ремейк индийского сериала от создателей Кольца) ТРТ1
7. Гори моё сердце - Хазар Мотан (канал Д)
8. Вавилон - Халит Эргенч (Стар ТВ)
9. Чудо Доктор - Танер Олмез,Онур Туна (Фокс)
10. Меня зовут Мелек - Нехир Эрдоган (ТРТ1)
11. Чемпион - Толгахан Сайышман (ТРТ1)
12. Чужестранец - Пынар Дениз и Илькер Калели (Шоу ТВ)
13. Дитя - Назан Кесал (Стар ТВ)
14. Любимое прошлое - Эмре Кынай и Эдже Услу (Стар ТВ)
15. Северная звезда - Аслыхан Гюнер и Исмаил Демирджи (Шоу ТВ)
16. Рамо - Мурат Йылдырым (Шоу ТВ)

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 15:12 от Zlatina3

# 5
 • Мнения: 5 365
Здравейте дружки в неделя Heart Eyes
Злати Hug , като гледам списъка с новите сериали - много амбициозни проекти ще има тази есен . Някои двойки са много подходящи , други - неизвестно коя ще е партньорката , трети - нямам мнение и не ми пука .  Да кажа за новата партньорка на Илкер Калели - Пънар Дениз . Много я харесвам , хубава и талантлива , но определено няма да и е лесно  - Илкер като започне да играе заема целия екран и може да я засенчи с таланта си .Но им пожелавам успех Flowers Four Leaf Clover
И друго да ви кажа ,че подругите са създали нова група в Контакта , посветена на Онур и новия му сериал ,за сега с много малко членове , които се увеличават - ''чудо-доктор | онур туна '' .Запишете се  , ако искате новости , макар да си мисля ,че и в групата Забранената ябълка може би ще има новости за него и Севдичка  Simple Smile
Що се отнася до ''годеницата '' на д-р Ферхан - нито ми харесва като външност , нито като актриса , нито като възраст ( макар да е на неговите години изглежда по-зряла ) .Надявам се хубавият лекар да и изневери и да има лИбовна интрига ,че на него му отива да играе любов . Докторуването си е докторуване , ама къде без тръпка за душата , нали ? Smiley


https://vk.com/video90267995_456239193

# 6
 • Мнения: 29 294
Фили Hug,аз си я имам на отметка новата група!

още събрани селфита на Онур...


# 7
 • Мнения: 4 833
Здравейте, дружки! doh

Ели lovekiss, много благодаря за прекрасната нова тема!
/И се надявам, че занапред и ти активно ще участваш в нея. /

Богата на сериали и много цветна новата ни къшичка.
Дано е на кадем за новите сериали на нашите любимци и да си я изпишем с кеф.

Благодаря на всички за споделеното!


Рускините пуснаха кратко клипче от първата роля на Онур в далечната 2011 г. в сериала .„Животът продължава“.
Тук Пелин /Ясемин Ален/ е влюбена в нашичкия, който се казва Сърач Бакарджъ, а той притеснен ще си счупи краката да бяга от нея. Много е смешен и много различен.

ttps://vk.com/feed?z=video-2F5140ae80df804cefc1185242994_456239065%%2Fpl_post_-185242994_2567

Фили  Hug, и аз като теб се надявам да наблегнат малко повече турците на любовна линия, защото в американската версия тя почти липсва.А нашият доктор е един такъв принципен и моногамен…  Надявам се да внесат повечко емоционалност в тази толкова интересна история. И вече нямам търпение, но то не остана.
 Ха, ха, и аз съм член на групата чудо .доктор в контакта, то май половината й членове са от нашата тема… Няма лошо. Тепърва ще расте интереса към сериала, сигурна съм. А конкуренцията от нови и стари проекти ще е наистина жестока. Направо не ми се мисли.

Приятен следобед, дружки!# 8
 • Мнения: 5 365
2 са темите - едната е Доктора чудо а другата - Доктор Чудо/Онур Туна Smile

# 9
 • Мнения: 29 294
Добро утроо! Hug Hug HugФили HugДъга Hug

И аз видях,че темите в Контакта са две! Peace
Дано през новата седмица излезе повече инфо за сериалите! Peace

ето ви...д-р Ферман от видеото за гледане на сериала... Wink

Приятен ден и успешна седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

# 10
 • Мнения: 509
Здравейте обедно  Момичета,

        Вчера добре сте пописали и публикували, благодаря ви. Всичко прочетох с интерес и се информирах за новите проекти, но не знам как ще се справя с времето.От м.септември ще гледам Ябълката, въпреки че се бях зарекла да не я гледам/ето защо човек не трябва да се зарича/ще следя и Сливане с Кадир, трябва да гледам и Онур и Севда в новите им проекти. Не знам как ще смогна, вие ще успеете ли?
         Днес пак имам бабин ден и ми е напечено.
         Довечера ако не заспя безпаметно пак ще се включа.

         Желая ви лек и успешен ден. bouquet

# 11
 • Варна
 • Мнения: 5 426

# 12
 • Мнения: 29 294
Добро утроо! Hug Hug HugТаня HugБоби Hug

д-т Ферман..


нова от сета...
Приятен и усмихнат ден ви желая! Hug Hug Hug

# 13
 • Мнения: 4 833
Привет, дружки!

Поздрави от морето!

Цитат
📌Официально!
Наш сериал стартует 5 сентября, в четверг! 🤩

Хайде, да ни е честито!
Малко остана.
 

Промото, в което д-р  ни кани да гледаме сериала с руски субтитри.


https://vk.com/mucizedoktordizi?z=video-183878575_456239025%2F63 … l_wall_-183878575


Дано скоро има инфо и за сериала на Севда.

Хубав следобед!

# 14
 • Варна
 • Мнения: 5 426
wavey
Да, тия дни много оскъдно инфо от всички.
Уж почнали да снимат пък нищо не се чува.
Същото се чудех -  за сериала на Севда нищо не се пише.
То и нямам много време да търся инфо. Но попрехвърлих малко турски сайтове и само това с първоначалния сюжет и кои ще са актьорите намерих. Но на Севда ролята не е главна. Ще си има главни герои - една двойка  и няма да са няколко, както Фили мечтае ; ))))

На снимката с трите вещици - Ендер ( Шевал) , Йълдъз ( Еда) и Ша(х)ика ( Несрин) са писали от Фокс, коя щяла да победи в новия сезон? Joy

Ендера тука пак остана измаменото камилче.


Да не забравяме ,че Шаика има много силен коз с това ,че знае , че Ийит е син на Ендер и Кая.
Трябва да разберем кой седи зад Шаика и защо иска да отмъсти на Халит. Всъщност целта на Шаика е Халит.
Може би от там идва незавидното му положение- като са го вкарали в някоя лоша сделка и фалит, а не от обвинения за опита за убийство на Ендер.

Доста сложни и големи планове. Големи игри се зафорят.
Ние все се чудим защо нищо не казват за майката на Зехра - може пък  мъжа свързан с Шаика да  е дядото на Зехра по майчина линия , които иска да отмъсти за дъщеря си.

Надявам се пак да са с такова високо темпо и да развиват бързо нещата , а не да ги влачат протяжно като в други сериали. Hands Plus1


И не може без ЗейАл, да си сложим нещо и за тях.Злати Hands Plus1 много са готини тези като комикс колажите Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт