Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 авг. 2019, 14:27 ч.

Хормонални изследвания - 9

  • 12 733
  • 345
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 27
Много благодаря за отговора, Денис! Определено ще изчакам поне 6 месеца след аборта преди да правя нови опити.

# 316
  • Варна
  • Мнения: 62
denis,извинявай писах ти на лични.Ще се радвам ако ми отговориш Simple Smile

# 317
  • Мнения: 2 870
Скрит текст:
Денис, здравей! Simple Smile

Преди няколко месеца бях пускала хормони на ЩЖ и тогава излезе много нисък т3. Минах през ендокринолог, който ми назначи терапия. Предната седмица пуснах контролни изследвания. Може ли да ми кажеш мнението си?
Предходните бяха следните:
от 14.10.2019г:
  
               fT4                                                  1                 ng/dl                    0.700 - 1.480  
              TSH                                                  0.961        uIU/ml             0.350 - 4.940  
               fT3                                        L      1.780        pg/ml                     1.880 - 3.180  
             MAT                                                    0.72        IU/ml                      < 5.61  
              TAT                                                    0.86        IU/ml                      < 4.11

от 06.01.2020г:

TAT             0.41        IU/ml      < 4.11  
MAT         < 0.10        IU/ml      < 5.61  
TSH            0.977        uIU/ml   0.350 - 4.940  
fT4               1.120        ng/dl      0.700 - 1.480  
fT3        L     1.060        pg/ml      1.880 - 3.180

Новите от миналата седмица са следните:

fT3 II                        4.56     pmol/l      3,1 - 6,8    
FT4 III                      19.40     pmol/l      12.0-22.0    
TSH                        1.32     uIU/ml      0.27 - 4.2    
TAT/anti-TG                  23        IU/ml      < 115    
MAT/anti -TPO          29        IU/ml      < 34


На 10.01. ми изписаха еутирокс 12.5
На 22.01. имах преглед при друг лекар, който ми вдигна дозата на 25 на ден, включи лимфомиозот и келп.

Последното изследване е в различна лаборатория от първите две.
Новите изследвания са добре - Браво!
Вероятно е имало  проблем с конвертирането.

Много ти благодаря за пореден път, Денис! Hug

Само да попитам още нещо - ТСХ и МАТ са се покачили, въпреки, че са в референтните граници. Повече ме притеснява МАТ, аз досега поне с антителата проблем не съм имала. Мислиш ли, че е нещо обезпокоително? Ще съм благодарна ако ми дадеш някакви насоки. Flowers Hibiscus

# 318
  • София
  • Мнения: 29 533
denis,извинявай писах ти на лични.Ще се радвам ако ми отговориш Simple Smile
Отговорих. Peace
Извинявай ЛС са останали на предна стр. и не съм ги видяла


Yasmina*
ТСХ, физиологично, през студените месеци се повишава - не е проблем и така е добре.
ТАТ и МАТ са антитела и заедно с ЩЖ,  реагират на какво ли не - напр. леко възпаление ( някъде), грип, настинка и т.н.
При теб, ТАТ и МАТ дори не са над горните граници -  няма проблем.

# 319
  • София
  • Мнения: 99
Здравей Денис, пуснах си изследвания по заръка на репродуктивен(3ти ден от МЦ) ето част от резултатите. Чакам да излезнат и тромбофилии. АМХ последно бях изследвала 2018та и тогава бе 4.21. Сега виждам е паднал на 2.130 - нормална ли е толкова голяма разлика за такова време? има ли смисъл на следващия цикъл да го пусна пак?
Имам хашимото пия еутирокс 25мг и висок пролактин..пия бромокриптин 1/2/ всяка вечер ( чудя се дали не мога да го сменя с витекс или нещо др)
Скрит текст:
от януари

# 320
  • Мнения: 116
Здравей Денис, при опити за бебе как ти се виждат резултатите?

# 321
  • София
  • Мнения: 29 533
Здравей Денис, пуснах си изследвания по заръка на репродуктивен(3ти ден от МЦ) ето част от резултатите. Чакам
Скрит текст:
да излезнат и тромбофилии. АМХ последно бях изследвала 2018та и тогава бе 4.21. Сега виждам е паднал на 2.130 - нормална ли е толкова голяма разлика за такова време? има ли смисъл на следващия цикъл да го пусна пак?
Имам хашимото пия еутирокс 25мг и висок пролактин..пия бромокриптин 1/2/ всяка вечер ( чудя се дали не мога да го сменя с витекс или нещо др)
Скрит текст:
от януари
Здравей!
След определена възраст, репр. функция, респ. АМХ, Инхибин В,  по-бързо намаляват и това е нормално.
АМХ се влияе от доста неща, така че може едната от двете стойности да не е много обективна - но, коя и с колко - не мога да преценя. Трябват още изследвания, вкл. и преброяване на АФ.
Трябва да се действа и да не се губи време.


За Пролактина и Витекса - по-добре се консултирай с лекаря си, защото не е много сигурно, че Витекса може да повлияе високи нива на Пролактина - според мен, нямаш време за експерименти.


Здравей Денис, при опити за бебе как ти се виждат резултатите?
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват, че си с Хипофункция на ЩЖ.
При опити за бебе, ТСХ трябва да е под 2.0, като идеалните граници са 0,5-1,0.
След зачеване, ТСХ много (понякога двойно и тройно) и бързо скача и дали ще може да се овладее бързо - няма как да се прецени и точно в това е риска.
Ти ( и лекаря ти) решавате в какви граници да го държите преди зачеване.

Последна редакция: вт, 18 фев 2020, 13:18 от denis.

# 322
  • София
  • Мнения: 99
Благодаря denis. ще поискам фоликолуметрия и преброяване на АФ. на 31 съм вече, часовникът си тиктака и не чака. Ще пиша като излезнат и другите изследвания.

# 323
  • Мнения: 9
Здравейте,
В събота смятах да си пусна изследвания на щитовидната, витамин д и инсулинова, но съм премахва. Има ли значение за тези изследвания?

# 324
  • София
  • Мнения: 93
Добре ли са резултатите ?
Това е след месец с намалени ВХ, без предходния ден на изследването.
От 1 година качвам кг и не мога да свалям, не знам каква е причината, не е ИР явно.



Благодаря!

# 325
  • София
  • Мнения: 29 533
Здравейте,
В събота смятах да си пусна изследвания на щитовидната, витамин д и инсулинова, но съм премахва. Има ли значение за тези изследвания?
Трябва да си здрава, когато пускаш хормонални изследвания


Добре ли са резултатите ?
Това е след месец с намалени ВХ, без предходния ден на изследването.
От 1 година качвам кг и не мога да свалям, не знам каква е причината, не е ИР явно.
Скрит текст:
Благодаря!
Спази ли условието за покой между пробо-вземането ?
Обади се в лабор. и попитай дали са верни рефер. граници на инсулина.
Нямаш ИР, мисля - консултирай се с Ендокринолог.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 07:34 от denis.

# 326
  • Мнения: 273
Момичета прогестерона се прави на 7 ден след доказана овулация нали? Без значение, че не се пада 21 ден.. И да попитам има ли условие да е на гладно или да се взима сутрин? Мерси предварително.. Също така, какво е добре да се пусне с него гледам, че някои от вас пускат пролактанин и естрадиол ма този ден? Или бъркам..

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 11:00 от Lili222

# 327
  • София
  • Мнения: 29 533
Момичета прогестерона се прави на 7 ден след доказана овулация нали? Без значение, че не се пада 21 ден.. И да попитам има ли условие да е на гладно или да се взима сутрин? Мерси предварително.. Също така, какво е добре да се пусне с него гледам, че някои от вас пускат пролактанин и естрадиол ма този ден? Или бъркам..
Да, Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О. ( + Е2, може и Пролактин)
Хормони се изследват сутрин рано, на гладно, дори без кафе и други стимуланти ( чай, кока-кола...)

# 328
  • Пловдив
  • Мнения: 1 345
Моля за малко помощ тук, макар че изследването не е по темата. Става въпрос за изследване за чревни паразити. Въпроса ми е как се интерпретира "резултата". Дали това означава "отрицателен", или резултата още не е готов. Не съм правила досега такъв и незнам как да "разчета" резултата.  Прилагам снимка:

# 329
  • Мнения: 273
Моля за малко помощ тук, макар че изследването не е по темата. Става въпрос за изследване за чревни паразити. Въпроса ми е как се интерпретира "резултата". Дали това означава "отрицателен", или резултата още не е готов. Не съм правила досега такъв и незнам как да "разчета" резултата.  Прилагам снимка:
Благодаря Денис Kiss
Всичко е наред с изследванията ви, всичко ви е отрицателно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт