Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 60
 • Мнения: 161
Малко информация за ретроградната фаза на Меркурий.
Ретрограден Меркурий в знак Скорпион 03.11-20.11.2019

С какво е по-значима тази ретроградна фаза. Уникалността е в това, че в своето ретроградно движение ще премине през диска на Слънцето. Това рядко явление „преминаване през диска на Слънцето“- за едно столетие се случва приблизително 13 пъти, е подобно на затъмнение с тази разлика, че Меркурий не оказва влияние на светлината на Слънцето, а за това явление научаваме от астрономически календари. Последен транзит на Меркурий по диска на Слънцето е имало на 09.05.2016г, а следващият такъв транзит ще бъде 2032г.
Това става на Възлите на Меркурий, или точките на пресичане орбитата на Меркурий  и Еклиптиката. След като става въпрос за „Възли“, разбираме че това е нещо, което е свързано с промени в сферите имащи отношение към Меркурий-нашето съзнание, информация, контакти… Тази фаза на Меркурий съвпада с времето на Пълнолунието в знака Телец и ще можем да си изясним много неясноти…Пълнолунието осветява не само текущият Лунен месец, но и резултатите от Новолунието в този знак.
Бъдете внимателни във всички срещи с хора от миналото, а също така и на новите запознанства, те може да носят информация, която ще можем да оценим в по-късен етап.
Най-силно ще бъдат засегнати финансовите сфери в политически план, възможни са социални напрежения, обостряне на стари конфликти…
В този период е добре да не бързаме с изводите, разбирането за истинската същност  няма да се случва веднага, вероятно след преминаването на Меркурий в знака Стрелец ще получим яснота по много от въпросите, които са били актуални в настоящият период.

# 61
 • Мнения: 855
Това явление ще се случи на 11.11 към 17 ч преди да залезе Слънцето и не знам дали ще бъде видимо от България.
Нарича се пасаж на Меркурий.

# 62
 • Мнения: 245

С други думи, това че има подобно рядко астрономичeско явление, наречено пасаж на Меркурий, предполага, че в контекста на темите свързани с дома, на чиято куспида е Скорпион, е възможно този пасаж с акцент на градусовият участък 19-20 на Скорпион, Телец, Лъв и Водолей и Риби, Рак и петия градус на зодиакалните знаци Козирог и Рак, да има, изиграе по-съществена роля напред във времето. Това, което се случва и на лично и глобално ниво, в света понастоящем като информационен обмен, взаимоотношения извадени от нафталина, в периодът до пълнолунието, носи в себе си този потенциал. Възможно е да предлага метафорично казано нишани по въпроса.

Любопитното, е че телевизията на Слави Трифонов стартира през този период. Той самият е с Меркурий в Скорпион.

Скорпионът е знак олицетворение на енергията, която протича на субтилно ниво. Такава, която увлича, пристрастява, грабва, влиза под кожата, със силен енергиен отпечатък. Някаква цел се постига, прокарва с енергийни похвати. Период, в който Меркурий е в Скорпион, предполага вникване и разбиране на нещата в дълбочина. Потенциал за приемане, разбиране, предаване на информация, идеи, комуникация чрез невидими канали за свързаност. С ретро Меркурий в Скорпион - преразглеждане, ретроспекция на свръзката със света на енергийно ниво. Във вид на информационни внушения, убеждаване на някого, в нещо, се постига чрез влияние на информационно ниво, ораторски умения, посредством различните начини за комуникация, общуване и свързване, пренос на информация.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 12:53 от starinthenightsky

# 63
 • Мнения: 161
Преминаването на Меркурий по диска на Слънцето е Мунданно събитие, и е един от маркерите за промени, то въвлича по един или друг начин всички жители на Земята, защото в нашата Епоха повечето промени са свързани с оста Телец-Скорпион и имат отношение към материалният свят и въпросите свързани с него. Не случайно следващото такова събитие е в 2032г.

Колкото до примера със Слави и старта на новото начинани, то Меркурий в неговата карта е свързан с това събитие, при това и Южният Лунен Възел е в съвпад с наталният му Меркурий. Самата конфигурация на Меркурий е показател, че Слави ще получава добри възможности в времена на кризи, разрушения.... А ние в момента сме в края на една епоха.  За това за Слави това събитие ще носи успех..до колко-зависи от други показатели.  Но в случая за съдбата на Слави това е полезно, а други....не зная...
Всичко е индивидуално...но Мунданните събития не бива да се омаловажават, още по-малко да се дават неподходящи примери, и да се твърди, че едва ли не, това е просто поредната фаза на Меркурий.....

# 64
 • Мнения: 245
Всичко, кое с по-малка или по-голяма тежест, дори и транзитът на Луната, е част от мунданното. Рождената карта е някакъв предишен запечатан момент от мунданното. Именно защото е част от цялото, а мунданната астрология е астрология, която разглежда нещата в цялостност, мащаб. Индивидуалното в него е съставна част от цялото, а цялото се състои от множество малки брънки. Глобалното дава "тон" на индивидуалното. Да, това не е като обичайно ретроградие на Меркурий. Все пак обаче за астрономически събития от този тип, ако някой го интересува личното, е от първостепенно значение каква му е неговата лична астрологична призма. През 2012 имаше пасаж на Венера, който като астрономическо явление също не се случва често. Следващият пасаж ще е през 2117 и 2125. Със сигурност на лично ниво не е се отразило на всички. А на глобално, дали 2012 е била нещо като вододелна линия ?

Слави е само пример за индивидуален синхрон с естеството на периода от астрологична гледна точка, който включва и затъмнението на Меркурий. Предполагам решението телевизията му да стартира през този период, не е мотивирано от астрологични причини.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 12:04 от starinthenightsky

# 65
 • Мнения: 855
Предстои прекрасно Пълнолуние в  20 -ия гр на Телец на 12.11.2019г. ок.15ч и 30 мин. Няма негативни аспекти и противоречията ще се решават на базата на спазване на строги правила и предизвикана трансформация,т.е ще бъдем принудени да се откажем от някои свои решения,за да спазим наложените ни ограничения без да си докараме главоболия. Слънцето в Скорпион и Луната в Телец правят добри аспекти със съвпада Сатурн/Плутон в Козирог.Луната е силна,Слънцето ще отстъпи,т.е семейните дела ще се решават от всички,а не от "главата" на семейството.Колективното желание трябва да е закон за всички.В работата,умният шеф ще се съобрази с колектива.В държавата - също трябва да е така,но там не гледат  планетите ,може би... Simple Smile .Само любовта ще е платонична,лъжовна и далечна - Венера в Стрелец е в квадрат с Нептун в Риби,обаче това е до 17.11.
Иначе,пълна Луна в Телец - пазаруване,удобства,приходи парични,добре прикарано време /някои ще сме далеч на юг,на почивка/,мода,коктейли и т.н.

# 66
 • Мнения: 245
Период, в който е възможна метаморфоза, обновяване, промяна в това как човек влага и насочва енергията си. В желанието да научи нещо ново, различно за да обогати и разшири своя мироглед, умения, перспектива. Посредством контактът и срещата си с ерудирани хора. Такива с богата обща култура. Авторитетни. Пътешественици. Колоритни, екзотични и интересни.
Характерното за периода е промяна в статуквото чрез обратна връзка, друга гледна точка. Ретроспекция. Изваждане на някаква информация от нафталина, на светло. Инициатива, предизвикателство от страна на партньори. Печели се от промяна в някакъв стереотип и чрез знание или контакт с разнолики хора.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 17:50 от starinthenightsky

# 67
 • София
 • Мнения: 302
А дали това за лъжовната любов отговаря и когато транзитната Венера ми прави Голям Тригон със Луна в 5-ти (Лъв) и Юпитер и Венера в 1-ви (Овен). Вчера аспектираше само Юпитер?
Вчера цял ден се засичах почти навсякъде с един и същ човек с който ми харесва да общувам, че чак ми стана неудобно. Днес ще го отбягвам.😂😂😂

# 68
 • Мнения: 147
Не знам дали е точно за тази тема, но ще попитам:
През 2016 правихме прогноза в професионален план за моя съпруг, който напусна работа,
извесно време беше на борса, после реши да се захване с дребен собствен бизнес.
Прогнозата беше от астролог, който се занимава с антична астрология.
Та той ни каза, че периодът не е добър за работа и мъжът ми ще се стабилизира чак през 2020г., като
осибено важен е м.ноември 2019, когато ще плучи силен тласък.
В началото на ноември излезе много добра позиция, в добра и стабилна фирма.
Той кандидатства, стигна до второ интервю, накрая останаха двама.
Бях сигурна, че това е описания тласък до днес, когато му съобщиха, че е избран другия кандидат.
Много съм разочарована - той доста отдавна е без стабилен доход, трудно ни е, а и на него не му е хубаво и му потъват гемиите.
Та на въпроса - в картата се виждат само възможни шансове, т.е. той е имал възможност за тласък и не е успял да се възползва или щом не се е случило, значи прогнозата не е вярна?

# 69
 • Мнения: 855
Предстои жизнерадостно Новолуние в Стрелец - на 26.11.2019 г в 17ч и 06 мин, в 4-ия гр. на знака. Няма много и значими аспекти с другите планети ,което означава,че няма да е особено продуктивно и да даде исканите резултати, но като характер е заредено с оптимизъм. Няма лоши аспекти между планетите в картата на това събитие, дори Венера от Козирог се намесва в опозицията между Марс и Уран и неутрализира донякъде негативното влияние на двете планети.Но,ако  Новолунието прави аспекти в наталната карта,ще даде нужния тласък на съответните планети да заработят е енергия и с поглед в бъдещето. Важен е наталния дом,в който се случва това събитие,защото там ще се зароди оптимистичното начало на делата му.

# 70
 • София
 • Мнения: 302
Луна прави тригон с АЦ в 8 дом. Пише, че е добър за партньорствата. 😊 Май ще пиша бележка.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт