Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 345
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 11 655
  • Street of Dreams
Може ли рецептата на сладкиша/торта с грис 😋 ?
Обичам всичко с грис 😍
Баба ми правеше най-вкусната баклава с грис и аромат на канела и карамфил 😋 Пробвах да я направя,но не се получи като нейната 🥺

Утре ще ви я напиша, като си сверя часовника с аверката - да не объркам нещо от едно правене. Но бая време отне.
Аз не можах да я пробвам, че замина за детското парти, обаче малкият господинчо се кълне, че това е най-яката торта на света. А точно този е ял доооста неща - майка му много му угажда и обича да готви още от преди да го роди. Също не бях чувала за такава торта - майката е арамейка - може да е нещо тяхно.

Арабските сладки са едни от най-добрите, които съм яла. Обожавам ги, особено тези с кадаиф. Проблемът е, че тук е пълно с имитати , които за нищо не стават. Трябва да чакам някой познат да се върне, че да донесе някоя кутия.

# 11 656
помните ли Люи дьо Фи(ю)нес и "Крилце или кълка"?
оказа се, че не е комедия, а научна фантастика. Sad
Че какво очакваш ? Това във филма е пра историята на молекулярната кухня. Сега такива изгъзици има, че не комедия, а трагедия ще е ако го филмират !

# 11 657
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ами наивна съм - очаквам ако пише "смилянски боб" да е от Смилян; ако пише "телешки салам" - да е от телешко месо, а не от незнайни съставки и единственото телешко в него да е около 2% телешки субпродукти; свинското от българска ферма да е от България, не от Белгия Wink

# 11 658
  • Наблизо
Аа Добри,то пише “тип телешки” - на мен ми звучи като веганските заместители за луканка..

Не обръщам внимание вече,иначе ще се побъркам.

# 11 659
Аа Добри,то пише “тип телешки” - на мен ми звучи като веганските заместители за луканка..

Не обръщам внимание вече,иначе ще се побъркам.

не намирам снимката, която съфорумка пусна. всякакви гнясове има вътре, само не месо, но май си пишеше "телешки", не "тип телешки.
и какво трябва да значи "тип телешки"?

този е друг, по-хай Wink с 9% говеждо

# 11 660
Моите улични котета го ядат.

# 11 661
Моите улични котета го ядат.

отдавна вече не съм "коте/мацка" Simple Smile Simple Smile Simple Smile и за уличница не се класирам Wink

# 11 662
Е, аз тия салами не ги броя като храна за хора.
Спомен за такъв салам имам от гладната зима. Опашка пред кварталния магазин, пуснали са кашкавал с купони. Няколко часа чакане, отварят магазина, добираме се до заветният кашкавал. И, о, чудо, освен кашкавал има и австрийски телешки салам, дават по 400 грама. Една част от хората не го купуват, защото не знаели какъв е, късмет, че стига и до мен. Занасям гордо салама вкъщи - с такъв кеф сме го яли, по-вкусен ми е бил и от луканка.

# 11 663
предполагам, че в австрийския телешки салам има предимно телешко Wink

# 11 664
Най-вероятно. Но тогава бяхме толкова изгладнели, че всичко щеше да ни хареса.

# 11 665
Пробвал съм австрийския пастет, салам и бекон скоро - все същия вус както преди няколко години. И не ме боли корема след ядене. Обаче след ядене на нашенски нов пастет ....

# 11 666
  • Далечният изток
Оу, български пастет и Русенско варено... Няма тагава гадост, от много години не съм яла, но съм виждала някой около мен да отваря такива консерви.... Брррр...

# 11 667
Преди повече от 30 години пастет "Апетит" и "Русенско варено" бяха много добри ! Също и консервите на фабрика Славянка - филе скумрия в доматен сос, филе скумрия в олио, копърка в олио ( имаше и в доматен сос но не ми харесваше ), салата Ропотамо и т.н. Но в момента качеството е под всякаква критика. Помня в гладните години как бях отворил консерва пастет и в нея артефакт - перо ! От тогава не съм вземал да ям нашенски консерви пастет.
Една позната прави домашен пастет от дроб, ама пусто - не казва рецептата и все в малки количества ....

# 11 668
Колко такива артефакти сме изяли, без да знаем Joy

# 11 669
Оу, български пастет и Русенско варено... Няма тагава гадост, от много години не съм яла, но съм виждала някой около мен да отваря такива консерви.... Брррр...

Е, някои така реагират на прясно сготвена шкембе чорба.

Общи условия

Активация на акаунт