Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 345
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 11 670
Преди повече от 30 години пастет "Апетит" и "Русенско варено" бяха много добри ! Също и консервите на фабрика Славянка - филе скумрия в доматен сос, филе скумрия в олио, копърка в олио ( имаше и в доматен сос но не ми харесваше ), салата Ропотамо и т.н. Но в момента качеството е под всякаква критика. Помня в гладните години как бях отворил консерва пастет и в нея артефакт - перо ! От тогава не съм вземал да ям нашенски консерви пастет.
Една позната прави домашен пастет от дроб, ама пусто - не казва рецептата и все в малки количества ....

Не е чак такава философия да си направиш домашен пастет. Сваряваш дробчета, добавяш масло и подправки и минаваш с пасатор. Наистина, трябва да правиш малки количества, защото лесно се разваля.

# 11 671
Ето една изпитана рецепта за пастет от пилешки дробчета.

# 11 672
Е, някои така реагират на прясно сготвена шкембе чорба.

Simple Smile))))))))))) Абсолютно вярно!

Иначе сашими /сурова риба и тартари ям като прегладняло дете, но шкембе да не помириша! В буквалния смисъл на думат излизам от нас, когато ММ готви шкембе - неговата шкембе чорба е легендарна и у нас идват гости за тоз деликатес!

# 11 673
  • Далечният изток
О, не, на шкембе чорба не реагирам така. Simple Smile Много обичам, и готвя, и ям...
Което ме подсети да си сготвя още сега...

# 11 674
....когато ММ готви шкембе - неговата шкембе чорба е легендарна и у нас идват гости за тоз деликатес!
Без да познавам мъжа ти вече го уважавам ! В зимно време да ти сипят една гореща шкембе чорба, че като гребне по на дълбоко в тенджерата, да сипи от сантините, да добавиш оцет,чесън и лют червен пипер ( от който ти се обръщат джуките ), че и да отвориш и една бира ..... ммммм , кеф ! Mr. Green

# 11 675
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
правила съм шкембе чорба с гъби. Wink не разбраха, че вегетарианския вариант.
с кладница има съвсем същия вид Wink

# 11 676
правила съм шкембе чорба с гъби. Wink не разбраха, че вегетарианския вариант.
с кладница има съвсем същия вид Wink
Да не можеш да различиш шкембе от гъбена супа си е .....

# 11 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пробвай де.
поне веднъж опитай преди да се изкажеш Wink

# 11 678
  • Далечният изток
Казах и сготвих Grinning

За който обича

Скрит текст:

# 11 679
Ммммм, много обичам. Гости приемаш ли?!?!

# 11 680
С кладница и аз съм правила. Не знам дали е като другото, защото съм пробвала само бульона, шкембето ми е гадно. Но всички много ми одобриха менте-шкембето.

# 11 681
  • Sofia
Малко ретро играчки,които открих днес при мама 😍

Тази е руска,на 45+год.,изпратена от момиче с което си пишех ,по случай раждането на сестра ми.
Казваше “ма-ма”,но вече не казва 😁

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 19:29 от Doli

# 11 682
Включвам се с нещо много интересно според мен.

# 11 683
Такива имаха синовете ми, както и за чавдарче, пионер, комсомолец и граждански брак, чинно им ги връчвах по повода, само че комсомолци не станаха,. Очаквах интерес ,но им бе скучно  поздравлението .

# 11 684
По нашия край се даваха в комплект три такива плика - за раждането с медальон от някакъв обикновен метал вътре, за пионерче и за завършването май.

Общи условия

Активация на акаунт