Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преместване в друго училище в 8 клас

 • 1 162
 • 24
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 9
Честно казвам че никой не ме навива. Единственото нещо което искам е да се преместя в другото училище защото вече знам английския добре и не искам просто да го дъвча. Там вече имам приятели а не е същото като да сме от едто училище

# 16
 • Мнения: 18 642
По мое време, през 80-те, в езиковите гимназии учеха само „курви“. През 90-те се включиха и „наркомани“. Явно традицията продължава.
И всички тези твърдения са, о, изненада! все на неприети там ученици и най-вече на техните родители.
Наистина гроздето е много кисело.

...защото вече знам английския добре и не искам просто да го дъвча.

Ти още български не си научила, кога пък успя с английския?

# 17
 • Мнения: 9
Ходя на частни уроци от първи клас и знам английския на ниво 9-10 клас. Затова ако отида в математическата ще нови предмети и няма да започвам повтарям всичко научено

# 18
 • Мнения: 8 526
Честно казано доводите ти за ученето дето те влече, отличния английски и злите вече сформирани в отровна група съученици е доста неубедителен.

Хайде замисли се добре и си отговори защо наистина искаш да ходиш в другото училище? Предполагам, че там имаш повече познати, с които сега се движиш и ти звучи като по-лесна и приятелска среда.
Това обаче не означава, че там ще си по-добре.

Учебната програма в училищата няма как много да се различава, така че точно колкото не се учи в едно училище - толкова не се учи и в другото.

# 19
 • Мнения: 18 642
Ох, добре. Заминавай в математическата и освободи мястото за дете, което ще учи с желание и удоволствие. Simple Smile

# 20
 • Мнения: 9
Ако някой има по-подробна информация и е запознат повече с нещата за преместването моля да пише

# 21
 • Ямбол
 • Мнения: 26 446
Не можеш да се местиш, ако няма места в другото училище.

# 22
 • Rock 'n Roll Land
 • Мнения: 3 966
Моля помогнете! Аз съм на 14 години, от малък град и ще бъда 8 клас. Записана съм в езикова гимназия с профил АЕ/НЕ. Проблемът е че не искам да бъда в това училище, а в друго, понеже:
1.изборът за това училище не беше мой а на родителите ми
2. в другото училище са всичките ми приятели
3. а и вече знам перфектно английския език
4. аз съм по-срамежлива и стеснителна, а всички, които са в тази паралелка вече се познават и са приятели, а само аз ще съм страничната
5. Няколко от момичетата са ми се подигравали заради външния вид и не искам да ми се подиграват и останалите цели 5 години
6. казвали са ми че една от учителките по английски език се държи много грубо с децата псува ги обижда ги и ги наказва
1. Вероятно родителите ти са направили по-добър избор от този, който ти би направила. Просто не го осъзнаваш.
2. Ясно стана, че единствената ти мотивация да отидеш в другото училище са приятелите ти.
3. На 14 години НЯМА КАК да знаеш английски перфектно.
4. Това, че ще си "страничната" е само твое предположение.
5. Хората винаги ще намират за какво да ти се подиграят, ако пожелаят. Въпросът е как ти реагираш на това.
6. Това, което са ти казвали за учителката са СЛУХОВЕ и ако една учителка си позволява да псува децата, то отдавна да не работи като такава. Ако ги наказва - това е в реда на нещата.

# 23
 • София
 • Мнения: 5 824
Ако някой има по-подробна информация и е запознат повече с нещата за преместването моля да пише

Отговориха ти, какво още не е ясно? Можеш да се местиш, ако се освободи място и издържиш приравнителните изпити.
След като ти е било зор за математическата, защо не си я писала нея по-напред в желанията, а си се бутнала в езиковата? И не на последно място - на български пишеш с грешки, чужд език едва ли си овладяла до съвършенство. С този подход нас не можеш да убедиш, камо ли родителите ти. Седни си на д-то и стига с мрънкане, така само ще стимулираш съучениците ти да се държат по-зле. Покажи малко перушина и самочувствие.

# 24
 • Майничка
 • Мнения: 8 406
1. Опция преместване в паралелка с приложно програмиране имаш само ако в съответната паралелка се освободи място, независимо в 8, 9 или 10 клас (свободните места се обявяват в сайта на училището или в сайта на съответното РУО, така че проверявай). Тук активен ход нямаш, само чакаш и се надяваш.

2. Ако такова място се освободи, подбираш родител да ти подаде документите и ако те приемат, говорите с директор или зам.директор по учебна част какви точно приравнителни изпити следва да държиш. Ако това се случи в 8 клас, имай предвид, че балообразуването за различните гимназии е различно, така че за МГ балът ти може да не е 430 и нещо, а по-нисък.

3. Кълката "перфектно знам английски и спокойно ще бича айляк в час" в 8 клас на ЕГ обикновено устисква максимум до м.януари (твърдя го като преподавател в ЕГ). По новите програми интензивното изучаване на език в 8 клас е от 18 часа седмично, а на повечето места добавят 2ч. ИУЧ, т.е., стават 20ч. седмично което се равнява на над месец курс или частни уроци (обикновено до 4 уч.часа седмично до прогимназиална възраст). Т.е. 36 учебни седмици в осми клас ти се явяват еквивалент на над 3г. непрестанно изучаване на езика, при това с лексика, съобразена вече с по-сериозна, не с детска възраст.
Задължителното НВО по чужд език в края на 8 клас отпадна от 2г., но се замени със задължителна матура по профилиращ предмет в края на 12 клас и е логично тя да е по първи чужд език.

4. Моментът с подигравките и обидите (независимо дали от ученици или от учител) се изчиства по системата за превенция и борба с тормоза, по веригата класен-училищен психолог-педагогически съветник и нагоре. В повечето училища "на показ"  действа.

Общи условия

Активация на акаунт