Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 авг. 2019, 10:33 ч.

Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 38

 • 22 709
 • 482
 •   3
Отговори
# 435
 • София
 • Мнения: 4 622
Подобни неща е казала и Кристалина Георгиева при избирането й за шеф на МВФ.

# 436
 • Мнения: 222
Те всички пишат и казват, който се усети се усети.
"Фед подготвя нова кешова инжекция във финансовата система. Пазарите изпитват недостиг на пари в брой, програмата изглежда като предвестник на криза. Федералният резерв в САЩ ще инжектира 75 млрд. долара във финансовата система чрез краткосрочни заеми, пише Financial Times. Парите ще бъдат пуснати на пазара през клона на Фед в Ню Йорк. Това ще бъде втората инжекция за тази седмица, след като по-рано пазарите усетиха недостиг на кеш.

Нуждата от действия от страна на Фед се разглежда като притеснителна от анализатори и икономисти, защото подобни инжекции кеш в системата не са правени вече над 10 години, от времето на финансовата криза от 2008 г. "Пазарите в САЩ бяха в шок тази седмица, след като заради комбинация от фактори се оказа, че няма достатъчно кеш, който да покрие позициите по облигации", коментира Алекс Роувър, директор в JPMorgan Securities."

Заринати сме от информация. Всеки има глава на раменете си, да вземе информирано решение, какво да прави наличните си средства.
Ще е хубаво българите масово да могат да си купуват апратаменти по 200 000 евро и да нямат проблем с изплащането.

# 437
# 438
 • Мнения: 815
Дааа, ще намаля цената на мола.... на гарсониерата в Надежда ще я вдигна, за да компенсирам.

# 439
 • Мнения: 286
Статия в Капитал относно предстоящата криза: https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2019/10/04/39717 … Top_carousel_art1

# 440
 • Мнения: 9 873
Най-страшното на кризата е паника - всички почват да разпродават трескаво и това затваря една положителна обратна връзка, която още повече влошава нещата. Сега обаче тази криза я чакаме от толкова време, че май хората се измориха да я чакат и свикнаха с идеята, та нищо чудно след голямото плашене нещата да минат и леко  Mr. Green

# 441
 • Мнения: 247
Най-страшното на кризата е паника - всички почват да разпродават трескаво и това затваря една положителна обратна връзка, която още повече влошава нещата. Сега обаче тази криза я чакаме от толкова време, че май хората се измориха да я чакат и свикнаха с идеята, та нищо чудно след голямото плашене нещата да минат и леко  Mr. Green

Когато всички чакат нещо, обикновено то не протича по очаквания от масата начин.

# 442
 • Мнения: 384
Напълно съм съгласен с ЧС. Така стават и фалитите на банките. Всичко живо се юрва да тегли. Там е работата, че тоя 10 годишен цикъл се прие за едва ли не за закон. То ако беше така всеки пишман трейдър по борсите ще стане милионер. Има и една любима моя мъдрост " Ако нещо се случи веднъж то може и да се повтори или пък не, но ако се е случило два пъти почти сигурно ще се случи и трети път."

# 443
# 444
 • Мнения: 384
2700 човека официално, т.е. сигурно толкова са си купили жилище и са сменили постоянния адрес, а останалите неофициално под наем Simple Smile
А за офисите - търсене има, защото много фирми са наврени в разни жилищни сгради, апартаменти, партери и най-лошото - в сини и зелени зони. На който му потръгне бизнеса не му се стои повече там и си наема нов, лъскав офис, с паркоместа за клиентите и служителите си и така ...

# 445
 • Мнения: 2 156
Не е точно така. Седим си в офис в центъра, на синя зона (не сме партер), в стара жилищна сграда. При всички неудобства ни е по-удобно, отколкото да се местим в нов и лъскав офис по-далеч или да плащаме висок наем само заради "новичко". Пътуваме често с метро и друг градски транспорт, при нужда от кола - все ще се намери място в зоната. По-добре така, отколкото да сме вързани с колите и да няма нормален транспорт до работното място.

# 446
 • Мнения: 1 211
Абсолютно. И ние сме в синя зона и никой не иска да се мести, заради удобството на центъра. Тва с ходенето с кола на работа вече е отживелица.

# 447
 • Мнения: 2 966
Е къде са тези нови, лъскави офиси с паркоместа за клиентите и служителите? Ние сме в такъв офис, ама паркинга на сградата има капацитет за 1/3 максимум от служителите в нея. Чудим се къде да се наврем около офиса, я на платен паркинг, я на някоя поляна, и това става въпрос за много далеч от центъра на града..

# 448
 • Мнения: 7 042
Е къде са тези нови, лъскави офиси с паркоместа за клиентите и служителите? Ние сме в такъв офис, ама паркинга на сградата има капацитет за 1/3 максимум от служителите в нея. Чудим се къде да се наврем около офиса, я на платен паркинг, я на някоя поляна, и това става въпрос за много далеч от центъра на града..
В центъра на града има метро и няма необходимост служителите и клиентите да ходят с кола, затова и паркинг не им трябва. За много далеч от центъра не знам, зависи къде е - в Бизнес парка също има метро и няма нужда от кола. А ако някой си държи на колата въпреки че има удобна алтернатива за придвижване от/до офиса си, ами да си мисли къде ще я паркира, негов си проблем, не на работодателя.

# 449
 • София
 • Мнения: 1 226
В Бизнес парка новите офиси са с паркинги.😉

Общи условия

Активация на акаунт