Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 878
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ти да не би да си ходила при него? Съмнявам се.

Не разбирам защо продължаваш да се заяждаш с него.

# 526
  • София
Скрит текст:
Кой е този доктор, ако не е тайна? За първи път чувам някой с мутация по Лайден да чака емнайсета седмица, за да започне терапия.

Семерджиева, Томи Попмарков и в последствие Сигридов.
Причината: Имам една извънматочна бременност в лява тръба, завършила със животоспасяваща лапароскопия и запазена лява тръба, която категорично НЕ пропуска. Веднага след “+” тест отидох на преглед и се видя жълто тяло в ляво, тоест овулация в ляво. Предположенията бяха за нова извънматочна бременност, поради което не ми назначиха ВЕДНАГА терпия. След като се видя сакче в матката искаха да изчакат да се чуе и сърце, но аз настоях да започна инжекциите и ги започнах.
В 8+5 правих консултация при Сигридов и кръвотока беше ок.
Сестра ми със същите мутации спря терапията в 7-ми месец и износи съвсем нормално , без проблеми, а е на 35 - аз съм на 28. Майка ми със същите мутации е износила мен и сестра ми (мен на 28 )без даже да е чувала за хепарин.
Както ми обясни и проф. Паскалева - не винаги това, че някой е предразположен към тромбофилии ознавача, че нещо ще стане. Лайден е най-разпростанената мутация, ако трябва да сме обективни.
Хетерозигота е предразположен 4-6 пъти повече, а хомозигота 80. Разликата е от Земята до небето..
Пред кабинета имаше момиче с хетерозигот PAI , която беше направила масивен тромб две седмици след раждане 🤷♀
Въпрос на късмет и много други фактори.
Наскоро се запознах с момиче, пак с Лайден, което в 18-та е започнала терапия, защото дотогава не е знаела, че има. Еми , жената си е добре, бебето й е добре Simple Smile
Което отново доказва тезата ми, че всичко е късмет. Медицината не е точна наука- както аз нямаше как да забременея от запушена лява тръба и О. в ляво, така някой може да образува тромб и без да има мутация по нито един ген 🤷♀

Съншайн, когато бях на консултация при Русев, той изрично ми каза и подчерта, че ако нямаш генетично предразположение към образуване на тромби, няма как да ти се образува такъв, независимо от състоянието или възрастта  (20, 30,50 или 100 години), а ако си генетично предразположен може да ти се образува и на 20, и на 30, и на 50 години! Каза, че това, което хората казват, когато някой човек на 70-80 години получи инфаркт или инсулт, че е възрастен и "му е дошло" е напълно погрешно! Той е предразположен през целия си живот, просто възрастта го отключва, точно така, както при мен и много други момичета, бременността е факторът, който отключва тромбофилията.  😕
Аз, след като вече знам, не бих си позволила да забременея без терапия! Знам, че шансът не е 100%, но със сигурност без терапия ще съм още по-несигурна и по-разтревожена! Може би сте прави, че абортите се случват не само заради тромбофилията, но моето мъртво раждане, в края на 34 г.с., категорично е заради това... Sad

Не мисля, че са нужни повече обяснения.

# 527
Възможно е да го има и факторът, че пациентът не е разбрал. Аз самата какви съм ги дрънкала, разбрала недоразбрала, но много убедена.

Доцентът е работил дълго време в САЩ, не вярвам да е толкова "некомпетентен". Все пак е и доцент. По логиката на Герда, представете си колко пациенти са му минали през ръцете.

Да се допълня:
Завършва медицина в Медицинска АкадемияСофия и защитава дисертация по трансплантационна имунолгия в Институт за спешна медицинска помощ “Н. Пирогов”. Научен Директор на Fertility and Cryogenics, Chicago, IL, САЩ. До 2009 г. е директор на Millenova Immunology Laboratories and CARI Reproductive Institute, Chicago, САЩ. Хонорoван професор и консултант по репродуктивна имунология към Torre Angeles Hospital Pedregal, Mexico City, Мексико. От 1990 работи в САЩ.

Специализира репродуктивна иммунология и ендокринология в Methodist Hospital, Indianapolis, Indiana. Работил е в Genetics and IVF Institute, Fairfax, VA, and Center for Human Reproduction, Chicago.Лицензиран специалист по репродуктивна ендокринология и имунология и диагностична иммунология c имунотерапия. Има повече от 130 публикации в водещи научни списания, глави от книги, монография и 3 патента за иммунолгични тестове.

Д-р Русев има повече от 30 изнесени лекции в областта на репродуктивната медицина като канен лектор в над 10 държави. Член е на: American Society for Reproductive Medicine, American Society of Reproductive Immunology, International Coordination Committee for Immunology of Reproduction, Българска Асоциация по Клинична Имунология.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 08:28 от ver4eto_sv

# 528
  • плевен
Добро утро,момичета!Забравих да ви питам пиете ли Омега 3 и каква.Аз вземам на Абофарма,тя има и витамин .Четох ,че д-р Сигридов препоръчва на Garden of life, но понеже е доста скъпа,пък и в момента не съм бременна не знам дали да я поръчвам или да карам с моята,докато евентуално настъпи бременност.

# 529
Както си прецениш. Аз и в момента, като небременна, залагам на витамини пити през бременността. Гардън ъф лайф имат наистина хубави продукти, ако си се заглеждала и зачитала в състава им.  Аз взимам от техните б12, мултивитамини за бременни, пробиотик, омега, колаген и другш.

# 530
Каквато имаш възможност ще пиеш.
Такова препоръчване на марки не те интересува, защото лекарят взима процент от дистрибуторите, за да я предписва.
Омегата е много полезна и за яйчниковия резерв. Аз я пия вечер с кю тен,вит. Д.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 10:16 от Анонимен

# 531
Очевидно я интересува препоръката на марката.

Аз като това неверни, предпочитам да заложа на по-скъпото.

Преди да забременея пиех тази + СоQ10
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Ubiquinol-Kaneka-Q-100- … 60-Softgels/12560

https://www.iherb.com/pr/Carlson-Labs-Wild-Caught-Super-Omega-3- … 30-Soft-Gels/2799

Беше ми ги препоръчала Денис от форума. Можеш да я попиташ, тя много разбира и може да ти даде ценен съвет. Много чете момичето и в крак кое, как, колко и в каква комбинация.

# 532
  • София
Аз също пия Омега-3, не подбирам марка, но гледам да е рибешка, а не соева.
Най-качественото масло от според домашните ни проучвания е Lysi, има го в нашите аптеки, https://www.lysi.com.
Но на мен уви не ми се получи с течното.

Подкрепям Верчето, когато преразказваш, често се получават такива неразбирания.
А ти непрекъснато дебнеш с какво да се заядеш по адрес на Русев. Жалка история.
Всеки има глава на раменете и може да си прави изводите. Не случайно доцентът има толкова пациенти.

# 533
И аз много неща не му одобрявам на Русев, но е човечен и отворен за второ мнение за разлика от други.

# 534
Към пациентките на Русев е коментарът ми.
Момичета, доцентът е с много добра биография. Веднъж завършил медицина, учил, също е и др.м.д. и доцент, което изисква още няколко години обучения и десертации. има цели 3 патента - това означава, че е изобретил нещо ново в световен мащаб и то цели 3 пъти. 20 години работил в САЩ, в градове с население няколко пъти това на България.  Аз съм живяла в САЩ и мога да кажа, че там доктор лесно не се става, да не говорим чужденец да си проправи път, т.е. трябва да имаш качества, мисъл, образование и да си в крак с новостите.

Изводите оставям на вас.

# 535
Все пак към него трябва да се обръщат пациентки с имунологични проблеми и имунологична тромбофилия.

# 536
Щом казваш!
Според мен доста по-квалифициран от бг мама, но знам ли, може някоя тук да е професор в областта или да има 4 патента.

# 537
Това са само приказки, докато докторът не ви го каже лично в очите и не сте го чули сами, вероятността да не е истина е голяма.

Скрит текст:
Кой е този доктор, ако не е тайна? За първи път чувам някой с мутация по Лайден да чака емнайсета седмица, за да започне терапия.

Семерджиева, Томи Попмарков и в последствие Сигридов.
Причината: Имам една извънматочна бременност в лява тръба, завършила със животоспасяваща лапароскопия и запазена лява тръба, която категорично НЕ пропуска. Веднага след “+” тест отидох на преглед и се видя жълто тяло в ляво, тоест овулация в ляво. Предположенията бяха за нова извънматочна бременност, поради което не ми назначиха ВЕДНАГА терпия. След като се видя сакче в матката искаха да изчакат да се чуе и сърце, но аз настоях да започна инжекциите и ги започнах.
В 8+5 правих консултация при Сигридов и кръвотока беше ок.
Сестра ми със същите мутации спря терапията в 7-ми месец и износи съвсем нормално , без проблеми, а е на 35 - аз съм на 28. Майка ми със същите мутации е износила мен и сестра ми (мен на 28 )без даже да е чувала за хепарин.
Както ми обясни и проф. Паскалева - не винаги това, че някой е предразположен към тромбофилии ознавача, че нещо ще стане. Лайден е най-разпростанената мутация, ако трябва да сме обективни.
Хетерозигота е предразположен 4-6 пъти повече, а хомозигота 80. Разликата е от Земята до небето..
Пред кабинета имаше момиче с хетерозигот PAI , която беше направила масивен тромб две седмици след раждане 🤷♀
Въпрос на късмет и много други фактори.
Наскоро се запознах с момиче, пак с Лайден, което в 18-та е започнала терапия, защото дотогава не е знаела, че има. Еми , жената си е добре, бебето й е добре Simple Smile
Което отново доказва тезата ми, че всичко е късмет. Медицината не е точна наука- както аз нямаше как да забременея от запушена лява тръба и О. в ляво, така някой може да образува тромб и без да има мутация по нито един ген 🤷♀

Съншайн, когато бях на консултация при Русев, той изрично ми каза и подчерта, че ако нямаш генетично предразположение към образуване на тромби, няма как да ти се образува такъв, независимо от състоянието или възрастта  (20, 30,50 или 100 години), а ако си генетично предразположен може да ти се образува и на 20, и на 30, и на 50 години! Каза, че това, което хората казват, когато някой човек на 70-80 години получи инфаркт или инсулт, че е възрастен и "му е дошло" е напълно погрешно! Той е предразположен през целия си живот, просто възрастта го отключва, точно така, както при мен и много други момичета, бременността е факторът, който отключва тромбофилията.  😕
Аз, след като вече знам, не бих си позволила да забременея без терапия! Знам, че шансът не е 100%, но със сигурност без терапия ще съм още по-несигурна и по-разтревожена! Може би сте прави, че абортите се случват не само заради тромбофилията, но моето мъртво раждане, в края на 34 г.с., категорично е заради това... Sad

Не мисля, че са нужни повече обяснения.

# 538
Това го преразказвам аз! На 100% съм сигурна, че го е казал. Помня много добре всяка дума от разговора си с него, защото ми беше важно! Има някаква възможност, по някакъв начин да съм го извадила от контекста, примерно, но по-скоро не съм. При следващата си среща с него със сигурност ще го попитам изрично, за да съм сигурна, защото не искам да му "изкарвам име" с неверни твърдения! Именно заради биографията му и това на колко момичета е помогнал, реших да се доверя на него, а не на Конова или който и да е друг, макар, че тя ми е най-близо - от Плевен съм, а и освен това, близка наша приятелка работи в нейната клиника. Надявам се да съм направила правилния избор, защото с първата си бременност, която съм казвала вече как завърши, избрах "най-добрия лекар в Плевен", но той далеч не се представи като такъв през бременността ми! Виждам, че тук се заформят спорове затова дали доцентът е "правилния избор", и както вече споменах, няколко поста по-назад, доста се обърках, но смятам да продължа по схемата, която ми е казал той, тъй като така или иначе, тя не е от тези, които някои от тук отхвърлят.

П.п.  Мутациите ми са : хетерозиготен генотип I/D (ACE), хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI, хетерозиготен генотип Val34Leu (F13), хетерозиготен генотип C/T за 677C>T (MTHFR), хетерозиготен генотип A/C за 1298A>C (MTHFR) и хомозиготен генотип G/G за 66A>G (MTRR), а терапията ми е аспирин през ден, а след положителен тест да се вкл. и фракси/ клексан 0.4 всеки ден. Метилирана фолиева к-на, по една табл. всеки ден и метилирани вит. Б12, 1000 гами, всеки ден по една табл.

# 539
  • София
Здравейте момичета, преди 2 дни буквално разбрах за вродена хетерозиготна мутация 5 по Лайден и сега съм в голяма чуденка откъде да започна. Пациент съм на репродуквитна клиника и сме пред 4 опит инвитро с мъжа ми, но едва след около месец имам час за преглед с репродуктивния ми лекар. И се чудех дотогава дали мога да направя консултация  с друг доктор и евентуално с кого? Трябва ли да е хематолог или трябва да е генетик? Доста съм объркана откъде да стартирам и ще се радвам на малко насоки. Relieved

Общи условия

Активация на акаунт