Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 878
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Насоки всяка може да ти даде различни. Дискусията е доста разгорещена, материал много.  Прочети от началото на темата и сама ще вземеш решение на къде да се насочиш.

# 541
  • София
Насоки всяка може да ти даде различни. Дискусията е доста разгорещена, материал много.  Прочети от началото на темата и сама ще вземеш решение на къде да се насочиш.
Благодаря Верче, от 2 дни само това чета в общи линии и точно защото виждам, че е доста разгорещена дискусия, се обърках още повече и затова помолих за насоки. Така или иначе ще се консултирам и с репродуктивния си доктор, когато се видя с него и ще избера за консултация и някой и от лекарите на заглавната страница. Simple Smile

# 542
  • София
Имаш мутация по високорисков фактор, така че е добре да ти назначат терапия.
Генетиците имат теоретични познания. До АГ рискова бременност трудно ще се вредиш без да си бременна. Репродуктивното ти АГ най-вероятно ще игнорира нуждата от терапия.
Имунолозите ще ти помогнат, но после ще бъдат оплюти ако споделиш тук.

За първоначално назначаване на терапия аз бих препоръчала имунолог. След като забременееш - АГ рискова бременност + хематолог. На първа страница на темата си прочети.

Сега чакам Герда и Нандин да почнат с хвърлянето на камъни Simple Smile

# 543
Ако има имунологичен проблем да търси имунолог.

# 544
  • София
Имаш мутация по високорисков фактор, така че е добре да ти назначат терапия.
Генетиците имат теоретични познания. До АГ рискова бременност трудно ще се вредиш без да си бременна. Репродуктивното ти АГ най-вероятно ще игнорира нуждата от терапия.
Имунолозите ще ти помогнат, но после ще бъдат оплюти ако споделиш тук.

За първоначално назначаване на терапия аз бих препоръчала имунолог. След като забременееш - АГ рискова бременност + хематолог. На първа страница на темата си прочети.

Сега чакам Герда и Нандин да почнат с хвърлянето на камъни Simple Smile
Благодаря Дели, доста ясно обобщение на картинката Smiley Най-вероятно ще направя консултация и с имунолог и с хематолог и ще преценя дали има разлика в предписаната схема на лечение и съответно кой лекар ще ми допадне лично и на кого ще се доверя. Blush

# 545
От кой град си?

# 546
  • София
От София, може би трябваше да го напиша по-рано Simple Smile

# 547
Моят съвет е :направи си една консултация в НКБ с Паскалева, тя да ти напише какво да правиш и кога, и кога да идеш при нея.

# 548
  • София
О не, аз повече няма да се включвам в темата, общо взето всичко, което трябва съм написала. Който иска ще се върне и ще прочете. Пък който иска, може да си слага НМХ и веднъж седмично.

# 549
Нандин, имаме нужда от теб, не напускай темата! Молим те!
Темата има нужда от медицинско лице минало по нашия път.

# 550
Здравейте има ли някой от вас прекарал бременност с хелп синдром и забременял след това пак

# 551
Това нещо с тромбоцити ли беше свързано? Преди дик синдром ли беше състоянието?

# 552
  • София
HELLP синдрома е усложнение на прееклапсията (най-общо казано)

# 553
  • София
Тук има описание: https://www.preeclampsia.org/health-information/hellp-syndrome
Аз лично не си спомням някой да е писал за HELLP синдром в последните 8 теми.

# 554
Много сте изписали за 2 дни в темата момичета. Наистина се е разгорещило. Някой по-назад беше питал защо сме пили аспирин протект. В моя случай, заради лош кръвоток  в дясна маточна артерия. Откриха го на БХС в 12 г.с. До тогава нищо не бях приемала. Не са ми изписвали и метилирани форми на фолиева киселина и т.н. Пила съм си нормалните видове.  Иначе пих АП само 1 месец, и след което много движение - всеки ден тичане на пътечка, ( в 9 месец ходене), велоергометър, фитнес и т.н.  Това движение ми го препоръча Сигридов, както и Омега 3 на Barleans. Нямах проблем с бременноста. Всичко мина по вода. А на първата БХС когато откриха лошия кръвоток, статистиката за прееклампсия ми беше нещо от рода на 1:94 шанс за прееклампсия преди 37 г.с. Родих в 38 г.с. и 5 дни - планово секцио без да съм вдигала високо кръвно. Стойностите на кръвните ми изследвания бяха ок. Дъщеря ми се роди 3320 грама и 50 см.
П.С. Иначе напълно подкрепям по-горния коментар, че в болница Надежда недай си Боже да зададеш някой въпрос и ще те "изгорят" на кладата. Малко ми бие на секта, в която ходиш и само слушаш, мълчих и изпълняваш. Не може да имаш мнение, по който и дае въпрос. Била съм при трима лекари там, и ако нещо пък вземеш и да противоречиш или да не си съгласен, направо ще ти отворят вратата да си ходиш. Не се допускат подобни "своеволия". За мен като за частна болница отношението не е нормално към пациентките.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 11:05 от Desert^girl

Общи условия

Активация на акаунт