Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Добър вечер, искам да попитам тъй като след търсене в интернет не успях да открия нищо, а са ми казвали, че да изтеглиш жилищен кредит трябва да имаш минимално навършени 23 години и за това въпроса ми е дали някой случайно може да ми отговори, като със сигурност ще посетя клона на банката ми за подробна информация! Имам 3 години и 11 месеца трудов стаж на постоянен договор без прекъсване, но съм на 22 години.

# 1
  • Мнения: 133
Има го в някои банки - банкова политика е, а не законово правило. Попитай в различни банки, ако си с добри доходи и професия, която е таргетирана от банката, ще ти отпуснат кредит.

# 2
  • Мнения: 2
Благодаря ви много за информацията!

# 3
  • Мнения: 2 579
А максимална възраст има ли?
Говорехме за теглене на жилищен кредит за покупка на жилище с познат, и той каза - над 40-50 годишни е трудно да вземат кредит. Ако са още по-близо до песнионна възраст пък съвсем не давали. Причината - че как щяли да изплащат кредит с една пенсия.
Вярно ли е това, че на по-възрастни хода не отпускат кредит?

# 4
  • Мнения: 1 692
Да, максималната възраст в края на изплащането на кредит обикновено е 65 г., т.е. ако си на 45, можеш да вземеш кредит най-много за 20 г., на 50 г. - за 15 г. и т.н.

# 5
  • Мнения: 10
Потребителски кредит се отпуска на пенсионери до 73 годишна възраст, но пак зависи и от размера на пенсията.

# 6
  • Мнения: 1 692
Потребителски кредит се отпуска на пенсионери до 73 годишна възраст, но пак зависи и от размера на пенсията.
Зависи от банката и нейната конкретна политика. Различно е и за ипотечни и потребителски.

Общи условия

Активация на акаунт