Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проследяване на бременност в АГ Св. София - при кого?

  • 3 284
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 174
Мами, моля ви, препоръчайте ми добър акушер-гинеколог в Св. София, при който може да се проследи бременността и който работи със Здравната каса.

Става въпрос за най-близката ми приятелка, която е бременна и няма възможност да заплаща за платен прием.

Държа да й намеря добър и отговорен лекар, който да следи от близо протичането на бременността й. Приятелката ми има братче, което е родено с увреждания (не става въпрос за генетични или хромозомни аномалии, а за предизвикани от лекарска грешка) и може да се досетите, че това е факт, който допълнително носи притеснения за бъдещата мама.

Тук във форума прочетох добри отзиви за Гергов, но от други места чух не дотам ласкави думи относно професионализма му.
Разбира се, почти за всеки специалист може да се чуят и добри и лоши неща, но ми се иска да изберем възможно най-добрият вариант.

Предварително ви благодаря за помощта и съветите ви!

# 1
  • Мнения: 41 193
Не знам дали става въпрос за същия д-р Гергов, който е от Монтана. На мен ми го препоръчаха, но вече се бях ориентирала към друг. Родителите ми живеят в Монтана и майка ми беше говорила с гинеколози от монтанската болница, та те го бяха описали като много кадърен лекар и добър човек!
Ако е същи, мисля че може да му се довери Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 938
Ако има възможност, е най-добре да плати 200 лв. за абонамент и избор на лекар, проследяващ бремеността. Ако се спре на Савова, Янкова или Вакрилов, всеки път ще я гледат безплатно на 3Д ултразвук, най-добрият в болницата, което в нейният случай е за предпочитане, защото всички аномалии се виждат по-лесно и по-рано с тая машинка. Тези тримата работят в 121 кабинет, където е ултразвука. Аз само по тази причина си избрах Вакрилов и през цялата бременност си ходех на общата консултация, където само ме мереха, а на всеки 3 седмици ме гледаха на 3 Д-то. Аз лично бих й препоръчала Савова. Вакрилов е някакси индиферентен. Ако ти се наложи, дори твоят доктор да не е на смяна, колегите му от кабинета те поемат и пак си те гледат там. Така са ме гледали и Савова, и Янкова, при това по няколко пъти. Така като се замисля, май Вакрилов най-малко ме е гледал... Confused  Grinning

# 3
  • Мнения: 2 274
Преди месец бях в  Св. София и разбрах, че в МЦ"Вяра, надежда, любов" има трима лекари - Диана Костова, Шишенкова и третия не го запомних, които работят със Здравната каса....Направление за 3Д ехограф винаги може да даде наблюдаващия гинеколог с малко повече фантазия....
Заблуда е , че само  с абонамент може да се наблюдава бременност там...Нека се запише  с направление от Личния лекар, а ако иска нещо допълнително като услуга, може да доплати 20 -30 лева, които не са прословутите 200  - все пак.
Сори, че не  насочих към конкретен лекар, каквато е темата, но исках  да  уточня за възможността за Безплатното наблюдение там, защото се създава илюзията, че е регламентирано.

# 4
  • Мнения: 4 965
Шишенкова наистина работи със Здравната каса, но от нея и от сина й (Бечев) препоръчвам на всички да се пазят  Sign Exclamation . Само като чуя името й и побеснявам Imp , затова не искам да пиша подробности.
Савова е мила и внимателна (работи със "Закрила"), но с моя приятелка (момичето е от форума и по тази причина не искам да коментирам) направи доста сериозна грешка, а на всичкото отгоре си поиска и пари (е, само 50 лв. освен здравната застраховка, но ...)  Close .
За Гергов съм чувала само положителни отзиви, а аз лично препоръчвам Григорова и Янкова. Мисля, че никоя от двете обаче не работи със Здравната каса  Flutter .

Общи условия

Активация на акаунт