Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 септ. 2019, 12:19 ч.

Момичешките имена

 • 1 274
 • 52
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 6 412
Колкото адекватно ще звучи американско дете с името Петранка, толкова адекватно ще звучи и Мелъди за българче.
Моля, моля. Мелъди е с правописна грешка. Мелади е вярното И оригиналното в Америка.

# 46
 • Мнения: 2 676
Както има български имена, които не могат да се изпишат правилно на английски, като Лъчезара, Стойна и пр., така има и английски, които не могат да се напишат на български. Например Melody, Meadow, Violet звучат красиво в англоезичните държави, но тук просто звуково не могат да се предадат както трябва и се получава Ваялет, Вайлет и не знам си какво.😅 Просто не звучи красиво като Виолета. Авторке, няма за какво да се сърдиш. Никой не се заяжда.

# 47
 • Мнения: 13 661
Абе и моята дъщеря е с чуждо име, харесвам много нетрадиционните имена, ама Мелади и на мен ми е прекалено за нашите ширини. Срещам напоследък Памела, Грациела и подобни. Дори Памела се оказа доста популярно. Повече ги възприемам, отново са чужди, но Мелъди ми звучи като Прешъс или Дайъмънд, нещо подобно, съвсем американско наистина. На мен не ми допадат чак такива и са ми изгъзици,съжалявам.
Колкото и да харесвам чуждите имена. Може би по-скоро ми допадат англосаксонските, с латински и италиански произход, и по-класическите, но международни.

# 48
 • Мнения: 978
Аз познавам момиче с име Алтея, което си е точно с латински произход и на български означава Ружа. Въпреки че е твърде нетипично, успява някак да се върже с българска фамилия. Но Мелъди, Медоу и други подобни са просто потенциален риск детето да се срамува да се представи. Както се шегува една приятелка, дайте да кръстим някое момченце Айрън на дядо му Желязко.

# 49
 • Мнения: 13 661
Или Айвън на Иван...

# 50
 • Мнения: 4 399
Както ни е трудно да си представим малко момиченце - Пенка, Цонка, Станка, Гинка, така и Миа, Мела/-ъди, Медоу и т.н един ден ще станат зрели жени, че и баби.
Вярно, че не можем да предвидим къде ще живее детето ни, но не е лошо да се съобразяваме със средата, в която ще расте. Ако живеех в англоезична държава дъщеря ми едва ли щеше да е Лъчезара и Боряна, по-скоро щеше да е Александра или Кристина.  Ако баща й я местен можеше и да е Кимбърли (например), Дейзи или Мелани. Мисълта ми е, че е добра името не само да се харесва на родителите, но и да е съобразено със средата, в която расте детето, за да не се чувства странно с необичайно име, да не се налага непрекъснато да обяснява как се пише и т.н. За мен това е важно, тъй като нося име с два варианта за изписване и изговаряне и много често не съм го чувала в правилния вариант, грешали са го упорито дори в документи.

# 51
 • Мнения: 26 861
Защото Йоана Ивова, Айвън е по добре, ама в Щатите. В БГ си е екстра Ванчо.

# 52
 • Мнения: 5 635
Всякакви имена харесвам, стига по моите субективни критерии да звучат добре и да намирам смисъла в тях. Но има имена, които, колкото и да харесвам, не ги виждам като име на мое дете. Едни ми простеят много, в други виждам класа и изтънченост, трети са излишно дълги и претенциозни...

Общи условия

Активация на акаунт