Ведическа астрология

• 62 877
  • 372
  •   1
Отговори
# 360
Много е трудно понякога ученето без учител, когато се случи да се натъкнеш на очевидно несъответствие и не можеш да разчиташ някой да те подбутне поне с достоверен източник по проблема. Аз също уча сам, понякога прекарвайки дни върху 2 шлоки. Познавам Екатерина, но тя е малко в друга парампара.

# 361
Несъответствията в системите се опознават и откриват с опита и практиката.
Установила съм през годините, че и в редица ведически шлоки, и в някои афоризми от античната западна астрология има неверни твърдения. И не важат едно към едно за всеки случай. Виждала съм как астролози, които се хвалят и си вирят носа с "парампара", на практика не могат да разчетат вярно една натална карта, тъй като повтарят заучени фрази като по учебник, но не усещат човека зад картата. Получават се доста изкуствени, скалъпени интерпретации.

Поради изброените причини прилагам Ведическа астрология много избирателно – там, където съм сигурна, че няма свободни съчинения.

# 362
Не съм се захващала сериозно да изучавам ведическа астрология, защото смятах, че животът едва ли ще ми стигне за да достигна някакво задоволително ниво. Обаче преди няколко месеца започнах, ама отпред назад. Наскоро изкарах курс за Упаи при една руска астроложка. Успях да се справя и то добре, тъй като си имам познания и върху философията, а и имам някаква основа, макар и елемемтарна. Догодина мисля да продължа с курсовете, мисля, че без учител е много трудно, няма кой да те коригира. А и това е един от основните постулати на ведическото знание, че то се предава от учител на ученик.

# 363
Срещам все по често в нета, се продават готови ведически анализи срещу солидни суми. Анализи направени на безплатни програми и само преведени на Български език.
Направете го сами в някой от следващите сайтове, безплатно и нивото на анализ е същото. Препоръчвам ви Аstrosage.
Трите сайта са безплатни. Има и други подобни. Получавате анализ от няколко десетки страници и е нужно, вие само да си включите Гугъл преводача.
https://www.astrosage.com/kundli/
https://www.astrocamp.com/kundli/
https://www.indastro.com/indianastrology/free-horoscope.php

# 364
 И аз ползвам Астросейдж, но все пак трябва да разбираш за какво става въпрос, да имаш основа. Моите наблюдения са, че предсказанията доста се различават от реалността. Например за Вимшоттари дашите чета и не виждам никакво сходство с това, което се случва. Това е като общите хороскопи, които пускат по сайтовете. Но за без пари толкоз.

# 365
И аз ползвам Астросейдж, но все пак трябва да разбираш за какво става въпрос, да имаш основа. Моите наблюдения са, че предсказанията доста се различават от реалността. Например за Вимшоттари дашите чета и не виждам никакво сходство с това, което се случва. Това е като общите хороскопи, които пускат по сайтовете. Но за без пари толкоз.

Затова споменавам тези сайтове. Защо да се дават пари за анализ, който е изготвен от автоматичен софтуер, когато подобни анализи се намират безплатно.
Друг е въпроса, доколко са точни и дали ще са ни полезни такива анализи.

# 366
Това го имаше и преди. Хора, за които целта оправдава средствата  да градят астрологичен имидж в нет пространството с изцяло преводно съдържание на чужди астрологични анализи. Без посочен автор. Изкуственият интелект просто служи за улеснение.

# 367
Това е свят на измамници и измамени, искаш да получиш нещо ценно без пари - моля, заповядай. Хората, които знаят стойността на нещата търсят, четат, разбират и се насочват към астролог, който наистина може да ти помогне. Това също е свързано с вътрешното узряване на човека, какъвто си ти, такива астролози и учители се появяват в живота ти.

# 368
Да де , ама докато попаднат на читав астролог , ако изобщо попаднат, обикновено са дали една камара пари на такива с чужди или копирани наготово от софтуер анализи.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 18:00 от •MERA•

# 369
Ако говорим за ведическа астрология, а темата е такава, това е дългогодишно обучение и посвещаване.

В това направление не съм срещала астролог, който да използва и предлага автоматизирани интерпретации като някои колеги от модерното западно направление, но може би просто не съм запозната с практиката на някои астролози у нас.

# 370
Случвало се е, дискутирайки някои концепции, за които няма много източници(скриптове), като Pacakadi sambandha с астроложка, успешно минала години обучение в програмите на пандит Ратх да навеждам на видимо противоречиви неща, изказани от самия пандит, относно едно и също. Вследствие на конституцията в парампара, имам предвид отношения Гуру-ученик, много пъти трудно е признавала а съществуването им. Дори ми е казвала, че се държа като човек с Brhaspati Atmacara. Не твърдя, че очевидните различия непременно водят до конфликт, може би има разумно обяснение защо ги има. Тук е мястото където екстремно човек се нуждае от ментора, който да внесе разяснение. Много лошото за мен е, че когато не мога да премина с твърда позиция през момент като споменатите, аз просто не мога да продължа,unfortunately!

# 371
Случвало се е, дискутирайки някои концепции, за които няма много източници(скриптове), като Pacakadi sambandha с астроложка, успешно минала години обучение в програмите на пандит Ратх да навеждам на видимо противоречиви неща, изказани от самия пандит, относно едно и също. Вследствие на конституцията в парампара, имам предвид отношения Гуру-ученик, много пъти трудно е признавала а съществуването им. Дори ми е казвала, че се държа като човек с Brhaspati Atmacara. Не твърдя, че очевидните различия непременно водят до конфликт, може би има разумно обяснение защо ги има. Тук е мястото където екстремно човек се нуждае от ментора, който да внесе разяснение. Много лошото за мен е, че когато не мога да премина с твърда позиция през момент като споменатите, аз просто не мога да продължа,unfortunately!
Ами това е проблемът при нас, хората от западния свят. Ние не можем да приемаме противоречията като част от единното цяло, а ги разглеждаме като взаимно изключващи се. Истинските пандити имат брахминска природа, те разбират същността на шастра и умеят да прилагат принципите във всички случаи.

# 372
Знаете ли, че ведическият лунен календар има 60 годишен цикъл, като всяка година има свое уникално име и символика. Според Аркана дипика, 2025 г. е свързана с Вишну, и подкрепя духовното развитие. Започва с новолунието на 29 март 2025 г. в Риби и името й е Вишвавасу, период на изцеление и универсална доброта. Дано тази година наистина бъде по-добра от миналата, която пък се казваше Кродхи - гняв и алчност.

Общи условия

Активация на акаунт