💪"Игри на волята: България" Тема 2 (09/09 - 15/09/19)

• 38 815
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Момичета, не ме разбирате правилно. Не подкрепям насилието, терора, отнемането на правото на избор, потъпкването на личността. Нооо, Не аз съм сътворила каноните, не аз определям кой каква религия ще изповядва... и дали лично я е избрал или е роден с нея. Нека не изместваме темата към религиите, не ми се иска. Заявихте в грешна посока от едно извадено от контекста изречение. Аз просто не бих изоставила детето/децата си, заради причините изброени в статията. Който е готов да го направи- негова воля, въобще не ме интересува.
Разбрахме Ви перфектно. Опитвате се да прокарате мантрата "що за майка ...". Не знам за статията, но момичето добре обясни защо е избягала и това, което аз чух, далеч не беше толкова безобидно, като някакви си пости. Колко деца са останали сирачета или с пребити и осакатени майки, заради това "Как така ще си изоставя детето?"

# 751
  • Вестерос
От статията за Марешка разбрах следното: не е дошла в България, за да стане доброволец към някоя хуманитарна мисия, нито пък научен сътрудник, даже не и счетоводител или фризьор, а да си закичи пирги и да се гологъзи. Извинете ме за израза, но не се сещам за по- точен. Нито една убедителна причина не срещнах в написаното. Знам, че чеченците не са цветя за мирисане, ноооо това че можела да се храни само по тъмно е част от “постите” в религията им, и не им режат палците или изтръгват ноктите, а спазват режим на хранене... Колко жени мюсюлманки по света го правят!? Не е повод да изоставиш детето си... и другите причини са ми изсмукани от не знам къде. То пък голям зор да говориш с всички мъже на сватбата си...🤷🏼♀🤦♀...
Пфууу, не ми е убедителна, не я харесвам. (От тел. ми е трудно писането, но не се стърпях)
Tя не е дошла, а е избягала в България, за да е свободна. Всеки разбира свободата по различен начин.

И допълвам, че по стечение на обстоятелствата не е могла да избяга с детето си.

# 752
  • Пловдив
Наясно сте, че всичко това е едностранно изложено от самата Марешка и липсват свидетели, както и представител на другата страна...✌🏻

# 753
И аз предполагам, че тя преувеличава, но не знаем със сигурност.

# 754
То пък една свобода.....аз не мога да си представя по- голям ад от това да не съм до детето си и да не знам какво става с него. Такава " свобода " и на най- големия си враг не пожелавам. Ама всеки си плаща за избора, който прави.
Редактирам се, сигурно е някаква утеха, ако поне знае, че е живо, здраво и добре, ама....е...и свободата е и така.

# 755
То пък една свобода.....аз не мога да си представя по- голям ад от това да не съм до детето си и да не знам какво става с него. Такава " свобода " и на най- големия си враг не пожелавам. Ама всеки си плаща за избора, който прави.
Редактирам се, сигурно е някаква утеха, ако поне знае, че е живо, здраво и добре, ама....е...и свободата е и така.

Ако насила са я омъжили още на 15 години, както казва Марешка, едва ли този избор е бил неин...

# 756
Аз говоря за другия избор- да живее оня живот до детето си, или да живее както живее сега. Омъжването на 15  не искам да га коментирам.

# 757
Аз за първи път чувам за нея, вярвам, че животът на жените там е много по-различен от това, което ние познаваме и искрено съчувствам и се ядосвам за тези несправедливости, но историята на Мраешка я подлагам на съмнения. Пуснах малко от шоуто на Слави, живели и тук, и там, и в Русия, и в Украйна, не помнела на колко години била, мъжът, който я откраднал, всъщност и бил гадже ...не можел да чака. Уж ще я убият ако я намерят, а тя е публична личност. Никой не бяга от хубавото, но смятам, че преувеличава и спекулира.

# 758
Аз говоря за другия избор- да живее оня живот до детето си, или да живее както живее сега. Омъжването на 15  не искам да га коментирам.

Добре, разбрахме, че чисто хипотетично и на думи ССФ никога няма да си изостави детето при каквито ѝ да е обстоятелства. Но не всички жени са перфектни като Вас.

А че чеченците са силно религиозни, в това няма и съмнение, а религиозният фанатизъм е във възход през последните години. Неслучайно хиляди чеченци отидоха да се бият за Ислямска държава в Сирия. Гледах един филм от сирийски Кюрдистан за стотици чеченски бебета и деца, останали пълни сираци, а родителите им джихадисти убити във войната. Русия преговаряше с кюрдите да върне децата в Руската федерация, където да бъдат дадени на техни близки да ги отгледат или осиновят.

# 759
Ами аз не съм я гледала при Слави, ама знае ли човек. Родена във Варна, насила омъжена в Чечня, пък детето й родено и то във Варна/  може да бъркам, ама май така разбрах/, после бяга без детето, пйк щели да я убият ако я намерят, ама участва в реалити. Тя си знае каква е истината.
Малко тъпо ми се видя да напада Йоана, щото тя/ Марешка / била с две години по- голяма, пък имала дете, пък не знам си какво, а Йоана пиела, пушела и говорела не знам как с нея. Йоана, пък и не само тя, не й е виновна за нищо. Всеки си има своята болка.
Редактирам, за да не пускам втори пост.
Аз пък най- малко претендирам да съм перфектна.  Ама - да, не бих си изоставила детето, за да се чекна свободно гола където ми е кеф, пък ако ще каквото ще. Марешка си е направила своя избор.

# 760
  • Sunshine state
Докато живях в Германия се запознах с един чеченец и напълно вярвам на историите, които Марешка разказва - тия там не са добре. И той ги разправяше същите и даже се подхилкваше, докато обясняваше как еди кой си заклал някой друг. Познайте дали някой от компанията ни го потърси за втора среща. Всички бяхме втрещени. Ненормалници са. Не във всички мюсюлмански държави е така, но в Чечня е друга бира. Там от малки са си свикнали на подобни ужаси. И аз смятам, че пиенето на Йоана е преувеличено, но това не я прави по-малко неприятна. На мен ми стана доста антипатична, а й симпатизирах в началото. Жалко.

# 761
  • ВАРНА
Нямат достъп до никаква бълг.тв.  в Чечня.   
Пускат им предимно арабски и турски канали.  Дори руските са кът.
Тъй че няма никакво значение че тук я дават от две години по всички жълти шоута.

# 762
Аз също не харесвам Йоана, има нещо неприятно в нея, ама не  мога още да разбера какво ме отблъсква.
Нека са се уточня- аз не упреквам Марешка за изборя й, нито  пък твърдя, че е избягала от хубавия си живот там. Казвам, че избора, който е направила е малко " танту за кукуригу" / така ли се пише?/ и за съжаление си плаща висока цена за него. Причината да го напиша е, че някой беше писал, че  избрала да е свободна и избягала. А свободна и щастлива ли е наистина?

# 763
Пресоли малко манджата Марешка, вижда се в погледа и', че се чувства пренебрегната от мъжката част и затова иззлобя. Иначе, че са фалшиви всички там - факт.

Колкото до нейната история - определено има нещо вярно, но вече кое и колко си украсява Марешка, можем само да гадаем, още повече като едва ли ще чуем другата страна.
Аз я знам от преди формата и далеч кофти неща съм чувала за нея от достатъчно достоверни източници. Не си е показала злобата, която в реалния живот я има.

# 764
Днес си купих вестник "Уикенд", че майка ми това и е забавление и си го чете. Та го прелистих, защото на първата страница пише,че има статия за Тарзана.
Ми...прави човека масажи (не еротични) за 40-50 лв за близо час)) Викам да вземем да се запишем, ама ...
За Марешка бях пуснала линк не от Слави предаването. Лично аз и вярвам. Има обаче разминаване, уж я откраднали, пък иначе бащата настоял а се ожени и така. Там жената (булката) стояла 3 дни в ъгъла на стаята и идвали приятелите на младоженеца да я оглеждат дали става.
Целта на Марешка според мен не е да става каквато и да е. Тя иска да стане популярна, да може да си вземе уж детето (ама не виждам точно как и така би станало) Може би и ако стане с нея нещо да се знае кой и защо го е направил. Иначе кой ще знае за нея.
Съгласна съм, че по-добре че е избягала, дори и без детето си. Иначе то би останао сигурно сираче без майка. Тогава каква е ползата, че е останала там с него.
На мен тя ми харесва повече от Бояна и другите жени при славяните. Тя има душевна травма не само от мъжа си и семейството му. Просто те се държат по друг начин, а тя е друг човек. Не всеки има смелостта да избяга обаче. Синът и ако беше останала жива там, може би също би я обиждал (така се държат там с жените явно) Да го вземе , щяха да я преследват всякак, сега са доволни, че е останала без детето си, онзи си е взел друга жена и изобщо...може и да и се размине, но..пак не е сигурно. Те са фанатици на тема чест, а тя ги е "поругала" дето се казва. И все пак само тя каза, че Йона доста пие за годините си. Пак само тя прецени, че от Йона няма кой знае каква полза (нисичка, слабичка..не блести с ум, само с хитрост) Марешка застана зад Анита, но ако Анита се спаси дали би го оценила.

Общи условия

Активация на акаунт