Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постигни баланс при Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ)

 • 6 295
 • 106
 •   1
Отговори
 • Мнения: 30
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка с клинично изпитана формула, която регулира по естествен път женския цикъл и балансира половите хормони при жени с поликистозни яйчници. Тя може да се използва и като допълнение към промените в начина на живот специално при жени с поликистозни яйчници. При прием на Рихтер СайкълБаланс 72% от жените с поликистозни яйчници поддържат нормална овулация.

Рихтер СайкълБаланс подобрява чувствителността на клетките на организма към действието на инсулина и намалява повишеното му производство. Нормализирането на нивата на хормона инсулин балансира другите хормони, които контролират цикъла, като по този начин подпомагат възстановяването на овулацията и регулират месечния цикъл. Подобряването на чувствителността на клетките към действието на инсулина има благоприятен ефект и върху телесното тегло на жени, страдащи от синдром на поликистозните яйчници.

Хранителната добавка действа добре не само в случаите, когато жените имат нередовен или липсващ цикъл, а и когато срещат трудности при забременяване или пък искат да подобрят качеството на яйцеклетките си – дори по време на инвитро процедури. Доказано е, че  Рихтер СайкълБаланс увеличава шансовете за забременяване при жените, които планират бременност.Важно е да се има предвид, че Рихтер СайкълБаланс не съдържа хормони и е подходящ избор за жени, които не желаят да приемат хормонални лекарствени средства.
Хранителната добавка има още едно достойнство – не съдържа глутен и лактоза.
Основните съставки на Рихтер СайкълБаланс – мио-инозитол и фолиева киселина, са водоразтворими. Те не се натрупват в организма и няма опасност от предозиране. Но точно защото са водоразтворими, е необходим ежедневен прием чрез храна и хранителни добавки, за да се посрещнат дневните нужди от тях.
Мио-иозитолът е най-разпространеният в тялото изомер на инозитола, който се среща в някои плодове – най-вече в грейпфрута. Има го в малки количества в листните зеленчуци, а в значително количество – в бадемите и най-много в орехите.

Фолиевата киселина е известна и като витамин B9. Tя играе важна роля при растежа и бързото делене на клетките и намалява риска от вродени дефекти, особено тези на невралната тръба.
Препоръчителната доза за прием на Рихтер СайкълБаланс е 1 – 2 сашета дневно, в зависимост от тежестта на симптомите. Те се разтварят в чаша вода или директно в устата. Специалистите са на мнение, че този прием трябва да продължи от 3 до 6 месеца, за да се постигане оптимален ефект. Рихтер СайкълБаланс няма документирани нежелани реакции в доза до 6 сашета дневно.

Качеството на Рихтер СайкълБаланс се гарантира от Гедеон Рихтер, най-голямата мултинационална фармацевтична компания в Централна и Източна Европа, която е основана през 1901 г. Нейният основен фокус е разработването и производството на лекарствени продукти, хранителни добавки и медицински изделия в областта на женското здраве. Тази грижа е приоритет за Гедеон Рихтер и компанията предлага най-широка гама от гинекологични продукти, включваща орални контрацептиви и контрацептивни изделия, средства за спешна контрацепция, за фертилитет, както и продукт за лечение на миома на матката, за профилактика и лечение на HPV.

Експертите по гинекология от Гедеон Рихтер препоръчват приема на допълнителни хранителни добавки, освен нормалния хранителен режим, за подпомагане на менструалния цикъл, функцията на яйчниците и качеството на яйцеклетките.

По време на кампанията "Постигни баланс", спонсорирана от Гедеон Рихтер, можете да се възползвате от безплатен преглед.Повече за кампанията може да научите ТУК.

Полезни материали:
Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ): Какво трябва да знаем
Мио-инозитол и неговата роля при Синдром на поликистозните яйчници
Балансираното хранене и спортът повлияват благоприятно състоянието при СПКЯ
СПКЯ и „Рихтер СайкълБаланс“ в десет въпроса

Включете се в дискусията, получете отговори на своите въпроси от специалистите на Рихтер и спечелете награди!

Включете се в темата до 08.10.2019 г. Задайте своите въпроси към специалистите или споделете в коментар защо смятате, че Рихтер СайкълБаланс е подходящ за вас, и може да сте един от 20 участници, които ще спечелят по една опаковка Рихтер СайкълБаланс.

На вашите въпроси, свързани с проблемите на поликистозните яйчници и фертилитета, всеки вторник и петък ще отговарят:


Доц. д-р Елиан Рачев
Завършил медицина през 1979 г. Има над 120 научни публикации и три рационализации в областта на акушерството и гинекологията. Публикациите и монографичните трудове са по проблемите на гинекологичната ендокринология, вкл. поликистозната болест на яйчниците, стерилитета и патологичния климактериум. Специализира във Великобритания, Канада, Италия  и Япония.
Основател и председател на Българската асоциация по менопауза и андропауза. Член на Европейската и на Световната асоциации по менопауза.
Републикански консултант по акушерство и гинекология. Национален консултант по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина (2005 – 2006). Председател на Българското дружество по акушерство и гинекология (2004 – 2007).


Д-р Атанас Чернев
Завършил Медицински университет София през 2004 г. Специализира в СБАЛАГ „Майчин дом“ и придобива специалност „Акушерство и гинекология“ през 2010 г. Преминал последващи обучения със сертификация по детска гинекология, гинекологична ендокринология, оперативна гинекология и гинекологична лапароскопия, хистероскопия и хистеросалпингография. Едногодишна специализация в RAMBAM HEALTH CARE CAMPUS, HAIFA, ISRAEL по гинекологична ендоскопия.


Д-р Лъчезар Боянов Лозанов д.м.
Завършил медицина през 1992 г. Придобива специалности „Eндокринология и болести на обмяната“, „Вътрешни болести“, „Здравен мениджмънт“. Има научна степен – Доктор по медицина, 2016 г. Член  е на Българско дружество по ендокринология,  Асоциация по ендокринни хипертонии, Европейска асоциация за лечение на захарния диабет (EASD), Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ), член-наблюдател. Началник отделение по ендокринология – Acibadem City Clinic,  МБАЛ Токуда Болница EАД от 2006 г.


Д-р Иван Лазаров
Завършвил медицина през 1998 г. в София. Придобива специалност по Акушерство и гинекология през 2003 г.
От 2000 г. е управител на специализиран АГ кабинет "Гинека" – София, „Младост 1“, бл. 40.
От 2016 г. е част от екипа на УМБАЛ "Софиямед"
Д-р Лазаров има специализации и признати специалности по:
- Инфертилитет и асистирани репродуктивни технологии
- Климактериум, менопауза, андропауза и ХЗТ
- Гинекологична ендокринология
- Междиннополови състояния
- Ехографска и доплерова диагностика в акушерството и гинекологията
- Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията
- Теория и практика в хистероскопията
- Оперативна гинекология
- Теория и практика в хистероскопията
- Мениджмънт в здравеопазването

* Д-р Лазаров и Д-р Лозанов ще се включат с отговори на вашите въпроси след 16.09.2019 г.

ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.


Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:39 от Pедактop

# 1
 • Мнения: 30
Кампанията „ПОСТИГНИ БАЛАНС“ е Национална информационна кампания, спонсорирана от “Гедеон Рихтер България“ ЕООД. Нейната цел е да повиши информираността на жените относно симптомите на Синдрома на поликистозните яйчници и начините за повлияването им.

Синдромът на поликистозните яйчници, т. н. СПКЯ, е често срещано състояние. Заболяването засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст. Според специалистите причината за неговото появяване е нарушеният хормонален баланс.
Диагностицирането и лечението на Синдрома на поликистозните яйчници все още представлява предизвикателство за лекуващите лекари поради разнообразието от клинични симптоми на заболяването и липсата на симптом, при наличието на който може да се постави категорична диагноза.
Затова често се налага провеждане на консултации с различни специалисти – гинеколози, ендокринолози и др. Това пък води до удължаване на  времето до поставянето на окончателната диагноза. Тази е и една от причините близо 70% от жените с това заболяване да остават недиагностицирани.

В рамките на кампанията жените, които имат симптоми на СПКЯ или вече са диагностицирани с това заболяване, ще имат възможност да отидат на безплатен преглед при специалист акушер-гинеколог, който включва гинекологичен преглед и ехография.

Прегледите ще се провеждат след предварително записване по телефона и до изчерпване на свободните часове в рамките на предварително утвърден график на акушер-гинеколозите.

Кампанията ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен в различни дни и часове за преглед.

Организаторите обръщат внимание на желаещите жени да се възползват от безплатните прегледи, че трябва да се цитира следния промокод при записване: PCOS0919

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 12:29 от Mamma

# 2
 • Мнения: 321
Смятам, че е подходящ за мен, защото увеличава шансовете за забременяване.

# 3
 • Пазарджик
 • Мнения: 1 192
Смятам,че е подходящ за мен,защото ще регулира нередовният ми цикъл.

# 4
 • Северозапада
 • Мнения: 5 253
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на цикъла, както и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 5
 • Мнения: 2 364
Идеята ми харесва, но за съжаление съм от малък град, който не е в списъка. Имам известни нарушения, свързани с менструалния ми цикъл, който веднъж изобщо не се яви, на следващия месец дойде на датата си, после пък две седмици след края на последното кървене ме изненада и беше твърде обилен. Имам вероятно хормонален дисбаланс, но нямам желание да пия протовозачатъчни. Бих пробвала вашия продукт, струва ми се подходящ за моите проблеми.

# 6
 • Мнения: 279
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на цикъла, както и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 1 028
Имам нередовен цикъл, но не съм диагностицирана със СПКЯ, интересно ми е дали наистина цикълът би се регулирал с прием на добавка. Ако успея ще се включа в кампанията.

# 8
 • EU
 • Мнения: 317
Ползата за мен от приема на Рихтер Сайкъл Баланс би била регулиране на цикъла  и подобряване качеството на яйцеклетките.

# 9
 • Мнения: 1 729
Смятам, че Рихтер СайкълБаланс би бил подящ за мен, поради обещанието за балансиране на хормоните в организма, така че да бъде регулиран нередовния месечен цикъл.

# 10
 • Мнения: 3 002
Тъй като с първата бременност правихме дълго време опити, а сега отново нещата не се случват бързо, смятам, че са подходящи за мен, защото обещават увеличаване на шанса за забременяване.

# 11
 • Мнения: 339
Смятам, че е подходящ за мен, защото ще регулира нередовния ми цикъл, а и ще балансира половите хормони.

# 12
 • Мнения: 8 904
Надявам се да регулира цикъла,който понякога продължава над 7 дни...

# 13
 • София
 • Мнения: 1 535
Смятам,че е подходящ за мен, но все пак специалист би могъл да каже, дали може да регулира нередовен цикъл. Подходящ ли е за вече раждала жена и такава пред Менопауза? Благодаря!

# 14
 • Мнения: 602
Мисля, че е подходящ за мен, правим опити за второ дете и само би помогнал за хормоналния баланс.

# 15
 • Мнения: 488
Какви са нежеланите реакции от  Рихтер СайкълБаланс ?

# 16
 • Мнения: 1 425
Смятам, че е подходящ за мен, защото имам поликстозни яйчници, ще балансира половите хормони и тежкия ПМС.

# 17
 • София
 • Мнения: 650
Подходящ е за мен защото имам проблем с цикъла от известно време.

# 18
 • Мнения: 261
Подходящ е за мен, защото увеличава шанса за забременяване.

# 19
 • Мнения: 2 354
Не целя да правя реклама,а по-скоро да изразя мнението си.Използвах профертил ноември и декември,а сайкъл баланс-януари и февруари.За първи път от 8 години на листа след УЗИ преглед,не пишеше СПКЯ.Изключително съм доволна от продукта,регулира цикъла и овулацията ми,свалих няколко килограма и акнето ми преди Ц  намаля.Също така е и на приемлива цена.

# 20
 • Мнения: 2 100
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на месечният цикъл.

# 21
 • Елхово
 • Мнения: 779
Бих пробвала с удоволствие Рихтер СайкълБаланс, за да видя как ще действа на мен!

# 22
 • Мнения: 3 402
Ползата за мен ще е балансиране на половите хормони. Добре звучи и бих опитала.

# 23
 • София
 • Мнения: 2 354
Вероятно ще подреди бушуващите ми хормони и ще регулира цикъла ми след раждането.

# 24
 • Мнения: 699
Би ми помогнал за увеличаване на шансовете за планирарана бременост.

# 25
 • Мнения: 392
Бих пробвала, през последната година цикълът ми е нередовен.

# 26
 • Мнения: 14 076
Аз искам да попитам д-р Елиан Рачев, може ли да се отхвърли диагноза СПКЯ, ако при гинекологичен преглед не се виждат кисти по яйчниците, но много симптоми са налице - ир, повишен андростендион, харзутизъм?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 19:28 от Lemy

# 27
 • Мнения: 238
С радост прочетох,че има продукт, който би повлияло на поликистозни яйчници,имам такива от години и с големи усилия и след дълго чакане успях да забременея,но сега при опити за второ дете това не се получава, цикъл успявам да имам само след прием на хормонални таблетки.Рихтер Сайкъл Баланс би ми било много полезен,дано имам късмет!

# 28
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 1 245
заради регулацията на цикъла!

# 29
 • Мнения: 2 423
Смятам, че е подходящ за мен, защото ще балансира половите хормони.

# 30
 • Мнения: 1 553
Има ли нежелани реакции?

# 31
 • Sliven, Bulgaria
 • Мнения: 202
Смятам, че ще е много полезно за мен, защото имам кисти и ще се регулират хормоните. Аз искам да попитам дали след приема ще се регулира повишеното окосмяване?

# 32
 • Мнения: 2 897
Със СПКЯ, ИР и доста наднормено тегло съм. Хормоналния дисбаланс се вижда от пръв поглед. Цикълът се поддържа чрез лекарства. Ако описаното действие на препарата е вярно, то той е точно за мен. Хубаво е, че няма глутен и лактоза, но дали съдържа захари и подсладители под някаква форма?

# 33
 • Мнения: 430
Здравейте . Интересува ме дали препаратът е подходящ за жени в предменопауза ? Аз съм една от тях. Освен големи закъснения в цикъла започнаха да се образуват и единични кисти ту в левия ту в десния яйчник. С наднормено тегло съм. Считате ли,че Рихтер СайкълБаланс е подходящ за мен ?

# 34
 • Мнения: 372
Мисля , че би бил подходящ за мен защото имам нередовен цикъл и добавката би допринесла за нормализирането. Имам и един въпрос- Нередовният цикъл до каква степен влияе на една бъдеща бременност?

# 35
 • Мнения: 1 265
Смятам , че е подходящ за мен имам проблеми с цикъла

# 36
 • Мнения: 746
Искам да попитам дали е добре да се пие след 40 години профилактично?

# 37
 • София
 • Мнения: 713
Би бил полезен за мен в увеличаване на шансовете за планирарана бременост.

# 38
 • Мнения: 1 709
Би бил подгодящ за мен за регулиране на хормоналния баланс

# 39
 • Мнения: 164
Смятам,че е подходящ за мен,защото имам хормонални проблеми, инсулинова резистентност и съм с един яйчник.

# 40
 • Мнения: 386
Ползата за мен от приема би била подобряване качеството на яйцеклетките.

# 41
 • Мнения: 1 600
Смятам, че е подходящ за мен, защото ще регулира хормоните ми, както и нередовната ми менструация.

# 42
 • Мнения: 138
За мен ползата от приема на Рихтер Сайкъл Баланс би била регулиране на цикъла  и подобряване качеството на яйцеклетките за по-бързо забременяване.

# 43
 • Мнения: 364
Би бил полезен за мен заради хормонален дисбаланс.
Въпросът ми е-ще се намали ли нежеланото окосмяване?

# 44
 • Мнения: 4 170
Аз съм със СПКЯ и всички неща, с които си въри той, така че бих опитала, за да видя как ще действа при мен.

# 45
 • Мнения: 1 787
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била подобряване качеството на яйцеклетките.

# 46
 • При децата ми
 • Мнения: 3 769
Ползата от приема на "Рихтер Сайкъл Баланс" би била регулиране на цикъла. Бих искала да знам може ли да се пие след 40 г.?

# 47
 • Мнения: 30
Уважаеми потребители,

Ние, екипът на Гедеон Рихтер искаме да благодарим на всички вас за големия интерес към нашата кампания за безплатни прегледи "Постигни баланс". Радостни сме, че ще можем да помогнем на толкова много от вас да се справят с този така разпространен проблем - синдрома на поликистозните яйчници.
Със съжаление се налага да съобщим, че всички възможни часове за прегледи в град Варна и град Плевен са вече заети. Поднасяме извинения на тези от вас, които няма да имат възможност да се възползват от кампанията "Постигни баланс", но ние от Гедеон Рихтер ще продължим дейността си в тази насока и се надяваме скоро да можем да ви предложим и други възможности за подкрепа в борбата със СПКЯ. А междувременно нашите експерти продължават да са на ваше разположение, за да отговорят на всичките ви въпроси в темата.

Днес в рамките на деня ще публикуваме отговорите на вашите въпроси, зададени до момента.

С уважение
Екипът на Гедеон Рихтер

# 48
 • Мнения: 2 008
Аз бих искала да попитам продукта има ли положително влияние върху болезнения цикъл?
Борила съм се преди години с кисти, които за мое щастие вече ги няма. Цикъла ми също се нормализира. Но остава голям проблем болезнения цикъл - през първите 2 дни ми е почти невъзможно да свърша каквато и да е било работа, налага се да приемам болкоуспокояващи ( и то повече от 1 таблетка ). Също така болка (не толкова силна) имам и по време на овулация.

# 49
 • Мнения: 30
Цитат на: Silveti
Идеята ми харесва, но за съжаление съм от малък град, който не е в списъка. Имам известни нарушения, свързани с менструалния ми цикъл, който веднъж изобщо не се яви, на следващия месец дойде на датата си, после пък две седмици след края на последното кървене ме изненада и беше твърде обилен. Имам вероятно хормонален дисбаланс, но нямам желание да пия протовозачатъчни. Бих пробвала вашия продукт, струва ми се подходящ за моите проблеми.
Здравейте, Silveti
Бих ви посъветвал да отидете на гинеколог. Трябва да се направи ехография на 5-6 ден от началото на менструалния цикъл и е добре да си пуснете хормонални изследвания LH, FSH естрадиол, прогестерон.

Цитат на: Монако
Смятам,че е подходящ за мен, но все пак специалист би могъл да каже, дали може да регулира нередовен цикъл. Подходящ ли е за вече раждала жена и такава пред Менопауза? Благодаря!
Здравейте, Монако
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка подходяща, както за раждали жени така и за жени преди менопауза.

Цитат на: krasi_79s
Какви са нежеланите реакции от  Рихтер СайкълБаланс ?
Цитат на: Златанова
Има ли нежелани реакции?
Здравейте, krasi_79s, Златанова
При обичайно използваната доза от 2 сашета дневно при СПКЯ няма описани нежелани реакции.
Стомашно-чревни нежелани реакции (гадене, подуване, диария) могат се наблюдават в доза над 6 сашета дневно.

Цитат на: mama na sisko
Смятам, че ще е много полезно за мен, защото имам кисти и ще се регулират хормоните. Аз искам да попитам дали след приема ще се регулира повишеното окосмяване?
Цитат на: zdravkova
Би бил полезен за мен заради хормонален дисбаланс.
Въпросът ми е-ще се намали ли нежеланото окосмяване?
Здравейте, mama na sisko, zdravkova
Повишеното окосмяване ще намалее след 6 месечен прием на Рихтер СайкълБаланс. Препоръчвам ви също да се консултирате с гинеколог и ендокринолог.

Цитат на: pisinka
Здравейте . Интересува ме дали препаратът е подходящ за жени в предменопауза ? Аз съм една от тях. Освен големи закъснения в цикъла започнаха да се образуват и единични кисти ту в левия ту в десния яйчник. С наднормено тегло съм. Считате ли,че Рихтер СайкълБаланс е подходящ за мен ?
Здравейте, pisinka
Хранителната добавка Рихтер СайкълБаланс е подходяща за вас. Хубаво е да си направите консултация и хормонално изследване дали не влизате в менопауза.

Цитат на: teia_86
Мисля , че би бил подходящ за мен защото имам нередовен цикъл и добавката би допринесла за нормализирането. Имам и един въпрос - Нередовният цикъл до каква степен влияе на една бъдеща бременност?
Здравейте, teia_86
Нередовният цикъл затруднява забременяването, но като цяло не влияе на самата бременност.

Цитат на: ~Tony~
Искам да попитам дали е добре да се пие след 40 години профилактично?
Здравейте, ~Tony~
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка, която съдържа витамини, които бихте могли да приемате, за да посрещате ежедневните нужди на организма от мио-инозитол и фолиева киселина. Няма опасност от натрупване и предозиране.


С най-добри пожелания
Д-р Чернев

# 50
 • Мнения: 30
Цитат на: Lemy
Аз искам да попитам д-р Елиан Рачев, може ли да се отхвърли диагноза СПКЯ, ако при гинекологичен преглед не се виждат кисти по яйчниците, но много симптоми са налице - ир, повишен андростендион, харзутизъм?
Здравейте, Lemy

Поликистозната болест на яйчниците е състояние, в което участват редица звена на невро-ендокринната система с краен израз на повишена продукция на андрогени при жената.
Повишени са почти всички основни  андрогени - тестостерон, андростендион и др. Главната  причина е наличието на множество малки фоликуларни кистички в яйчниците, които под въздействието на  хипофизарен хормон произвеждат по-високо количество андрогени. Последните са причината за т.нар. хиперандрогенизъм при жената.

Важно е да уточним, че хиперандрогенизмът може да няма само яйчников произход – той може да се дължи на повишена хормонална продукция от надбъбречната жлеза, както и на някои други, по-редки причини. Тогава, разбира се, яйчниците ще имат напълно нормална характеристика. Точната диагноза се основава на клиничната находка, ултразвуковата картина и прецизните хормонални изследвания.Понякога хиперандрогенизмът може да има и смесен произход.

Доц. Д-р Елиан Рачев, д.м.

# 51
 • Мнения: 30
Цитат на: beki8
Със СПКЯ, ИР и доста наднормено тегло съм. Хормоналния дисбаланс се вижда от пръв поглед. Цикълът се поддържа чрез лекарства. Ако описаното действие на препарата е вярно, то той е точно за мен. Хубаво е, че няма глутен и лактоза, но дали съдържа захари и подсладители под някаква форма?
Здравейте, beki8

Рихтер Сайкълбаланс не съдържа захари и подсладители.

Поздрави,
Екипът на Гедеон Рихтер

# 52
 • Мнения: 2 897
Браво! Аз от кога повтарям, че лекарствата, витамините и добавките не са бонбони и нямат нужда от подсладители и оцветители Heart

# 53
 • На брега на морето
 • Мнения: 586
Бих искала да попитам дали може да се използва и при Ендометриоза?

# 54
 • Мнения: 90
С нередовен цикъл съм от няколкп месеца и доста завишени стойности на Е2 и LH,но не съм диагностицирана със СПКЯ. Интересувам се от продукта ,за да подобря месечния си цикъл и стойностите на хормоните ми.

# 55
 • Мнения: 38 021
Не целя забременяване, но се интересувам от двете съставки в добавката и всъщност ги приемаме  и по друг повод. Надявам се да имат добър ефект и върху качеството на яйцеклетките и цикъла, разбира се, наличие на единични кисти, ПМС, някои леки отклонения в хормоните, които не изискват сериозно  лечение.
Определено съм фен на пробването първо с добавки и диета( ако е нужно). Ползите от инозитол за организма са доста, като се препоръчва прием именно на мио инозитол.
Така представен, с това заглавие, излиза,че е подходящ само за жени и за цикъла Grinning. Не ми е известно съставките да са противопоказни за мъже? Може ли мнение?

# 56
 • Мнения: 25 818
Здравейте. Снаха ми е със СПКЯ и от скоро правят опити за бебе. Смятам да ѝ го предложа, като вариант.

# 57
 • Мнения: 754
защото се надявам да  регулира нередовния  цикъл  и  балансира половите хормони, а аз не желая да приемам хормонални лекарствени средства

# 58
 • Мнения: 546
Мисля, че е продуктът е подходящ за мен, както и за всяка млада жена във фертилна възраст. За мен специално би допринесъл за подобряване качеството на яйцеклетките, а така също и за регулиране на цикъла, тъй като към момента не е "като шфейцарски часовник".

От тук и въпросът ми към лекарите в темата: Нормално ли е цикъл, който не е на 28 дни, а например на 30-32? И има ли проблем, ако един път е на 28 дни, а друг на 35 например?

# 59
 • София
 • Мнения: 1 566
Аз съм със СПКЯ и дълги години приемам орални контрацептиви. Вече имам две деца и не планирам нова бременност, но искам да спра ОК, защото не ми се отразяват добре, а същевременно да направя нещо, за да вкарам хормоните в норма и да минимализирам симптомите на СПКЯ, най-вече нередовния цикъл.
Искам да попитам следното:
След спиране на ОК трябва ли да изчакам определен период преди да започна прием на Сайкъл Баланс или мога да го започна веднага?
Също ме вълнува, ако поставя спирала за контрацепция, има ли смисъл и полза от приема на добавката или напротив - може да повлияе действието на спиралата?

Благодаря предварително.

# 60
 • Велико Търново
 • Мнения: 1 574
Мисля, че би ми бил полезен за регулиране на хормоналния дисбаланс

# 61
 • Мнения: 5 310
На възраст съм като за предменопауза, имам нередовен цикъл, с хормонално главоболие-надявам се този продукт да ми помогне , да регулирам нещата.

# 62
 • София
 • Мнения: 1 085
От повече от година цикълът ми стана нередовен, съответно и хормоните почнаха на играят. Имам навършени 40+ години.
Знам, че вече рядко имам овулация. Мисля, че Рихтер Баланс би помогнало най-вече за подобряване качеството на яйцеклентике.
Подходящ ли е да се пие от жени в моето състояние?

# 63
 • Мнения: 4 121
Рихтер СайкълБаланс е подходящ за мен, защото съм диагностицирана със СПКЯ, също имам нужда от регулиране на хормоните. Провеждала съм лечение с контрацептиви и хормонални препарати, но без особен резултат.

# 64
 • Мнения: 754
регулиране на цикъл

# 65
 • Мнения: 427
Аз в момента пия Сайкъл баланс,  още не мога да коментирам действието му защото го приемам от скоро в комбинация с С-ФЕМ.
От него очаквам да регулира цикълът ми , съответно и овулацията , понеже правим опити за първо детенце .
Моля АГ да отговори на въпроса ми , дали дуфастон подтиска овулацията?
Аз го пия от 15 до 25 ден от Ц , заради микрокисти на яйчниците . Изследвала съм хормоните , които са в норма . Само пролактинът беше завишен 590 , но го нормализирахме с Достинекс (мисля,че така се казваше)
Благодаря Ви предварително !

# 66
 • Мнения: 548
С хормонален дисбаланс съм и в предменопауза. Ще съм доволна, ако препарата се справи с тези проблеми.

# 67
 • Стара Загора
 • Мнения: 695
На 32 години съм с редовен цикъл. Не съм раждала и нямам хормонални проблеми, но искам да попитам тази година ми се случи прескачане с 1 месец на цикъла. Нормално ли е ? Продуктът подходящ ли е за такива проблеми ?

# 68
 • Мнения: 5
Здравейте, под каква форма е фолиевата киселина в продукта?

# 69
 • Мнения: 30
Цитат на: zdravkova
Би бил полезен за мен заради хормонален дисбаланс.
Въпросът ми е-ще се намали ли нежеланото окосмяване?
Здравейте, zdravkova
Нежеланото окосмяване ще намалее след 6-месечен прием на Рихтер СайкълБаланс. Препоръчвам ви също да се консултирате с гинеколог и ендокринолог.

Цитат на: Hrispa76
Ползата от приема на "Рихтер Сайкъл Баланс" би била регулиране на цикъла. Бих искала да знам може ли да се пие след 40 г.?
Здравейте, Hrispa76
Да, можете да го пиете и след 40г. Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка, която съдържа витамини, които бихте могли да приемате, за да посрещате ежедневните нужди на организма от мио-инозитол и фолиева киселина. Няма опасност от натрупване и предозиране.

Цитат на: Memento
Аз бих искала да попитам продукта има ли положително влияние върху болезнения цикъл?
Борила съм се преди години с кисти, които за мое щастие вече ги няма. Цикъла ми също се нормализира. Но остава голям проблем болезнения цикъл - през първите 2 дни ми е почти невъзможно да свърша каквато и да е било работа, налага се да приемам болкоуспокояващи ( и то повече от 1 таблетка ). Също така болка (не толкова силна) имам и по време на овулация.
Здравейте, Меmento
Рихтер СайкълБаланс няма да повлияе болката ви по време на цикъл.

Цитат на: bialata3
От повече от година цикълът ми стана нередовен, съответно и хормоните почнаха на играят. Имам навършени 40+ години.
Знам, че вече рядко имам овулация. Мисля, че Рихтер Баланс би помогнало най-вече за подобряване качеството на яйцеклентике.
Подходящ ли е да се пие от жени в моето състояние?
Здравейте, bialata3
Да, СайкълБаланс е подходящ да се пие от жени във вашето състояние за регулиране на цикъла и балансиране на хормоните. Ако планирате бременност освен подобряване на качеството на яйцеклетките, може да  индуцира и овулация самостоятелно или в комбинация с лекарствени средства индуктори на овулацията.

С най-добри пожелания,
Д-р Чернев

# 70
 • Мнения: 30
Цитат на: titi1981
Бих искала да попитам дали може да се използва и при Ендометриоза?
Здравейте, titi1981
Нямаме научни данни, които да подкрепят използването на Рихтер СайкълБаланс при ендометриоза. Доц. Рачев, ще добави повече информация за ендометриозата.

Цитат на: ♥ HAPPY ♥
Не целя забременяване, но се интересувам от двете съставки в добавката и всъщност ги приемаме  и по друг повод. Надявам се да имат добър ефект и върху качеството на яйцеклетките и цикъла, разбира се, наличие на единични кисти, ПМС, някои леки отклонения в хормоните, които не изискват сериозно  лечение.
Определено съм фен на пробването първо с добавки и диета( ако е нужно). Ползите от инозитол за организма са доста, като се препоръчва прием именно на мио инозитол.
Така представен, с това заглавие, излиза,че е подходящ само за жени и за цикъла  . Не ми е известно съставките да са противопоказни за мъже? Може ли мнение?
Здравейте, ♥ HAPPY ♥
Заглавието е така подбрано, защото сме избрали темата да бъде публикувана в раздел женско здраве.
Мио-нозитол не е противопоказан за мъже. Данни от клинични проучвания сочат, че комбинацията от мио-инозитол и фолиева киселина и други витамини и минерали e опция за мъжки инфертилитет,  тъй като мио-инозитол играе роля в зреенето на сперматозоидите и подобрява параметрите на семенната течност.

Цитат на: Адри
Аз съм със СПКЯ и дълги години приемам орални контрацептиви. Вече имам две деца и не планирам нова бременност, но искам да спра ОК, защото не ми се отразяват добре, а същевременно да направя нещо, за да вкарам хормоните в норма и да минимализирам симптомите на СПКЯ, най-вече нередовния цикъл.
Искам да попитам следното:
След спиране на ОК трябва ли да изчакам определен период преди да започна прием на Сайкъл Баланс или мога да го започна веднага?
Също ме вълнува, ако поставя спирала за контрацепция, има ли смисъл и полза от приема на добавката или напротив - може да повлияе действието на спиралата?

Благодаря предварително.
Здравейте, Адри́
Рихтер СайкълБаланс е хранителна добавка, която може да бъде приемана веднага без да изчаквате след спирането на ОК.
След поставяне на спирала (нехормонална или хормонална) можете да приемате Рихтер СайкълБаланс, тъй като няма описани взаимодействия и не може да повлияе действието на спиралата.

Поздрави,
Екипът на Гедеон Рихтер

# 71
 • Мнения: 30
Цитат на: titi1981
Бих искала да попитам дали може да се използва и при Ендометриоза?
Здравейте, titi1981
Ендометриозата е патологично състояние, при което лигавицата на матката ( ендометриум) освен в маточната кухина е разположена ( имплантирана ) и на други места, най-често в тазовата област – яйчници, маточни тръби, перитонеум, черва и др. Засяга основно жените в репродуктивна възраст. Независимо, че е на атипично място, тази тъкан под влиянието на хормоналната динамика търпи същите месечни промени, както и маточната лигавица.
Най-честият и характерен симптом е болката по време на менструация ( дисменорея ), като обикновено болките се увеличават с годините. Често се среща болезненост при полов контакт ( диспареуния). Смущенията в менструалния цикъл не са редки. Дори и при минимална ендометриоза
възможностите за забременяване са намалени.Стерилитетът е съществен проблем при това заболяване.
Ендометриозата закономерно прогресира с времето до края на репродуктивната възраст, но с настъпването на менопаузата започва да регресира и симпомите намаляват или изчезват.
Точната диагноза се поставя чрез лапароскопия.
Лечението е хормонално, оперативно и най-често – комбинирано. Хормоналната терапия се осъществява чрез използването на гестагени, комбинирани контрацептивни средства и т.нар. аналози на гонадолиберина.
При формирането на по-големи ендометриална огнища ( най-често като кисти на яйчниците) лечението е оперативно.

Цитат на: Desert*
Мисля, че е продуктът е подходящ за мен, както и за всяка млада жена във фертилна възраст. За мен специално би допринесъл за подобряване качеството на яйцеклетките, а така също и за регулиране на цикъла, тъй като към момента не е "като шфейцарски часовник".

От тук и въпросът ми към лекарите в темата: Нормално ли е цикъл, който не е на 28 дни, а например на 30-32? И има ли проблем, ако един път е на 28 дни, а друг на 35 например?
Здравейте, Desert*
Времето между настъпването на две менструации се определя като менструален интервал.
Най-често този интервал е около 28 дни.Менструалният цикъл е нормален, когато продължителноста на интервала е в рамките от 21 до 35 дни.
 Когато той е под 21 дни говорим за честа менструация – полименорея, а когато интервалът надхвърля 35 дни – за рядка менструация – олигоменорея. Т.е. всеки менструален цикъл с доминиращ интервал между 21-35 дни се  счита за физиологичен.
Интервалът не винаги може да бъде правилен, под влияние на различни фактори може да търпи известни отклонения.
Ако интервалът по-често е на 28 дни, но понякога е удължен, може да се подозира непълноценна или липсваща овулация. В случая не се налага лечение, освен ако не се цели забременяване.

Цитат на: Neverstopdreaming
Аз в момента пия Сайкъл баланс,  още не мога да коментирам действието му защото го приемам от скоро в комбинация с С-ФЕМ.
От него очаквам да регулира цикълът ми , съответно и овулацията , понеже правим опити за първо детенце .
Моля АГ да отговори на въпроса ми , дали дуфастон подтиска овулацията?
Аз го пия от 15 до 25 ден от Ц , заради микрокисти на яйчниците . Изследвала съм хормоните , които са в норма . Само пролактинът беше завишен 590 , но го нормализирахме с Достинекс (мисля,че така се казваше)
Благодаря Ви предварително!
Здравейте, Neverstopdreaming
Дуфастон е хормонален препарат от групата на гестагените. Всяка таблетка съдържа по 10 мг дидрогестерон, който на практика е почти идентичен с човешкия прогестерон – основният протектор на бременността. В гинекологията намира широко приложение най-вече за регулиране на менструалния цикъл. Има няколко схеми на приложение според клиничната необходимост, като най-често се използва десетдневния прием – по една таблетка дневно от 16 до 25 ден от цикъла.
Препаратът НЕ ПОДТИСКА овулацията, а при настъпване на бременност хормонално я подкрепя. Използва се в по-високи дози при заплашващ аборт.
Ако се цели бременност по време на прием на Дуфастон, по-удачната схема включва петнадесетдневно приложение – по една таблетка от 11 до 25 ден от менструалния цикъл.


Доц. Д-р Елиан Рачев, дм

# 72
 • Мнения: 30
Цитат на: thankfull
Здравейте, под каква форма е фолиевата киселина в продукта?

Здравейте, thankfull
Формата на фолиевата киселина е птероил-моноглутаминова киселина.

Поздрави,
Екипът на Гедеон Рихтер

# 73
 • Мнения: 30
Цитат на: shushumiga87
На 32 години съм с редовен цикъл. Не съм раждала и нямам хормонални проблеми, но искам да попитам тази година ми се случи прескачане с 1 месец на цикъла. Нормално ли е ? Продуктът подходящ ли е за такива проблеми?

Здравейте, shushumiga87

Времето между настъпването на две менструации се определя като менструален интервал. Най-често този интервал е около 28 дни, така  при редовен цикъл жената в репродуктивна възраст има обикновено 13 менструации годишно.
Когато менструалният интервал е над 35 дни говорим за рядко настъпваща менструация – олигоменорея. Липсата на цикъл за три или повече месеци се обозначава като аменорея.
Интервалът не винаги може да бъде правилен, под влияние на различни фактори (стрес, пътуване, промяна на климата, заболяване) може да търпи известни отклонения.
Инцидентното “прескачане“ на един цикъл не трябва да се счита за патология и не налага лечение. Най-вероятно под въздействие на подобни фактори не е настъпила овулация.
Ако това състояние обаче се повтори, и особено ако желаете бременност, трябва да се консултирате с гинеколог. Хормоналното изследване ще постави точната диагноза. Възможно е да се наложи хормонална подкрепа.

Доц. Д-р Елиан Рачев, дм

# 74
 • Мнения: 30


Благодарим за големия интерес към темата и за всички ваши въпроси до момента!
Нашите специалисти са на разположение да отговорят на всички запитвания, свързани свързани с проблемите на поликистозните яйчници и фертилитета до 08.10.2019 г.

С уважение
Екипът на Гедеон Рихтер

# 75
 • Пловдив
 • Мнения: 486
Здравейте, възможно ли е силна болка по време на овулация да се дължи на поликистозни яйчници?

# 76
 • Мнения: 235
Смятам,че е подходящ за мен,защото би регулирал нередовният ми цикъл.

# 77
 • Мнения: 186
Аз съм със СПКЯ. Смятате ли, че ще повлияе проблемът с прекомерно омазняване на лице и коса в резултат на по-високите тестостерон?

# 78
 • Мнения: 505
Имам поликистозни яйчници, тези таблетки заместват ли хормоналните който пия ( Ясмин в случая) ?

# 79
 • Мнения: 372
Успяват ли да се справят с хормонални дисбаланс? И промяната в хормоните до каква степен оказва влияние на редовния цикъл и забременяване?

# 80
 • софия
 • Мнения: 144
Надявам се да регулира цикъла ми който понякога закъснява  и е доста болезнен.

# 81
 • Мнения: 699
Има ли странични ефекти?

# 82
 • Мнения: 238
Съдържа ли хормони ?

# 83
 • Мнения: 723
/Има ли странични ефекти?

# 84
 • Мнения: 280
Смятате ли, че ще повлияе на проблемът с прекомерно омазняване на лице и коса?Както и акне?

# 85
 • Елхово
 • Мнения: 779
Имат ли странични ефекти?

# 86
 • Мнения: 455
Имам СПКЯ, но в момента всички хормони са в норма, но въпреки това не ми идва цикъла с месеци, без да има бременност. Не желая да пия противозачатъчни и други хормонални таблетки, защото ми се отразява на теглото. Ако приемам Вашият препарат дали ще може да ми се регулира цикъла, без да има излишни килограми?

# 87
 • Мнения: 455
Имам СПКЯ, но в момента всички хормони са в норма, но въпреки това не ми идва цикъла с месеци, без да има бременност. Не желая да пия противозачатъчни и други хормонални таблетки, защото ми се отразява на теглото. Ако приемам Вашият препарат дали ще може да ми се регулира цикъла, без да има излишни килограми?

# 88
 • Мнения: 30
Уважаеми потребители,

Отговори на всички ваши въпроси до момента ще получите утре, на 25.09.2019 г.
Междувременно бихме искали да Ви уведомим, че свободните часове за безплатни прегледи в град София също са изчерпани, както тези за Варна и Плевен. Благодарим ви за големия интерес!
Свободни часове все още има в градовете Пловдив и Русе:

ПЛОВДИВ
д-р Емил Заимов – частен кабинет
ул. "Янко Сакъзов" №13
преглежда от 20.09.2019 до 10.10.2019 г.
понеделник и сряда от 14.00 до 18.00 ч.
петък от 10.00 до 14.00 ч.
тел. за записване: 032/ 644 254
 
д-р Мария Николова
ул. "Велико Търново" №2
преглежда от 16.09.2019 до 10.10.2019 г.
тел. за записване: 0898 999 291
 
РУСЕ
д-р Надежда Иванова
МЦ "Медик Консулт ", ул. "Воден" № 6, ет. 2
преглежда от 02.09.2019г до 30.09.2019
тел. за записване: 0886 815 719
 
д-р Александър Рудницки
МЦ "Медик Консулт", ул. "Воден", № 6
преглежда от 15.09.2019 г. до 30.09.2019 г.
тел. за записване: 0888 267 862

# 89
 • Мнения: 30


Диагностицирането и лечението на СПКЯ все още представлява предизвикателство поради разнообразието от клинични симптоми, което затруднява  поставянeтo на диагноза. Често се налагат  консултации с различни специалисти (гинеколози, ендокринолози и др.). Това бави  окончателното становище, което  е една от причините до 70% от жените със СПКЯ да остават недиагностицирани.
Прочетете целия материал ТУК.

# 90
 • Мнения: 30
Цитат на: radost!
Здравейте, възможно ли е силна болка по време на овулация да се дължи на поликистозни яйчници?

Здравейте, radost!

Под въздействието на хормони от хипофизата се стимулира растежа на яйчниковите фоликули. През първата фаза на менструалния цикъл се избира фоликул, който  ще получи най-силно развитие и който се нарича доминантен. Нормалната съдба на този  доминантен фоликул, който достига между 20 -24 мм и е изпълнен с течност, е овулацията. Това е процес, при който зрелият фоликул се разкъсва / руптурира/ и тази течност заедно с  яйцеклетката  се изливат в коремното пространство. Именно тази течност с обем от 5 до 10 мл предизвиква дразненето и болката ниско в корема.
Няма пряка връзка между поликистозните яйчници и овулаторната болка.
Ако болката е силна, може да се отстрани чрез блокирането на овулацията, което става с всеки хормонален контрацептив.

Цитат на: Blablabla92
Аз съм със СПКЯ. Смятате ли, че ще повлияе проблемът с прекомерно омазняване на лице и коса в резултат на по-високите тестостерон?

Здравейте, Blablabla92

При пациентки с поликистозна болест на яйчниците е налице състояние на т.нар. хиперандрогенизъм. Последното се дължи на повишена продукция на хормони от мъжки тип – андрогени. Под въздействието на един хипофизарен хормон, наречен лутеинизиращ се повишават почти всички андрогени, най-често на тестостерона, андростендиона и др. Повишаването особено на свободния тестостерон е свързано с прекомерното омазняване кожата на лицето и на косата, акне, а така също и с повишено окосмяване – хирзутизъм. Степента на тези изяви зависят от нивата на андрогените.
Хормоналното лечение с контрацептиви е най-разпространеното средство за третиране на тези проблеми. Те подтискат лутеинизиращия хормон и от там директно се намалява свободния тестостерон и другите андрогени. Увеличава се  и синтезата на специален белтък – глобулин, който свързва свободния тестостерон и още повече се намалява андрогенния му ефект. Ефектът върху омазняването и акнето  е сравнително бърз – още през първите 1-3 месеца.
Най-добър ефект обаче би се получил при паралелното третирана с мио-инозитол, който е витаминен фактор и вторичен  „ посредник“ на няколко хормона – инсулин, фоликулостимулиращ и др. Мио-инозитолът намалява нивото на инсулина, редуцира инсулиновата резистенвтност и намалява хиперандрогенизма въобще. Той е удобно и сигурно средство за подобрение на метаболитното състояние при жени с яйчникова поликистоза.

Цитат на: sislaka
Имам поликистозни яйчници, тези таблетки заместват ли хормоналните, които пия ( Ясмин в случая)?

Здравейте, sislaka
Най-добрият ефект би се получил при комбиниране на хормоналните таблетки с мио-инозитол. По този начин ще имаме по-дълготраен ефект при контролиране на симптомите, свързани с поликистозните яйчници.
Някои пациентки имат противопоказания за употребата на хормонални контрацептиви. Тези пациентки могат да приемат мио-инозитол самостоятелно.

Цитат на: teia_86
Успяват ли да се справят с хормонални дисбаланс? И промяната в хормоните до каква степен оказва влияние на редовния цикъл и забременяване?

Здравейте, teia_86
Доказано е, че мио-инозитолът намалява нивата на лутеинизиращия хормон от хипофизата, на тестостерона, на инсулина. Това от своя страна е свързано и с известно намаляване на теглото. При постигане на нормална функция на цялата ос между хипофизата и яйчниците се възстановява и нормалния менструален цикъл. Последният е свързан с отделяне на яйцеклетка и възможност за спонтанно забременяване.

Цитат на: sun.rain
Смятате ли, че ще повлияе на проблемът с прекомерно омазняване на лице и коса? Както и акне?
Здравейте, sun.rain
При пациентки с поликистозна болест на яйчниците е налице състояние на т.нар. хиперандрогенизъм. Последното се дължи на повишена продукция на хормони от мъжки тип – андрогени. Под въздействието на един хипофизарен хормон, наречен лутеинизиращ се повишават почти всички андрогени, най-често на тестостерона, андростендиона и др. Повишаването особено на свободния тестостерон е свързано с прекомерното омазняване кожата на лицето и на косата, акне, а така също и с повишено окосмяване – хирзутизъм. Степента на тези изяви зависят от нивата на андрогените.
Хормоналното лечение с контрацептиви е най-разпространеното средство за третиране на тези проблеми. Те подтискат лутеинизиращия хормон и от там директно се намалява свободния тестостерон и другите андрогени. Увеличава се  и синтезата на специален белтък – глобулин, който свързва свободния тестостерон и още повече се намалява андрогенния му ефект. Ефектът върху омазняването и акнето  е сравнително бърз – още през първите 1-3 месеца.
Най-добър ефект обаче би се получил при паралелното третирана с мио-инозитол, който е витаминен фактор и вторичен  „ посредник“ на няколко хормона – инсулин, фоликулостимулиращ и др. Мио-инозитолът намалява нивото на инсулина, редуцира инсулиновата резистенвтност и намалява хиперандрогенизма въобще. Той е удобно и сигурно средство за подобрение на метаболитнто състояние при жени с яйчникова поликистоза.

Доц. Д-р Елиан Рачев, дм

# 91
 • Мнения: 30
Цитат на: miss V
Съдържа ли хормони?

Здравейте, miss V
Рихтер СайкълБаланс не съдържа хормони.

Поздрави,
Екипът на Гедеон Рихтер

# 92
 • Мнения: 30
Цитат на: Carina_007
Има ли странични ефекти?
Цитат на: звездичк@
Има ли странични ефекти?
Цитат на: ma6kata7
Имат ли странични ефекти?
Здравейте, Carina_007, звездичк@, ma6kata7
При обичайно използваната доза от 2 сашета дневно при СПКЯ няма описани нежелани реакции.
Стомашно-чревни нежелани реакции (гадене, подуване, диария) могат се наблюдават в доза над 6 сашета дневно.

С най добри пожелания
Д-р Чернев

# 93
 • Мнения: 318
Мисля, че ще е полезен за мен, заради хормонален дисбаланс.
Ще се намали ли нежеланото окосмяване?

# 94
 • дядовата ръкавичка
 • Мнения: 3 462
Дъщеря ми е на почти 18 г. с първична аменорея. Хормоналните изследвания са в норма, физиологично също всичко е наред, но цикъл няма. Дали предлаганият препарат би бил от полза за нея? Има ли противопоказания?

# 95
 • Мнения: 30
Цитат на: nelli90
Имам СПКЯ, но в момента всички хормони са в норма, но въпреки това не ми идва цикъла с месеци, без да има бременност. Не желая да пия противозачатъчни и други хормонални таблетки, защото ми се отразява на теглото. Ако приемам Вашият препарат дали ще може да ми се регулира цикъла, без да има излишни килограми?

Здравейте, nelli90

Хормоните може да са в границите на нормата от лабораторията, но в ендокринологията е важно какво съотношението между тях.
Ако примерно сте си изследвали 4 или 5 хормона и те всичките са в норма на референцията, която дава лабораторията, това все още не означава физиологична норма. Съотношение между всеки един от тези хормони е важно и дали всичко е наред като баланс в организма зависи не от референциите в лабораторията, а съотношението между тези хормони.
В съвременната хормонална диагностика на СПКЯ най-голямо значение се отдава на АМХ (Анти-мюлеров хормон). Неговото изследване е ключово. Това, че АМХ може да е като резултат в референтни стойности на лабораторията, също така не означава задължително липса на поликистоза. Има стойности на АМХ, които не са в референтните на лабораторията, но са важни за това да определят АМХ нормален ли е или в отношение към поликистоза или в отношение например към намален яйчников резерв. Подробностите за АМХ като стойност не са дадени във референтните стойности на лабораторията. Могат да бъдат тълкувани от лекар. Препоръчвам ви да посетите  гинеколог или ендокринолог.


Поздрави,
Д-р Лазаров

# 96
 • Мнения: 30
Цитат на: raliczageorgi
Мисля, че ще е полезен за мен, заради хормонален дисбаланс.
Ще се намали ли нежеланото окосмяване?

Здравейте, raliczageorgi

При пациентки с поликистозна болест на яйчниците е налице състояние на т.нар. хиперандрогенизъм. Последното се дължи на повишена продукция на хормони от мъжки тип – андрогени. Под въздействието на един хипофизарен хормон, наречен лутеинизиращ се повишават почти всички андрогени, най-често на тестостерона, андростендиона и др. Повишаването особено на свободния тестостерон е свързано с прекомерното омазняване кожата на лицето и на косата, акне, а така също и с повишено окосмяване – хирзутизъм. Степента на тези изяви зависят от нивата на андрогените.
Хормоналното лечение с контрацептиви е най-разпространеното средство за третиране на тези проблеми. Те подтискат лутеинизиращия хормон и от там директно се намалява свободния тестостерон и другите андрогени. Увеличава се  и синтезата на специален белтък – глобулин, който свързва свободния тестостерон и още повече се намалява андрогенния му ефект. Ефектът върху омазняването и акнето  е сравнително бърз – още през първите 1-3 месеца.
Най-добър ефект обаче би се получил при паралелното третирана с мио-инозитол, който е витаминен фактор и вторичен  „посредник“ на няколко хормона – инсулин, фоликулостимулиращ и др. Мио-инозитолът намалява нивото на инсулина, редуцира инсулиновата резистентност и намалява хиперандрогенизма въобще. Той е удобно и сигурно средство за подобрение на метаболитнто състояние при жени с яйчникова поликистоза.

Доц. Д-р Елиан Рачев, дм

# 97
 • Мнения: 754
имам нужда от регулиране на хормоните

# 98
 • Мнения: 30
Цитат на: Айяла
Дъщеря ми е на почти 18 г. с първична аменорея. Хормоналните изследвания са в норма, физиологично също всичко е наред, но цикъл няма. Дали предлаганият препарат би бил от полза за нея? Има ли противопоказания?

Здравейте, Айяла
Мио-инозитолът е от полза, ако момичето има прояви на повишено отделяне на мъжки хормони (така както е при поликистозната болест на яйчниците) и/или метаболитни проблеми, свързани с повишено отделяне на инсулин, инсулинова резистентност и повишаване на теглото. Реално липсват контраиндикации за прием на препарата.
Състояние на първична аменорея след 18 г. възраст при нормални хормонални показатели изисква задълбочена и компетентна консултация. Трябва да се отхвърлят някои генетични фактори или други смущения в развитието на репродуктивната система.

Доц. Д-р Елиан Рачев, дм

# 99
 • Враца
 • Мнения: 1 651
Ползата за мен от приема на Рихтер СайкълБаланс би била регулиране на цикъла, както и подобряване качеството на яйцеклетките.

Вярвам, че ще е полезен за мен, заради хормонален дисбаланс.

# 100
 • Мнения: 358
Регулиране на цикъла и хормоните

# 101
 • Мнения: 3 002
Първото ни дете се появи след 1г и 4м опити. Сега второто също не се получава така лесно. Колко време опити трябва да се правят при втора бременност, за да се посети гиноколог, който да изследва бъдещата майка за евентуални проблеми?

# 102
 • Мнения: 30
Цитат на: ShikeR
Първото ни дете се появи след 1г и 4м опити. Сега второто също не се получава така лесно. Колко време опити трябва да се правят при втора бременност, за да се посети гиноколог, който да изследва бъдещата майка за евентуални проблеми?

Здравейте, ShikeR

Времето за опити за забременяване преди да се посети гинеколог за жени до 35 години е 1 година, а за жени над 35 години е 6 месеца.


Поздрави,
Д-р Лазаров

# 103
 • Мнения: 30


Синдромът на поликистозните яйчници се отразява на функцията на яйчниците и репродуктивната способност на жените. През последните години усилено се търсят алтернативи за жените с този сериозен здравен проблем. Една от възможностите при Синдром на поликистозните яйчници е мио-инозитол. С какво е полезен той и защо е добре да го приемате?
Прочетете целия материал ТУК.

# 104
 • Мнения: 848


Изтеглени са късметлиите, които ще получат по една опаковка Рихтер СайкълБаланс. Това са:


miss V
Anyyyone
H0uSse_Baby
Айяла
Hrispa76
Меmento
vmarinska
beki8
hint
mariat
bubalesa
Талияна
Desert*
Lemy
Carina_007
Jeni_E
nelli90
krasi_79s
Katmel
sun.rain


Честито!


Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 14.10.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на „СайкълБаланс“ и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (три имена, адрес и телефон за връзка).

# 105
 • Мнения: 30


Синдромът на поликистозните яйчници (СПКЯ) не е необратимо състояние. Здравословното и балансирано хранене, както и редовните физически упражнения, са от съществено значение за облекчаване на дискомфорта на пациентките с поликистоза. Спортът и двигателната активност, в комбинация с подходящ хранителен режим, подобряват инсулиновата резистентност и редуцират наднорменото тегло.

Прочетете целия материал ТУК.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 12:29 от Cycle Balance

# 106
 • Мнения: 30


Какво е СПКЯ? Кои са основните симптоми? Може ли да се лекува СПКЯ? Какво представлява „Рихтер СайкълБаланс“? Как се приема „Рихтер СайкълБаланс“? Кои са основните съставки в „Рихтер СайкълБаланс“?
Отговори на тези и на още други въпроси можете да прочетете в материала.

Прочетете целия материал ТУК.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:37 от Pедактop

Общи условия

Активация на акаунт