Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Обмисляте ли закупуване на жилище?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 16:15

 • Мнения: 119
Безспорно темата за управлението на финансите е важна за всеки, който иска да бъде спокоен и сигурен за средствата си. Разбира се, това включва и много въпроси, свързани с различни банкови продукти. На част от тях отговорите са кратки и ясни, но други изискват консултация и повече внимание – ипотечен кредит, инвестиции, застраховане и други. За да вземете правилното решение, трябва да направите информиран избор, а ние от УниКредит Булбанк искаме да ви помогнем той да бъде най-подходящият за вас.  

Включете се в темата и се консултирайте с експерт!
Без сложни термини и на разбираем език, всяка седмица ще разглеждаме различен банков продукт и на какво е важно да обръщате внимание. Освен полезни материали, ще имате възможност за консултация, както и да попитате за всичко, което ви интересува по отношение на финансите.
В следващите седмици ще получите отговори на вашите въпроси за:

Pushpin Ипотечни кредити – преди, по време и след покупката на жилище

Можете да се включите в темата и като дадете отговор на нашия въпрос:
Кое според вас е най-голямото преимущество да живееш в собствено жилище?

На вашите въпроси ще отговаря:


Мария Григорова – експерт клиентско преживяване, дизайн и инициативи.

Ето какво казва тя за себе си:

"Професионалната ми кариера в УниКредит Булбанк започна през  2008 г. като стажант в Център за контакт с клиенти и продажбата на банкови продукти и услуги по телефона. Под ръководството на опитните професионалисти в банката успях да науча много през годините и да достигна до позиция мениджър на екип „Търговско и продуктово информационно обслужване“ отново в Център за контакт с клиенти.
През 2017 г. реших да променя сферата си на развитие и от 3 години вече съм част от екипа на „Маркетинг и клиентски сегменти“, където се занимавам основно с проучване и подобряване на клиентското преживяване. Това е доста интересно и още ново понятие за нашия пазар, но започва да играе все по-важна роля при разработването и предлагането на различни видове продукти и услуги."


Вярваме, че дискутирането и обмяната на опит са полезни за всички, затова споделяйте вашите мнения, препоръки и предложения за финансови теми, които да обсъдим заедно.

Следете темата, защото сме ви подготвили много изненади и интересно съдържание!

Можете да откриете още полезни финансови съвети в нашия блог.
Ако се чудите кой е най-близкият и удобен за вас клон или банкомат на банката – вижте картата в сайта ни.
За новини и инициативи на УниКредит Булбанк – научете от профилите ни в LinkedIn и Twitter.

* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.

Консултирайте се с експерт и спечелете награди!

В периода от 2 октомври до 15 октомври, можете да се включите в играта на УниКредит, като зададете въпрос към експерта в темата или отговорите на въпроса: Опишете ни Вашия мечтан дом и ни споделете какъв бюджет смятате, че Ви е необходим, за да го притежавате.

На 16 октомври ще обявим имената на трима печеливши, които ще спечелят атрактивни награди.

Единият от победителите ще бъде потребителят с най-много коментари в темата, а другите двама ще бъдат изтеглени на случаен принцип.

Наградите са брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителя с най-много коментари) и брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителите, избрани на случаен принцип).

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Полезни материали:
По пътя към мечтания дом
Открихте жилището мечта! Ами финансирането?
Вече си у дома, но имаш още малко работа!

Ако искате да зададете въпрос или да повишите финансовата си култура, посетете и темите:
- Научете повече за управлението на финансите и се консултирайте с експерт!
- Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!
Нашите консултанти ще отговорят с внимание на всичките Ви питания.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 15:50 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 25
Здравейте,
Имам закупено жилище (къща-вила). За да започнем да живеем в нея с партньора ми имаме нужда от кредит за основен ремонт на цялото жилище. Ремонтът възлиза на около 100 000 лева, което е доста голяма сума. Кой е най-удачният и правилен вариант за тегленето на такъв кредит. Истресуеам се и от варианти за ипотека и какви са процентите на лихвата.

Благодаря ви!

# 2
 • Мнения: 119


Сред мечтите на всеки човек в един момент се нарежда и желанието да се сдобие със собствен дом. Разбира се, това е решение, което не се взима от днес за утре. Е, може и да се е случвало на някои ентусиасти, но за повечето хора това е голяма крачка, която е едновременно вълнуваща и напрегната.

За да извлечете максимума от бъдещата покупка, ще ви дадем някои полезни съвета, с които да улесните живота си по време на търсенето на мечтания дом и заедно ще преминем през най-важните неща, които трябва да имате предвид при купуването на ново жилище.

Прочетете цялата статия ТУК.

# 3
 • Мнения: 119


Как да изчислим правилно разходите си за нов дом?
Помислете си за всички разходи, когато бюджетирате покупката на новия си дом! Основна грешка на повечето бъдещи новодомци е, че мислят само за цената на имота и предстоящите вноски и лихва по евентуалния кредит. Това обаче не е всичко!
Използвайте онлайн калкулатор. Той ще бъде Ваш пръв приятел, защото е инструментът, който ще Ви помогне да разберете колко точно можете да си позволите при различни цени на дома, сценарии за авансови плащания и лихвен процент.

Смятате ли, че можем да калкулираме точно разходите си за нов дом?

# 4
 • Мнения: 28
Здравейте,
Имам закупено жилище (къща-вила). За да започнем да живеем в нея с партньора ми имаме нужда от кредит за основен ремонт на цялото жилище. Ремонтът възлиза на около 100 000 лева, което е доста голяма сума. Кой е най-удачният и правилен вариант за тегленето на такъв кредит. Истресуеам се и от варианти за ипотека и какви са процентите на лихвата.

Благодаря ви!

Здравейте,

Важно е да уточним дали жилището е закупено чрез кредит (ипотечен или друг) или чрез собствени средства.
Тъй като сумата, която Ви е необходима за ремонта е голяма, бихте могли да се възползвате от Универсален ипотечен кредит. Размерът на финансиране е до 70% от пазарната оценка на имота. Отпуснатата сума може да се използва за финансиране на текущи потребности, включително ремонт и реконструкция. Срокът за финансиране е до 25 години.

Разбира се, имате възможност да се възползвате и от потребителски кредит, но сумата на отпускане е до 75 000лв. и максимален срок на изплащане до 120 месеца. Лихвата е според индивидуалния клиентски профил.

Поздрави,
Мария

# 5
 • Мнения: 119
От поста ни днес ще научите нещо много важно, а именно - кога наистина си струва да изтеглите кредит.

Кога си струва да вземем кредит?
Когато целта на кредита си заслужава. На повечето от нас средствата не достигат. Факт! Но е хубаво да вземем кредит, който ще ни послужи са изпълним някоя своя цел или отдавнашна мечта. Безсмислено е да се тегли кредит, за да финансираме капризи и неналожителни неща.
Имайте предвид, че банките отпускат кредит само при определени условия и основателна цел.

Коя е Вашата мечта, за която с радост бихте взели кредит?

# 6
 • Мнения: 119
Скъпи потребители,

уведомяваме Ви, че от днес до 15 октомври можете да се включите в нашата игра, като зададете въпрос към консултанта в темата или отговорите на въпроса: опишете ни Вашия мечтан дом и ни споделете какъв бюджет смятате, че Ви е необходим, за да го притежавате.

Потребителят с най-много коментари в темата ще спечели брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank, а двама потребители, избрани на случаен принцип, ще спечелят брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank.

Печелившите участници ще обявим на 16 октомври в темата.

# 7
 • Мнения: 1 560
Мечтата ми е да живея в еднофамилна къща в града, за нея бих взела добре обмислен кредит.

# 8
 • Мнения: 5 326
Моят мечтан дом е малка,спретната къщурка с голяма веранда,много зеленина,цветя,беседка,детски кът,барбекю... Май отивам към 100000. 😃

# 9
 • Мнения: 925
Мечтаният ми дом е двуетажна спретната къща на брега на морето.

# 10
 • Мнения: 586
Интересно ми е в момента какъв е лихвеният процент на ипотечните кредити? Има ли такси при предсрочно внасяне на определени суми?

# 11
 • Мнения: 586
Мечтаният дом за мен е на висок етаж с голяма тераса и изглед към планината. Самият апартамент е просторен и светъл.

# 12
 • Мнения: 1
Мечтаният дом е там, където са хората, които обичам...

Разбира се, няма да откажа една малка къща с френски прозорци и голям двор с много дървета.

# 13
 • Мнения: 408
За мен мечтания дом е двуетажна добре обзаведена къща, в планината, но близо до голям град. Да има голяма тераса, басейн, голяма поляна с райграс и беседка. Да има задно дворче за да си отглеждаме зеленчуци. На идея си нямам колко пари ми трябват, може би поне 100000 лв.

# 14
 • София
 • Мнения: 159
Малка къща с двор. Май ще е поне 100 000...

Общи условия

Активация на акаунт