За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 414
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 003
не издържат, защото ги изядохме, а не защото са се развалили.
не знам колко биха издържали на хладно, със или без аспирин...

# 391
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Аз да се отчета с бамята. Пробвах и стана супер! Та - киснах едно денонощие в солена вода, като я сменях няколко пъти. После пълних в бурканчета и слагах оцет на око /но някъде 10% от буркана/, сол и захар, синап, морковче, после заварих 5 минути. Стана чудна, два буркана заминаха вече.
Тя леко тегли, та от кило и половина направих 6-7 бурканчета от 500мл.

# 392
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Печени камби

# 393
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Мариновани сладки чушлета


Рязани зелени домати по градинарски

# 394
  • Sofia
  • Мнения: 1 047
Тази година окъснях. Местихме се в нов апартамент и не успях да направя зимнина. Май само трушията и зелето остана да се прави.

# 395
  • Мнения: 10 256
Аз заложих зеленце в една кофа (4 зелки ми побира). Заливах с топла вода и сол, колкото ние харесваме. Има ли нужда да се преточва? Реално солта ми е разтворена. Според мен еднакво количество сол ще има навсякъде във водата. Или пак трябва да се преточва?

# 396
  • Sofia
  • Мнения: 26 325
Трябва да се претаква

# 397
  • Мнения: 22 867
пеп-4о има рецепта за зеле без претакане, само че докато се наканя да я дам на ММ и той сложил зелето по неговата си рецепта. Да видим тая година дали ще успея! Simple Smile

# 398
  • Мнения: 9 106
при зелето без претакане, съдът трябва да се затваря много добре, защото от образуващата се реакция вътре той леко се издува и така всъщност няма нужда от  претакване. Ако не е плътно затворен - не става по този начин. Вики, солта е разтворена Simple Smile но на дъното винаги е по-солено.Можеш с маркуч да вкарваш въздух във водата (да си правиш барбунки, като децата,)а ако имаш машинка за рибки - можещ да я включваш на ден за по 5 мин там.
Не съм сложила туршия още Simple Smile И в идните 3 седмици няма да сложа. Май ще си караме зимата на кисели краставички, млечна салата и цвекло.

# 399
  • Мнения: 10 256
Благодаря ви Simple Smile Аз съм сложила канелка ли, кранче ли как да кажа, на кофата. И лесно претакам. Но трябва да вдигна кофата на кухненския плот, да сочи към мивката крана, една тава подлагам и така. Но ми тежи кофата да я вдигам, а не всеки път мъж ми е в нас, а аз не обичам да чакам да се върне пък да ми помага. Нищо де. Ще си знам. Ще я вдигна някак си.

# 400
  • Стара Загора
  • Мнения: 484
Аз заложих зеленце в една кофа (4 зелки ми побира). Заливах с топла вода и сол, колкото ние харесваме. Има ли нужда да се преточва? Реално солта ми е разтворена. Според мен еднакво количество сол ще има навсякъде във водата. Или пак трябва да се преточва?
Може да се постави малко ориз в марля на дъното и няма да има нужда от преточване.

# 401
  • Мнения: 1 275

Сладко от малки патладжанчета по рецепта от нета.Много ми хареса вкуса!Ще направя още една доза(от тази станаха само две такива буканчета),но ще добавя орехови ядки.

# 402
  • Бургас
  • Мнения: 1 984
Благодаря ви Simple Smile Аз съм сложила канелка ли, кранче ли как да кажа, на кофата. И лесно претакам. Но трябва да вдигна кофата на кухненския плот, да сочи към мивката крана, една тава подлагам и така. Но ми тежи кофата да я вдигам, а не всеки път мъж ми е в нас, а аз не обичам да чакам да се върне пък да ми помага. Нищо де. Ще си знам. Ще я вдигна някак си.
Не се трепи, момиче, да вдигаш кофата, защото може да не я обърнеш много рано, а чак, когато зелето започне да става и тогава много ще те е яд. Направи, както ти казва Пепчо- намери някакво тънко маркуче не повече от метър, напъхай го до дъното и, от време навреме го надувай да забълбука и да се раздвижи саламурата. Те и мъжете вече е изхитриха и се щадят, та ти ли ще се напъваш да вдигаш кофата.

# 403
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 003
барботирането сме го измислили отдавна. Simple Smile
казано е: мързелът е двигател на прогреса. Simple Smile

# 404
  • Мнения: 5 051
Някой може ли да даде изпитана рецепта за сладко от цели кестени?

Общи условия

Активация на акаунт