Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 септ. 2019, 10:43 ч.

За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 4 962
  • 71
  •   1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 2 649
  За тогава, когато навън е студено...запечатали
                                аромата и цветовете на изминалото лято!



                          

                               1-ва Тема, 2-ра Тема,  3-та Тема, 4-та Тема, 6-та Тема 7-та Тема

Таблица за време на стерилизация на консерви
Ориентировачна обща таблица
Метод за стерилизация на консерви във фурна(споделен от Джема)

Рецепти: опитвани, приготвени и предоставени от нас

Мармалади, конфитюри
Печено сладко от сини сливи--от sisitons
Сладко от арония и ябълки---от armeria
Сладко от праскови с портокалови корички--от Кафе със сметана
Сладко от круши с карамелизирана захар---от Ilrai

Сокове, нектари, напитки
Вино от шипки(безалкохолна напитка)--от adelinda
Сок от бъз---от Sisitons

Компоти
Компоти без изваряване--от Тина-Рина

Кетчуп
Кетчуп--от Пеп-4о

Приготвяне на домашен Оцет
Ябълков оцет--от Пеп-4о

Кисели салати, смесени зеленчуци
Салата "Десятка"--от Джема
Гръцка салата/зимнина---от canu6a
Зеленчуци по "кубански"--от Джема
Зеленчукова салата "Ропотамо" (без риба)---от Пеп-4о


Сосове, подправки за овкусяване на ястия
Сладко-кисел сос от сини сливи--от Джема
Универсална зеленчукова подправка---от Пеп-4о
Заготовка за майонезена салата--от Джема
Доматен сос за пици, спагети и др.---от Пеп-4о

Рецепти с патладжан
Маринован патладжан---от Пеп-4о
Маринован патладжан--от raja_nikol
Маринован патладжан---от viki_1974

Рецепти с
чушлета

Пукани-кисели чушлета--от boneti
Хрупкави чушлета---от Пеп-4о]
Мариновани пукани чушлета(рибки)--от midkoo
Мариновани пукани сладки "рибки" 2 от ---midkoo
Пукани люти чушлета с чесън--от Тина-Рина
Камби
Печени пълнени камби---от Джема
Пълнени камби(туршия)---от TheNMaster
Маринивани камби--от Пеп-4о
Чушки(пипер)
Пържени мариновани чушки--от Пеп-4о
Мариновани "100" чушки"--от Gali D и Sea lights
Пастет от чушки и сирене---от Невин
Печени пиперки със сирене
Пастет от чушки и сирене--от ninfil

Рецепти за мариновани домати
Мариновани домати--от Джема
Пържени зелени домати---от Марѝ

Рецепти за маринован чесън
Маринован чесън--от Тина-Рина(Пеп-4о)

Краставички(кисели, мариновани, "слънчеви")
"Слънчеви" краставички-- от Fortuna
Кисели краставички(корнишони)---от Пеп-4о

Рецепти за лютеница
Печена мързелива лютеница--от raja_nikol
Лютеница---от Пеп-4о
Лютеница--от Джема
Лютеница---от Гисчо
Лютеница без варене--от ива
Лютеница печена във фурна---от anibor
Лютеница със сирене
Лесна лютеница---от Krasi

Рецепти за туршия
Царска туршия--от Джема
Царска туршия---от hrisi74
Туршия(сладка) в бидон--от midkoo
Парена туршия---от Блонди
Царска туршия с мед--от мистерия

Рецепти с бамя
Маринована бамя--от Пеп-4о

Червено цвекло
Мариновано(кисело) червено цвекло--от perunika

Гъби
Мариновани гъби--от murka12
Мариновани гъби---от Пеп-4о

Риба
Консервирана риба с доматен сос--от Джема
Маринована риба---от Джема

Рецепти за зимнина в кулинарния блог на:

Пеп-4о

Peych

# 1
  • Русе
  • Мнения: 2 649
ДОБРЕ ДОШЛИ в 8 та тема.

Последното сладко от зрели смокини за тази година


Заготовка за сок от черен бъз

# 2
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 21 121
Благодаря за новата тема Simple Smile
пеич, да знаеш, сърдита съм ти.
и аз искам смокини. Simple Smile може и на сладко.
очертава се доматите да ги берем или зелени или по Нова година. Simple Smile
преди време направихме зелена лютеница от зелени домати, зелени чушки и още нещо... ще трябва да се повторим, а не съм я запазила.
ще я търся в нета. Simple Smile

# 3
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Благодаря за новата тема Simple Smile
пеич, да знаеш, сърдита съм ти.
и аз искам смокини. Simple Smile може и на сладко.
очертава се доматите да ги берем или зелени или по Нова година. Simple Smile
преди време направихме зелена лютеница от зелени домати, зелени чушки и още нещо... ще трябва да се повторим, а не съм я запазила.
ще я търся в нета. Simple Smile



За смокините - вече обрах последните. Освен да ми дойдеш на гости за сладкото или да пращам. Simple Smile

Зелена лютеница

# 4
  • Мнения: 13 827
Мерси за новата тема!
Аз си мисля, че мързеливата /на фурна/ лютеница ще стане идеална и със зелени домати.
Между другото, на новата снимка на темата, най-горните бурканчета, ми прилича на хрян.
Нямам снимки, но съм правила хрян в бурканчета - смлян в робота и смесен със заквасена сметана. Става уникално. Но бурканчетата - в хладилника заради сметаната.

# 5
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 21 121
Скрит текст:
Благодаря за новата тема Simple Smile
пеич, да знаеш, сърдита съм ти.
и аз искам смокини. Simple Smile може и на сладко.
очертава се доматите да ги берем или зелени или по Нова година. Simple Smile
преди време направихме зелена лютеница от зелени домати, зелени чушки и още нещо... ще трябва да се повторим, а не съм я запазила.
ще я търся в нета. Simple Smile



За смокините - вече обрах последните. Освен да ми дойдеш на гости за сладкото или да пращам. Simple Smile

Зелена лютеница

Благодаря за рецептата Simple Smile Simple Smile
и не ме кани, че не знаеш колко малко ми трябва... Trollface
Скрит текст:
вица за Пена и Вуте?
Цитат
добър ден, Пено.
мале, ма си сладкодумен! йоще не си си отворил устата и ме нави.
в Русе съм завършила. Simple Smile и за мен е един от двата най-хубави български градове.

# 6
  • Мнения: 1 330
Благодаря за новата тема Heart Тези дни обмислям да потърся кестени и да си затворя в бурканчета кестеново пюре

# 7
  • Мнения: 15 549
Здравейте,
да ви питам на какво може да се дължи... newsm78  Правих преди около месец сладко от праскови. Затворих бурканчета, които първо не успяха да се заварят, та им смених капачките и тогава хлътнаха.
Вчера отворих едно малко бурканче, чиято капачка изпука при отварянето, но вътре върху самата капачка имаше мухъл.  Shocked Каква би могла да е причината? Държа ги на стайна температура. Уж всичките са с хлътнали капачки... newsm78

# 8
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Здравейте,
да ви питам на какво може да се дължи... newsm78  Правих преди около месец сладко от праскови. Затворих бурканчета, които първо не успяха да се заварят, та им смених капачките и тогава хлътнаха.
Вчера отворих едно малко бурканче, чиято капачка изпука при отварянето, но вътре върху самата капачка имаше мухъл.  Shocked Каква би могла да е причината? Държа ги на стайна температура. Уж всичките са с хлътнали капачки... newsm78

Когато има въздух, най отгоре на сладкото се появява мухъл. Най вероятно не са стерилизирани добре. Провери /огледай без да отваряш/ дали всичките бурканчета са наред /без мухал/. На вкус как е сладкото?

# 9
  • Мнения: 15 549
Благодаря за бързия отговор. На самото сладко не видях мухъл, но все пак махнах около сантиметър отгоре. Иначе добре беше, не се е развалило...поне засега.

Доколкото знам трябва да се пълни не съвсем догоре, а до ръба на гърлото на буркана... newsm78 Или бъркам?!?

Как да ги стерилизирам добре? Първото заваряване само 1 бр. ми стана добре, на другите не им хлътнаха капачките. После ги смених с нови и уж хлътнаха.  newsm78

# 10
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Благодаря за бързия отговор. На самото сладко не видях мухъл, но все пак махнах около сантиметър отгоре. Иначе добре беше, не се е развалило...поне засега.

Доколкото знам трябва да се пълни не съвсем догоре, а до ръба на гърлото на буркана... newsm78 Или бъркам?!?

Как да ги стерилизирам добре? Първото заваряване само 1 бр. ми стана добре, на другите не им хлътнаха капачките. После ги смених с нови и уж хлътнаха.  newsm78

Когато правя домашно сладко, го пълня в затоплени буркани догоре още докато е горещо. Веднага затварям. Ако не са винтови капачките, минавам отгоре с нож по ръба / на снимката се вижда/. Обръщам с капачката надолу и оставям да изстине напълно. Рядко стерилизирам. Ако е винтова, затягам до края и проверявам дали на "превърта" капачката. Пак обръщам обратно. Без стерилизация е задължително да се пълни сладкото в затоплени сухи букани веднага след като се свали от огъна или изключи нагревателния уред. Горещото сладко напълнено догоре /до самата капачка/, като изстине спада леко. Наскоро отворих едно сладко от ягоди /което бях забравил на дъното на шкафа - рядко правя такива грешки Simple Smile/ от 2014 г. и си беше годно. Дано съм ти бил от полза.

# 11
  • Мнения: 15 549
Много ти благодаря за изчерпателното обяснение.  Heart Eyes

Занапред ще пълня до горе - това означава съвсем догоре ли, до ръба?

Зачудих се понеже капачката беше хлътнала и пукна, като го отварях, пък хванало мухъл... newsm78 Значи е от това, че остава въздух при пълненето?

# 12
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Много ти благодаря за изчерпателното обяснение.  Heart Eyes

Занапред ще пълня до горе - това означава съвсем догоре ли, до ръба?

Зачудих се понеже капачката беше хлътнала и пукна, като го отварях, пък хванало мухъл... newsm78 Значи е от това, че остава въздух при пълненето?

Споделих моята практика - т.е. пълня до горе. Не съм сигурен, че ще има мухъл след стерилизация, дори да не е напълнен догоре буркана със сладко. Но съм сигурен, че след стерилизация, ако не е уплътнена добре капачката /стои издута, а не хлътнала/  и влиза въздух, се появява мухъл.

# 13
  • Мнения: 1 290
Момичета, здравейте! Знаете ли някоя лесна рецепта за туршия или краставички без захар и в буркани? Хич ме няма със зимнината

# 14
  • Мнения: 34
Момичета, здравейте! Знаете ли някоя лесна рецепта за туршия или краставички без захар и в буркани? Хич ме няма със зимнината
Кисели краставици съм правила по стандартната рецепта без да добавям захар и ставаха страхотни. Мога да твърдя, че са много по-хрупкави без захарта, обаче се стерилизират за пет минути /точно пет/.
 Туршия правя само с морска сол и вода - на 1литър вода 40гр. морска сол. Правя я в буркани, защото ми е по-удобно, като до избистряне всяка вечер ги претакам /изливам течността в голям съд и връщам в бурканите/, в зависимост от температурите става готова за различно време, между 10 и 20дни. Като ми хареса на вкус затварям хубаво буркана и прибирам. Издържа си без никакви консерванти без проблем, даже сега имам останал един буркан от миналата есен, ще го отворя, като стане време за туршия  да го пробвам, защото на вид изглежда добре.

# 15
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 1 098
Аз имах, преди няколко  дни ,проблем със затварянето на  винтовите капачки.
Просто поставяте капачките  във вода и  затопляте почти  до кипване и тогава вадя капачките съ щипка подсушавам и затварям. Просто бях забравила че се прави така.
А обикновените капачки , напред минавам с ножа да разтворя капачката , затварям със затварачката и после внимателно и не толкова силно пак минавам с ножа.

# 16
  • Viena
  • Мнения: 2 773
Здравейте, имаше една рецепта за лютеница със загрято олио, но нещо не я откривам. Благодаря, ако някоя дама я сподели.

# 17
  • Мнения: 3 755
Искам да споделя една сполучлива рецепта за мариновани чушки
1 оцет
1 л вода
250 гр захар
100 гр сол
целина дафинов лист черен пипер
Всичко това се вари вадят се листата запатват се чушките, пълнят се в буркани. Долива се марината затварят се топли и обръщат надолу. Обожавам тая рецепта.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 688
Правя лютеница от 6 кг. червени чушки, голям буркан доматено пюре, около 200 мл. горещо олио, черен пипер, сол и захар на вкус. Чушките ги изтърбушвам, изпичам и беля. Мелят се и се изсипва чаена чаша без един пръст сгорещено олио /да цвърчи/. Добавят се доматеното пюре, сол, захар и черен пипер /може и на зърна/. Разбърква се, и ако ви харесва на вкус пълните в буркани и стерилизирате 15 минути.

# 19
  • Мнения: 1 470
janaa777  погледни тук, ако ти харесва сподели мнение моля
https://batimiti.blogspot.com/

kikair  Според мен, това е изключително нескопосана/поне така написана/ рецепта.

# 20
  • Viena
  • Мнения: 2 773
Не е точно тази рецепта, но добре звучи.

# 21
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Здравейте, имаше една рецепта за лютеница със загрято олио, но нещо не я откривам. Благодаря, ако някоя дама я сподели.

Виж тези 2 рецепти.
https://www.bgfermer.bg/Article/4326697

http://www.zdravni.com/hrani/138-pureta/3502-lutenica.html

# 22
  • Мнения: 3 755
kikair  Според мен, това е изключително нескопосана/поне така написана/ рецепта.
Ами това е рецептата всичко ври заедно мариновате чушките пълните буркани и толкова. Какво искате още да напиша колко зрънца черен пипер ли слагам?

# 23
# 24
  • Мнения: 15 549
Малииии…..чудничко изглеждат!

# 25
  • Мнения: 369
Здравейте, търся рецепта за камби,моркови и карфиол с варена марината.Бурканите се заваряват, пропорцията на оцета, захарта ,солта и олиото ме интересува.Благодаря!

# 26
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за камби,моркови и карфиол с варена марината.Бурканите се заваряват, пропорцията на оцета, захарта ,солта и олиото ме интересува.Благодаря!

Можеш да ползваш маринатата на тази рецепта. Вместо аспирин, завари бурканите 5-7 мин. след завиране на водата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 27
  • Мнения: 369
Благодаря, i_peych, ще я ползвам.Хубава вечер!

# 28
  • Мнения: 7 423
Аз вместо запис ще ви покажа какви картофи си отгледах Simple Smile

# 29
  • Viena
  • Мнения: 2 773
Вкусни ли са? Изглеждат супер!

# 30
  • Мнения: 3 408
Благодаря за темата!
Пепчо, много интересни картофи. Сподели, моля те, повече за тях.
Аз като правя сладко, затоплям бурканите и капачките (нареждам върху печката около котлона, където варя сладкото). Пълня веднага след като сваля от огъня. Пълня малко под най-горния ръб. Запечатвам и обръщам върху капачките до пълно изстиване. Случвало ми се е, после да остане въздух между дъното и сладкото (явно не ми е достигнал материал за напълване на буркана, но не е имало проблем). Миналата седмица пренареждах сладката и забелязах малко петънце мухъл в буркан със сладко от сливи (сладкото е от по-миналата година). Капачката беше хлътнала и се чу ясен звук като го отворих. Не опитах как е на вкус. Достраша ме, хвърлих го. Свекърва ми каза, че не е трябвало да го хвърлям цялото, а само най-горния слой.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 688
Пепи, някъде по магазините продават ли лилави картофи? Много са фотогенични! Какъв им е вкусът?

# 32
  • Мнения: 2 680
Пепи, някъде по магазините продават ли лилави картофи? Много са фотогенични! Какъв им е вкусът?
Не съм Пепи. Но съм виждала лилави картофи и моркови  в магазин БМБ - Дианабад, бул. Н. Габровски.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 688
Emi Daniel, благодаря. Дианабад ми е далече, но щом там има, ще има и на други места в София.

# 34
  • Мнения: 7 423
в Метро има. Вкусът им си е на картоф Simple Smile Но освен, пасиран към тестото за хляба, пържени и печени асорти,  на картофена салата, за дурго не ползвам - пюрето става с никакъв цвят Simple Smile също и супата оцветява леко в лилаво и не ми харесва. Беленето им е пипкаво - те не са големи, дребни са. Когато са пресни измивам хубаво и изтърквам, режа и пържа с кората. Иначе се отглеждат много лесно Simple Smile като плевел са и много раждат.

# 35
  • Мнения: X
Здравейте! Видях доста рецепти за люти чушлета, но искам да попитам и вас. Имам 2 кг. люти чушлета Рибки и друг сорт. Искам да ги затворя в буркани с чесън, копър, оцет и олио. Интересува ме дали ще станат на вкус същите както си ги правя и без да ги затварям в буркани, няма ли да станат меки и тн? Онзи ден една баба ми даде едно бурканче с подобен тип чушки, но оцета бешее ужаасно много и не ми харесаха.. 😕 И ако може някой да ми даде някакви точни пропорции ще съм му много благодарна!

# 36
  • Мнения: 3 408
АК 47, от блога на Пепчо правя пукани, мариновани люти чушлета. Потърси, много е сполучлива. Днес пак правих.
За един буркан от 800 мл дозата е: 1 равна суп.лъж.сол; 1суп.лъж. с връх захар; 1суп.лъж. олио/зехтин; 80мл оцет; 3-4 скилидки чесън 5-6 зърна черен пипер, магданоз и целина. Сгорещява се вода и се поддържа гореща. В буркани се слагат подправките, пълнят се с горещите опукани чушки, налива се догоре гореща вода и се запечатват. Завиват се с одеало и се оставят там да изстиват около 8ч. За всеки случай погледни рецептата в блога на Пепчо. Аз слагам чушките в буркани от около 200-300мл, разделям подправките на четири, сполучливо е.

# 37
  • Мнения: 1 238
Здравейте! Имам голямо количество босилек и ми хрумна дали ще мога да консервирам за зимата под формата на песто без добавяне на ядките и сирената. Някой правил ли е нещо такова? Не искам само да замръзявам - вече го направих.. Grinning

# 38
  • Мнения: 7 423
Може, да. Пасирай със съвсем малко зехтин.

# 39
  • Мнения: 1 238
Да смеля босилек и зехтин, но после да заваря ли?

# 40
  • Мнения: 7 423
Не, замразяваш. Когато ти потрябва вадиш от него слагаш другите неща и пасираш отново

# 41
  • Мнения: 1 238
Аз в първия си пост помолих за рецепти без замразяване, защото направих няколко дози вече. Просто не намирам в интернет други идеи за консервиране, освен със замразяване.

# 42
  • Мнения: 7 423
Съжалявам, че ти натовари известията. Разбрах че си замразявала Готово песто 

вареното няма нищо общо на вкус като прясно приготвеното песто и това от Замразеното

# 43
  • София
  • Мнения: 22 057
Аз не замразявам. Босилек и зехтин пасирам, пълня бурканчетата не до горе, допълвам със зехтин и в хладилника.
Издържа си доста време. Но пак не е за големи количества.

# 44
  • Благоевград
  • Мнения: 2 188
Здравейте!
До сега никога не съм правила туршия и бих искала да ми помогнете. Имам около 3 кг корнишонки, които започват да омекват и искам да ги мариновам. Не разполагам с буркани и капачки. Мога ли да ги сложа в тенджера, да ги залея с оцет, сол, захар и топла вода и да ги оставя в хладилник? Ще се получи ли? Помня, че се слага аспирин, но аз имам само аспирин протект и не знам дали е подходящ. Много искам да изненадам съпруга ми, защото обожава краставички.
Благодаря!

# 45
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Здравейте!
До сега никога не съм правила туршия и бих искала да ми помогнете. Имам около 3 кг корнишонки, които започват да омекват и искам да ги мариновам. Не разполагам с буркани и капачки. Мога ли да ги сложа в тенджера, да ги залея с оцет, сол, захар и топла вода и да ги оставя в хладилник? Ще се получи ли? Помня, че се слага аспирин, но аз имам само аспирин протект и не знам дали е подходящ. Много искам да изненадам съпруга ми, защото обожава краставички.
Благодаря!

В бидончета от малките .
http://zoraeos.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

# 46
  • Мнения: 1 238
А защо не и в туба от минерална вода.

# 47
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Без значение е съдът в който ще се правят, важното да е плътно затворен и да издържи на заливането с гореща марината.

# 48
  • Мнения: 5 693
Здравейте. Издирвам сполучлива рецепта за туршия със зелени домати,моркови,карфиол и краставички. 😃 Това е купил ММ и каза да намеря рецепта,но аз не знам дали изобщо е добра комбинацията. Видях в блога на Пейчев,но е само с домати. И колко и каква марината да направя за бидонче от 3 литра?

# 49
  • София
  • Мнения: 3 674
Здравейте. Издирвам сполучлива рецепта за туршия със зелени домати,моркови,карфиол и краставички. 😃 Това е купил ММ и каза да намеря рецепта,но аз не знам дали изобщо е добра комбинацията. Видях в блога на Пейчев,но е само с домати. И колко и каква марината да направя за бидонче от 3 литра?

Шарена туршия *Пикант фикс*

# 50
  • София
  • Мнения: 320
Преди време правих консервирана салата от зелени домати нарязани на тънки филийки, копър, чесън и мазнина.Сега се замислям дали нямаше и мед, защото леко сладни. Дали има някой изпитана такава?

# 51
  • Под звездите
  • Мнения: 853
Здравейте кулинари,имам нужда от помощ.Имам зеле,карфиол,камби и моркови искам да ги сложа в пластмасов буркан от 3 и 5 л. Каква марина ще ми предложите? Благодаря предварително.

# 52
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
Здравейте кулинари,имам нужда от помощ.Имам зеле,карфиол,камби и моркови искам да ги сложа в пластмасов буркан от 3 и 5 л. Каква марина ще ми предложите? Благодаря предварително.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_6.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/10/blog-post_9.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 53
  • Мнения: 7 423
Здравейте кулинари,имам нужда от помощ.Имам зеле,карфиол,камби и моркови искам да ги сложа в пластмасов буркан от 3 и 5 л. Каква марина ще ми предложите? Благодаря предварително.
тъкмо днес заложих 2 дози https://pep-4o.blogspot.com/2016/10/blog-post_31.html с мед.
основен е карфиола при мен, но може да слагаш каквото имаш.  От една доза марината заливам 7 буркана по 1,1л

# 54
  • Под звездите
  • Мнения: 853
Пеп-4о,i_peych благодаря ви много.

# 55
  • София
  • Мнения: 1 688
И аз направих туршия вчера по рецептата, дадена от Пепи. Правила и съм и преди, много вкусна се получава!

# 56
  • Мнения: 477
Здравейте.Четох, че миялната може да се ползва за 'варене' на буркани, като се ползва програмата на 70°, някой да го е пробвал този метод?Върши ли работа?

# 57
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 8 860
Скрит текст:
Много ти благодаря за изчерпателното обяснение.  Heart Eyes

Занапред ще пълня до горе - това означава съвсем догоре ли, до ръба?

Зачудих се понеже капачката беше хлътнала и пукна, като го отварях, пък хванало мухъл... newsm78 Значи е от това, че остава въздух при пълненето?

Споделих моята практика - т.е. пълня до горе. Не съм сигурен, че ще има мухъл след стерилизация, дори да не е напълнен догоре буркана със сладко. Но съм сигурен, че след стерилизация, ако не е уплътнена добре капачката /стои издута, а не хлътнала/  и влиза въздух, се появява мухъл.
След стерилизация мухъл не се появява със сигурност.

# 58
  • Мнения: 13 827
За пръв път мисля да правя кисели краставички. Просто вкъщи не се ядат кисели неща, но 5 буркана мисля ще ми свършат работа за зор заман.
Купих 2,5 кг.корнишони, имам много сушен копър, както и пресен. Моля за рецепта!

# 59
  • Мнения: 7 423
На първа страница в първия пост на Пейчев има публикувани линкове
към  рецептите  в темата
 там са и моите кисели краставички, виж ги

# 60
  • Русе
  • Мнения: 2 649
И последната зимнина от зеленчуците е заложена

# 61
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Рачел от тиква

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 14:35 от i_peych

# 62
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Новата "реколта" царска туршия

# 63
  • Русе
  • Мнения: 2 649

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 21 121
пеич, къде живееш?
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 65
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:

На север. Simple Smile

# 66
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 21 121
ако посред нощ видиш някой да ти се мята на балкона, да протяга точилка с кукичка накрая към луканчиците, или да ти рови из бурканите с туршията, да си знаеш - аз съм.
Simple Smile

# 67
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Скрит текст:
ако посред нощ видиш някой да ти се мята на балкона, да протяга точилка с кукичка накрая към луканчиците, или да ти рови из бурканите с туршията, да си знаеш - аз съм.
Simple Smile

Давам доброволно.................... щом е посред нощ. Simple Smile

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 575
И ние спретнахме луканчиците.

# 69
  • Мнения: 2 495
Ето такива коледни украси като на Пейч уважавам аз.

# 70
  • Русе
  • Мнения: 2 649
Дунавска салата


Царска туршия

# 71
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 1 098
Времето е топло . Може да  заложа консервната тенджера на оджака на двора .Киселото зеле е превъзходно. Време е да  консервирам някоя е бурканче  да има .

Общи условия

Активация на акаунт