Първокласници. Тема 2

• 23 834
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Говорехме си с приятелка, чийто първокласник е в друго училище за забравените учебници, в тази връзка искам да ви питам как процедират учителите в такъв случай. Нашите госпожи пишат веднага забележка в Школо, при тях - пишат съобщение до родителя, при вас как е?

# 496
  • София
Нашите учебници и тетрадки си стоят в училище, само в петък, ако имат нещо за дописване взимаме. Досега не се е случвало да е без нужното помагало синът ми.

# 497
Не са ни писали забележки в ел.дневник. Казват на детето и то ме уведомява.

# 498
При нас никога не се е правело на въпрос. Обикновено аз забелязвам, че има нещо забравено, като се прибера у дома и започвам да подреждам. Ако е забравена тетрадка, пише на лист, който след това лепва в тетрадката. Ако става въпрос за учебник, гледа от този на съседчето. Предполагам, че е така - иначе никой не ме е уведомявал, нито пък детето има забележка някъде. Може би на него лично да са му казали нещо, но той е над тези неща.

# 499
  • Варна
И при нас учебниците стоят в училище от понеделник до петък, в петък се вземат част от тях (математика и писане), в понеделник се връщат. Няма как да забравим учебник вкъщи, освен ако не забравим цялата раница Crazy

# 500
  • София
Веднъж само забравихме математиката и госпожата още сутринта му беше принтирала това по което ще работят в час. После си го преписа.

# 501
Не се е случвало да забрави нещо, освен веднъж, когато е трябвало да вземе по изключение учебник, който стои по принцип в училище.

# 502
Въпросът ми беше не дали децата работят в час ако нямат учебник, УТ, а как реагира госпожата в тази ситуация.

# 503
Това също не се е случвало, защото вкъщи аз и приготвям учебниците.

# 504
Въпросът ми беше не дали децата работят в час ако нямат учебник, УТ, а как реагира госпожата в тази ситуация.

Не знам дали и как реагират. Синът ми има един господин и една госпожа. Във всеки случай до мен никаква реакция не стига.

Аз също приготвям чантата на детето, но понякога забравям нещо от двайсетте учебника, тетрадки, папки, класьори в най-различен вид и хартии. Напоследък обаче не ми се е случвало. Може би защото въведох стройна система на подреждане у дома на учебниците и помагалата, че се бяхме заринали.

# 505
При нас учебници не се забравят, защото седят в училище, НО се случва някое дете да забрави да донесе нещо си за часа по Труд и творчество (забравих как го наричат сега). Забележки няма, научавам пост фактум. Досега два пъти е имало съобщения в школо от учителката - едното беше с точките от олимпиадата по математика, другото с молба да подпишем първата самостоятелна работа.

Определено някои учителки се престарават. Чувам от близки за доста сериозни забележки в тетрадките, което в първи клас ми идва в повече.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 09:44 от Анонимен

# 506
Забравен учебник е имал само веднъж в началото и то по моя вина. Чела, недочела програмата, не бях го сложила. Иначе имат тефтери, в които госпожата пише забележки.
Пише редовно и във Вайбър й месинджър. Случвало се е да пише съобщение за забравени моливи да напомни родителите да следят принадлежностите на децата.

# 507
  • shumen
При нас досега не се е случвало да има нещо забравено,но у дома се носят само Български и Математика,а всичко друго седи в училище.

# 508
  • София
Знаех, че нашата госпожа е взискателна, но сега разбирам, че аз съм по-взискателна от нея Grinning Малката много я харесва, с голямо желание ходи на училище. Намери си нови приятелки, въобще падна се хубав клас. Засега съм мн доволна, че избрах да я запиша в училище на другия край на града и всяка сутрин я караме. Компромисът си струваше.

В колко часа будите детето сутрин?

# 509
  • София
Моята сама си оправя раницата от втория ден. Досега един-единствен път има пропуск - беше си забравила математиката. Вечерта си дописва вкъщи домашното.

Общи условия

Активация на акаунт