Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 септ. 2019, 15:49 ч.

Спокойна работна среда

 • 1 532
 • 31
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 273
Не знам дали аз се изразих правилно в питането си - в никакъв случай не съм имала предвид  под "спокойна работна среда" място където да не се работи, или да се "скътаваш".
Имах предвид дали наглото отношение на работодател се оправдава от прилично заплащане, или нормалните отношения на място където прекарваш по голямата част от деня, но с по нисък бюджет са за предпочитане.
Благодаря за всички мнения!

# 16
 • Мнения: 2 425
Не мисля, че работата ми се вписва в някое от двете определения. Стрес има (имам краен срок и се дава зор), но те рядко искат нещо невъзможно. Има адреналин, предизвикателства, притеснения и като цяло не е скучно. Не мога да си представя на място, където няма никакви предизвикателства. Какво ще е тази работа, където няма абсолютно никакъв стрес, може би ако нямаш задължения, но кой и за какво ти плаща тогава.

# 17
 • Мнения: 2 475
На 25-30 избирах динамична и стресова работа с повече пари, исках да се докажа по-скоро пред себе си, не толкова пред другите. Сега, на 50, предпочитам спокойствието, пък макар и с малко по-ниско заплащане, но пък по-ниско не значи минимална заплата. И аз като Магдена вече не правя компромиси с осемчасовия работен ден. Държа си на почивките и отпуските. Но нагло и грубо отношение не бих търпяла... вече не. В сегашната ми фирма заплащането е малко по-ниско, отколкото е в другите фирми в бранша, но имам голяма самостоятелност. Има и стресови ситуации, но като цяло е много по-спокойно отколкото на други места, където съм работила и шефовете са добронамерени.

# 18
 • Мнения: 6 908
Всичко зависи от моментното ти състояние. А стреса зависи и това как приемаш нещата. Еми мен нищо на работа май не ме е стресирало, но съм работила много динамична работа, на която не съм имала време или не съм се срещала да ям, да не говорим за почивки. Когато си харесваш работата, нищо не ти прави впечатление. Лошото отношение на шефове не ми е било стресово. По-скоро ми е било неприятно и ме е карало да напусна.

# 19
 • Мнения: X
Като дойдох в Германия много силно впечетление ми направиха няколко неща.
1. След 17:00 да се обадиш на някой по служебния мобилен и той да ти вдигне, няма как да стане.
2. Събота и неделя същото.
3. През отпуските същото.
4. Да останеш след работа, недай боже събота и неделя, то са едни разправии, едни театри, бетриибсрат.

С времето разбрах че така хората са си извоювали и си го пазят начина на работа.

В България има много междуличностни проблеми. Които внасят напрежение. Тука никой не се интересува от теб, в по-малките фирми се работи много, работих в една 8 месеца, толкова много задачи ми даваха, че деня ми минаваше като един миг. В по-големите се бачка по-малко за повече пари.

Иначе аз избирам парите.

# 20
 • Мнения: 1 293
Направо се родих като дойдох в Германия и служебният ми телефон спря да звъни денонощно.

# 21
 • Пловдив
 • Мнения: 6 317
И аз като Магдена вече не правя компромиси с осемчасовия работен ден.
Като ДеВа. Но и аз се присъединявам. По-добре 8 часа за по-малко пари, отколкото 10+ на ден всеки ден за повече, дори да са леко непропорционално повече.

# 22
 • Мнения: 232
Предпочитам много добро заплащане което да отговаря на натоварването,т.е бих поела натоврването като знам обаче защо.Просто парите са голям мотив.
И да работих уж по-спокойна работа уж с много отпуски ,почивни събота и неделя и т.н,но със смешна заплата,еми не благодаря,не го искам това спокойствие.Хем си неудовлетворен, че ходиш на някаква работа за смешни пари,хем в колектива пълно с интриги точно защото нямат достатъчно работа с която да си запълнят времето и всичко това в съчетание в лош мениджъмт.Еми не си залсужава.Но те си стоят там и кютат,хем се оплакват от ниски заплати,хем създават една отровна атмосфера от неудовлетвореност от живота като цяло.Аз това поведение не го разбирам ,хем си недоволен хем стоиш и търпиш и не правиш никаква промяна за по-добро.Определно не го разбирам.

# 23
 • Мнения: 2 436
без стрес и напрежение.

# 24
 • Мнения: 359
Има ли все още места, където човек да работи спокойно и с желание, без да е под непрекъснат стрес и натиск от работодателя си. - има. нарича се държавна работа.

И най вече да попитам ако пред вас седи избора пред това да изберете спокойно място за работа с по ниско заплащане или място със стрес и напрежение, но за повече пари, кое бихте избрали? - спокойно място за работа.

# 25
 • Мнения: 2 436
Има ли все още места, където човек да работи спокойно и с желание, без да е под непрекъснат стрес и натиск от работодателя си. - има. нарича се държавна работа.

И най вече да попитам ако пред вас седи избора пред това да изберете спокойно място за работа с по ниско заплащане или място със стрес и напрежение, но за повече пари, кое бихте избрали? - спокойно място за работа.

ако се интересуваш само от спокойна работа стой си у дома. нали все пак отиваш за някакви пари. Ако това е без значение за какво ставаш сутрин и стоиш на затворено по 8 часа. ако заплатата е ниска поне да има социални придобивки

# 26
 • Мнения: 359
все още не е изяснено, защо не може хем да е работа, хем да е спокойно. Laughing

# 27
 • Мнения: 32 113
Заплатата е важна за всичко.
Не ми трябва работа без работа и без пари.

# 28
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 115
Има ли все още места, където човек да работи спокойно и с желание, без да е под непрекъснат стрес и натиск от работодателя си. - има. нарича се държавна работа.

Не е вярно това. Имам преки наблюдения. За интригите пък и ударите в гърба в държавната администрация, няма да отварям дума изобщо.

# 29
 • София
 • Мнения: 9 329
Не мога да си представя на място, където няма никакви предизвикателства. Какво ще е тази работа, където няма абсолютно никакъв стрес, може би ако нямаш задължения, но кой и за какво ти плаща тогава.
HR- ките са големи кибици. Наблъскани по 4-5 да вършат работа за един.

Бих предпочела спокойствието.

Общи условия

Активация на акаунт