Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 19 688
Да, така е, най-добре е човек да се информира от официални източници.
Иначе и живеещите "навън", и живеещите у нас всичко пречупват през собствената си гледна точка и ограничена информация, като основно целят, къде осъзнато, къде и по-често - неосъзнато, да валидират правилността на личните си избори и разсъждения. Което вече дори не е информираност и информиране.
Понеже нечий личен избор, предпоставките за него и последиците от него, не интересува никой друг, освен личността, която си го е направила.

# 31
  • София
  • Мнения: 675
Платеното майчинство показва цялата философия на живот в съответната страна.  Да гледаш няколко седмици детето и да го оставиш за колективно отглеждане, за мен не е добре.
Съгласна съм с Криси, че преди създаването на семейство и деца, имате много време.
Ето още малко информация за платеният отпуск:

“ Франция
 Майчинството е 16 седмици, като 6 се взимат преди и 10 след раждането. Ако бременността е патологична се получават 2 допълнителни седмици. Изплащат се 100% от размера на трудовото възнаграждение. Периода може да нарасне до 26 седмици, като от тях 8 са преди раждането (това е за родителите, имащи трето дете). 34 седмици (от които 12 преди раждането) ползват майките, имащи близнаци. Французойките получават 31 % от отпуските си.
 Германия
 Майчинството в Германия е 14 седмици (6 се взимат преди и 8 след раждането). При многоплодна бременност се прибавят допълнителни 12 седмици. Изплаща се 100% от заплатата и 84% от отпуската. Жените, които решат да отглеждат децата си да 14 месеца получават 65% от заплатата и 84% от отпуската си.

Още за Времетраене на майчинството в България и другите европейски държави | Социални грижи Framar.bg от Framar.bg: https://social.framar.bg/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1 … D0%B0%D0%B2%D0%B8

# 32
  • Мнения: 19 688
Видно от линка, "платеното майчинство" не е няколко седмици. Не правиш разлика между обезщетение за бременност и раждане и такова, за отглеждане на малко дете.
Затова е хубаво човек да не се информира основно от анонимни форуми, а от официални източници.
Толкова по този въпрос от мен. Дадох един такъв.

Общи условия

Активация на акаунт