Нормално ли е все още да не живеем заедно?

• 13 824
  • 510
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ето, живеем в паралелни вселени, а аз доживях да съм на сходно мнение с Мамсита.
Специално за авторката - горният разговор е показателен колко са различни хората, стартовите им позиции, нагласите, информацията, опита. И всеки си е прав. Просто помисли внимателно ти къде си и той къде е. И имате ли допирни точки.

# 271
Мдам. Моите хубавци са се дърпали от 2 неща - граждански брак и общо жилище с ипотека. От деца не са се дърпали чак толкова, единият даже искаше първо дете да правим, пък после ще видим.

Обаче по темата много живо ме притесняват някои противоречия.
Той работи и се оправя сам, в същото време нещо не му е наред финансово и трябва да си стъпи на краката. Тя е отишла в малкия град и спестява, той не успява да спести. В същото време не живеят заедно? Смисъл, тя е на квартира ли? Тоест има повече разходи от него, но спестява?

# 272
И двата живеят с родителите си. Той вероятно си угажда и си харчи парите за глезотии.

# 273
С първия си мъж много пъти представях черно на бяло разписано разходи за жилище на кредит. И все дърпа назад - малки били, скъпи били, не му харесвало, той си имал. Сигурно сега го е яд, че не е взел в Борово за 70К евро едно време, щеше да му струва сега двойно и вече да е изплатено.

С втория мъж седнахме, направихме сметката и действахме по план, без да се замисляме в емоционални категории като "заробване". И да, по-малкото жилище още малко и ще помага да изплащаме по-голямо и хубаво. Така се прави, стълбичка по стълбичка. Ама БГ мачото е максималист, иска отначало в палат да влезе, и дедото да плати яко, щото що да се мори зетят.

# 274
  • София
Siren, да с ипотека и при условие, че си намери добре платена работа за най-малко 1000лв. и родителите му помагат. А сега погледнах в джобса "да си сверя часовника' - ами не са чак такива атрактивни заплатите за там. Видях доста започващи от 600-700лв. бтуро /което да не казвам колко излиза нето/.
Което затвърждава мнението ми, че само в бгмама новоизлюпен студент започва от 1000+лв. заплата и с лекота заделя за апартаментче, което след 5г. вече изплатил (!?!?!). Реалността обаче е съвсем друга.

# 275
Студентите, поне усетените, рядко са "новоизлюпени" и често имат 1-2 години стаж поне.

Явно е въпрос на светоглед. В Благо местната икономика е зле, но зависи и от светогледа, аз на прима виста намерих 2-3 позиции със заплата 1000-1500. Интернет търговия, куриерски централи, логистика, онлайн магазини. Даже и кол център има в града, с обявена заплата 1,250-1800 и е точно за студенти.

Както казах, въпросът е дали виждаш възможностите. Някои ги виждат, други живеят с изначална идея и настройка, че възможности няма.

# 276
И двата живеят с родителите си. Той вероятно си угажда и си харчи парите за глезотии.
Изглежда съм се заблудила от последващото й изказване как майка й е от София и средата й е пак там, че поначало си е от София.
Както и да е, момъкът явно има проблеми. От 3 години ли ги има, или едва сега са се появили? Къде е спал тези 3 години?

Нещо друго ми прави впечатление по принцип - софиянци, като се заженят, не се завират у свекъри; а колкото по-малък е градът и колкото по-далеч от центъра живеят, толкова повече нараства шансът младоженецът да завре булката при родителите си.

# 277
В Благо по-специално градът се е замогнал по време на соц-а и всички са настроили едни епични фамилни кооперации на по три ката. Оттам и дърпането да се заселят на постлано.

# 278
Първо, годината е 2019 и ниските четирицифрени заплати не са чак такава рядкост. Дори и касиер в Лидл е там някъде.
Само да вметна че в момента има актуална обява за касиер в Лидъл-Варна . Предлагат 1050 лв. бруто/814 нето плюс 60 лв. в купони .  Така че спрете с тоя ред бул , и свалете розовите очила .

# 279
В София е над 1200 бруто.
В Търговище сигурно е 800 бруто, но там нивото на безработицата е друго.

# 280
Розовите ще ги свалим, ама да свалим и черните.

Много е ясно, че човек почва отнякъде. Първите заплати са по-ниски. Първото жилище има кусури. Някои хора искат всичко и веднага и се отчайват, ако не стане. Само че не знаят, че това, което искат, идва след 10 години бачкане, опит, действия. Ако само седиш и чакаш, се чудиш как някои са напред и си мислиш, че е с пачките на таткото или дедото.

Особено мъжете - всеки иска да почне от оправено жилище-палат, кола, щракане с пръсти, почивки. А тоя стандарт идва на около 35г., постепенно. И междувременно ти увира и акълът.

# 281
Мдам. Моите хубавци са се дърпали от 2 неща - граждански брак и общо жилище с ипотека. От деца не са се дърпали чак толкова, единият даже искаше първо дете да правим, пък после ще видим.

Обаче по темата много живо ме притесняват някои противоречия.
Той работи и се оправя сам, в същото време нещо не му е наред финансово и трябва да си стъпи на краката. Тя е отишла в малкия град и спестява, той не успява да спести. В същото време не живеят заедно? Смисъл, тя е на квартира ли? Тоест има повече разходи от него, но спестява?
Не съм на квартира,живея при наще тук,успявам да спестявам защото имам финансова култура и това съм завършила,той обаче много не се справя с това,повечето пари му отиват по колата примерно(аз също имам кола)..

# 282
Виж сега, не ти ли прави впечатление как генерално си затваряш очите и го оправдаваш, обаче всеки по-дребен детайл, който споменаваш, започва с 'ами аз... , обаче той...', и все ти си ок, а той все е зле, и това е за всичко?

# 283
  • София
В София е над 1200 бруто.
В Търговище сигурно е 800 бруто, но там нивото на безработицата е друго.
В коментирания Благоевград акутална обява за касиер-продавач - лидл - Постоянна работа; Пълно работно време; Заплата 800 BGN (Бруто) или около 620лв. нето - муцка!

# 284
Да поясня ситуацията,живея при наще(майка ми е от софия и повечето роднини ,с които съм близка и общувам са нейните от там) Но майка ми не живее в София вече,живеят си в Благоев.През това време когато съм била тук сиреч 3 години имах тежък момент с катастрофата и последвалото лечение и възстановяване.След това си работих при наще и си заделям пари,той също си работи но все не му остават ,моето мнение е че прекалено се увлича да си купува неща за колата,защото аз също имам кола но не правя такива харчове за нея.Сега на някои може и да им се стори и малко но поне 5 бона имам заделени а той нито стотинка.Наще имат възможност да помогнат с нещо ако решим да купуваме апартамент,но аз не искам.Искам всичко което направим да сме го направили аз и той и не искам никой да ми помага.За момента ,ако и той беше спестявал можеше и да имаме възможност за поне първоначална вноска,но уви..

Общи условия

Активация на акаунт