Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 окт. 2019, 23:20 ч.

пренатална и следродилна депресия

  • 282
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,
представям на вниманието Ви изследване на психологическите характеристики на пренаталната и следродилна депресия при майки и бащи. Провежда се в рамките на докторантурата ми по Психология на здравето в СУ "Св.Климент Охридски". Насочено е към родители на бебета не по-големи от 1 година. След съгласуване на проучването с администраторите на сайта, бих искала да Ви помоля да отделите няколко минути за попълването на онлайн въпросника, тъй като по-големият набор от изследвани лица ще подпомогне за по-задълбоченото разбиране на психологическия статуса на "младите" родители и факторите, които влияят в контекста на депресивната симптоматика преди и след раждането на децата ни.
Събраните данни от сайта bg-mamma ще бъдат упоменати в използваните източници и резултатите от изследването ще бъдат споделени с участниците тук.

Тези от вас, които искат да се включат, могат да го направят, следвайки линка:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-W3m2FDn9Jej8pWr6mcJk … JSwskzA/viewform?
usp=sf_link

Благодаря предварително за отделено време и оставам на разположение за въпроси!

# 1
  • Мнения: 4 443
Въпросите не са достатъчно добре конструирани и от тук може да произходи объркване. Относно първият въпросник - как сме се чувствали първите седем дни след раждането, така ли?
Вторият - какво ще рече през последната седмица, коя последна седмица. Изминалата последна седмица на септември или? Ако да - има голяма разлика как ще отговоря аз с дете на година и половина и жена с дете на 6 месеца  или пък жена с дете на 2 месеца.
После въпросник три - за взаимотношенията с приятелите м кой период? Не е уточнено,как да се разбира - първа седмица след раждане или изобщо от промяната на социалната роля насам.

Общи условия

Активация на акаунт