Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 окт. 2019, 12:01 ч.

Отговорностите и разходите вкъщи

 • 28 794
 • 1 406
 •   1
Отговори
 • Мнения: 157
Здравейте, имам нужда да споделя и да получа съвет.
Разведена съм отдавна, имам едно дете, за което отговорностите, разходите и всичко около неговото отглеждане и възпитание, са изцяло мой ангажимент.
От 5 години живея с мъж, с когото имаме прилични семейни отношения- той е преживял драматични неща около своя развод и е загубил много пари и имоти в резултат на това, има и голям син, който отдавна е самостоятелен.
Аз, мъжът и моето дете живеем в мой апартамент, който е единствения наш дом. Мъжът има други имоти, в които живеят родителите му и които отдава под наем.
Оказа се, че моят апартамент си е мой и ангажиментите по неговата поддръжка са си изцяло мои. Мъжът прави ремонти в своите имоти, сменя мебели, прави подобрения и инвестиции, но вкъщи не пипа нищо и във вихъра на битов скандал ми заяви, че изобщо не може да си представи как имам очаквания той да прави каквото и да било за апартамент, който не е негов. Можело в краен случай да купи за своя сметка крушка и да я смени, но да не очаквам всякакви други подобрения, дребни ремонти или покупката на нов уред. Просто това е моят апартамент, а не негов и това е.
Освен това започна да издребнява кой колко яде, колко често се къпе и реално ми намекна, че аз трябва да плащам две трети от разходите- за мен и детето, а той да участва само в своята част от сметките и храната. Естествено, изобщо не го интересуват лични разходи за детето ми, като обувки, учебници или екскурзия. Като цял явно смята, че не е длъжен да издържа никой друг освен себе си, в това число и самата мен.
Аз работя и моите доходи са двойно по-високи от неговите, всички пари инвестирам вкъщи и за разходи около образованието и издръжката на детето. Биологичният баща е алкохолик и не поддържа връзка с детето, затова от него не получавам никаква финансова подкрепа.
Абсолютно осъзнавам, че това е моето дете и ангажиментите по неговото отглеждане са мои, но все пак живеейки у дома, не можеш да се дразниш то колко е панички супа е изяло и как е изпило един литър мляко вместо да пие вода. Дразни се, че се къпе често, че иска да отиде на кино, че го записвам на екскурзия в училище, че му купувам учебници. Вкъщи доста неща са за ремонт- таванът е мухлясъл, кранчетата текат, но мъжът изобщо не се интересува от това. Той си гледа неговите имоти да блестят и да са поддържани, а аз пък много се дразня от това, че не се вълнува от битовата ситуация вкъщи. Моето си е мое, неговото си е негово, общи неща нямаме и не иска да имаме. Аз искам да продам моята кола, която е два пъти по-скъпа от неговата, той да продаде своята, и да купим една- семейна и по-нова, защото нямаме нужда от две коли, даже му казвам, че аз не робувам на дребни материални неща и може спокойно да купи новата кола на свое име, а не на мое. Но не иска, просто се интересува само от своите неща- неговата кола неговите апартаменти.
Не е длъжен да храни детето ми, но ти живееш с жена, която е и майка, детето е ученик и докато е малък, аз имам ангажимента да го гледам и изуча, не може да броиш колко пържоли е изяло детето и как всеки ден се пазарува и всичко се изяжда. Факт, че моето дете яде повече от него, но за мен да издребняваш за храна е грозно и обидно. Хората осиновяват ничии деца, гледат ги и инвестират в тях, за да ги възпитат като ценни за обществото и за себе си хора, а тоя мъж се дразни на моето дете колко яде.
Обидена съм и не знам как да постъпя занапред. Може би трябваше да си намеря безимотен мъж, който да приеме моят апартамент като свой дом и да се грижи за него, за нас. И не, не съм виснала на неговата издръжка, защото моята заплата е двойно по-голяма. Просто той иска неговите пари да си ги харчи за себе си, а не за нас.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 828
Не си го причинявай.
Предполагам е около 50-те?
С времето ще става още по-дребнав, такива са ми наблюденията.
Знам, че е лесно отстрани, но човек, който ти носи тъга и подобни мисли - няма място ви животът ВИ!

# 2
 • Мнения: 2 317
Не бих търпяла някой да брои купичките супа на детето ми.
За протокола - разведена с две деца, в съжителство с нов мъж.
Твоят хубостник е много хитър - ако живее в някой от имотите си, ще се лиши от един наем.
Я му поискай месечен наем, да видим какво ще каже.

# 3
 • Мнения: 39 087
Може би трябваше да си намеря безимотен мъж, който да приеме моят апартамент като свой дом и да се грижи за него, за нас...
Няма такава зависимост. Всичко зависи от възпитанието му и това какви ценности и разбирания си е изградил.

Виж първо интересите на детето, след това твоите и прецени какво ще правиш.
Накратко - не е луд този, който яде баницата.

# 4
 • Мнения: 975
Сигурна съм, че ако ти се прииска секс, ще можеш лесно да намериш кандидати.
Ако ти се прииска компания - имаш приятелки или дори детето ти, с което може да пътувате и да се веселите.

За чий ти е този мъж не знам... Само да те ядосва.

п.п. иначе той добре си е постелил - безплатен дом, чистачка, прислужница и барабар секс...

# 5
 • Azeroth
 • Мнения: 3 967
Такъв шут ще му набия, ще се чуди откъде му е дошло.
Защо си го причиняваш?

# 6
 • София
 • Мнения: 442
Да ти е ок да живееш в кочинка, но да поддържаш имот, който сигурно виждаш веднъж месечно, че и по-малко - това говори достатъчно. Простотия като това да броиш пържолите и кебапчетата на едно дете дори не ми се коментира.
Пътя, чантата и да живее някъде по имотите, ай сиктир...

# 7
 • град-държава
 • Мнения: 5 381
А ако живеехте в негов имот, какво щеше да е мнението му? Но това е малкият проблем. Той не приема детето ти, за мен това е достатъчно, за да му кажеш чао, пък и се чудя за какво ти е такъв селтак.

# 8
 • Мнения: 15 935
Нямам думи. Ама и ти си една да търпиш такъв егоист.
Как може да държи сметка за разходите по детето ти. И той живее там, колко му е да помогне за подръжката. Сакън да не се мине.
Разкарай го. И то по следния начин.
Като започнеш да му искаш пари за:
Наем - длъжен е да плаща. Твоето си е твое, ти да не си благотворителна фирма. Искай му 200 лв. за наем.
Храна - да си плаща всичко, което яде.
Сметките също.
Ако не чисти вкъщи, защото все пак живее там да ти плаща по 5 лв на ден за това, че чистиш след него.
Ако готвиш - ако яде от сготвеното и си купила нещата с твои пари да плати и тях и труда ти за сготвеното.
Покажи му що е дребнавост.

И не става въпрос за имотен или безиометн мъж да търсиш.
Става въпрос да намериш нормален мъж.
Трябвало е да го разкараш още на първата забележка за това колко се къпе детето ти или какво яде.

# 9
 • Мнения: 3 401
Оооо ама то тоя си паднал на пъпа бе. Да плаща 1/3 от разходите иска така ли? Ами ако живеете в негов имот нали няма да взема от там наем? Това помислил ли го е?
Аз също съм с дете в училищна възраст и живея с мъж, който не му е баща. Разходите за детето си ги поемам изцяло аз, но моите ги поема той. Имам ли да давам пари за учебници или дрехи или други не купувам нищо за вкъщи, само той пазарува. Ядосва се много, че детето ми яде малко. Ако някой ми брои хапките на детето директно шута и да пътува.

# 10
 • Мнения: 154
А ако живеехте в негов имот, какво щеше да е мнението му? Но това е малкият проблем. Той не приема датато ти, за мен това е достатъчно, за да му кажеш чао, пък и се чудя за какво ти е такъв селтак.
На същото мнение съм. Живее при теб, за да лапа пари от наем, който евентуалво няма да получава ако не живеете заедно. Льольо и хрантутник.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 828
Пак четох, пак се натъжих за теб.
Няма какво да я стискаш тази връзка. Не е по-хубава от предишната ти. Препдолагам имаш някакво вродено чувство за вина и безгранична доброта.
Бъди егоист и помисли първо за себе си! СЕБЕ СИ! Дай си покоят, който заслужаваш. И да, наистина може и ще намериш любов! Но, онази хубавата....

# 12
 • Мнения: 171
Много грозно от негова страна. Или му обясни,че няма как това да продължи занапред или както казаха другите стани дребнава и ти ( аз зависи в какво настроение съм, но си падам инат и бих направила напук, но от друга страна защо излишно да си тровя нервите) .

# 13
 • Варна
 • Мнения: 18 351
Много крайна ще бъда, ако се изкажа, така че ще го спестя. Само ще кажа, че съм на мнението на Елунария на 100%.

# 14
 • Сф
 • Мнения: 2 552
За мен той е несериозен, с несериозни краткосрочни намерения към теб/ вас. Не иска да се обвързва с обща кола, инвестиции в ремонти и т.н. Бяга от отговорност, както и един ден ще избяга, когато почне много да не му изнася.
Като е толкова отворен, наиситна защо не му предложиш да живеете в неговия имот и да се лиши от един наем? Той си прибира парите от наема, живее почти безплатно у вас и ти държи сметка? Мерси! Освен за секс, мъжът трябва да е за подкрепа и мъжка ръка- да завий 2 кранчета, да боядиса, да стегне някоя гайка. Да не говорим, че трябва да е и ролеви модел за сина ти. При положение, че не подкрепя детето, не иска да ремонтира, държи си парите, само за един секс ли тие нужен?

Общи условия

Активация на акаунт