Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 окт. 2019, 12:01 ч.

Отговорностите и разходите вкъщи

 • 28 999
 • 1 406
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 14 384
Здравейте, имам нужда да споделя и да получа съвет.
Скрит текст:
Разведена съм отдавна, имам едно дете, за което отговорностите, разходите и всичко около неговото отглеждане и възпитание, са изцяло мой ангажимент.
От 5 години живея с мъж, с когото имаме прилични семейни отношения- той е преживял драматични неща около своя развод и е загубил много пари и имоти в резултат на това, има и голям син, който отдавна е самостоятелен.
Аз, мъжът и моето дете живеем в мой апартамент, който е единствения наш дом. Мъжът има други имоти, в които живеят родителите му и които отдава под наем.
Оказа се, че моят апартамент си е мой и ангажиментите по неговата поддръжка са си изцяло мои. Мъжът прави ремонти в своите имоти, сменя мебели, прави подобрения и инвестиции, но вкъщи не пипа нищо и във вихъра на битов скандал ми заяви, че изобщо не може да си представи как имам очаквания той да прави каквото и да било за апартамент, който не е негов. Можело в краен случай да купи за своя сметка крушка и да я смени, но да не очаквам всякакви други подобрения, дребни ремонти или покупката на нов уред. Просто това е моят апартамент, а не негов и това е.
Освен това започна да издребнява кой колко яде, колко често се къпе и реално ми намекна, че аз трябва да плащам две трети от разходите- за мен и детето, а той да участва само в своята част от сметките и храната. Естествено, изобщо не го интересуват лични разходи за детето ми, като обувки, учебници или екскурзия. Като цял явно смята, че не е длъжен да издържа никой друг освен себе си, в това число и самата мен.
Аз работя и моите доходи са двойно по-високи от неговите, всички пари инвестирам вкъщи и за разходи около образованието и издръжката на детето. Биологичният баща е алкохолик и не поддържа връзка с детето, затова от него не получавам никаква финансова подкрепа.
Абсолютно осъзнавам, че това е моето дете и ангажиментите по неговото отглеждане са мои, но все пак живеейки у дома, не можеш да се дразниш то колко е панички супа е изяло и как е изпило един литър мляко вместо да пие вода. Дразни се, че се къпе често, че иска да отиде на кино, че го записвам на екскурзия в училище, че му купувам учебници. Вкъщи доста неща са за ремонт- таванът е мухлясъл, кранчетата текат, но мъжът изобщо не се интересува от това. Той си гледа неговите имоти да блестят и да са поддържани, а аз пък много се дразня от това, че не се вълнува от битовата ситуация вкъщи. Моето си е мое, неговото си е негово, общи неща нямаме и не иска да имаме. Аз искам да продам моята кола, която е два пъти по-скъпа от неговата, той да продаде своята, и да купим една- семейна и по-нова, защото нямаме нужда от две коли, даже му казвам, че аз не робувам на дребни материални неща и може спокойно да купи новата кола на свое име, а не на мое. Но не иска, просто се интересува само от своите неща- неговата кола неговите апартаменти.
Не е длъжен да храни детето ми, но ти живееш с жена, която е и майка, детето е ученик и докато е малък, аз имам ангажимента да го гледам и изуча, не може да броиш колко пържоли е изяло детето и как всеки ден се пазарува и всичко се изяжда. Факт, че моето дете яде повече от него, но за мен да издребняваш за храна е грозно и обидно. Хората осиновяват ничии деца, гледат ги и инвестират в тях, за да ги възпитат като ценни за обществото и за себе си хора, а тоя мъж се дразни на моето дете колко яде.
Обидена съм и не знам как да постъпя занапред. Може би трябваше да си намеря безимотен мъж, който да приеме моят апартамент като свой дом и да се грижи за него, за нас. И не, не съм виснала на неговата издръжка, защото моята заплата е двойно по-голяма. Просто той иска неговите пари да си ги харчи за себе си, а не за нас.
Щом държи на такова разделение, определи му месечен наем+ режийните му за ток, вода, парно, храна.
Така ще е честно.
Макар че, хора с претенции да са двойка, да живеят като съквартиранти, не ми е о.к., ама ....

# 16
 • Мнения: 1 710
Като е такъв хитрец и брои, и разделя всичко, кажи му, че ти дължи наем и такса почистване и готвене. Домът има и други разходи, освен режийните.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 12:42 от tuali

# 17
 • Мнения: 131
Стана ми мъчно за вас. Sad Не мога да повярвам, че във вашият собствен дом, търпите подобно поведение. Не мисля, че отношението му ще се промени - не става въпрос за тинейджър, а за зрял мъж. Бийте шута на този неблагодарен егоист, бъдете силна.

# 18
 • out of space
 • Мнения: 7 944
Какво? Ама ти сериозно ли? Кажи ми за какво ти е този, има ли поне една добра причина да си с такъв човек?
Заядлив, дребнав, незаинтересован, използвач.

Това семейство ли е според теб?

# 19
 • Мнения: 9 749
Ужас. Направо си представих какво щеше да е ако живеете в негов имот и той имаше по високи доходи. Сигурно щеше да държи детето на хляб и вода и да му  дава да се къпе веднеж в месеца.

# 20
 • София
 • Мнения: 10 143
Стига бе.
При следващата бележка колко яде детето ти, кротичко без скандали го изпрати да си живее в своята собственост. Кажи му, че след като взимаш 2 пъти повече от него, се чувстваш използвана.
А за разходи извън комунално-битовите как е? На кръчма ти ли плащаш 2/3, или поравно, или само той?

# 21
 • град-държава
 • Мнения: 5 392
Стана ми интересно, означава ли, че този твой "мъж" се къпе веднъж седмично? И как си лягаш до някой, който брои хапките и водата на детето ти, и вероятно не е особено чистоплътен? За разлика от него, синът ти си е  в къщата и ти плащаш сметката, както и на мъжа ти.
П.п
И му дай на този мизерник да прочете темата.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 12:49 от Vermilion`

# 22
 • София
 • Мнения: 21 434
И за какво точно служи този екземпляр?

# 23
 • Мнения: 1 334
Дребнав за храна и дребни сметки, но не му пречи да живее в твоето жилище.
Ами освен наем да почне да ти плаща, щом толкова иска всичко да е изчислено до стотинката.

# 24
 • Мнения: 1 710
И за какво точно служи този екземпляр?

Сигурно е много красиФ

# 25
 • град-държава
 • Мнения: 5 392
И за какво точно служи този екземпляр?

Сигурно е много красиФ
Представям си!

# 26
 • Azeroth
 • Мнения: 4 025
Стана ми интересно, означава ли, че този твой "мъж" се къпе веднъж седмично? И как си лягаш до някой, който брои хапките и водата на детето ти, и вероятно не е особено чистоплътен? За разлика от него, синът ти си е  в къщата и ти плащаш сметката, както и на мъжа ти.
П.п
И му дай на този мизерник да прочете темата.

А, изобщо не е задължително той самият да яде и да се къпе един път седмично. Пълно е с хора, които смятат, че само те имат право да съществуват.

# 27
 • град-държава
 • Мнения: 5 392
И това е вярно. По-лошо е, че има кой да ги търпи.

# 28
 • Мнения: 7 388
Чудно ли ти е защо е разведен?

# 29
 • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
 • Мнения: 1 083
Разкарвай го колкото се може по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт