Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 999
Извинявай, ти сама каза че тя реве на третия час, но я държиш гладна, докато минат четири часа, защото смяташ че ще изяжда едно и също количество, колкото и често да я храниш.

Може би едно дете, което е в и над горната граница на ръст, има нужда от повече храна от средностатистическото 😲 шок!

И все пак ако пробваш да не я държиш екстра час, може след няколко дни да те изненада приятно. Ти например еднакво количество ли ядеш ако си леко гладна и ако си озверяла от глад?

# 16
 • Мнения: 13 095
Бебето ти е по-високо от 99% от другите момиченца на 3 месеца, но 60% от всички тримесечни момиченца са по-тежки от него. 60 процента от всички на тази възраст, дори и ниските бебета. Това показва категорично, че е с под средното тегло за ръста си, и щом реве от глад, трябва да го храниш на поискване. Запекът, рядкото акане, може също да е в следствие на факта, че храната не му достига и я преработва почти без отпаден продукт. Имаше едни илюстрации колко памперса е нормално да пълни едно бебе, и пишкане, и акане, потърси ги, предполагам, че и там бебето ти е под нормата, защото гладува.

Носи по-голям размер дрехи, защото размерът на бебешките дрехи се определя от височината. 50-56 е от новородени до 3-месечни, които най-често са с този ръст, максимум до около 60 см, тъй като следващият размер за 6 месечни е 62-68, за бебета до около 68-70 см. Иначе сигурно са ѝ широчки дрешките, в сравнение с повечето бебета, носещи този р-р.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 16:58 от кукумицинка

# 17
 • Мнения: 39 976
Бебетата на тази възраст се хранят на поискване. Има и т.нар. фази на бърз растеж, през които децата ядат повече и по-често. С израстването всичко се нормализира, това е нормален процес, за съжаление все още има лекари, които отказват да следват официалните препоръки и дават такива, които вредят на децата. Това за разширяването на стомаха бебе ми е достатъчно, за да преценя, че този лекар може да си е много добър в специалността, но не разбира от хранене.

По отношение на засищането, захранването ще усложни нещата. На тази възраст единствено млякото се усвоява пълноценно. Всичко друго не. Т.е. премихнава през тялото, но то не получава необходимите хранителни вещества. Също и калориите са по-малко от тези на млякото, ще огладнява доста, има опасност и от връщане на коликите. Лекар ли ви даде тази идея?

Следвайте препоръките на педиатъра, той познава детето и ви е дал възможно най-правилния съвет.

# 18
 • Мнения: 863
Отговорите на авторката ме навеждат на мисълта, че тя вече си е решила, че ще дава това количество на 4?!? часа и не приема друго мнение по въпроса. По-скоро май иска съвет как да спре бебето да реве от глад на третия час. Може би да го научи да познава часовника... Как си позволява това бебе да е гладно по-рано или да иска повече..

# 19
 • Мнения: 7
Като дам по голямо количество я боли корема и връща мляко    .Всички възможни комбинации с часовете и количеството съм направила. Не съм се допитвала само до 1 лекар за това нейно ядене. На приятелка бебето в момента търпи последици точно от такова тъпчене на постоянно мляко.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 21:02 от Не се сърди, човече

# 20
 • Мнения: 7 140
Не се сърди, а се вслушай в съветите даденити ти тук.
Храни си бебето по-често , захранване на тази възраст не е добре да правиш- Това е. Успех и дано вземеш правилно решение.

# 21
 • София
 • Мнения: 322
Слушай педиатъра! Това е абсурд да захранващ толкова малко бебе, а и захранването се прави с лъжичка- две, нито ще го засити, нито нищо. Не очаквай да почне да яде по бурканче, това е много дълъг процес с който не трябва да се бърза, защото най - много да му докараш някоя алергия, друго няма да постигнеш.

# 22
 • Мнения: 13 095
Много знаете да зеете, малко знаете да давате съвети... Явно беше грешка, че се обърнах тук за помощ тъй като не я получих от лекарите. Като дам по голямо количество я боли корема и връща мляко    .Всички възможни комбинации с часовете и количеството съм направила. Но все пак наплюйтее ме, че я държа гладна. Не съм се допитвала само до 1 лекар за това нейно ядене.Явно не вниквате изобщо в това което съм написала. На приятелка бебето в момента търпи последици точно от такова тъпчене на постоянно мляко.

Храни го на 3 часа, щом огладнява на толкова, и ще яде по-малки количества. Плюс това, сега погледнах кутията на моето мляко - 180 мл за 5 хранения ги дават точно за 3-4 месеца, след това за 5 месеца ги дават по 210 мл на хранене (общо 1050 мл), а твоето е с ръст и за над 4-месечно средно бебе. Вероятно и стомахчето е със съответния размер на по-голямо бебе. Рискуваш да му забавиш интелектуалното и физическото развитие, като го държиш гладно. Бебето ти е едро. Няма нищо ненормално да яде повече, отколкото пише на кутията.

# 23
 • София
 • Мнения: 999
Почти всички бебета ги болят коремите на 3м. Почти всички бебета връщат на 3м. Всички бебета ядат през 1-3 часа на 3м. Не знам какво повече искаш. Никой не каза да даваш повече, всички казаха да даваш по-често. Но ти си решила какво искаш да чуеш и се зъбиш на всички, защото не го чуваш... Еми няма и да го чуеш.

# 24
 • Мнения: 39 976
Мариела Ненова 644807, не гледай чуждите деца, както казах, педиатърът познава твоето и знае кое е най-добре за него. Следвай съветите му и всичко ще е наред.

А ако се водиш от другите - пълно е с деца с негативни последици от ранното захранване, именно затова е отречено не само тук, но и по целия свят. На тази възраст има само негативни последици + засилване на апетита, защото не им достигат калории.

# 25
 • Мнения: 4 731
Моето бебе (вече на 5,6 години) беше изцяло на АМ - Хумана АР, заради повръщането (по препоръка на педиатър от ДМСГ). При деца на АМ трябва да се спазват часовете на хранене, защото АМ не се преработва като кърмата, затова и времевият интервал е малко по-голям. И все пак 4 часа е много. Синът ми имаше 6 хранения на денонощие, през около 3 часа и половина. 6,30 - 10,00 - 13,30 - 16 - 19,30 - 22,30 часа. Ориентировъчно това продължи до около 18-месечна възраст, когато отказа сутрешното и вечерното мляко (в 6,30 и 22 часа). Като ръст винаги е бил малко над долната граница, а като килограми - средно. Захранен е на 4 месеца първо с плодово пюре. Картофи и до ден днешен не обича много-много. Не обичаше и кашите, освен банановата на Слънчо. На 8 навършени месеца мина на домашна храна. Преди това бях въвела някои манджички на Ганчев.
Съвет - бебето ти е малко за хранене на 4 часа, храни на 3-3,5 часа. Ако се притесняваш от преяждане намали дозата на 150 мл и виж как ще се чувства бебето, дали ще му стига.

# 26
 • Мнения: X
Аз съм майка на 3 месечно бебе. Преди 2 дни бяхме на преглед. 6200гр. 60см. Яде по 150 мл. през 2 до 3 часа макс. Вечерта прави почивка към 7-8 часа, не защото аз така съм решила, а защото явно не е гладна и си спи. И аз мисля като някои други писали.. Защо не пробвате да храните бебчето през 3 часа с по- малко количество? Ние сме на Аптамил прокомфорт и също връща мляко, понякога е доста и по- често и затова огладнява по- рано от третия час...

# 27
 • Мнения: 8 817
Да подчертая един от рисковете на ранното захранване - алергиите, бичът на нашето съвремие. Дъщеря ми я захраних на тази възраст - малко преди три месеца, по съвет на педиатър , понеже имаше проблеми с изхождането,  трудно наддаваше, нямаше апетит. В резултат- освен нечовешките колики, букет от алергиии  , а от 15 годишна астматик на алергична основа. По тази причина синът ни  беше захранен по съвет на друг педиатър след седем месеца изключително кърмене дори без вода. Захранен толкова късно именно заради притеснение от алергии. Резултат - на12 години без алергични прояви. Две деца , родителите са еднакви с еднакъв генофонд, различно захранване.
За тези ,които не знаят, алергиите не проявяват само в наличие на две три пъпки. Това е страшно нещо. За съжаление го разбираш прекалено късно.

# 28
 • Мнения: 456
Гастроентеролога каза, че трябва на 4 часа да я храня. Не съм си го измислила аз. Тя изяжда 900мл на ден което е максимума който трябва да изяжда адаптирано мляко до 8 9 месец. Тя е 65 см  и е 5 и 700 вече. Търсих по засищащо мляко пробвах с милумил но не го харесва. Обръщам се за съвет не за да бъда нападна. Кърмените бебета могат да изяждат колкото кърма искат. Още през първия месец докато кърмих изяждаше по 160 кърма на хранене. Не искам да и разширя стомахчето след това ще има по сериозни проблеми.
Дрън дрън та пляс стойте вие гладна.5.700 много ли ви се вижда че ако го бяхте родили над 4 кг това означава че е наддало 1кг което амтоматично ме вавежда на мисълта че щяхте да го подложиге на диета.След кото сте изчели доста неща и вярвате в тях защо питате и в същото време не приемате съвети?Най добре е да си го карате както вие прецените.Но ако сте решили да правите манекен от детето това е друг въпрос!!! Вкрайна сметка генетиката ще каже своята дума не вие та ако и само на вода да го държите😊

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 12:03 от Не се сърди, човече

# 29
 • Мнения: 4 731
Има деца, които са здрави, но с дълги тесни крайници и издължена костна структура. Те са с малко килограми и наистина приличат на манекени. Дъщеря ми е от тях. Между другото тя се издължи между третата и четвъртата си година. До 3 г и 4 месеца беше 9 кг, 86см. После рязко дръпна 12 см за 10 м. Сега не е висока, но фигурата й е на манекен - на 9 години - 127-128см и 19,400 кг. За месец е наддала малко над килограм! Те това е чудо, до сега наддаваше толкова за година.
Това, че детето е високо и слабо ни е проблем, проблем е, че се храни на 4 часа пет пъти на ден, вместо на 3,5 часа и шест пъти.

Общи условия

Активация на акаунт