Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10
Днес към 10:30 (08.10.2019г.) щеше да ме блъсне тролей 11 на ул. Бяло море. Чаках 1 минута на сетофара, за да пресека на отсрещната спирка посока Сточна гара. Стана зелено и аз започвам да пресичам (от другата стана пресичаше друга жена, но беше далеч) . И аз имам вина не се огледах и бях с качулка (болна съм и не се чувствах добре, обикновено се оглеждам), но дори да бях мисля че щях да тръгна пак да минавам, защото успях да стигна баш посредата на предницата на тролея с нормално ходене и обръщайки се видях как е почти до мен и се затичах с главата напред за да се махна и успях, не знам как не се пребих и дори се чудя как успях да се измъкна. Мисълта ми е, че за това време той може би не е бил толкова близо до мен и мисля, че дори да го бях видяла можеше да си помисля че ще спре и да тръгна да пресичам. След като успях да избягам видях как той е спрял много напред след светофара на мястото, на което бях аз беше вече навлязла предницата на тролея. Поседях малко секунди гледайки към мястото, след това преминах към страната на която бях тръгнала. Бях уплашена и дори не казах абсолютно нищо. Имаше време да запиша номера на тролея, но докато се осъзнаят и не съм добре със зрението и от отсрещната страна видях само 11. Какво мога да направя и какво наказание може да получи водачът?

# 1
 • WonderLand
 • Мнения: 2 347
Значи вие НЕ виждате добре, НЕ си правите даже труда да се огледате, изскачате на пътя и само предполагате какво щеше да стане ако се бяхте огледала, но искате водача на превозното средство да бъде наказан? Ама че наглост, вината си е изцяло ваша, като пешеходец сте длъжна да се огледате преди да хукнете да пресичате, и на никой не му пука болна ли сте или не. Това хич не е оправдание. А питате ли се с това ваше излизане на улицата, принуждавайки тролея рязко да спре какво се случва с пътниците вътре? Ами ако е имало възрастни хора, бременни жени, малки деца, които може да са паднали, да са се наранили, защото вие сте решила да не се оглеждате?

И какво значение има, че е тролей от градския транспорт, като можеше всеки друг да бъде на това място. Ако беше обикновен автомобил щяхте ли да пускате тема?

И ако се чудите от къде съм толкова сигурна, че сте изскочила на пътя на тролея, сама казвате, че той е бил спрял на мястото на което сте била вие, тоест водача не е имал време да реагира.

# 2
 • София
 • Мнения: 15 231
Ако ти си пресякла на зелено, то значи тролеят е минал на червено, така ли?

# 3
 • Мнения: 200
Или и жената и тролея са били на зелено, но мисля,че пешеходната пътека е с предимство (тоест жената).

# 4
 • Мнения: 10
Аз си минах на чисто зелено 1 минута съм го чакала и 5 секунди след това този шофьор не мина през мен.. Аз съм виновна за себе си. От повече от 5 секунди е било и за него червено, защото винаги светофарите изчакват малко. Много бързи реакции има няма що беше спрял 2/3 метра след светофара. Аз смятам, че щом си водач трябва да спазваш правилника за движение. В тоя момент не съм си направила сметката, че аз отговарям също за живота си, нито се оправдавам, нито нищо и смятам, че той е виновен и за пътниците с рязкото си спиране, щом ще возиш хора, ще  караш норнално!

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 6 163
Не се изразяваш много ясно, трудно се разбира какво е станало.
Не знам какво можеш да направиш, освен може би оплакване до общината или фирмата за градски транспорт. По принцип тези нарушения ги санкционира КАТ, но там едва ли може да се получи каквото и да било, при положение, че не е имало полицай на място и няма как да установиш какво е станало.

# 6
 • Мнения: 10
Не знам, за кое точно не се разбира, ако ме попитате ще отговоря. За жената пресичаща отсреща мисълта ми е, че тя също видя, тя беше далеч, защото има две платна за движение за различните посоки. Това, че бях толкова напред стигнала мисля, че означава, че аз не съм се хвърлила директно пред тролея. Със зрението, не съм добре колкото да видя малки букви и цифри от далеч, а това не ми се налага постоянно и за това не ми трябва да нося постоянно очила!

# 7
 • Мнения: 10
Благодаря Ви все пак! Simple Smile

# 8
 • Мнения: 27 255
Зелено може да и е на двамата, ако тролея прави десен завой, а тя пресича.
В другият случай на тролея му е червено. Или  минал на късно жълто.

# 9
 • Мнения: 10
Не е завивал. Аз съм наблюдавала на светофари как след жълто има примерно 2 секунди в които се задържа червено за колите и след това светва за пешаходците. Наистина може да се е опитал на жълто да мине, а не да е бил разсеян, но тогава трябва да има малко по-забавени реакции.

# 10
 • София
 • Мнения: 15 231
Подай сигнал до http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_content&a … id=57&lang=bg
Според мен, обаче, без свидетел, без номер, не знам дали ще постигнеш нещо. За съжаление. Защото, ако шофьорът наистина е минал на червено, това е доста опасно.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 5 612
Задължително се оглеждаш. Не знам колко е широко това кръстовище и колко време трябва на тролея да се изтегли от него, но той трябва да го направи. И пешеходци и шофьори при тръгване на зелен сигнал трябва да се огледат и убедят, че навлезлите вече в кръстовището коли/пешеходци са е изтеглили и да им се даде възможност да го направят.
Имала сте време да го направите, сама казвате, че сте чакали зеления сигнал минута. Т.е. пред вас са минавали коли... чак не мога да си представя, не е ли инстинкт човек да погледне дали всички са минали?

# 12
 • Мнения: 10
Относно това за инстинкта, точно тогава не минаваха много коли.  Мястото не е кръстовище. Както казах има две платна за движение по средата още един светофар, не може кола от едното платно да направи обратен завой, дори да иска да го направи, няма възможност близо до мястото на което бях.

# 13
 • Мнения: 935
Или и жената и тролея са били на зелено, но мисля,че пешеходната пътека е с предимство (тоест жената).
Регулировчик, светофар, пътни знаци, маркировка.
Нещо съм объркан. Тролей 11 се движи по маршрут Софийски университет, паметник В. Левски, Сточна гара, а ул. Бяло море е пряка на Дондуков. Улицата да не е била Бели Искър?

# 14
 • Мнения: 10
Да мисля, може би така се казва. Самата спирка иначе се казва ул. Бяло море и се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт