201-ва златна немска есен

• 27 983
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Germany
Къде се случва това? Мислех че с цялото разнообразие в Германия вече няма такива случки. Чак пък да разваля настроението на 4-5 годишни... Плаче ли, тръшка ли се, какво толкова прави?

# 451
Едно селце в Нийдерзаксен. Не плаче от ноември, просто не иска да ходи и влиза намусен. После си е ок. Но пък възпитателките и директорката са много добри към нас и затова решили да ни направят услуга

# 452
Ужас! Подай оплакване в Югендамт.

# 453
  • Германия
Не знам дали ЮА ще им помогне, но аз бих се обърнала и към Kita-Träger, "отгоре"да намерят начин детето да бъде интегрирано. Има начини! Могат например да  отделят възпитател или стажант, който да се занимава целенасочено с детето и езика, или може да се работи в малка група и изобщо има начини, стига да има воля.

# 454
Казано ми бе, също така, че не може някой специално с него да се занимава, за да го интегрира. Ама, както казах, здраве да е. Надявам се да не сме тук още дълго. Тъпо ми е, защото и аз съм педагог, не мога да възприема изобщо как се вадят такива изводи за дете и как се говори по този начин с родител.

# 455
  • Германия
И като го оставят у дома, как очакват да се интегрира?! Имате ли други градини в съседни села/град?

# 456
Има, на 25 км. За по-близките отговаря пак същата. Тяхната идея е до август да е по-голям, по-спокоен и да говори немски.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 02:06 от Анонимен

# 457
  • Germany
Много интересно. А къде според тях ще го научи този немски, като не посещава градина? Както и да е, пожелавам ви до август да не сте там, а където сте си решили.

# 458
  • в сърцето на един мъж...
Това е супер странно и не професионално. Потърсете друг начин и по-висока инстанция. Каква е градината? На 4.5 години вече влиза в предучилищните групи, желателно е да го оставят в градината и да намерят начин да го интегрират.

# 459
Не мога да повярвам, че е възможно това. Непрофесионално е меко казано. Възмутително е. Без дори да са направили и минимум усилия да му помогнат да се интегрира. Нямам думи!

# 460
Въобще не ми е трудно да го повярвам. Аз досега права мисъл и ефективност в германец не съм виждала, освен ако не завиват гайки по ясни инструкции например. Само изключения, които най-вероятно не са германци. То си има поговорки за тях, както и безброй осмиващи филми.

Съжалявам за случилото се, но от друга страна по-добре за детето, че няма да е в среда на толкова раздразнителни дечица. Аз в Югендамт не бих се оплакала, че като нищо ще ни закачат на отчет, защото сме трудно интегриращи се.

# 461
Мале Мале и мен това ме чака сигурно. Синът ми е на 4 и пол. г и все още няма място за него в ДГ, омръзна ми да ходя да им се моля да вземат синът ми, тъй като не знае език и и ще му трябва доста време, докато се опитва интегрира.
Живеем в градче с около теб 12-13 000 жители и съм подала навсякъде Антраг, ама от 1 г и пол. все още чакам.....Може би, защото гледам братчето ми и така и така съм вкъщи, защо да гледам и него... Да, ама интеграцията....
Братчето му е 1 г. все още и ще го пускам и него на лято, ама и аз не знам къде все още, тъй като се очертава да сменим квартирата към пролетта.
Надявам се да попаднем н а друга ДГ, където да разберат, че трябва да го вземат по скоро, за да може да се интегрира...
Опллаках се и аз..... Expressionless

# 462
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас не е така и на мен също ми е трудно да си го представя.
В ДГ на сина имаше доста неговорещи немски и въпреки липсата на персонал, правеха всичко възможно. В предучилищната идваше директорката на училището да работи с децата. Все пак тя е наясно, че ако не се работи с тях, също толкова незнаещи ще идат в училището!

Аз също бих била огорчена.
Всъщност ти като педагог е трябвало да отстояваш позицията си и да не се съгласяваш.
За мен лошото настроение не е аргумент!!!
Що за безсмислица?

Аз те разбирам защо не ти се занимава, само искам да ти кажа, че навсякъде ще те цакат така, ако отстъпваш. Уви 🙄

Стискам палци да намериш по-добро място.

# 463
Dreamer, отвратителна ситуация, абсолютен непрофесионализъм и грозно лично отношение в ущърб на детето. Разбирам защо си шокирана, както и повечето дами тук. 
На твое място най-напред бих търсила място на детето в друга градина, дори по-далечна да е. На 4 и половина му трябва социализация и език, които ще получи само там. Трябва му място,  в което да е прието , а не изолирано и отритнато, както досега. Изолиране на дете на тази възраст за 6 месеца в къщи е най-най-лошото решение, работещо против интеграцията и развитието му.
На второ място бих подала сигнал срещу дамата,  взела решението, защото това е потресаващо неглижиране и замитане на проблем, несправяне със ситуацията и нанасяне на вреда в дългосрочен план. Вероятно следствие на дискриминационно отношение към детето и произхода му. Ако можете да си го позволите, наемете адвокат да поеме професионално жалбата към съответните институции.

# 464
Благодаря Ви, момичета. Наистина благодаря за подкрепата. В другата тема, в която писах, аз съм виновната,едва ли не, че не признавам! какво било детето и трябва да съм благодарна, че правят най-доброто за него.
И аз мисля,че мястото му е на градина, не вкъщи. Въпросната директорка каза, че разчита на мен да го науча на немски и лятото да е съвсем различно положението. Наистина не искам да се занимавам повече, искам да си се приберем. Разбира се, това решение не е взето само заради въпросната ситуация.
Благодаря Ви, за пореден път се убеждавам колко различно настроени към Германия са българите, които живеят тук и тези, които са в България. И аз бях от вторите преди да дойда.

Общи условия

Активация на акаунт