201-ва златна немска есен

• 27 969
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Немция
Виждам, че още не е подхваната темата тук, но какво ви е мнението за корона вируса? Grin Статистически доскоро 9 от 10 немци не се чувстваха притеснени от този факт.
От новините придобивам представа, че лесно се разпространява, упорито си вирее и създава условия за епидемии.

Има значение дали става дума за немско село, което е като предградие до голям град и има повече млади семейства или е някое по-отдалечено от града, с по-затворено общество и без много пришълци.

# 526
Мнението ми за корона вируса е същото, каквото беше и за свинския и птичия грип, еболата и СПИН-а. Китайците си правят експерименти. Ще дойде пролетта и пак ще утихнат нещата.

# 527
ОК, приемам че имаме късмет със суперско немско село в суперско немско кьоше.

Колеги заминаха за голямо международно изложение в Мюнхен, мрънкаха че не намират маски, навсякъде изчерпани.  За какво са им маските,  ги питах.   За успокоение били, нямало да ги слагат на изложението, евентуално в метрото.  Приятелка аптекарка имам,  потвърди че маските са изчерпани навсякъде, дори по складове няма. Явно има някакво притеснение, макар никой да не е отказал или отложил пътуване по близки и далечни дестинации. Пътува народа, спокоен.

# 528
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Като се замисля Корона вирусът не ме притеснява толкова, колкото мерките и истериите покрай него.

Карантина на цели градове, тотален контрол, круизни кораби, които не могат да акостират все едно пътниците са прокажени... 🙄
Незнам, става ми едно такова настръхнало, гадно, безсилно... 😳

# 529
  • Немция
За селата затова и избягвам да обощавам- как ще бъдеш приет е относително.

Екстремните мерки покрай този нов вирус и мен ме карат да се замисля какво става всъщност.
Птичият грип мина и замина покрай ушите ми, без да се замисля много, дори и почти не съм се интересувала за подробности.
При свинския имаше прецедент, дадоха грипна ваканция в Дюселдорф от няколко дни, защото имаше дете в училището тогава, заболяло от свински грип. Знаете, че по принцип грипни ваканции в Германия няма. За свинския обаче бързо се появи ваксина.
Еболата беше най-брутална , но някак си далеч и капсулирана в няколко страни на Африка.
Сега от този коронован вирус не се знае какво да се очаква. Щом маските са кът по аптеки, значи има презапасяване, тайно и тихо.

# 530
Наблюдения имам от 3 града:  Висбаден, Майнц и Франкфурт на Майн, никой не носи маски по улиците и в градския транспорт - автобуси, трамваи, влакове, метро. Може би много единични случаи. Пътувам изключително и само с градски транспорт. Да каже някой от Мюнхен, как е там. Около мен никой не говори за това.

# 531
Разбира се, че никой не носи маски. Но купуват, да си имат.
За какво, да ги пита човек. За да се предпазиш от короната, маски не са достатъчни.

# 532
Мъжът ми има пълен защитен гсщириьон. Отровно жълт.
Казвах му да го облича, докато бебето връщаше. Може сега да се навие за карнавала с корона на главата.
Но мисля, че подобен черен хумор няма да бъде оценен 🤣

# 533
  • Немция
Мъжът ми има пълен защитен гсщириьон. Отровно жълт.
Казвах му да го облича, докато бебето връщаше. Може сега да се навие за карнавала с корона на главата.
JoyJoyJoy

Подозирам, че някои се зареждат тайно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Честно казано, и аз се замислих напоследък, че не е излишно да имаме резервни маски вкъщи. В краен случай и едно фередже ще свърши работа. Grinning

# 534
Еднократните маски не вършат работа за нищо. Трябват маски с ниво на защита Р1, Р2 и Р3, които предпазват от грип и вируси, но не и от корона вируса. От 12 евро за брой нагоре.

# 535
  • The QC to be!!!
Мен ако питате, яжте огромно количество цитрусови плодове и други и зеленчуци пресни, в неограничени количества. Колкото повече, толкова по добре. Заредете си организмите с огромно количество витамини от пресни плодове и зеленчуци и много движение за да дадете буст на имунната си система. Може и да прибавите по 5-6 чаши прясно студено изцеден сок от плодове и зеленчуци дневно.

# 536
И аз досега човек с маска не съм видяла.

# 537
И аз не съм чула някой да говори за този вирус тук. Но виж в БГ явно много плашат народа, защото родителите ми притеснени ме питаха, дали няма временно да спра да пращам хлапето на уроци по пиано. В момента ходи при една китайка и бях споделила, че родителите и’ са и’ на гости.
Мен този вирус не ме вълнува, имам си други грижи. Все ще се мре рано или късно...

# 538
В Клюто нали има тема по въпроса и там някой беше написал рецепта за капки за нос с чесън.
Мисля, че няма да има доброволци вкъщи, макар мъжът ми редовно да има запас от капки за нос 🤣

Синьо, страхът е мощна движеща сила. Често в неправилната посока, но май движението е важно .... 😉

# 539
По-точно капки за нос ОТ чесън. Брутално. Страхозата е опасна болест.

Общи условия

Активация на акаунт